WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • mania Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry
    Ja znów mam małe cycki i nie wiem czy na takie są w ogóle biustonosze do karmienia :)

Biorę się za zamówienie na gemini bo w lesie jestem w porównaniu do Was...

znalazłam też w końcu komplet do łóżeczka bo nie chciałam na początek kołdry i poduszki takiej typowej wiadomo dla maluszka nie za bardzo wiec będzie cieniutka poduszeczka (klin już mam) i kocyk minky i ochraniacz z minky o taki
    http://allegro.pl/komplet-minky-poduszka-kocyk-ochraniacz-rozek-i5932678888.html

a drugi komplet zamówię tam gdzie Iwonkaa

jeszcze prześcieradło i łóżeczko bedzie gotowe :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2016, 09:46

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2016, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny ;*

Ech, mam dylemat czy pisać do ginki czy nie. Gdyby to była któraś z Was od razu bym namawiała na kontakt z lekarzem, ale mój mąż też twierdzi, że jest wszystko okej. Od wczoraj mam spięty brzuch i taki jakiś dziwnie wygląda, w sensie nie skóra ale hm...nie jest taki okrągły tylko jajowaty, do tego doszły bóle okresowe... ;( Mężu twierdzi, że brzuch wcale nie jest taki spięty i ma normalny wygląd. Okej, to jeszcze mogę jakoś przetrawić, ale te bóle jak na okres mimo no-spy ?

Straciatellaa, tak było od samego początku, czy teraz tak zaczyna zostawiać Cię ze wszystkim ?

• Kajka Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia, bardzo mi przykro..
    jaskra wrote:

Obejrzałam drugi odcinek porodów i ten drugi poród naturalny podobał mi się dużo bardziej :) Fajna para :)

O, to może się przekonam do oglądania. Poród SN w pierwszym odcinku też odbiegał mocno od moich wyobrażeń. Ta mama rodząca była taka bierna i niechętna do kontaktu z dzieckiem.. Ale może to oksytocyna ją tak wymęczyła. Ja mam nadzieję, że będę bardziej aktywna i oczywiście z mężem, kontaktem skóra do skóry i przecinaniem pępowiny (chyba że M stchórzy ; ) Ale oczywiście mój własny poród też może (i pewnie będzie!) wyglądać inaczej niż w wyobrażeniach.. Czuję czkawkę małej w okolicach pępka, więc mam obawy, że się obróciła po 10 tygodniach leżenia ładnie główką do dołu.. Okaże się w czwartek.
    Karolina_Ina wrote:
    Kajka jaki sklep z koszulami do szpitla polecałaś?

Ja zamawiałam w internetowym TXM24, ale wydaje mi się, że był wtedy większy wybór i obniżka 40%, więc tak akurat na "jednorazowe" koszule. Co tydzień są obniżki na określone grupy produktów. W zeszłym tygodniu zamówiłam trochę brakujących ciuszków (dwie pary półśpiochów, śliczny pajacyk z liskiem, śpiochy w komplecie z kaftanikiem, ręcznik z kapturkiem, rajstopki bawełniane) i zapłaciłam jedynie 100 zł, a rzeczy bawełniane (trzeba sprawdzać skład, bo mają różne) i wydają się porządne :) Plusem jest błyskawiczna wysyłka (jeśli opłacisz do g.12, to tego samego dnia), a dostawa do kiosku Ruchu kosztuje tylko 5 zł. Jeśli masz stacjonarny sklep gdzieś blisko, to może spróbuj "na żywo" : )

hchysek2bqhy3qiu.png[/url]
    ---
    One of the happiest moments in life is when you find courage to let go of what you can't change.
    Okruszek (*) 12 tc.
  • 28latkaa Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napisz do lekarza dla Twojego spokoju. Moze weź magnez i nospe i leż. Trzymaj sie !

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2016, 09:58

km5smg7yv4tozota.png
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf, ja bym napisała, skoro Cie to niepokoi. Głównie ze względu na ból, bo do zmian kształtu brzucha jestem przyzwyczajona;)
    Ale nie panikuj też, w sumie to jakieś bóle już się chyba mogą zacząć u nas pojawiać...

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • Kajka Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf wrote:
    Cześć dziewczyny ;*

Ech, mam dylemat czy pisać do ginki czy nie. Gdyby to była któraś z Was od razu bym namawiała na kontakt z lekarzem, ale mój mąż też twierdzi, że jest wszystko okej. Od wczoraj mam spięty brzuch i taki jakiś dziwnie wygląda, w sensie nie skóra ale hm...nie jest taki okrągły tylko jajowaty, do tego doszły bóle okresowe... ;( Mężu twierdzi, że brzuch wcale nie jest taki spięty i ma normalny wygląd. Okej, to jeszcze mogę jakoś przetrawić, ale te bóle jak na okres mimo no-spy ?

Straciatellaa, tak było od samego początku, czy teraz tak zaczyna zostawiać Cię ze wszystkim ?

Rotenkopf - co do spięcia, to nie pomogę, bo ja mam cały czas spięty. Wczoraj wieczorem, jak leżałam grzecznie na boczku, to trzymał taki twardziuch przez 2 godziny, aż w końcu wzięłam relanium (kiedyś na IP mi lekarka przepisała) i zaczęło trochę przechodzić.. Kształt może wynikać z ułożenia dziecka. Natomiast ból - wzięłaś 1 czy 2 no-spy? Ile czasu minęło? I ostatnie pytanie - jak praca jelit? Ja ostatnio zauważyłam, że miewam takie bóle pseudookresowe przed wypróżnieniem...
    Jakby nie przeszło po 2 no-spach i leżeniu albo się nasilało, to pewnie bym zadzwoniła do gina. Trzymaj się!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2016, 09:58

hchysek2bqhy3qiu.png[/url]
    ---
    One of the happiest moments in life is when you find courage to let go of what you can't change.
    Okruszek (*) 12 tc.
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewussia, super, że Michaś tak ładnie rośnie. Dzielny z niego chłopiec :)

Asia, współczuję.. Nie wiem zawsze co mam napisać w takiej sytuacji..

Wczoraj miałam jakiś bezsilny dzień. Miałam ciężką noc i przez to cukry mi przyszalały :/ . Na dodatek wczoraj od popołudnia (już drugi raz w tym tygodniu) dół brzucha mi twardniał i to w miarę regularnie :/ . Dobrze, że wizyta już w środę, bo zaczynam lekko panikować.

Poza tym już dawno wybiłam sobie z głowy kołyskę do sypialni, a teraz znów zapragnęłam mieć :P. Kobieta zmienną jest - zwłaszcza w ciąży ;)

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2016, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hm, panika to chyba jeszcze nie jest - bo gdyby była to pewnie już bym siedziała u lekarza czy IP :D po prostu się boję, tym bardziej po wpisie Asi mam straszny niepokój ;(

biorę te najmocniejsze no-spy i lekarka kazała mi nie brać więcej jak dwie na dobe + 1 tabl magnezu

• _Saszka_ Przyjaciółka

Wysłany: 8 lutego 2016, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiu, bardzo współczuję i życzę ogromnej siły Wam wszystkim.

W sobotę byliśmy pierwszy raz w szkole rodzenia, było o porodzie, więc wyszłam lekko przerażona. Chyba nie jestem jeszcze gotowa na oglądanie porodów :P Może pójdę na żywioł ;)

Rotenkopf, jeśli masz możliwość napisać albo zadzwonić, to tak zrób. Zajmiesz jej max 5 minut, a przynajmniej będziesz spokojniejsza.

• ania0141 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie,Rotenkopf pewnie nic się nie dzieje,ale dla własnego spokoju zadzwoń do gin.po co masz się stresować,że co jest nie tak...tak jak któraś z dziewczyn pisała lepiej 10razy więcej sprawdzić niz jeden za mało

ania0141
  • dichlieb Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. My już po wizycie w laboratorium. Ogarnełam dom, teraz odpoczywamy. Później będziemy robić pierwsze pranie dla maluszka :)

dqpr3e5eehj9ssyv.png
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatella ogarnij trochę tego swojego chłopa,postaw go do pionu-nie ma się co honorem unosić i samej zasuwać,myśl teraz tylko o sobie i dziecku bo wy jesteście najważniejsi,facetowi to zazwyczaj trzeba palcem pokazać co ma zrobić albo milion razy tłumaczyć,ale to i tak zrozumie na 5minut.ja kiedys tez unosiłam się honorem bo wychodziłam z założenia,że jak mam 10 razy prosić to wolę sama zrobić a pózniej zmieniłam taktyke...nie pojdziesz na zakupy to nie będziesz jadł itp.teraz po kilku latach robi wszystko...

Kinga., Rotenkopf, Lanusia93, jamniczakuchnia lubią tę wiadomość

ania0141
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf wrote:
    Hm, panika to chyba jeszcze nie jest - bo gdyby była to pewnie już bym siedziała u lekarza czy IP :D po prostu się boję, tym bardziej po wpisie Asi mam straszny niepokój ;(

biorę te najmocniejsze no-spy i lekarka kazała mi nie brać więcej jak dwie na dobe + 1 tabl magnezu
    Spróbuj może z wanną lub ciepłym prysznicem. Nam połozna mówiła, ze teraz będą się pojawiać skurcze próbne, ważne by nie były regularne, i by nie było krwawień (bo plamienia mogą sie zdarzać po stosunku, wizycie u gin itp.) Może popróbuj ćwiczeń rozluzniajacych i róznych pozycji (nam własnie kazała je wtedy ćwiczyć, by pózniej było łatwiej jak ból będzie dużo silniejszy, to bedziemy juz miały wyrobione odruchy...

Ja się jakoś nie przejmuję tymi bolami okresowymi,bo mnie boli od ok. 4 tc ;) i lekarka stwierdziła, że tak odczuwam powiększanie się macicy, co jakis czas jest spokój, a potem znów wracaja. Profilaktycznie dużo odpoczywaj i się nie denerwuj (silne nerwy, stres zwiększają ryzyko wczesniejszego porodu). Z moimi skurczami mam zalecenia magnez, zakaz noszenia, denerwowania się i nakaz odpoczywania (i zapraszamy na wizytę za miesiąc ;)

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czy któraś dziś wizytuje?

ania0141
  • paprotka30 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf wrote:

Ja bym wzięła nospe, magnez. Jesli forte to jedna tabletka nospy a jak zwykle to dwie odrazu nawet. Magnez biore w tej chwili 2x2 tabletki. Kobieta w ciąży moze przyjmować do 450-500 mg magnezu na dobę. To jest suplement diety i nie zaszkodzi. Połoz sie i czekaj aż zacznie działać. Ewentualnie tak jak ktos radził, ciepła ale nie goraca kąpiel. Mnie to zawsze rozluźnia. Bardziej bólem brzucha bym sie przejmowala i spięciem niż kształtem :)
    Ale to Ty musisz ocenić jak bardzo boli i czy konieczna jest wizyta na ip!

• Dobson Ekspertka

Wysłany: 8 lutego 2016, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    Asiu, bardzo mi przykro, naprawdę...
    Ooo, jak już mówimy o bólach okresowych to mnie dziś o 2.30 obudził taki raczej mocny i wracał takimi falami. Nie wiedziałam za bardzo o co kaman, wzięłam 2 nopspy i przeszło. Nie wiem czy to ćwiczenia czy co ale nie chcę panikować bo wizytę mam już jutro.
    Rotenkopf, kształtem brzucha się nie przejmuj bo dzidzia najprawdopodobniej powędrowała główką w dół - też tak miałam i na początku wydawał mi się ten brzuszek śmieszny, taki długi :)
    No i super wieści od Dziewusi, cieszę się że mały tak ładnie przybiera :)
    Straciatella, prawda, czas aby twój chłop się ogarnął! :) Zrobiłabym mu piekło (ale takie małe) :P

f2w3lhb8uhmwdzoi.png
  • mania Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf spróbuj jak radzą Dziewczyny jak nie przejdzie to dzwoń. O ile kształt brzucha teraz to zmienia się i nie będzie już taki okrąglutki cały czas bo dzidziuś się przemieszcza o tyle napięcie i ból by mnie zaniepokoiły...

Dziewczyny, którą tą wit K i D zamówiłyście, razem 2w1 ??? W areozolu czy w kapsułkach ?? bo ja nie mam pojęcia a chcę skończyć to zamówienie na gemini :) Wgl to mi gemini coś dziś zamula chyba dużo mam robi zamówienia :)

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania0141 wrote:
    Straciatella ogarnij trochę tego swojego chłopa,postaw go do pionu-nie ma się co honorem unosić i samej zasuwać,myśl teraz tylko o sobie i dziecku bo wy jesteście najważniejsi,facetowi to zazwyczaj trzeba palcem pokazać co ma zrobić albo milion razy tłumaczyć,ale to i tak zrozumie na 5minut.ja kiedys tez unosiłam się honorem bo wychodziłam z założenia,że jak mam 10 razy prosić to wolę sama zrobić a pózniej zmieniłam taktyke...nie pojdziesz na zakupy to nie będziesz jadł itp.teraz po kilku latach robi wszystko...
    Popieram, trzeba skubańców motywowač... Moj mąż dużo potrafi zrobić w domu (studia z dala od rodziców uczą życia), ale zauważyłam, że odkąd jestem w domu, to palcem nie chce mu się kiwnąc (i problemem jest włożenie czy wyjęcie naczyń ze zmywarki itp)...Więc ostatnio, co chwilę proszę go by mi w czymś pomógł (bo z 2 dzieci, to pozniej nie dam sobie rady). A jak tego nie zrobi, no to trudno (np jest nie pozamiatane, albo naczynia stoją na stole, póki się mieszczą itd. Wcześniej czy później dojrzewa do tego by, daną rzecz ogarnąć. Ważne, by się nie denerwować jak nie zrobi tego od razu , albo perfekcyjnie lub co chwilę będzie pytać, gdzie coś stoi itp...

Co do wybierania wyprawki, to sam chyba niczego nie kupił, ale za każdym razem chce, by mu pokazać co kupiłam i do czego to służy. I tak ostatnio ogarnął, które to spiochy, kaftaniki, body, pajace itp. Powoli zaczyna ogarniać też pieluchu wielorazowe. Zakupy itp targa od początku, no ale moja ciąża była problematyczna i w sumie, to mi wiecej problemów sprawiało, by się oduczyć noszenia zakupów niż odwrotnie.

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas wit k podaje tylko lekarz, na poszczególnych wizytach. Zastanawiam się tylko nad wit d (tu w standardzie przypisują tabletki, ale chyba kupię jakies krople bo boję się, że się zakrztusi tą tabletką...) Z tym,ze ponoc kroplami latwo przedawkować (ale biorac pod uwagę moje niedobory, to nie sądzę by mlodej zaszkodziła wieksza dawka.

mania lubi tę wiadomość

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • paprotka30 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez nie jest idealnie pod tym względem. Czasem muszę go upomnieć zeby mi pracy nie dokładał. Prawda jest tez taka ze bardzo sie stara. Zgadza na wszystkie moje sugestie odnośnie dziecka. Staramy sie wspólnie decydować o większych zakupach. On bardzo długo pracuje wiec to ja buszuje po necie szukając odpowiednich gadżetów dla Małej. A wczoraj mnie rozczulil bo będąc w galerii, rozwiązał mi sie but a nie bylo gdzie usiąść zeby zawiązać spokojnie. Wiec sam z siebie schylil sie i zawiązał :) moze to i drobnostka ale bardzo mnie to ruszyło! Poza tym wiele złego przeszliśmy w poprzedniej ciąży i wiem ze stanie na wysokości zadania kiedy bede go potrzebować.

jaskra, ania0141, Kinga., jamniczakuchnia, Lanusia93, panda80, Ameiva lubią tę wiadomość

‹‹ 790 791 792 793 794 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ