WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2016, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ameiva wrote:
    Lanusia ty ja jeszcze z przodu nosisz? gdzie ty chowasz ten brzusio, ja juz tylko na plecy wrzucam i to tylko do usypiania w naglych przypadkach bo mi juz straznie ciezko , moj Maciek juz prawie 13 kg wazy a za 4 dni konczy 17 miesiecy i tez nie wiem kiedy to zlecialo ;/

I z przodu, i na plecach ;)
    Moja księżniczka niby ponad 11 kg, ale mam mały brzuch, więc mi jeszcze nie przeszkadza :)

[url=http://naforum..net/.jpg.html]http://naforum.zapodaj.net/thumbs/b366fd7e47ba.jpg[/url]

paprotka30, mania, Ameiva, Endzis, agulas, Larisa lubią tę wiadomość

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • kamaaa Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 06:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :-)
    Wstałam z mężem o 5 bo dziś zaczyna ranne zmiany i tarzam się teraz w łóżku bo nie mogę zasnąć. Oczywiście głód okropny więc zaraz będę musiała wstać :-/.
    Rotenkopf dobrze ze zdecydowałas się na szpital uspokoisz się i pewnie prędko Cie wypisza jeśli wszystko przejdzie :-). Trzymaj się dzielnie.
    Niunia trzymam kciuki żeby Was wypisali :-)

f2w3csqv1ok8ev24.png
  • 28latkaa Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kolejna fatalna noc... moze spałam w sumie z 2 h :/

km5smg7yv4tozota.png
  • paprotka30 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten odcinek porodów w ktorym mama chciala żeby jej zabrać dziecko z brzucha oglądałam i tez bylam zaskoczona. Kiedys lubiłam oglądać a teraz za bardzo mnie to stresuje a potem ryczę bo sie wzruszam :)

Rotenkopf dobrze ze pojechaliscie. Z krwawieniem czy podkrwionym śluzem tez bym odrazu jechala bez zastanowienia. U nas tez jest taka procedura ze jak sie zglaszasz na patologie ciazy to bez badania nawet jest sie przyjętym na oddział a potem dopiero diagnoza. Potem juz te pare dni trzeba zostac.
    Duża córeczka rośnie :)

Ja wczoraj tez troche pochodziłam, raptem bylam w paru miejscach. Wszędzie podjezdzalam samochodem a i tak wieczorem brzuch taki dziwny ale nospa i łóżko pomogły. Teraz czuje sie jak nowonarodzona :) mysle ze teraz juz tak bedzie, brzuszki coraz większe to każdy większy wysiłek trzeba odchorować...

• mania Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej
    Rotenkopf dobrze, że pojechałaś i się uspokoiłaś :) no i Hania jeszcze większa od mojej :) duże, silne babki nam rosną :)

Lanusia Ty to laska jesteś taki brzuszek to ja z 10 tyg temu miałam :)

Niunia kciuki za wyniki żeby wyszły ok i żeby Was wypuścili

Ja też dziś kiepsko spałam co chwila siku do tego mam problemy z oddychaniem w nocy! Zawsze spałam na płasko a teraz mam pod głową jasiek i poduchę rogala a to chyba i tak za nisko bo budzę się z przerażeniem bo nie mogę tchu złapać :( okropne uczucie też tak macie ??
    Ja nie wiem jak śpią kobiety, które tyją w ciąży po 30 kg...

Do tego cukry mi szaleją na czczo...muszę odwiedzić diabetologa i obawiam się insuliny...no ale dla Malutkiej wszystko...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2016, 08:07

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie,a mi się dzisiaj znowu śniło po raz setny,że urodziłam,całą noc przespałam bo zajmowałam się synkiem tak bardzo się cieszyłam,byłam taka szczęśliwa i dopiero po kilku dniach miałam wam napisać że już urodziłam i taka podekscytowana byłam-obudziłam się a tu leżę sama w sypialni,brzuch taki sam jak był i małego nie ma ależ mi się smutno zrobiło....

ania0141
  • mania Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaaaaaaaaaa przegapiłam tą ważna informację!
    32tc <3
    78%

Lanusia93, ania0141, agulas lubią tę wiadomość

w57vyx8do68si190.png
  • 28latkaa Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania0141 wrote:
    witajcie,a mi się dzisiaj znowu śniło po raz setny,że urodziłam,całą noc przespałam bo zajmowałam się synkiem tak bardzo się cieszyłam,byłam taka szczęśliwa i dopiero po kilku dniach miałam wam napisać że już urodziłam i taka podekscytowana byłam-obudziłam się a tu leżę sama w sypialni,brzuch taki sam jak był i małego nie ma ależ mi się smutno zrobiło....

juz niedługo kochana :) czas szybko leci :)

ania0141 lubi tę wiadomość

km5smg7yv4tozota.png
  • Karatka81 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :-) U nas słoneczko tylko ten wiatr...
    Rotenkopf dobrze że będziesz pod obserwacją :-) Wszystko będzie dobrze, a lepiej dmuchać na zimne.

• Mynia Ekspertka

Wysłany: 9 lutego 2016, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też od wczoraj 32 tc i 78 % :)) Wspominaliśmy z mężem jak w lecie cieszyliśmy się, że już jest 11%, 20 itd a tu już taaaka liczba :)

Karatka81, ania0141, agulas, Lanusia93, Rotenkopf lubią tę wiadomość

<3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 - szczęśliwy

f2w3yx8d8kgijfn8.png
  • Karatka81 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niunia26 trzymam kciuki za dobre wyniki :-)

A ja wracam do opcji wyboru szpitala pierwszego jakiego wstępnie na początku ciąży wybrałam. Ten co ostatnio był "na topie" w moi rankingu (też bliżej...), niestety po zasięgnięciu wielu opinii odpada. Za dużo tych negatywnych sygnałów. Ale w pierwszym mają tens, no i poród w wannie (niby dodatkowo płatny) ale zastanowię się nad tą opcją :-) Chciałam troszkę bliżej, no ale dojazd jet ok, więc zostanę przy tej pierwszej wersji.

• mania Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mynia wrote:
    U mnie też od wczoraj 32 tc i 78 % :)) Wspominaliśmy z mężem jak w lecie cieszyliśmy się, że już jest 11%, 20 itd a tu już taaaka liczba :)
    ooo to idziemy równo :) a ile Twój synio waży ?

w57vyx8do68si190.png
  • dichlieb Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny. Ostatnio jestem rozdrażniona jak na początku ciąży. wszystko mnie denerwuje, brzydko pachnie, jestem senna i nic mi się nie chce. Masakra..

Jeszcze nigdy nie sniłam o porodzie ale że dziecko było już na świecie to tak. W poniedziałek wizyta :)

dqpr3e5eehj9ssyv.png
  • panda80 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczęta
    W moim szpitalu podają gaz entonox przy porodzie, nie ma zzo...Czy któraś z Was coś wie na temat skuteczności tego gazu?

zem39vvjscbr7v2w.png
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry ;)
    Rotenkopf, dobrze, że pojechalas. Podbarwiony śluz to na pewno sygnał, żeby się wybrać na IP. Na bank niedługo wyjdziecie ;) A z Hani to już piękna kluska :D

Ja dziś miałam ciężka noc. Pies dostał biegunki i budził nas co 3 godziny. Oczywiście wychodził M, ale wstawalam razem z nimi- z okresowym bólem brzucha. Nie jest bardzo silny, więc udawało mi się po jakimś czasie zasnąć. Teraz też boli skubany, więc chyba dzisiaj poleze. Ale Pola tak się cudownie wypina, że z miejsca mi humor poprawia;)

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • Ameiva Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z rana, u nas też wieje do tego słońca brak... ehhh dzis mam silne postanowienie wstawić pierwsze pranie dla malutkiej oby wystarczyło mi zapału :)

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • Karatka81 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panda ja korzystałam w trakcie porodu, miałam bóle krzyżowe, więc ocena działania gazu jest hm trudna. Psychologicznie chyba działał ha,ha Na chwilkę "przysnęłam" (więc troszkę chyba otumania), M mnie obudził spanikowany, bo myślał że zasłabłam... Potem myślałam że po nim zwymiotuję... U mnie raczej nie działał, tak bym to określiła ha,ha Może bez krzyżowych bym inaczej to oceniła ;-)

• Karatka81 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zacznę prać, jak mi komoda przyjdzie :-) Cieszę się jak dziecko, że już zamówiona i z głowy ha,ha

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2016, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam krzyżowe podczas okresu, więc podczas porodu pewni też będą. U mnie w szpitalu jest zzo, czyli komfort psychiczny że w razie wu mogę poprosić. Póki co jestem nastawiona na full naturalny poród, ale nie będę zgrywać chojraka jakby co :)

• fabdorota Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panda, u nas też jest ten gaz. Mąż próbował na szkole rodzenia i zadziałał tak, że krecilo mu się po nim w głowie :P Nie rozweselal na pewno. Podobno na każdego działa inaczej i warto spróbować, bo wiele kobiet się rozluznia, ale są też takie, które wymiotuja np. Ja mam zamiar skorzystać, bo ZZO to dla mnie ostatecznosc.

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
‹‹ 795 796 797 798 799 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ