X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2016, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2016, 12:54

• Kinga. Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobson wrote:
    Dobry! :)

U mnie dziś na obiad pyry z gzikiem <3 Btw, dziewczyny nie z wielkopolski, wiecie co to takiego? :D

Ja wiem ;) kolezanka mnie kiedyś uswiadomiła... ale nigdy nie jadlam, bo ziemniaki to wyłacznie w formie frytek lub plasterkow przyswajam ;)

No a teraz narzekania ciąg dalszy... Byłam się zdepilować i odkryłam ze w tym miejscu co mnie bolało wczoraj mam lineę negrę... Biorąc pod uwagę mój biały brzuch to teraz będę wygladać jak owłosiona zebra... :(

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam 3koszule i jedne piżamki do karmienia,zabieram wszystkie odrazu

ania0141
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecznie wrote:
    Dziewczyny, a pro po koszul do szpitala. Mam 1 na poród (nierozpinaną) i 1 rozpinaną po całości na czas poporodowy. I tak się zastanawiam czy kupować jeszcze 1 rozpinaną czy może lepiej jakieś dresiki i koszulkę nadająca się do karmienia wziąć/kupić.. Bo ja tak nie lubię koszul nocnych bleeee :P. A Wy ile bierzecie do szpitala i wszystkie bierzecie koszule?
    Ja mam 2 na porod, piżamę do spania, a na dzien leginsy/dresy i koszulki. Tez jestem anty koszula, a do tego na posiłki musze biegac kilka pieter nizej... wiec w koszuli to tak srednio... Zastanawiam sie czy zamiast kapci nie wziac tenisowek (mam takie wkladane, wiec nie trzeba się schylac by wiazac...

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A propos depilacji zastanawiam się czy jest jakaś metoda aby efekt dłużej się utrzymał... pamiętam że golilam się jak dostałam skurcze czyli tuż przed porodem a na drugi dzień na obchodzie już był jezyk ...

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • jaskra Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale mi smaka narobiłyście na pyry z gzikiem :D chyba się wybiorę na zakupy.. a jak robicie ziemniaki do tego? Gotujecie czy pieczecie?

jamniczakuchnia lubi tę wiadomość

f2w3rjjgtiaisq5u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2016, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaskra wrote:
    ale mi smaka narobiłyście na pyry z gzikiem :D chyba się wybiorę na zakupy.. a jak robicie ziemniaki do tego? Gotujecie czy pieczecie?

Gotowane najlepiej w mundurkach :D

Dobson lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2016, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dwie koszule - jedna na poród, druga po. Nie cierpię koszul i później ubieram luźne spodnie od dresu, mam w dupie wytyczne lekarzy co do wietrzenia - nie będę z gołą żiżel paradować, sorry ale trochę intymności i prywatności trzeba zachować. W domu sobie powietrzę, więc mam nadzieję że 2-3 dni i nara szpital.

Olina lubi tę wiadomość

• Kinga. Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonkaaa wrote:
    A propos depilacji zastanawiam się czy jest jakaś metoda aby efekt dłużej się utrzymał... pamiętam że golilam się jak dostałam skurcze czyli tuż przed porodem a na drugi dzień na obchodzie już był jezyk ...
    wosk, pasta cukrowa, ipl,

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Larisa Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, ja dzisiaj na wizycie u giną bez usg. W tym tyg dużo twardnien/skurczy miałam i mówi, że szyjka krótka. Mam luteine brać 2x100 i zobaczymy. Mówił żebym nie zastanawiała się za długo jeśli dużo tych skurczy i odwiedziła IP żeby upewnić się, że wszystko ok. Powiedział ,ze zalecił by mi odpoczynek,ale wie,ze z małym dzieckiem to bardzo trudne...;)

panda80, agulas, ania0141 lubią tę wiadomość

f2w3ol2anio3j8u2.png
    mhsv15nmt1i18xj8.png
  • mania Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też już po USG Zosiulka waży 2312g <3 wszystko ok przepływy ok łożysko 2 stopień :-) I jesteśmy już w domu!!!

We wtorek mam jeszcze iść na usg serca bo kardiologia nie było z przyczyn rodzinnych ale wstępnie jeśli usg wyjdzie ok to możemy rodzić SN :-D cieszę się jak głupia choć nie wiem co mnie czeka :-)

Lanusia super, że u Was też wszystko dobrze. Nie spotkałyśmy się bo miałam później to usg po wszystkich i mi robił dr K...a

Rotenkopf, Niuninka, Dobson, jamniczakuchnia, panda80, Larisa, Olina, kamaaa, agulas, Lanusia93, jaskra, Endzis, Kawuszka, Kajka, ania0141, _Saszka_, Funky09, Wilka, fabdorota, Andrea20 lubią tę wiadomość

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • Dobson Ekspertka

Wysłany: 19 lutego 2016, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra, poprawiam się, zamówiłam te koszule i staniki... Ale straszne paskudy same, a chciałam tanio bo koszule to ogólnie mi nie podchodzą. Fe.
    Mój D. dziś do Ikei jedzie i tak mnie kusi żeby z nim jechać, ale jakoś czuję, że nie powinnam - ostatnio już się bardzo źle po tych wygibach czułam. Ale czy ja wiem czy on kupi wszystko tak jak chcę? Bardzo wątpię...
    Osłonki na sutki planuję kupić z Medeli bo ponoć są fajne i cieniutkie... Kupiła może któraś? :)

Mania, super, jaki pulpecik <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2016, 13:13

mania, agulas lubią tę wiadomość

f2w3lhb8uhmwdzoi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2016, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pyry to ziemniaki, a ten gzik?! :D

Haha, co do zmiany dokumentu ja też jeszcze nie wymieniłam prawka :D A najlepsza w tej kwestii i tak jest moja siostra - wyszła za mąż, rozwiodła się...a prawko ma całkiem te pierwsze za czasów panieńskich :D

U mnie taki gulasz na schabie z pieczarkami, cebulą, ostrymi ogórkami, pieczarkami i kukurydzą ;]

• Kinga. Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Larisa wrote:
    Hej dziewczyny, ja dzisiaj na wizycie u giną bez usg. W tym tyg dużo twardnien/skurczy miałam i mówi, że szyjka krótka. Mam luteine brać 2x100 i zobaczymy. Mówił żebym nie zastanawiała się za długo jeśli dużo tych skurczy i odwiedziła IP żeby upewnić się, że wszystko ok. Powiedział ,ze zalecił by mi odpoczynek,ale wie,ze z małym dzieckiem to bardzo trudne...;)
    U ciebie to szybko może pójść, bo to kolejne dziecko. Ja i tak biorę 400 mg progesteronu, a jak dalej będą skurcze to mam sobie podniesc dawkę do 500-600, ale srednio mi sie to podoba, bo juz mam takie podraznienia... ze ile wytrzymam, to zostanę na tej dawce... W przyszłym tyg mam usg i ktg, zobaczymy co tam wyjdzie... Byle tylko dotrwać do 37tc... Choć u mnie w rodzinie to raczej tendencja jest do przenoszenia, niż na odwrót...w ogole to wydaje mi się że młoda znów sie przekreciła i dalej lezy poprzecznie...Nie mam pojecia, czy to się i tak nie skonczy cesarka...

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Larisa Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobson ja używałam canpolu a teraz nie wiem jakie kupie jeszcze,ale chcę mieć na wszelki wypadek.

f2w3ol2anio3j8u2.png
    mhsv15nmt1i18xj8.png
  • Olina Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie dzis gulasz z marchewka i papryka plus ryż;) wgl polecam wam bardzo takie warzywa w skorkach pieczone wpiekarniku oczywiscie najlepsze ziemniaczki, marcheka i pietruszka i do tego jakis sos jasny np z cyców :D MNIAMMMMMM'

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Dziś zaczynam 35 tc <3 byłam rano u lekarza bo ucho mnie w nocy bolało i boli nadal. Okazalo sie , że mam zapalenie ucha i antybiotyk dostałam bo w 3 trymestrze lekow przeciwzapalnych nie można bo ponoc mogą wywołać poród.
    Też nie wiem co to gzik :P

Olina, agulas, ania0141, Rotenkopf, Andrea20 lubią tę wiadomość

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i piore piore piore i końca nie widać.... :p

Rotenkopf, Olina, panda80, ania0141 lubią tę wiadomość

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • Olina Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    według google wujka gzik to twaróg rozrobiony ze śmietaną :D?

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ja już spokojnie wypoczywam na domowym łóżku, nockę miałam nie przespana ale to z mojej winy, co chwilę budzilam się i sprawdzałam czy nie krwawie, w dzień teraz odsypiam ;)

Moje chłopaki są bardzo troskliwe, skaczą przy nas jak przy jajku :) Mam wsaniala rodzinę.

Życzę miłego weekendu

agulas, Lanusia93, panda80, Endzis, Ameiva, ania0141, _Saszka_, Rotenkopf, Funky09, Olina, Larisa, jamniczakuchnia, Andrea20 lubią tę wiadomość

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
‹‹ 864 865 866 867 868 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ