X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2016, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2016, 12:54

• Kinga. Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobson wrote:
    Dobry! :)

U mnie dziś na obiad pyry z gzikiem <3 Btw, dziewczyny nie z wielkopolski, wiecie co to takiego? :D

Ja wiem ;) kolezanka mnie kiedyś uswiadomiła... ale nigdy nie jadlam, bo ziemniaki to wyłacznie w formie frytek lub plasterkow przyswajam ;)

No a teraz narzekania ciąg dalszy... Byłam się zdepilować i odkryłam ze w tym miejscu co mnie bolało wczoraj mam lineę negrę... Biorąc pod uwagę mój biały brzuch to teraz będę wygladać jak owłosiona zebra... :(

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam 3koszule i jedne piżamki do karmienia,zabieram wszystkie odrazu

ania0141
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecznie wrote:
    Dziewczyny, a pro po koszul do szpitala. Mam 1 na poród (nierozpinaną) i 1 rozpinaną po całości na czas poporodowy. I tak się zastanawiam czy kupować jeszcze 1 rozpinaną czy może lepiej jakieś dresiki i koszulkę nadająca się do karmienia wziąć/kupić.. Bo ja tak nie lubię koszul nocnych bleeee :P. A Wy ile bierzecie do szpitala i wszystkie bierzecie koszule?
    Ja mam 2 na porod, piżamę do spania, a na dzien leginsy/dresy i koszulki. Tez jestem anty koszula, a do tego na posiłki musze biegac kilka pieter nizej... wiec w koszuli to tak srednio... Zastanawiam sie czy zamiast kapci nie wziac tenisowek (mam takie wkladane, wiec nie trzeba się schylac by wiazac...

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A propos depilacji zastanawiam się czy jest jakaś metoda aby efekt dłużej się utrzymał... pamiętam że golilam się jak dostałam skurcze czyli tuż przed porodem a na drugi dzień na obchodzie już był jezyk ...

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • jaskra Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale mi smaka narobiłyście na pyry z gzikiem :D chyba się wybiorę na zakupy.. a jak robicie ziemniaki do tego? Gotujecie czy pieczecie?

jamniczakuchnia lubi tę wiadomość

f2w3rjjgtiaisq5u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2016, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaskra wrote:
    ale mi smaka narobiłyście na pyry z gzikiem :D chyba się wybiorę na zakupy.. a jak robicie ziemniaki do tego? Gotujecie czy pieczecie?

Gotowane najlepiej w mundurkach :D

Dobson lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2016, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dwie koszule - jedna na poród, druga po. Nie cierpię koszul i później ubieram luźne spodnie od dresu, mam w dupie wytyczne lekarzy co do wietrzenia - nie będę z gołą żiżel paradować, sorry ale trochę intymności i prywatności trzeba zachować. W domu sobie powietrzę, więc mam nadzieję że 2-3 dni i nara szpital.

Olina lubi tę wiadomość

• Kinga. Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonkaaa wrote:
    A propos depilacji zastanawiam się czy jest jakaś metoda aby efekt dłużej się utrzymał... pamiętam że golilam się jak dostałam skurcze czyli tuż przed porodem a na drugi dzień na obchodzie już był jezyk ...
    wosk, pasta cukrowa, ipl,

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Larisa Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, ja dzisiaj na wizycie u giną bez usg. W tym tyg dużo twardnien/skurczy miałam i mówi, że szyjka krótka. Mam luteine brać 2x100 i zobaczymy. Mówił żebym nie zastanawiała się za długo jeśli dużo tych skurczy i odwiedziła IP żeby upewnić się, że wszystko ok. Powiedział ,ze zalecił by mi odpoczynek,ale wie,ze z małym dzieckiem to bardzo trudne...;)

panda80, agulas, ania0141 lubią tę wiadomość

f2w3ol2anio3j8u2.png
    mhsv15nmt1i18xj8.png
  • mania Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też już po USG Zosiulka waży 2312g <3 wszystko ok przepływy ok łożysko 2 stopień :-) I jesteśmy już w domu!!!

We wtorek mam jeszcze iść na usg serca bo kardiologia nie było z przyczyn rodzinnych ale wstępnie jeśli usg wyjdzie ok to możemy rodzić SN :-D cieszę się jak głupia choć nie wiem co mnie czeka :-)

Lanusia super, że u Was też wszystko dobrze. Nie spotkałyśmy się bo miałam później to usg po wszystkich i mi robił dr K...a

Rotenkopf, Niuninka, Dobson, jamniczakuchnia, panda80, Larisa, Olina, kamaaa, agulas, Lanusia93, jaskra, Endzis, Kawuszka, Kajka, ania0141, _Saszka_, Funky09, Wilka, fabdorota, Andrea20 lubią tę wiadomość

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • Dobson Ekspertka

Wysłany: 19 lutego 2016, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra, poprawiam się, zamówiłam te koszule i staniki... Ale straszne paskudy same, a chciałam tanio bo koszule to ogólnie mi nie podchodzą. Fe.
    Mój D. dziś do Ikei jedzie i tak mnie kusi żeby z nim jechać, ale jakoś czuję, że nie powinnam - ostatnio już się bardzo źle po tych wygibach czułam. Ale czy ja wiem czy on kupi wszystko tak jak chcę? Bardzo wątpię...
    Osłonki na sutki planuję kupić z Medeli bo ponoć są fajne i cieniutkie... Kupiła może któraś? :)

Mania, super, jaki pulpecik <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2016, 13:13

mania, agulas lubią tę wiadomość

f2w3lhb8uhmwdzoi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2016, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pyry to ziemniaki, a ten gzik?! :D

Haha, co do zmiany dokumentu ja też jeszcze nie wymieniłam prawka :D A najlepsza w tej kwestii i tak jest moja siostra - wyszła za mąż, rozwiodła się...a prawko ma całkiem te pierwsze za czasów panieńskich :D

U mnie taki gulasz na schabie z pieczarkami, cebulą, ostrymi ogórkami, pieczarkami i kukurydzą ;]

• Kinga. Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Larisa wrote:
    Hej dziewczyny, ja dzisiaj na wizycie u giną bez usg. W tym tyg dużo twardnien/skurczy miałam i mówi, że szyjka krótka. Mam luteine brać 2x100 i zobaczymy. Mówił żebym nie zastanawiała się za długo jeśli dużo tych skurczy i odwiedziła IP żeby upewnić się, że wszystko ok. Powiedział ,ze zalecił by mi odpoczynek,ale wie,ze z małym dzieckiem to bardzo trudne...;)
    U ciebie to szybko może pójść, bo to kolejne dziecko. Ja i tak biorę 400 mg progesteronu, a jak dalej będą skurcze to mam sobie podniesc dawkę do 500-600, ale srednio mi sie to podoba, bo juz mam takie podraznienia... ze ile wytrzymam, to zostanę na tej dawce... W przyszłym tyg mam usg i ktg, zobaczymy co tam wyjdzie... Byle tylko dotrwać do 37tc... Choć u mnie w rodzinie to raczej tendencja jest do przenoszenia, niż na odwrót...w ogole to wydaje mi się że młoda znów sie przekreciła i dalej lezy poprzecznie...Nie mam pojecia, czy to się i tak nie skonczy cesarka...

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Larisa Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobson ja używałam canpolu a teraz nie wiem jakie kupie jeszcze,ale chcę mieć na wszelki wypadek.

f2w3ol2anio3j8u2.png
    mhsv15nmt1i18xj8.png
  • Olina Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie dzis gulasz z marchewka i papryka plus ryż;) wgl polecam wam bardzo takie warzywa w skorkach pieczone wpiekarniku oczywiscie najlepsze ziemniaczki, marcheka i pietruszka i do tego jakis sos jasny np z cyców :D MNIAMMMMMM'

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Dziś zaczynam 35 tc <3 byłam rano u lekarza bo ucho mnie w nocy bolało i boli nadal. Okazalo sie , że mam zapalenie ucha i antybiotyk dostałam bo w 3 trymestrze lekow przeciwzapalnych nie można bo ponoc mogą wywołać poród.
    Też nie wiem co to gzik :P

Olina, agulas, ania0141, Rotenkopf, Andrea20 lubią tę wiadomość

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i piore piore piore i końca nie widać.... :p

Rotenkopf, Olina, panda80, ania0141 lubią tę wiadomość

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • Olina Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    według google wujka gzik to twaróg rozrobiony ze śmietaną :D?

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • Anastazjaaa Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ja już spokojnie wypoczywam na domowym łóżku, nockę miałam nie przespana ale to z mojej winy, co chwilę budzilam się i sprawdzałam czy nie krwawie, w dzień teraz odsypiam ;)

Moje chłopaki są bardzo troskliwe, skaczą przy nas jak przy jajku :) Mam wsaniala rodzinę.

Życzę miłego weekendu

agulas, Lanusia93, panda80, Endzis, Ameiva, ania0141, _Saszka_, Rotenkopf, Funky09, Olina, Larisa, jamniczakuchnia, Andrea20 lubią tę wiadomość

mhsvqps6po41mjm3.png
    mhsv20mmt84wd0zt.png
‹‹ 864 865 866 867 868 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ