X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2016, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2016, 12:54

• wiecznie Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :). Jakoś ostatnio nie mam weny na pisanie. Tylko Was dzielnie podczytuję. Eeeee tam brak sił i chęci mam ostatnio..

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
  • panda80 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wyrobiłam sobie krewkartę i z tego co mówili jest ona honorowana w szpitalu, więc żadnych innych badań z pieczątką lekarza nie będę brała...

Karolina_Ina lubi tę wiadomość

zem39vvjscbr7v2w.png
  • Dobson Ekspertka

Wysłany: 19 lutego 2016, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry! :)
    Noc średnia, budziły mnie okresowe bóle i musiałam się skusić na dwie nospy - strasznie nie lubię tego bólu, okropnie upierdliwy i nie chce dziad przechodzić sam...
    Co do grupy krwi to ja też zmieniłam nazwisko w międzyczasie ale się pofatygowałam do labo, które jest zresztą w szpitalu, w którym będę rodzić i pani mi w tym ich śmiesznym rejestrze zmieniła wszystko, także cacy.
    Mnie sama myśl o pakowaniu torby doprowadza do szału... nie mam koszul, staników, nakładek na sutki i innych dość istotnych pierdół i naprawdę nie chce mi się za tym uganiać... Będę ryczeć, serio. Niech ktoś to za mnie zrobi :P A pranie i prasowanie to już w ogóle temat tabu. HALP! :D

U mnie dziś na obiad pyry z gzikiem <3 Btw, dziewczyny nie z wielkopolski, wiecie co to takiego? :D

panda80, Kajka lubią tę wiadomość

f2w3lhb8uhmwdzoi.png
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no a ja zapomniałam się pochwalić ZACZYNAMY 31 TYDZIEŃ-uwielbiam piątki:)

panda80, Endzis, Lanusia93, Larisa, Rotenkopf, mania, _Saszka_, Andrea20 lubią tę wiadomość

ania0141
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2016, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobson pyry z gzikiem <3 Ja dzisiaj walnę sałatkę z tuńczykiem, jajkiem i pieczonymi ziemniakami, weny brak. Dobrze że mam już wszystko poprane i poprasowane. Jak skończę 36 tydzień to biorę się tylko za wiosenne porządki i potem relaks, zapuszczam się w jakiś serial i niech mnie wszyscy cmokną.

fabdorota, panda80, Rotenkopf lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2016, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2016, 12:54

• panda80 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobson wrote:
    Dobry! :)
    Noc średnia, budziły mnie okresowe bóle i musiałam się skusić na dwie nospy - strasznie nie lubię tego bólu, okropnie upierdliwy i nie chce dziad przechodzić sam...
    Co do grupy krwi to ja też zmieniłam nazwisko w międzyczasie ale się pofatygowałam do labo, które jest zresztą w szpitalu, w którym będę rodzić i pani mi w tym ich śmiesznym rejestrze zmieniła wszystko, także cacy.
    Mnie sama myśl o pakowaniu torby doprowadza do szału... nie mam koszul, staników, nakładek na sutki i innych dość istotnych pierdół i naprawdę nie chce mi się za tym uganiać... Będę ryczeć, serio. Niech ktoś to za mnie zrobi :P A pranie i prasowanie to już w ogóle temat tabu. HALP! :D

U mnie dziś na obiad pyry z gzikiem <3 Btw, dziewczyny nie z wielkopolski, wiecie co to takiego? :D
    Ja nie z Wielkopolski obstawiam ziemniaki z twarożkiem :) Zgadłam?

Kajka, Dobson lubią tę wiadomość

zem39vvjscbr7v2w.png
  • panda80 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina_Ina wrote:
    A moja koleżanka ostatnio od lekarza usłyszała, że taka kartę to ona do pamiętnika sobie może wkleić bo on to chce kartkę z laboratorium. Ale ten jej lekarz w ogóle to kitu był i już go zmieniła.
    Dziwny typ z tego lekarza, tam są wszystkie dane Laboratorium, które kartę wyrabia, daty 2 badań, które były robione i podpisy robiących...

zem39vvjscbr7v2w.png
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się dziś nic nie chce, dlatego na obiad odmroze bigos:D Muszę iść do apteki i na pocztę, ale mam takiego lenia, że się zebrać nie mogę.
    A co do ogarniania rzeczywistości, to mam plan dokładnie taki, jak jamniczakuchnia. Wszystko już poprane, poprasowane, czekam na donoszona, sprzątam i leżę i pachnę:D

jamniczakuchnia lubi tę wiadomość

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • panda80 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeśli chodzi o obiad to dzisiaj makaronowa zapiekanka z tuńczykiem...

zem39vvjscbr7v2w.png
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na szczęście mam obiad z wczoraj - spaghetti ;). Dogotuję tylko makaron i tyle :D

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
  • jaskra Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobson, moja koleżanka z Wielkopolski mi już dawno temu powiedziała w ramach ciekawostki, co to gzik :)

ja torbę dla dzidzi spakowałam.. Gorzej z torbą dla mnie.. Muszę dokupić koszule do karmienia i staniki właśnie..

Porobiłam wczoraj troszeczkę w domku i już mi brzuch wieczorem twardniał mega.. Też się ratowałam no-spą.

Mam poczucie strasznego nieporządku, mimo że dom jakoś z miarę ogarnięty. Wkurza mnie syf na balkonie, ale tym postanowiłam zająć się jak już będzie cieplej.

A na obiad planuję kurczaka w miodzie z papryką, ale to na bardzo późny obiad bo mężu z pracy pewnie wróci koło 20. :)

f2w3rjjgtiaisq5u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2016, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2016, 23:20

Karolina_Ina lubi tę wiadomość

• Nemera Przyjaciółka

Wysłany: 19 lutego 2016, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć. Ja też dzisiaj spałam tak sobie, bo moja 4 letnia córcia spała ze mną i się posikała w nocy :( wszystko mokre poduszki kołdra i materac ;/

A w poniedziałek dopiero będe miała robione badanie usg 3d już nie mogę się doczekać :))

2nn3dqk3bgme6a5j.png
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a pro po koszul do szpitala. Mam 1 na poród (nierozpinaną) i 1 rozpinaną po całości na czas poporodowy. I tak się zastanawiam czy kupować jeszcze 1 rozpinaną czy może lepiej jakieś dresiki i koszulkę nadająca się do karmienia wziąć/kupić.. Bo ja tak nie lubię koszul nocnych bleeee :P. A Wy ile bierzecie do szpitala i wszystkie bierzecie koszule?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2016, 11:54

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
  • paprotka30 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam ochotę dzis na placki po węgiersku. Moze wieczorem uda mi sie mojego wyciągnąć do knajpy :)

A pyry z gzikiem znam oczywiscie ale z wielkopolski jestem. Na początku ciąży babcia mi zrobila na zachcianke a pozniej zjadłam doslownie lyzke i pojedzone :)

Wiecznie, ja biore 3, z czego dwie rozpinane. Mysle ze wystarczy a jakby pobyt sie przedluzyl to albo mi mąż dokupi albo wypierze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2016, 11:56

• Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Postaram się dziś nadrobić chociaż 15 ostatnich stron, bo ostatnio nie jestem na bieżąco, wygodniej mi na FB.

Miałam dziś USG <3
    Malutka zostaje malutką, więc super :)
    Waży 1625 g, ponoć waga w porządku (13 centyl), ale mam wrażenie, że Wasze maluszki ważyły dużo więcej w 32 tygodniu. Mimo to cieszę się, bo nie widzi mi się znowu rodzić kluski :D
    Łożysko 2/3 stopień dojrzałości, mam dziś 31t5d, wymiary średnio na 30t5d.
    Ułożona główkowo uff! :)

wiecznie, paprotka30, ania0141, Karolina_Ina, kamaaa, Endzis, jamniczakuchnia, Larisa, Dobson, Rotenkopf, mania, _Saszka_, Funky09, Wilka, Andrea20 lubią tę wiadomość

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że niewielka różnica między moimi dziewczynami, bo Lilusia w tym samym tygodniu ważyła 1784 g :)

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • Niuninka Ekspertka

Wysłany: 19 lutego 2016, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś

Ale o dobrociach piszecie, aż się obśliniłam :D
    Robicie mi smaka :P
    wiecznie wrote:
    Dziewczyny, a pro po koszul do szpitala. Mam 1 na poród (nierozpinaną) i 1 rozpinaną po całości na czas poporodowy. I tak się zastanawiam czy kupować jeszcze 1 rozpinaną czy może lepiej jakieś dresiki i koszulkę nadająca się do karmienia wziąć/kupić.. Bo ja tak nie lubię koszul nocnych bleeee :P. A Wy ile bierzecie do szpitala i wszystkie bierzecie koszule?

Ja kupiłam trzy i wszystkie rozpinane w jakiś tam sposób :) jedna z nich jest przeznaczona do ew. porodu. Mam nadzieje ze się nie przyczepią do długości bo miała być do połowy uda a że ja jestem niska to sięga mi za kolano :D nie mam do szpitala jeszcze chyba tylko klapek.(zawsze na bosaczka latałam ) :D

v5abdqk3uteg5ykx.png
‹‹ 863 864 865 866 867 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ