X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2016, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2016, 12:54

• wiecznie Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :). Jakoś ostatnio nie mam weny na pisanie. Tylko Was dzielnie podczytuję. Eeeee tam brak sił i chęci mam ostatnio..

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
  • panda80 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wyrobiłam sobie krewkartę i z tego co mówili jest ona honorowana w szpitalu, więc żadnych innych badań z pieczątką lekarza nie będę brała...

Karolina_Ina lubi tę wiadomość

zem39vvjscbr7v2w.png
  • Dobson Ekspertka

Wysłany: 19 lutego 2016, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry! :)
    Noc średnia, budziły mnie okresowe bóle i musiałam się skusić na dwie nospy - strasznie nie lubię tego bólu, okropnie upierdliwy i nie chce dziad przechodzić sam...
    Co do grupy krwi to ja też zmieniłam nazwisko w międzyczasie ale się pofatygowałam do labo, które jest zresztą w szpitalu, w którym będę rodzić i pani mi w tym ich śmiesznym rejestrze zmieniła wszystko, także cacy.
    Mnie sama myśl o pakowaniu torby doprowadza do szału... nie mam koszul, staników, nakładek na sutki i innych dość istotnych pierdół i naprawdę nie chce mi się za tym uganiać... Będę ryczeć, serio. Niech ktoś to za mnie zrobi :P A pranie i prasowanie to już w ogóle temat tabu. HALP! :D

U mnie dziś na obiad pyry z gzikiem <3 Btw, dziewczyny nie z wielkopolski, wiecie co to takiego? :D

panda80, Kajka lubią tę wiadomość

f2w3lhb8uhmwdzoi.png
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no a ja zapomniałam się pochwalić ZACZYNAMY 31 TYDZIEŃ-uwielbiam piątki:)

panda80, Endzis, Lanusia93, Larisa, Rotenkopf, mania, _Saszka_, Andrea20 lubią tę wiadomość

ania0141
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2016, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobson pyry z gzikiem <3 Ja dzisiaj walnę sałatkę z tuńczykiem, jajkiem i pieczonymi ziemniakami, weny brak. Dobrze że mam już wszystko poprane i poprasowane. Jak skończę 36 tydzień to biorę się tylko za wiosenne porządki i potem relaks, zapuszczam się w jakiś serial i niech mnie wszyscy cmokną.

fabdorota, panda80, Rotenkopf lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2016, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2016, 12:54

• panda80 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobson wrote:
    Dobry! :)
    Noc średnia, budziły mnie okresowe bóle i musiałam się skusić na dwie nospy - strasznie nie lubię tego bólu, okropnie upierdliwy i nie chce dziad przechodzić sam...
    Co do grupy krwi to ja też zmieniłam nazwisko w międzyczasie ale się pofatygowałam do labo, które jest zresztą w szpitalu, w którym będę rodzić i pani mi w tym ich śmiesznym rejestrze zmieniła wszystko, także cacy.
    Mnie sama myśl o pakowaniu torby doprowadza do szału... nie mam koszul, staników, nakładek na sutki i innych dość istotnych pierdół i naprawdę nie chce mi się za tym uganiać... Będę ryczeć, serio. Niech ktoś to za mnie zrobi :P A pranie i prasowanie to już w ogóle temat tabu. HALP! :D

U mnie dziś na obiad pyry z gzikiem <3 Btw, dziewczyny nie z wielkopolski, wiecie co to takiego? :D
    Ja nie z Wielkopolski obstawiam ziemniaki z twarożkiem :) Zgadłam?

Kajka, Dobson lubią tę wiadomość

zem39vvjscbr7v2w.png
  • panda80 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina_Ina wrote:
    A moja koleżanka ostatnio od lekarza usłyszała, że taka kartę to ona do pamiętnika sobie może wkleić bo on to chce kartkę z laboratorium. Ale ten jej lekarz w ogóle to kitu był i już go zmieniła.
    Dziwny typ z tego lekarza, tam są wszystkie dane Laboratorium, które kartę wyrabia, daty 2 badań, które były robione i podpisy robiących...

zem39vvjscbr7v2w.png
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się dziś nic nie chce, dlatego na obiad odmroze bigos:D Muszę iść do apteki i na pocztę, ale mam takiego lenia, że się zebrać nie mogę.
    A co do ogarniania rzeczywistości, to mam plan dokładnie taki, jak jamniczakuchnia. Wszystko już poprane, poprasowane, czekam na donoszona, sprzątam i leżę i pachnę:D

jamniczakuchnia lubi tę wiadomość

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • panda80 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeśli chodzi o obiad to dzisiaj makaronowa zapiekanka z tuńczykiem...

zem39vvjscbr7v2w.png
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na szczęście mam obiad z wczoraj - spaghetti ;). Dogotuję tylko makaron i tyle :D

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
  • jaskra Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobson, moja koleżanka z Wielkopolski mi już dawno temu powiedziała w ramach ciekawostki, co to gzik :)

ja torbę dla dzidzi spakowałam.. Gorzej z torbą dla mnie.. Muszę dokupić koszule do karmienia i staniki właśnie..

Porobiłam wczoraj troszeczkę w domku i już mi brzuch wieczorem twardniał mega.. Też się ratowałam no-spą.

Mam poczucie strasznego nieporządku, mimo że dom jakoś z miarę ogarnięty. Wkurza mnie syf na balkonie, ale tym postanowiłam zająć się jak już będzie cieplej.

A na obiad planuję kurczaka w miodzie z papryką, ale to na bardzo późny obiad bo mężu z pracy pewnie wróci koło 20. :)

f2w3rjjgtiaisq5u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2016, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2016, 23:20

Karolina_Ina lubi tę wiadomość

• Nemera Przyjaciółka

Wysłany: 19 lutego 2016, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć. Ja też dzisiaj spałam tak sobie, bo moja 4 letnia córcia spała ze mną i się posikała w nocy :( wszystko mokre poduszki kołdra i materac ;/

A w poniedziałek dopiero będe miała robione badanie usg 3d już nie mogę się doczekać :))

2nn3dqk3bgme6a5j.png
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a pro po koszul do szpitala. Mam 1 na poród (nierozpinaną) i 1 rozpinaną po całości na czas poporodowy. I tak się zastanawiam czy kupować jeszcze 1 rozpinaną czy może lepiej jakieś dresiki i koszulkę nadająca się do karmienia wziąć/kupić.. Bo ja tak nie lubię koszul nocnych bleeee :P. A Wy ile bierzecie do szpitala i wszystkie bierzecie koszule?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2016, 11:54

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
  • paprotka30 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam ochotę dzis na placki po węgiersku. Moze wieczorem uda mi sie mojego wyciągnąć do knajpy :)

A pyry z gzikiem znam oczywiscie ale z wielkopolski jestem. Na początku ciąży babcia mi zrobila na zachcianke a pozniej zjadłam doslownie lyzke i pojedzone :)

Wiecznie, ja biore 3, z czego dwie rozpinane. Mysle ze wystarczy a jakby pobyt sie przedluzyl to albo mi mąż dokupi albo wypierze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2016, 11:56

• Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Postaram się dziś nadrobić chociaż 15 ostatnich stron, bo ostatnio nie jestem na bieżąco, wygodniej mi na FB.

Miałam dziś USG <3
    Malutka zostaje malutką, więc super :)
    Waży 1625 g, ponoć waga w porządku (13 centyl), ale mam wrażenie, że Wasze maluszki ważyły dużo więcej w 32 tygodniu. Mimo to cieszę się, bo nie widzi mi się znowu rodzić kluski :D
    Łożysko 2/3 stopień dojrzałości, mam dziś 31t5d, wymiary średnio na 30t5d.
    Ułożona główkowo uff! :)

wiecznie, paprotka30, ania0141, Karolina_Ina, kamaaa, Endzis, jamniczakuchnia, Larisa, Dobson, Rotenkopf, mania, _Saszka_, Funky09, Wilka, Andrea20 lubią tę wiadomość

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że niewielka różnica między moimi dziewczynami, bo Lilusia w tym samym tygodniu ważyła 1784 g :)

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • Niuninka Ekspertka

Wysłany: 19 lutego 2016, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś

Ale o dobrociach piszecie, aż się obśliniłam :D
    Robicie mi smaka :P
    wiecznie wrote:
    Dziewczyny, a pro po koszul do szpitala. Mam 1 na poród (nierozpinaną) i 1 rozpinaną po całości na czas poporodowy. I tak się zastanawiam czy kupować jeszcze 1 rozpinaną czy może lepiej jakieś dresiki i koszulkę nadająca się do karmienia wziąć/kupić.. Bo ja tak nie lubię koszul nocnych bleeee :P. A Wy ile bierzecie do szpitala i wszystkie bierzecie koszule?

Ja kupiłam trzy i wszystkie rozpinane w jakiś tam sposób :) jedna z nich jest przeznaczona do ew. porodu. Mam nadzieje ze się nie przyczepią do długości bo miała być do połowy uda a że ja jestem niska to sięga mi za kolano :D nie mam do szpitala jeszcze chyba tylko klapek.(zawsze na bosaczka latałam ) :D

v5abdqk3uteg5ykx.png
‹‹ 863 864 865 866 867 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ