X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • panda80 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie
    Dołączę do obolałych mam :)mnie też wszystko boli po spaniu, w trakcie zresztą też, ale przynajmniej Malutka da mi się położyć na lewym boku co do tej pory było niemożliwe.
    Baterie mi się wyczerpują...poziom mojej energii jest bliski zeru, a mieszkanie nieogarnięte...Nie mam siły i ochoty do niczego :(

zem39vvjscbr7v2w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2016, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!
    U mnie nocka średnio, Michał co chwilę miał czkawkę (teraz ma znowu) i czuję go bardzo nisko w żiżel :P Wypycha się jak szalony, czasami bardzo boleśnie.

• kamaaa Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kończyłam właśnie ostatnie prasowanie i stwierdzam że za cholerę nic więcej nie kupuję a jeśli coś jeszcze dostaniemy to chyba dostanę do głowy! 7 pralek szło, suszenie, prasowanie...
    Która już spakowana? Bo ja tam marudziłam żeby dokupić resztę z listy bo chce się spakować a teraz to hmm... nie mam weny ;/

f2w3csqv1ok8ev24.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2016, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2016, 23:20

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2016, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2016, 12:54

• Ameiva Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamaaa ja sie pakuje juz od trzech dni, na razie przygotowuje torbe dla siebie, pozniej zaczne pakowac rzeczy dla malucha bo jeszcze nie wszystko poprałam. Codziennie cos tam dokladam bo nie moge sie zebrac i zrobic tego za jednym razem :P boje sie ze jak sie juz spakuje to od razu urodze, jakbym tym niepakowaniem mogla cokolwiek zmienic :)

Karolina_Ina lubi tę wiadomość

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • kamaaa Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szotka nie strasz :D. Bardzo nie mogę się doczekać maleństwa ale na razie jestem na etapie "przeraża mnie poród i pobyt w szpitalu". No i wczoraj tak rozmyślałam nad tym że ja nawet na oczy takie małego dziecka nie widziałam a co dopiero się nim zająć. No i na oczach różnych ludzi w szpitalu pewnie lekko nie będzie... Wczoraj chyba pisałyście o jakichś filmikach z opieki nad noworodkiem, mógłby ktoś przypomnieć jak to znaleźć?

Jak ja się cieszę że moja teściowa to w ogóle się nie wtrąca w nic, nawet nie przychodzi do nas no chyba że na urodziny a mieszkamy właściwie kilka bloków dalej :D.

Szotka lubi tę wiadomość

f2w3csqv1ok8ev24.png
  • _Saszka_ Przyjaciółka

Wysłany: 19 lutego 2016, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niuninka, trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze i okazało się, że to fałszywy alarm. Głowa do góry, będzie dobrze.

Karolina, na szkole rodzenia położna mówiła, że na badaniu na grupę krwi powinno być nazwisko takie, jak na dowodzie i z pieczątką lekarza (nie ksero). Niektóre szpitale w takich sytuacjach akceptują inne nazwisko, jeśli okażesz akt ślubu. Najlepiej sprawdzić jak to jest w szpitalu, w którym chcesz rodzić.

Karolina_Ina lubi tę wiadomość

• Ameiva Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina_Ina wrote:
    Dziewczyny może się któraś orientuje, bo przeczytałam właśnie na marcowkach, że kazali dziewczynie powtórzyć badanie na grupę krwi bo miała na nim panieńskie nazwisko. Ja też w międzyczasie zmieniłam nazwisko (ale na dwuczlonowe) i jak ktoś mi powie, że od nowa mam robić to badanie to mnie coś trafi... Spotkalyscie się z takim przypadkiem?
    u nas na szkole rodzenia polozna wspominala o takim przypadku- zmiana nazwiska w trakcie ciazy i mowila zeby zabrac do szpitala razem ze wszystkimi wynikami badan akt małżenstwa. Nie ma sensu chyba robic drugi raz badania. Wiadomo ze faceci potrafia napsuc krwi ale chyba nie az tak zeby sie grupa zmienila :P

ania0141, jaskra, Karolina_Ina, Kinga., Szotka, Dobson, wiecznie, mania lubią tę wiadomość

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2016, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2016, 12:54

• ania0141 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina_Ina wrote:
    Dziewczyny może się któraś orientuje, bo przeczytałam właśnie na marcowkach, że kazali dziewczynie powtórzyć badanie na grupę krwi bo miała na nim panieńskie nazwisko. Ja też w międzyczasie zmieniłam nazwisko (ale na dwuczlonowe) i jak ktoś mi powie, że od nowa mam robić to badanie to mnie coś trafi... Spotkalyscie się z takim przypadkiem?
    ja również zmieniłam nazwisko na dwuczłonowe i nikt o grupie mi nic nie mówił a akt małżeństwa muszę mieć bo nie wymieniłam dowodu jeszcze-bo nie mogę się zmobilizować,żeby zdjęcia sobie zrobić a poza tym te nowe dowody paskudne są,byłam w szpitalu i nikt nic nie mówił,ale na wszelki wypadek wrzuć sobie w dokumentację medyczną akt małżeństwa po co drugi raz robić grupę

ania0141
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamaaaa ja już spakowana,synuś też-ale torby wsunęłam na szafę,żebym nie musiała codziennie na nie patrzec,jeśli chodzi o te prasowanie i pranie-wiem o czym mówisz,nie mogłam się doczekać a potem miałam dość,mąż mi pomógł ale i tak było ciężko

ania0141
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina, ja też mam grupę krwi na panieńskie nazwisko i jeszcze żaden lekarz nie zwrócił mi na to uwagi. Powtarzać badania nie będę, najwyżej wezmę ze sobą akt małżeństwa no i w dowodzie przecież jest panieńskie nazwisko więc mogą mnie cmoknąć, a jak rzeczywiście się uprą to będę kazała im zrobić sobie to badanie na swój koszt. Dzisiaj mam szkołę rodzenia w szpitalu gdzie będę rodzić to się zapytam ;)

Taaaak, te bóle krzyża, bioder i uda i kolan i kostek i wszystkiego są straszne! Ale jeszcze trochę i będzie lepiej ;)

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2016, 23:20

• Kinga. Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamaaa wrote:
    Szotka nie strasz :D. Bardzo nie mogę się doczekać maleństwa ale na razie jestem na etapie "przeraża mnie poród i pobyt w szpitalu". No i wczoraj tak rozmyślałam nad tym że ja nawet na oczy takie małego dziecka nie widziałam a co dopiero się nim zająć. No i na oczach różnych ludzi w szpitalu pewnie lekko nie będzie... Wczoraj chyba pisałyście o jakichś filmikach z opieki nad noworodkiem, mógłby ktoś przypomnieć jak to znaleźć?

Jak ja się cieszę że moja teściowa to w ogóle się nie wtrąca w nic, nawet nie przychodzi do nas no chyba że na urodziny a mieszkamy właściwie kilka bloków dalej :D.
    Ostatnio rozmawiałyśmy o "mamo, tato co ty na to" ksiazka +film. Na yt. jest tez trochę takich filmików. Też się śmiałam, że zabiorę psu maskotkę, bo jest wielkosci malego dziecka i będziemy ćwiczyć (bo tez stresuje mnie pobyt w szpitalu), a te 5min. cwiczenia na szkole rodzenia, to tylko mnie rozdrazniły. Ale we wt. ostatnie zajęcia...Także wytrzymam jakoś do tej 23 :)

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina_Ina wrote:
    Dzięki, w życiu bym o tym nie pomyślała. Ja w sumie wszystkie badania mam na stare nazwisko, bo nie chciało mi się go zmieniać bo sobie myslalam, że to nie ma znaczenia.
    ja również mam badania na stare nazwisko i też bym nie pomyślała ale uświadomili mnie na ip jak dałam im dowód i system mnie odrzucał dopiero się skapnęłam ,że zmiana nazwiska i panie powiedziały że nawet dowód mogę mieć niewymieniony abym miała akt małżeństwa,więc wrzuciłam sobie do dokumentacji medycznej bo nie wiadomo kto i kiedy może się upomnieć

ania0141
  • Karatka81 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, ja dzisiaj długo dosypiałam, bo Niko dzisiaj w nocy znowu jakąś akcję zrobił... Zła jestem, bo jeszcze trochę i można zapomnieć o całych przespanych nocach to on akcje robi. M się wkurzył niekiepsko, bo taką głupotę wymyślił że aż był zły na niego... Dzieci... :-)
    Iwonka teraz chyba w lidlu jest taki pas o którym Ci kiedyś pisałam, ja mam chyba identyczny :-)
    Niunika będzie dobrze, ja się o lekarzach nie będę wypowiadać, omijam szerokim łukiem ;-) Swoją drogą (nie wykluczając plusów rzecz jasna) ta technika powoduje że czasami ciąża potrafi się zamienić w koszmar :-) plus wątpliwe kompetencje i brak empatii niektórych znachorów...
    U mnie znowu śnieg, ja chcę wiosny :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2016, 10:49

Iwonkaaa lubi tę wiadomość

• Kawuszka Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, wczoraj cały dzień był u nas mój tata i montował nam różne rzeczy, lampy, obrazki, półeczki. Bo bardzo chciał się zaangażować, a mój mąż to tak średnio z wierceniem. Dlatego wiedziałam, że taty robota będzie pewna :) Poza tym zanim mąż wrócił z pracy to my byliśmy już w połowie prac :)

Zaraz lecę na zakupy, nastawię obiad i biorę się za porządkowanie pokoiku małego, bo powoli muszę wszystko poukładać, a że jest już gdzie, to się cieszę. Pranie idzie non stop, codziennie, a jeszcze ubranek nie zaczęłam prać. Po prostu nie mam gdzie tego rozwiesić, więc na jednej suszarce wszystko leci.

Mam plan na niedzielny obiad, zupa krem z selera z grzankami czosnkowymi (pyszna jest ta zupa, nie jest taka agresywna, nawet dla tych nielubiących selera), a na drugie gołąbki z kaszą gryczaną i soczewicą, zapiekane pod takim sosem pieczarkowo-pomidorowym z akcentami curry i chili. A znajomi przynoszą deser i dziękuję :) Oczywiście, chciałam zrobić jeszcze inną zupę dla ich dzieci i deser ze swojej strony, ale mąż mnie opierniczył, że mam nie przesadzać. W końcu jak obiad to obiad, ma rację, zawsze przesadzam i się narobię jak wół! ;)

zi133e3k7xw895tv.png
    atdc2n0azl7ch4oo.png
    Starajcie się naprzód o królestwo Boże i o jego
    sprawiedliwość, a wszystko będzie wam dodane.
    (Mt 6,33)
  • Andrea20 Ekspertka

Wysłany: 19 lutego 2016, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was :)

Niununka wiem ze łatwo się mówi ale postaraj się myśleć pozytywnie ze wszystko jest dobrze, a napewno tak będzie :) Na USG wszystko wygląda jak nie z tej planety. Ale buźka twojego maluszka śliczna :)

My dziś ze wzgledu na remont,spalismy u K i muszę powiedzieć ze przespalam ładnie noc z jedna przerwa na siku, ale za to jestem polamana u niego na kanapie się strasznie niewygodnie śpi i dziś mój kręgosłup siada, ledwo chodze tak mnie w podbrzuszu kłuje i bol jak na okres/sraczke, czuje ze mały mi zaraz wyleci :)
    Dziś ide do lekarza z tym sercem i dusznosciami bo coraz gorzej, szczególnie przed spaniem.

Tak wgl to czuje się jak jakas emerytka cały czas stekam ze cos mnie boli, najlepiej chodzilabym o lasce, straszne to musi być dla innych jak mnie słuchają, no ale jeszcze trochę muszą wytrzymać :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2016, 10:55

dqpr3e5e7c3z43yz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2016, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie chyba nie mam peselu na tej grupie :D

‹‹ 862 863 864 865 866 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ