X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2016, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panda80 wrote:
    Luteinę 100 2x dziennie Hmmm nie mówił mi że mam jakiś na raty odstawić...
    ja najpierw brałam 100raz dziennie a od jakiegoś czasu 50 raz dziennie

• Niuninka Ekspertka

Wysłany: 18 lutego 2016, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju dziewczyny dziękuje wam:* Od 19 po usg byłam jak machina. Dzięki waszemu wsparciu zaczynam pozytywniej myśleć :) musi być dobrze. Już tyle przetrwaliśmy. Mam po prostu jakieś gorsze dni chyba... ciesze się że znalazłam to forum , nie wiem co bym bez was zrobiła ;) na pewno wam dać znać w poniedziałek co tam lekarz powiedział :) już was nie dołuje ;D

agulas, jamniczakuchnia, ania0141, Dobson, Rotenkopf, Larisa, Karatka81, małazłośnica lubią tę wiadomość

v5abdqk3uteg5ykx.png
  • MagSz Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy u miedniczkowych mam jakieś nowe wieści? Ja wizyta za ponad 3 tyg :/

f2wlcbxmqludqper.png
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niuninka, u nas też były różne strachy: Pola miała być niby poza macica, później też akcje z faldem karkowym, pappa, wizja przedwczesnego porodu, a teraz wszystko już gra. Doskonale rozumiem, że możesz mieć dość. A tym bardziej, że lekarze są subtelni jak betoniarki przekazując swoje obawy. Nie powiem, żebyś się nie martwila, bo jesteś mamą i nie da się odciąć od tych emocji, ale pokazalas już jaka jesteś silna i dzielna. Lekarze dmuchaja na zimne, muszą wszystko sprawdzić i może lepiej, że ten Twój dr czuję odpowiedzialność i działa. Pewnie wszystko okaże się w porządku i oby to już były ostatnie ciążowe strachy dla Ciebie :*

Niuninka lubi tę wiadomość

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • Niuninka Ekspertka

Wysłany: 18 lutego 2016, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fabdorota wrote:
    Niuninka, u nas też były różne strachy: Pola miała być niby poza macica, później też akcje z faldem karkowym, pappa, wizja przedwczesnego porodu, a teraz wszystko już gra. Doskonale rozumiem, że możesz mieć dość. A tym bardziej, że lekarze są subtelni jak betoniarki przekazując swoje obawy. Nie powiem, żebyś się nie martwila, bo jesteś mamą i nie da się odciąć od tych emocji, ale pokazalas już jaka jesteś silna i dzielna. Lekarze dmuchaja na zimne, muszą wszystko sprawdzić i może lepiej, że ten Twój dr czuję odpowiedzialność i działa. Pewnie wszystko okaże się w porządku i oby to już były ostatnie ciążowe strachy dla Ciebie :*

pięknie to ujęłaś z tą subtelnością lekarzy :D
    dziękuje ;)

v5abdqk3uteg5ykx.png
  • Ameiva Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olina wrote:
    http://promobaby.pl/market-carrefour.html fajne promocje sa
    o wlasie mialam wam pisac o tych promocjach bo dzis bylismy tam na zakupach i rzeczywiscie fajne ceny maja. My za duzo nie zaszalelismy na dzieciowych zakupach bo pojechalismy po spozywke i chemie i przy kasie 360 zeta zostawilismy i caly czas sie glowie na co tyle wydalismy ;/

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 01:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mogę spać przez ból bioder skurcze w nogach i ciągłą niewygodne... grrr

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • kamaaa Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 05:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonka mogę dzisiaj piątkę przebić. Od 5 na nogach bi wstałam na siku i już po spaniu.
    Niuninka trzymam kciuki żeby w szpitalu wykluczyli ta diagnozę. Dobrze ze lekarz dmucha na zimne ale na pewno wszystko się wyjaśni w poniedziałek :-*

Niuninka lubi tę wiadomość

f2w3csqv1ok8ev24.png
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oczywiście jak budzik zadzwonił to był ten moment kiedy mega wygodnie mi się spało :/ cora do szkoły a ja zaś lulu bo ledwo na oczy patrzę... gdzie energia i Power???

Miłego kochane:)

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najadlam się odsmazanych kopytek, zagryzlam princessa kokosowa, popilam woda i zamierzam spać do 11 :)

Kręgosłup biodra i cała miednica wraz z okolicami przez ból skutecznie zaniechaja moje plany...:/

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • paprotka30 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry mamuśki :P

Mi tez sie średnio spalo no ale tragedii nie bylo. Jedynie co to wczoraj wieczorem cos mnie bolalo ale sama nie wiem co, czy to pachwiny czy spojenie. W każdym razie czulam to tylko jak chodziłam. Pewnie wszystko sie tam przygotowywuje do wielkiego dnia :)

Czas na śniadanie. W ten weekend chyba musimy jechac zamówić meble tylko nie wiem kiedy, za duzo roboty na raz, wszędzie cos rozgrzebane, mąż jeszcze zamiast skupić sie na remoncie to ciągle cos gdzies komuś pomaga :/
    I oczywiście roboty zrobiło sie dwa razy więcej niż bylo przewidziane :)

W poniedziałek mam wizyte i to jest najwazniejsze :)

• Kinga. Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania0141 wrote:
    kinga no właśnie a ja ci zadam to pytanie,jak to zrobilaś?bo ja nie wiem-jak dobrze,że nikt tego mojego pac nie widział.ha ha ha
    Sama nie wiem... Schodziłam po schodach i nagle jakbym straciła grunt pod nogami ( na szczescie to były ostatnie 3 schodki na półpiętrze). Próbując złapać się czegos rzuciłam się na ścianę, a że świetlówki są dość nisko na ścianie, jakimś cudem znalazlam się pod nią i przywaliłam w nią głowa. Ten plastikowy klosz spadłmi na mnie, a ta metalowa część została na scianie. Dobrze ze nic nie połamałam. Mój szedł dwa schodki za mną i nie zdazył zareagować. W ogole nie nie mógł skumać jak to się stało, bo szłam powoli, o nic sie nie potknęlam, a poleciałam jak kłoda do przodu ( ja to odczułam jako próbę złapania równowagi ;)

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • paprotka30 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie gdzies czytalam ze teraz trzeba uwazac bo ze względu na pokaźny brzuch moga pojawić sie problemy z utrzymaniem równowagi.

• ania0141 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie,co za paskudna pogoda,pada-na nastrój raczej pozytywnie nie wpłynie,niestety.Iwonka najlepszy sposób zjeść i dalej lulu,też bym sobie przydrzemała z godzinkę,ale zaraz koleżanka ma wpaśc,śnił mi się dzisiaj murzynek no i postanowiłam upiec-znowu,chociaż powiem szczerze że jak już jest w piekarniku to jakoś ochota na niego mi mineła,ale za to mam mega ochotę na placki z jabłkami,ale takie pyszne robi tylko mój mąż a nie wiem czy będe z nim rozmawiać jak wróci,do wieczora jeszcze tyle czasu...

ania0141
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania jak tam po spotkaniu z córeczką?pakujesz się do domu?
    Anastazjaaa co u ciebie?
    Niuninka jak u ciebie nocka minęła?

mania, Anastazjaaa lubią tę wiadomość

ania0141
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w ogóle to dzień dobry, bo dopiero się obudziłam. Normalnie spałam jak aniołek:) Trochę boję się wstać, bo wczoraj prawie cały dzień przelezałam. Miałam takie twardnienia, że w czasie schylania się do zmywarki, czy potem wkladania naczyń na wyższą półkę, płakač mi się chciało i myslałam, ze mi brzuch rozsadzi. Do tego bolał mnie brzuch w okolicy pępka, a wieczorem pod nim zrobił się taki 0,5 cm uskok ciągnący się od pępka w dół. Wystraszyłam się, ze powstaje jakis rozstęp olbrzym... Nasmarowałam i rozmasowałam to miejsce i dziś już jest ok. To chyba mięsnie były tak na chama rozciągnięte...

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2016, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry. Mi chyba stres z wczoraj odpuszczal i spalam jak dziecko do 9. Nawet tuptajacy pies mnie nie obudził. Ale żeby nie było zbyt różowo, to wstałam z takim bólem bioder i kolan, że mi sie ciężko ruszać. Biedne nogi muszą ponieść te kilogramy:D

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2016, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja :) zasnęłam na kanapie w salonie i jestem cała połamana :p japiernicze ale se narobiłam...

Ostatnio codziennie jak wstaje to jestem meeega głodna.. jak w I trymestrze :)

• Niuninka Ekspertka

Wysłany: 19 lutego 2016, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania0141 wrote:
    Mania jak tam po spotkaniu z córeczką?pakujesz się do domu?
    Anastazjaaa co u ciebie?
    Niuninka jak u ciebie nocka minęła?

A witam ;) dziękuję ze pytasz ;) pospalam trochę . ( dopiero co wstałam ;p) . Stresy z wczoraj odeszły ,mały się wierci od kad tylko oczy otworzyłam ;) postanowiłam już o tym nie myśleć i się nie przejmować. Co będzie to będzie a synka będę kochała i tak ponad wszystko ;) idę zaraz coś zjeść bo umieram z głodu ;D miłego dnia dziewczyny ;) choć u mnie ta pogoda taka też nie najlepsza ...

_Saszka_ lubi tę wiadomość

v5abdqk3uteg5ykx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2016, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2016, 12:53

Niuninka, Lanusia93 lubią tę wiadomość

‹‹ 861 862 863 864 865 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ