X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • Karatka81 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fabdorota super że fałszywy alarm :-)
    Niuninka czemu szpital? Cudna buzia :-)

Niuninka lubi tę wiadomość

• fabdorota Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niuninka, co się stało?
    2800? Spora kluseczka :D

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niuninka co się dzieje?piękna waga-gratulacje,a zdjęcie jakie wyrazne...mamusia może być dumna!

ania0141
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze dziewczyny ukucnęłam dziś do mojej psiny i nie wiem jak to się stało ale tak pierdykłam na tyłek,że aż mi się gorąco zrobiło...na szczeście nic mi sie nie stało nic nie boli,wczoraj znowu jak myłam okno to mało brakowało żebym się spierniczyła z krzesła złapałam sie za klamkę od okna -krzesło tylko się bujnęło,mąż mnie opierniczył,ze sama szukam problemów-ale wyciągam z tego wniosek,że mam jakieś zaburzenia równowagi-może to mój brzuszek mi ją zaburza,a teraz boli mnie ząb...w zasadzie to mam wrażenie że boli mnie pół szczęki,więc nockę mam dziś z głowy,wzięłam tabletkę i jutro zapierniczam do dentysty o ile mnie przyjmie,musze sprawdzić skąd ten ból...a u mnie to też zawsze coś...

ania0141
  • Niuninka Ekspertka

Wysłany: 18 lutego 2016, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od początku mam ciąże "nie fizjologiczną"ponieważ cukrzyca ciążowa i niedoczynność tarczycy się pojawiła gdzie mówiono mi ze nawet ciąży nie doniosę. Pierwszy szok i nerwy. W 20 tyg. zdiagnozowano ze niby mały będzie miał zespół downa po fałdzie karkowym gdzie inni lekarze zaprzeczyli.(do tej pory mam ochotę tamtą babe zabić za to jak mnie nastraszyła tym downem) Dziś na usg dostałam skierowanie do kolejnego szpitala ( już jestem prowadzona na Madalińskiego i Karowej) gdzie mają mnie przyjąć w poniedziałek (dr. przy mnie dzwonił czy mnie przyjmą) ponieważ mały ma jakąś "dziwną deformacje główki ". Nie mam siły już.Do tego tata Filipa jeszcze wczoraj się deklarował ze ze mną na to usg pojedzie. Dziś pół godziny przed lekarzem zadzwonił ze nie ma koleżanki w pracy i musi zostać. Kolejny raz musiałam prosić mojego tate by ze mna pojechał :( Znowu nerwy, (martwie się masakrycznie o małego) i do tego kolejny zawód. Czuje się z tym wszystkim sama... dla Ł. tylko praca się liczy. Coraz bliżej poród i wiadomo im bliżej tym bardziej się martwimy i denerwujemy, ale ja już jestem na wykończeniu... całą ciąże słysze ze coś jest nie tak. mam dość :(

v5abdqk3uteg5ykx.png
  • panda80 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mania wrote:
    Fabdorota gratuluję udanej wizyty a ile Pola waży??

Panda jak u Ciebie??
    Wróciłam Szyjka ok.35 mm zamknięta,przytyłam 1 kg w miesiąc i mam 13 na plusie...Malutka waży 2193 rośnie pięknie ale buźkę zasłania i nie można podejrzeć... Kolejna wizyta za miesiąc i wszystko wskazuje że będzie poród SN... Za 2 tygodnie mam odstawić magnez, nospę i luteinę.

Olina, agulas, Rotenkopf, Dobson, Kinga., mania, ania0141, Funky09, jamniczakuchnia, Endzis, Andrea20, wiecznie lubią tę wiadomość

zem39vvjscbr7v2w.png
  • Olina Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jakie ładne ujecie zdjecia usg *.* ja juz nie bede miała usg i troche żałuje, zreszta na nfz to sie skupiaja na czyms innym niż twarzy...na zadnym zdjeciu nie mam twarzy...tylko czesci ciala, brzuch, boga itp;p jedyne co mam prywatne to co widac na avatarze;)
    ania ja dzis miałam podobna sytuaacje co Ty...tyle ze w sklepie, ale nie upadłam na tyłek , ale było blisko....

jezu co dzien jak przychodzi wieczór mam zły humor, bo znowu trzeba walczyc z spaniem. ulożeniem sie......................

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • Olina Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://promobaby.pl/market-carrefour.html fajne promocje sa

Iwonkaaa, Ameiva lubią tę wiadomość

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2016, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niuninka, dobrze, że lekarz w ogóle zauważył, że coś jest na rzeczy i od razu skierował Cię do szpitala. Pewnie to wada sprzętu i niepotrzebnie się stresujesz, ale domyślam się jak się czujesz. Głowa do góry, ja trzymam kciuki żeby było wszystko okej ! ;**

Panda, super wieści ;) A jaką masz luteinę? Bo słyszałam gdzieś, że nie powinno się od razu jej odstawiać tylko schodzić z dawki

panda80, Niuninka lubią tę wiadomość

• paprotka30 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niuninka, spróbuj sie nie denerwowac. Na pewno to tylko jakis głupi blad w usg. Czesto lekarze sie mylą niestety a my sie niepotrzebnie denerwujemy. W szpitalu na pewno dokładnie Was zbadają wiec spokojnie do tego musisz podejść! Glowa do góry!

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2016, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olina wrote:
    jezu co dzien jak przychodzi wieczór mam zły humor, bo znowu trzeba walczyc z spaniem. ulożeniem sie......................

Mnie dziś całą noc tak biodro bolało od pleców aż do kolana czyli w sumie udo i biodro, że leżałam w łóżku do 13, a że nie umiem tak po prostu leżeć to spałam i jestem ciekawa o której teraz zasnę. Teraz dla odmiany zaczęły mnie boleć całe żebra. Zastanawiam się na ile to jest od nagle rosnącego brzucha (bo gdyby rósł systematycznie a nie bach! i jest, to może nie byłoby to tak bolesne) a na ile po prostu z ciąży ;]

• panda80 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf wrote:
    Niuninka, dobrze, że lekarz w ogóle zauważył, że coś jest na rzeczy i od razu skierował Cię do szpitala. Pewnie to wada sprzętu i niepotrzebnie się stresujesz, ale domyślam się jak się czujesz. Głowa do góry, ja trzymam kciuki żeby było wszystko okej ! ;**

Panda, super wieści ;) A jaką masz luteinę? Bo słyszałam gdzieś, że nie powinno się od razu jej odstawiać tylko schodzić z dawki
    Luteinę 100 2x dziennie Hmmm nie mówił mi że mam jakiś na raty odstawić...

zem39vvjscbr7v2w.png
  • MagSz Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niuninka śliczna buźka niech się gonią z jakaś deformacją !

f2wlcbxmqludqper.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania0141 wrote:
    kurcze dziewczyny ukucnęłam dziś do mojej psiny i nie wiem jak to się stało ale tak pierdykłam na tyłek,że aż mi się gorąco zrobiło...na szczeście nic mi sie nie stało nic nie boli,wczoraj znowu jak myłam okno to mało brakowało żebym się spierniczyła z krzesła złapałam sie za klamkę od okna -krzesło tylko się bujnęło,mąż mnie opierniczył,ze sama szukam problemów-ale wyciągam z tego wniosek,że mam jakieś zaburzenia równowagi-może to mój brzuszek mi ją zaburza,a teraz boli mnie ząb...w zasadzie to mam wrażenie że boli mnie pół szczęki,więc nockę mam dziś z głowy,wzięłam tabletkę i jutro zapierniczam do dentysty o ile mnie przyjmie,musze sprawdzić skąd ten ból...a u mnie to też zawsze coś...
    Ja ostatnio ze schodów prawie spadłam...Na szczescie zatrzymałam się na scianie...Do tego prawie oberwałam swietlówkę (na szczescie tylko klosz spadł mi na głowę, reszta została w scianie.. I nie pytajcie mnie jak to zrobiłam...

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niuninka wrote:
    Od początku mam ciąże "nie fizjologiczną"ponieważ cukrzyca ciążowa i niedoczynność tarczycy się pojawiła gdzie mówiono mi ze nawet ciąży nie doniosę. Pierwszy szok i nerwy. W 20 tyg. zdiagnozowano ze niby mały będzie miał zespół downa po fałdzie karkowym gdzie inni lekarze zaprzeczyli.(do tej pory mam ochotę tamtą babe zabić za to jak mnie nastraszyła tym downem) Dziś na usg dostałam skierowanie do kolejnego szpitala ( już jestem prowadzona na Madalińskiego i Karowej) gdzie mają mnie przyjąć w poniedziałek (dr. przy mnie dzwonił czy mnie przyjmą) ponieważ mały ma jakąś "dziwną deformacje główki ". Nie mam siły już.Do tego tata Filipa jeszcze wczoraj się deklarował ze ze mną na to usg pojedzie. Dziś pół godziny przed lekarzem zadzwonił ze nie ma koleżanki w pracy i musi zostać. Kolejny raz musiałam prosić mojego tate by ze mna pojechał :( Znowu nerwy, (martwie się masakrycznie o małego) i do tego kolejny zawód. Czuje się z tym wszystkim sama... dla Ł. tylko praca się liczy. Coraz bliżej poród i wiadomo im bliżej tym bardziej się martwimy i denerwujemy, ale ja już jestem na wykończeniu... całą ciąże słysze ze coś jest nie tak. mam dość :(
    Postaraj się nie denerwowac, poki nie skonsultujesz tego z innym lekarzem... już raz się dałas nastraszyć... Co mam byč, to będzie... Na pewne rzeczy nie mamy wpływu... Wiem, że łatwo się mówi, bo u nas też pojawiło się ziarnko niepewnosci w zwiazku z downem... Okaże się po porodzie. Na razie staram sie o tym nie myśleć.

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny znalazłam filmik instruktażowy do masażu krocza. Moze będziecie zainteresowane
    http://www.mamazone.pl/tv/kategorie/szkola-rodzenia/masaz-krocza-przed-porodem.aspx#

_Saszka_ lubi tę wiadomość

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niuninka nie stresuj się,nie zadreczaj,wiem,ze łatwiej by ci było gdyby twój facet był z tobą,ale oni już tacy są nie tylko twój jest taki.ja dzisiaj swojemu powiedziałam,ze w tym tygodniu to mam tyle z niego co ze psa gnoju...poszedł spać obrażony.lekarze często się myla,robią afere z niczego,oczywiscie uważam ,że dobrze,ze woli sprawdzić coś 5razy niż jeden zaniedbać ale to jeszcze o niczym nie świadczy.wiem ze to żadne pocieszenie,łatwo jest komuś mówić jeśli kogoś to nie dotyczy,ale jesteśmy żywym przykładem ,że wiele razy lekarze coś sugerowali a w szpitalu zostało to wykluczone,bądz dobrej myśli,my wszystkie trzymamy kciuki więc musi być tylko dobrze,nie ma innej opcji...

ania0141
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kinga no właśnie a ja ci zadam to pytanie,jak to zrobilaś?bo ja nie wiem-jak dobrze,że nikt tego mojego pac nie widział.ha ha ha

ania0141
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecie co jak was czytam to myślę,ze od kazdej z was mam coś po trochu-chodzi mi o dolegliwości,problemy z ułozeniem ,obawy itd

ania0141
  • Larisa Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2016, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niunka będzie dobrze. Trzeba w to wierzyć. W mojej pierwszej ciąży w usg 12tyg pani która robiła usg mówiła mi o hospicjum i wsparciu jakie znajdę po śmierci (nienarodzonego)dziecka...
    W warszawie są super specjaliści i dasz rade. Może warto pójść do dr Debskiej np? Trzymam kciuki mocno mocno.

f2w3ol2anio3j8u2.png
    mhsv15nmt1i18xj8.png
‹‹ 860 861 862 863 864 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ