Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Jamniczakuchnia, też się piszę na tą pełnię
Dzień dobry;)
Kurcze, tak mnie wszystko boli od cyckow po kolana, że ciężko wstać. I od paru tygodni jest mi tak gorąco w nocy, że się budzę cała mokra, ale dziś to już przegięcie było. Oby dzień był lepszy niż ta noc... -
Dzień dobry:)
Andrea powodzenia w szpitalu i zdrówka. Dzidzia niech jeszcze 2 tyg poczeka i mama wydobrzeje:)
Ania oby szybko Ci przeszlo. Ja mam takie zatruciowe samopocxucie od kilku tyg. bo chyba mi jakis organ na zoladek uciska i przez to od miesiaca nic nie przytylam.
Piękne macie wyprawki. My w sumie kupiliśmy tylko niezbedne rzeczy żadnych bujaczków karuzelek misiów itp nie mamy bo licze na takie prezenty od odwiedzajacych własnie:)
A mi sie chyba właczyl instynkt wicia gniazdka i robienia zapasow. Nigdy nic nie mrozilam a teraz mam ze 100 pierogow ktore wczoraj lepiplam w zamrazarce i gołabki. Do tego caly czas cos ogarniam. Mam ochote pomyc okna i firanki poprac ale poczekam az moj bedzie mial wolne w koncu i mi pomoze.ania0141 lubi tę wiadomość
-
hej,
Andrea zdrówka nich szybko przechodzi!
Ania ja też się czuje jak struta w ogóle ostatnio wróciły mi mdłości jak na początku...okropne...
Trzymajcie kciuki bo idę dziś na usg serca i jak wyjdzie ok to dostane pozwolenie na poród SN...bardzo się stresuje...
No i odbiorę w końcu wypis i się dowiem co oni mi tam badali i jak wyniki...
a i wczoraj zamówiłam w końcu wózek może na sobotę będziepanda80, wiecznie, Dobson, ania0141, Karatka81, _Saszka_, Lanusia93 lubią tę wiadomość
-
Andrea trzymaj się ciepło. Takie piki na ktg to chyba są skurcze przepowiadajace ale na pewno nie porodowe. Te ponoć piszą się wysoko ale są szerokie.
Mania trzymam kciuki.
Mój suchy kaszel w nocy przerodzil się w mokry, całe płuca mnie bolały od kaszlu...mania lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Mania kciuki:) ja w czwartek wizytuje i mam nadzieje ze moj synek sie przekrecil odpowiednio bo tez bardzo mi zalezy na porodzie sn.
Kama ja na kaszel pilam herbabect junior z polecenia ginekologa i mi pomogl bo tak domowymi sposobami to sie z 1,5 tyg z tym meczylam a wiem jakie to uciążliwe wiec oby szybko przeszlo.
I ja dołaczam do ciagle spoconych w nocy. Spie tylko z rogalem bez koldry a moj mnie przez sen ciagle przykrywa chociaz mowie ze mi duszno..mania lubi tę wiadomość
-
Andrea zdrowka!!!
Wiolcia tez mamy ten wozek
Ania ja tez ostatnio mialam takie samopoczucie, do tego luzna 2 i mdlosci, na szczescie nic sie z tego nie rozwinelo.
Mania trzymam kciuki za dobre wyniki usg
Endzis ja tez juz mysle powolutku o robieniu zapasow w zamrazalce. Przydadza sie po porodzie no i jak ja bede w szpitalu to moim chlopakom musze cos zostawic bo inaczej maz bedzie malemu serwowal codziennie makaronyostatnio przerobilam chyba z 5 kg buraków, uwielboam takie drobno starte, zasmażane, ale nie znosze ich przygotowywac wiec zawsze jak sie juz za to biore to hurtem zeby miec spokój na dluzej
Mama zrobila mi golabki, jeszcze tylko jakies zupki malemu musze zrobic bo maz i tak ich nie zje bo nie lubi, mowi ze sie nimi nie najada.
U mnie kolejna masakryczna noc, pielgrzymki do wc co godzine lub dwie, zgaga, dretwiejace dlonie a do tego skurcze w lydce ;/ nie wspominajac ze synek od kilku dni goraczkuje, spi z nami, caly czas sie wierci, poplakuje przez sen wiec spanie z nim żadne ;( ehhh ciezka ta koncowka, moze w dzien uda mi sie chociaz z malym polozyc na drzemke...
no i zaraz ide sie szykowac i zmykam na wizyte, jupppiiiiiWiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2016, 08:54
mania, Dobson lubią tę wiadomość
-
Cześć Dziewczyny, nas chyba znowu dopada jakieś choróbsko, kichamy z Hanią od rana. Oby się nic nie rozwinęło.
Parę dni temu któraś z Was pisała o tym że Pati udzielająca się na Majówkach zaczęła rodzić, doczytałam że urodziła córkę wczoraj o 20 i mała dostała 7pkt. Silna dziewczynkaLarisa, Ameiva lubią tę wiadomość
[/url]
-
jamniczakuchnia wrote:Wiecznie, Karolina_Ina - polecam Wam kurę babci Dany z LaMillou do karmienia. Jest boska! Śpimy z nią z mężem od jakiegoś miesiąca, bo jest przewygodna - ja czasami biorę ją między nogi lub pod brzuch, a mąż pod głowę. Nic się nie odkształca i jest milutka w dotyku
. Ale pieluszki i otulacze bambusowe i muślinowe chcę różnych firm wypróbować, chociaż zakochałam się już w tych z La Millou i wiem że będą z nami długo
jamniczakuchnia lubi tę wiadomość
-
Czesc dziewczyny. Ja od weekendu mam taki spadek formy, ze szok. zrobię kilka kroków i dyszę jak stary parowoz.., Nie mam pojęcia czy to młoda mi gdzies uciska czy jak... W sobotę było ok, a od niedzieli zrobiła się ze mnie stara babcia... A najgorsze jest to, ze u nas ciagle pada, no i muszę się wziąć za gruntowne porzadki, bo jasna podloga przy psie i budowie po drugiej stronie ul. wyglada nie ciekawie. Już się nie mogę doczekać nowej wypłaty, gdy w końcu kupimy mopa parowego.
Rotenkopf możesz mi wpisać wózek, bo chyba jednak będzie Concord Neo z gondolą Scout i fotelikiem Air, jakoś tak najbardziej przypadl mi do gustu (choć idealnego wozka nie znalazłam)
-
Hej
Tez miałam ciezka noc, niby nic nie bolało ale przez to ciągłe przewracanie się z boku na bok wcale się nie wyspałam. Do tego nasz pies miał tez jakies humory
Zjadłam śniadanie i mogłabym się zdrzemnąć gdyby nie fachowcy w pokoju obok, muszę byc pod ręką jakby czegos potrzebowali. Ehh czuje sie jak nadzorca budowlany. Mąż w pracy to ja musze nad wszystkim czuwać i wszystko wiedzieć..
Fotelik mamy do odbioru ale nie ma kiedy jechac
Pomarudziłam, lecę Was nadrabiać -
Dobry
Andrea, kuruj się szybciutko! Ameiva, trzymam kciuki
U mnie noc nawet nawet, nie powiem, wyspałam się. Wczoraj byłam u położnej i umówiłam się na czwartek - pogadamy sobie o wszystkim i w końcu się dowiem co do mojego szpitala muszę zabrać na poród bo się już pogubiłam, a wiadomo, każdy szpital ma swoje widzimisię... Iii mówiła, że od 36 będzie raz w tyg przyjeżdżać i robić mi ktg, wy też tak macie? Bo ja ogólnie ktg jeszcze wcale nie miałam i chyba się jaram xD
Teraz śniadanko, codzienna porcja mleka + CheeriosyCo do mleka to mam takie skokowe zapotrzebowanie i potrafię nie pić wcale, albo tylko do kawy, a nagle taki boom i litr dziennie idzie
No, miłego dnia babeczki -
nick nieaktualny
-
paprotka30 wrote:Ah i mam pytanie. Musze koniecznie w koncu kupic narzutę czy koc na łóżko do sypialni. Łóżko ma wymiary 160x200, czyli narzuta powinna miec ile? 200x220 nie będzie za wielka? POMOCY !!!
-
Karolina_Ina wrote:Też tak mam, że wieczorem i w nocy jest mi tak gorąco, że aż się poce. Wyłączyłam w domu kaloryfery i wietrze przed snem, ale to średnio pomaga. Myślałam, że ze mną jest coś nie tak, albo z moim cisnieniem. W piątek idę do lekarza to podpytam.
-
paprotka30 wrote:Ah i mam pytanie. Musze koniecznie w koncu kupic narzutę czy koc na łóżko do sypialni. Łóżko ma wymiary 160x200, czyli narzuta powinna miec ile? 200x220 nie będzie za wielka? POMOCY !!!
-
-