X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jamniczakuchnia, też się piszę na tą pełnię:D

Dzień dobry;)
    Kurcze, tak mnie wszystko boli od cyckow po kolana, że ciężko wstać. I od paru tygodni jest mi tak gorąco w nocy, że się budzę cała mokra, ale dziś to już przegięcie było. Oby dzień był lepszy niż ta noc...

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • Endzis Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry:)

Andrea powodzenia w szpitalu i zdrówka. Dzidzia niech jeszcze 2 tyg poczeka i mama wydobrzeje:)

Ania oby szybko Ci przeszlo. Ja mam takie zatruciowe samopocxucie od kilku tyg. bo chyba mi jakis organ na zoladek uciska i przez to od miesiaca nic nie przytylam.

Piękne macie wyprawki. My w sumie kupiliśmy tylko niezbedne rzeczy żadnych bujaczków karuzelek misiów itp nie mamy bo licze na takie prezenty od odwiedzajacych własnie:)

A mi sie chyba właczyl instynkt wicia gniazdka i robienia zapasow. Nigdy nic nie mrozilam a teraz mam ze 100 pierogow ktore wczoraj lepiplam w zamrazarce i gołabki. Do tego caly czas cos ogarniam. Mam ochote pomyc okna i firanki poprac ale poczekam az moj bedzie mial wolne w koncu i mi pomoze.

ania0141 lubi tę wiadomość

f2w3s65gpeorv80s.png
  • mania Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej,
    Andrea zdrówka nich szybko przechodzi!

Ania ja też się czuje jak struta w ogóle ostatnio wróciły mi mdłości jak na początku...okropne...

Trzymajcie kciuki bo idę dziś na usg serca i jak wyjdzie ok to dostane pozwolenie na poród SN...bardzo się stresuje...
    No i odbiorę w końcu wypis i się dowiem co oni mi tam badali i jak wyniki...

a i wczoraj zamówiłam w końcu wózek może na sobotę będzie :D

panda80, wiecznie, Dobson, ania0141, Karatka81, _Saszka_, Lanusia93 lubią tę wiadomość

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • kamaaa Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andrea trzymaj się ciepło. Takie piki na ktg to chyba są skurcze przepowiadajace ale na pewno nie porodowe. Te ponoć piszą się wysoko ale są szerokie.

Mania trzymam kciuki :-).

Mój suchy kaszel w nocy przerodzil się w mokry, całe płuca mnie bolały od kaszlu...

mania lubi tę wiadomość

f2w3csqv1ok8ev24.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2016, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2016, 13:00

• Endzis Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania kciuki:) ja w czwartek wizytuje i mam nadzieje ze moj synek sie przekrecil odpowiednio bo tez bardzo mi zalezy na porodzie sn.

Kama ja na kaszel pilam herbabect junior z polecenia ginekologa i mi pomogl bo tak domowymi sposobami to sie z 1,5 tyg z tym meczylam a wiem jakie to uciążliwe wiec oby szybko przeszlo.

I ja dołaczam do ciagle spoconych w nocy. Spie tylko z rogalem bez koldry a moj mnie przez sen ciagle przykrywa chociaz mowie ze mi duszno..

mania lubi tę wiadomość

f2w3s65gpeorv80s.png
  • Ameiva Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andrea zdrowka!!!

Wiolcia tez mamy ten wozek :)

Ania ja tez ostatnio mialam takie samopoczucie, do tego luzna 2 i mdlosci, na szczescie nic sie z tego nie rozwinelo.

Mania trzymam kciuki za dobre wyniki usg :)

Endzis ja tez juz mysle powolutku o robieniu zapasow w zamrazalce. Przydadza sie po porodzie no i jak ja bede w szpitalu to moim chlopakom musze cos zostawic bo inaczej maz bedzie malemu serwowal codziennie makarony :P ostatnio przerobilam chyba z 5 kg buraków, uwielboam takie drobno starte, zasmażane, ale nie znosze ich przygotowywac wiec zawsze jak sie juz za to biore to hurtem zeby miec spokój na dluzej :) Mama zrobila mi golabki, jeszcze tylko jakies zupki malemu musze zrobic bo maz i tak ich nie zje bo nie lubi, mowi ze sie nimi nie najada.

U mnie kolejna masakryczna noc, pielgrzymki do wc co godzine lub dwie, zgaga, dretwiejace dlonie a do tego skurcze w lydce ;/ nie wspominajac ze synek od kilku dni goraczkuje, spi z nami, caly czas sie wierci, poplakuje przez sen wiec spanie z nim żadne ;( ehhh ciezka ta koncowka, moze w dzien uda mi sie chociaz z malym polozyc na drzemke...

no i zaraz ide sie szykowac i zmykam na wizyte, jupppiiiii :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2016, 08:54

mania, Dobson lubią tę wiadomość

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • Ameiva Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do pocenia sie to mi tez non stop goraco, szczegolnie w stopy wiec po domu najczesciej chodze na boso bo w skarpetkach nie moge wytrzymac ;/

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • fabiola Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny, nas chyba znowu dopada jakieś choróbsko, kichamy z Hanią od rana. Oby się nic nie rozwinęło.

Parę dni temu któraś z Was pisała o tym że Pati udzielająca się na Majówkach zaczęła rodzić, doczytałam że urodziła córkę wczoraj o 20 i mała dostała 7pkt. Silna dziewczynka :)

Larisa, Ameiva lubią tę wiadomość

atdcjw4zbts1ljz3.png

3i49jw4zl4uo1feg.png[/url]
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jamniczakuchnia wrote:
    Wiecznie, Karolina_Ina - polecam Wam kurę babci Dany z LaMillou do karmienia. Jest boska! Śpimy z nią z mężem od jakiegoś miesiąca, bo jest przewygodna - ja czasami biorę ją między nogi lub pod brzuch, a mąż pod głowę. Nic się nie odkształca i jest milutka w dotyku :)
    Kurę z La Millou mam w planie kupić, bo już jakiś czas temu się na nią napaliłam ;). Ale pieluszki i otulacze bambusowe i muślinowe chcę różnych firm wypróbować, chociaż zakochałam się już w tych z La Millou i wiem że będą z nami długo ;)

jamniczakuchnia lubi tę wiadomość

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny. Ja od weekendu mam taki spadek formy, ze szok. zrobię kilka kroków i dyszę jak stary parowoz.., Nie mam pojęcia czy to młoda mi gdzies uciska czy jak... W sobotę było ok, a od niedzieli zrobiła się ze mnie stara babcia... A najgorsze jest to, ze u nas ciagle pada, no i muszę się wziąć za gruntowne porzadki, bo jasna podloga przy psie i budowie po drugiej stronie ul. wyglada nie ciekawie. Już się nie mogę doczekać nowej wypłaty, gdy w końcu kupimy mopa parowego.

Rotenkopf możesz mi wpisać wózek, bo chyba jednak będzie Concord Neo z gondolą Scout i fotelikiem Air, jakoś tak najbardziej przypadl mi do gustu (choć idealnego wozka nie znalazłam :()

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • paprotka30 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    Tez miałam ciezka noc, niby nic nie bolało ale przez to ciągłe przewracanie się z boku na bok wcale się nie wyspałam. Do tego nasz pies miał tez jakies humory :P

Zjadłam śniadanie i mogłabym się zdrzemnąć gdyby nie fachowcy w pokoju obok, muszę byc pod ręką jakby czegos potrzebowali. Ehh czuje sie jak nadzorca budowlany. Mąż w pracy to ja musze nad wszystkim czuwać i wszystko wiedzieć..

Fotelik mamy do odbioru ale nie ma kiedy jechac :|

Pomarudziłam, lecę Was nadrabiać :)

• Dobson Ekspertka

Wysłany: 23 lutego 2016, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry :)
    Andrea, kuruj się szybciutko! Ameiva, trzymam kciuki :)
    U mnie noc nawet nawet, nie powiem, wyspałam się. Wczoraj byłam u położnej i umówiłam się na czwartek - pogadamy sobie o wszystkim i w końcu się dowiem co do mojego szpitala muszę zabrać na poród bo się już pogubiłam, a wiadomo, każdy szpital ma swoje widzimisię... Iii mówiła, że od 36 będzie raz w tyg przyjeżdżać i robić mi ktg, wy też tak macie? Bo ja ogólnie ktg jeszcze wcale nie miałam i chyba się jaram xD
    Teraz śniadanko, codzienna porcja mleka + Cheeriosy <3 Co do mleka to mam takie skokowe zapotrzebowanie i potrafię nie pić wcale, albo tylko do kawy, a nagle taki boom i litr dziennie idzie :P
    No, miłego dnia babeczki :D

f2w3lhb8uhmwdzoi.png
  • paprotka30 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ah i mam pytanie. Musze koniecznie w koncu kupic narzutę czy koc na łóżko do sypialni. Łóżko ma wymiary 160x200, czyli narzuta powinna miec ile? 200x220 nie będzie za wielka? POMOCY !!! :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2016, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam z rana :) Noc całkiem okey :) Dołączam do gorących mamuś :) Mi też wiecznie gorąco... :/

Czas na jakieś śniadanie :p

Andrea trzymaj się Kochana :) wszystko będzie dobrze:) Zaciskam kciuki :*

• Kinga. Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paprotka30 wrote:
    Ah i mam pytanie. Musze koniecznie w koncu kupic narzutę czy koc na łóżko do sypialni. Łóżko ma wymiary 160x200, czyli narzuta powinna miec ile? 200x220 nie będzie za wielka? POMOCY !!! :)
    To zalezy jak ci się podoba (dokad ma siegac).Na szerokosc będzie ci zwisać 20 cm z kazdej str, a na długość 10. Jesli posciel nie bedzie schowana, to nawet mniej. Mi osobiscie podobaja się takie do podlogi.

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • 28latkaa Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina_Ina wrote:
    Też tak mam, że wieczorem i w nocy jest mi tak gorąco, że aż się poce. Wyłączyłam w domu kaloryfery i wietrze przed snem, ale to średnio pomaga. Myślałam, że ze mną jest coś nie tak, albo z moim cisnieniem. W piątek idę do lekarza to podpytam.
    tez tak sie poce w nocy.. dzisiaj trzy razy zmienialam pizamy bo bylam tak mokra jakbym wyszla z pod prysznica..

km5smg7yv4tozota.png
  • kamaaa Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paprotka30 wrote:
    Jeśli 160x200 to wymiary łóżka a nie materaca to narzuta w tym samym wymiarze będzie na styk, ja lubię jak przykrywa też boki i lekko zwisa więc wzięłabym 200x220 :-)

f2w3csqv1ok8ev24.png
  • mania Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paprotka30 wrote:
    ja też mam łóżko 160 i zawsze kupuje narzutę właśnie 200x220 bo lubię jak trochę zwisa po bokach :)

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paprotka30 wrote:
    160x200 będzie na styk i jak dla mnie ładnie by nie wyglądało, bo ani tego pod materac nie wsuniesz ani nie będzie lekko zwisać. Ja mam narzutę większą niż rozmiar materaca, tylko nie pamiętam już czy rozmiar większą czy dwa

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
‹‹ 886 887 888 889 890 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ