X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja gin kazała mi zaciskac nogi do 17.03, bo wtedy się widzimy, a później niech się dzieje co chce
    . Ale donoszona jest już wcześniej, więc też się możemy nie spotkać:P Chociaż teraz zaczynam mieć schize, że będę chodzić w ciąży jak słoń... No nic, Pola zdecyduje, chociaż fajnie by było już ją tulić w święta ;)

jamniczakuchnia lubi tę wiadomość

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • Wiolcia1405 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupiliśmy wózek :) baby design lupo comfort, zakochałam się w jego lekkości dla mnie bomba. :) Spacerówke od razu sprzedaje, kupimy Joolza, który mega mi się podoba ale nie w wersji z gondola.
    Po malu ogarniam wyprawkę, ubranek mam multum, kosmetyki kupione - ziajka i zapas emolium na pierwsze miesiące. Pampersy pampersa, pieluchy tetrowe, flanelowe, muslinowe i obowiązkowo bambus :) butelki firmy MAM, kupiliśmy woombie :) <3 mamy szumisia, laktator, nakładki sylikonowe 3 firm i maści na sutki :p zamówiliśmy fotelik maxi cosi 0-13 został nowy kosz mojzesza do kupienia no i obkupienie siebie do szpitala :D aaa no i smoczki :) każdej firmy po jednym nie wiem jaki jej podpasuje :D syn wybrał nuka :) te zakupy uświadomily mojemu mężowi ze coraz bliżej do spotkania z naszą córka :) powiem Wam, że ja sama nie mogę się doczekać :D chociaż wiem ze potem będę chciała aby chociaż na trochę wskoczyła jeszcze do brzucha :p

Wilka, paprotka30, malala, triste, Dobson, panda80, _Saszka_, Olina, wiecznie, Ameiva, ania0141, jamniczakuchnia, Endzis, Funky09, Rotenkopf lubią tę wiadomość

f2w39jcgyl35ko6r.png

mker2l4.png
  • Larisa Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecznie ja mam kocyk z bambusa tej firmy :)

f2w3ol2anio3j8u2.png
    mhsv15nmt1i18xj8.png
  • triste Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecznie wrote:
    Dziewczyny kupowała któraś z Was coś z firmy Poofi?

Ja mam miodowy kocyk :)

ckai9jcg2r8f85gp.png
  • Sunday Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jamnicza, ale mnie strach teraz ogarnal jak przeczytalam, ze juz 2 marca masz donoszone! :-D ja chyba zaczynam panikowac..ja nie chce jeszcze!! Jeszcze mam tyle rzeczy do zrobienia..bede nogi zaciskala! Hehe

Ja tez mialam dziwny sen, szukalam forografa na sesje ciazowa, a to wszystko przez to, ze wczoraj z Malzem zdecydowalismy, ze pojdziemy na sesyjke.

Ja chyba nie dalabym rady nic zjesc na porodowce, juz teraz jak o tym mysle, to az mi sie zoladek zaciska. Ale panikara..

Sluchajcie, czy u Was w okolicy zizel czujecie takie dziwne kolatanie? Jakby drugie serce!! Od paru dni jak sie klade do lozka to zaczyna pompowac..dzisiaj w pracy tez to czulam. Oby to nie bylo nic powaznego.

"Miłość jest pragnieniem, by komuś coś dawać - a nie otrzymywać."

4z4sijb.png
  • Larisa Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andrea trzymaj się. W szpitalu dobrze się Tobą zaopiekuja!
    Wiolcia ja właśnie baby design lupo comfort miałam dla synka i bardzo lubiłam go! Na pewno Ci posłuży. Jest super do lasu!!!:)

f2w3ol2anio3j8u2.png
    mhsv15nmt1i18xj8.png
  • malala Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiolcia ale jesteś zaopatrzona! zazdro :)
    ja bym chciała jeszcze kliknąć szumisia i jakiś otulaczek.. może w marcu. i torby do wózka ciągle nie mam..
    i nie wiem w co się spakuję do szpitala, ale żeby podjąć jakąś decyzję to najpierw muszę zebrać wszystkie rzeczy, które będą potrzebne. ale ciągle nie mogę się zmobilizować..

Julia <3
    f2w3rjjgs14uz5pa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2016, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunday ja tak mam z tym 2 sercem koło żizel ale ja to czuje już od hoho czasu :p także naprwno w moim przypadku nie wiaze tego z niczym zlym :) To pewnie nasze tetnice czuc :)

• Sunday Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandrakill, uspokoilas mnie, z tym sercem :-D

A dzis bedzie wielkie golenie..z lusterkiem.

Andrea powodzenia w szpitalu!

"Miłość jest pragnieniem, by komuś coś dawać - a nie otrzymywać."

4z4sijb.png
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina_Ina wrote:
    wiecznie ja kupowałam rogal do karmienia z Poofi bo koleżanka mi go zachwalała, że łatwo na nim dziecko utrzymać.
    triste wrote:
    Ja mam miodowy kocyk :)
    Larisa wrote:
    Wiecznie ja mam kocyk z bambusa tej firmy :)

I jak Wam się podoba jakość, wykonanie? Ja w sumie chcę kupić od nich mgiełkę bambusową i kolejna do kolekcji pieluszkę muślinową

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
  • Larisa Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem zadowolona, bardzo się przydał latem. Właśnie dzisiaj znowu go prałam i tez jest ok :)

wiecznie lubi tę wiadomość

f2w3ol2anio3j8u2.png
    mhsv15nmt1i18xj8.png
  • triste Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z kocyka jestem bardzo zadowolona :)

ckai9jcg2r8f85gp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2016, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2016, 13:00

• Wiolcia1405 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Larisa mam taką nadzieję ! Ale super się go prowadziło jest mega zwrotny i fajna gondola :) cena też super :)

Malala tak się jakoś nazbierało a byliśmy tylko poogladac wózki. Jeszcze łącznie pełno pierdulek potrzeba, ale mam nadzieje ze wszystko kupie na 2 turę zakupów :)

Sunday ja też tak mam, oprócz tego czasem łapie mnie uczucie jakby miała mi mała wypaść :D dosłownie, dziwne to w ch.. jest :p

Larisa lubi tę wiadomość

f2w39jcgyl35ko6r.png

mker2l4.png
  • Andrea20 Ekspertka

Wysłany: 23 lutego 2016, 06:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was dziewczyny dostalam juz 3 dawki antybiotyku, nospy, paracetamol w tabletce i kroplowce i mi lepiej :) Zastanawiam się tylko nad moimi skurczami są na poziomie 40-60, co kilka minut z igłami powyżej wykresu czyli powyzej 100 a ja praktycznie wgl tego nie czuje :)

dqpr3e5e7c3z43yz.png
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 06:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry wszystkim:)czuję się paskudnie,mam wrażenie jakbym się czymś przytruła-może pomidorami?nie wiem,noc paskudna za mną ,niby spałam,ale totalne osłabienie i nie dobrze mi się robi...w nocy obudził mnie ból pleców i brzucha,ale szybko minęło-mały się rusza więc chyba wszystko ok,wizytę mam w piątek ,ale jak nie poczuję się lepiej to dzisiaj się wybiorę.miłego dnia kobietki:)

ania0141
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 06:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andrea jak tam u ciebie?zdrówka!

ania0141
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry,

Andrea zdrowka dla Was :*:*:*

Ania biedna... oby przeszlo...

Nie moge podniesc sie z lozka tak biodra bola... enunturi
    Milego dnia moje drogie...

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • 28latkaa Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam z rana ;) nie śpię od 3 a mała bryka <3 andrea zdrówka :) za dwa dni mam trzecie usg już nie mogę sie doczekać kiedy zobaczę mała :) miłego dnia mamusie !

panda80, Karatka81, _Saszka_, Lanusia93 lubią tę wiadomość

km5smg7yv4tozota.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2016, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunday ja tam na dole też czuję takie pompowania :D I jeszcze często czkawkę między nogami, więc to na pewno normalne!

23 marca będzie pełnia, która chętna wtedy na poród? (ja, ja!)

Wiolcia1405, super że wzięłaś lupo, my mamy husky, jest zajebisty! W sumie to ta sama rama :D

Wiecznie, Karolina_Ina - polecam Wam kurę babci Dany z LaMillou do karmienia. Jest boska! Śpimy z nią z mężem od jakiegoś miesiąca, bo jest przewygodna - ja czasami biorę ją między nogi lub pod brzuch, a mąż pod głowę. Nic się nie odkształca i jest milutka w dotyku :)

‹‹ 885 886 887 888 889 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ