X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • Niuninka Ekspertka

Wysłany: 22 lutego 2016, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina_Ina wrote:
    Może teraz będzie już dobra dawka :) ale pamiętaj, że lek też musi się wchlonac i wiarygodne wyniki są podobno po pełnych 4 tyg. No i ja odkrylam, że on lepiej u mnie działa jak czekam godzinę od wzięcia tabletki.

oby ta dawka faktycznie zadziałała :) pamiętam, mam średnio co miesiąc endokrynologa i tak też wykonuje badania wiec tak upływa od 3 do 4 tyg :)

Karolina_Ina lubi tę wiadomość

v5abdqk3uteg5ykx.png
  • paprotka30 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malala, ja nastepna wizyte tez mam za 3tygodnie. Lekarz mówil ze teraz juz możemy spotykać sie co dwa ale jako nic sie nie dzieje to uzgodniliśmy ze widzimy sie dopiero 14.03. Najpierw ktg a potem badanie i usg. Następne wizyty juz na pewno będą częstsze.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2016, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na porodówce można jeść, uffff! To dla mnie bardzo istotne, bo w tyłek sobie mogłabym wsadzić cukierki gdybym była głodna. Jak jestem głodna, to muszę zjeść coś konkretnego, chociażby kanapkę :)

Malala, ja mam następną wizytę 15.03., poprzednia była 16.02. - gin stwierdził że nie ma potrzeby częściej, więc albo się spotkamy albo już nie :P

Ochota na mleko w tubce powróciła! Właśnie jem gostyńskie zielone :D

jaskra, fabdorota, malala, panda80, Lanusia93 lubią tę wiadomość

• jaskra Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jamniczakuchnia, tez dzisiaj myślałam o mleczku jak wracałam do domu, ale powstrzymałam się przed wejściem do sklepu.. I teraz mi przypomniałaś :P chyba muszę do męża zadzwonić w tej sprawie :D

jamniczakuchnia lubi tę wiadomość

f2w3rjjgtiaisq5u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2016, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oooo nie!!! mleczko w tubeczce... Już dawno zapomniałam o nim! Ślina mi się aż do podłogi ciągnie haha :p

• Ameiva Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fabdorota wrote:
    Dziewczyny, te staniki wg metki można w pralce prac. Próbowała któraś? Jaki efekt, przeżyły? Bo ja póki co się nie odwazylam i ręcznie je męczę ;)

U mnie dzisiaj pstrąg z pieczonymi ziemniaczkami:)
    Ja mam je z czasow pierwszej ciazy, non stop w uzyciu i dopiero po 2 latach moge powiedziec ze warto byloby je wymienic na nowe :) Nigdy sie z nimi nie piescilam, zawsze piore je w pralce bo nie znosze prania recznego dla mnie to juz ostateczna ostatecznosc :P

fabdorota lubi tę wiadomość

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ameiva wrote:
    Ja mam je z czasow pierwszej ciazy, non stop w uzyciu i dopiero po 2 latach moge powiedziec ze warto byloby je wymienic na nowe :) Nigdy sie z nimi nie piescilam, zawsze piore je w pralce bo nie znosze prania recznego dla mnie to juz ostateczna ostatecznosc :P
    Ooo, jak to lubię :D To ja od dzisiaj też do pralki wrzucam. Nie ma gorszej rzeczy niż pranie ręczne, szczególnie stanikow

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • malala Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jamniczakuchnia wyczuwam luzik w Twojej wypowiedzi, że albo się zobaczycie, albo już nie haha :D chociaż sama się śmieję a przecież kto wie co ja od mojej gin usłyszę tego 01.03 skoro od 14.03 ciąża donoszona, może też się okaże, że kolejna zaplanowana wizyta już się nie odbędzie..

ja na mleczko w tubce nie miałam ochoty wcześniej ani nie mam obecnie :)

Julia <3
    f2w3rjjgs14uz5pa.png
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze a ja mam problem,nie mogę wejść na swoją pocztę,ktoś mi hasło zmienił ostatnio byłam w sobotę i normalnie się zalogowałam...a dziś hasło jest nie poprawne,muszę zadzwonić na biuro obsługi i wyjaśnić sprawę ale dziś poniedziałek więc wolę nie zaczynać załatwiania...

ania0141
  • kamaaa Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie lubię Was za to mleczko w tubie i Rotenkopf za zdjęcie czekolady na fejsie!:-D ja mam już do przodu jakieś 20kg...
    Dziewczyny co zapodac na suchy kaszel? Mleko z miodem i czosnkiem czy imbir zalany wrzątkiem to na to? Może macie jakieś skuteczne domowe sposoby? Wyszłam dzisiaj tylko po chleb do sklepu i chyba mnie przewialo....

f2w3csqv1ok8ev24.png
  • Larisa Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanusia są jednorazowe. Można kupić pojemniki które są wielorakie. Ja wolałam woreczki ;)

f2w3ol2anio3j8u2.png
    mhsv15nmt1i18xj8.png
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kupowała któraś z Was coś z firmy Poofi?

Larisa lubi tę wiadomość

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2016, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2016, 12:59

Niuninka lubi tę wiadomość

• Ameiva Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lanusia tak jak dziewczyny pisały te woreczki są jednorazowe, ja najczesciej uzywalam firmy Tufi.

Karolina_ina czy ja dobrze rozumiem ze kulturysci pija mleko kobiece??????? fuuujjj... wiem ze w jakims kraju jest siec lodziarni ktore wykorzystuja mleko kobiece, jakos mi sie to w glowie nie miesci. Jestem jak najbardziej za kp ale dzieci... cala reszta to dla mnie jak kanibalizm :/

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2016, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malala wrote:
    jamniczakuchnia wyczuwam luzik w Twojej wypowiedzi, że albo się zobaczycie, albo już nie haha :D chociaż sama się śmieję a przecież kto wie co ja od mojej gin usłyszę tego 01.03 skoro od 14.03 ciąża donoszona, może też się okaże, że kolejna zaplanowana wizyta już się nie odbędzie..

ja na mleczko w tubce nie miałam ochoty wcześniej ani nie mam obecnie :)

No ba! Od 2 marca ciąża donoszona, więc generalnie mogę się nie spotkać z moim ginem :D Ale kto wie, kto wie, być może jest mi dane chodzić w ciąży 43 tygodnie! (Błagam, nieeeeeeeee)

malala, Szotka lubią tę wiadomość

• jaskra Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina_Ina, tak, słyszałam. Wspomniał nam o tym sprzedawca w sklepie, dlatego nie zdecydowałam się na niego od razu a zrobiłam dodatkowy research w domu ;) nie chciałam jakoś zaufać sprzedawcy, że mimo wszystko jest spoko..

f2w3rjjgtiaisq5u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2016, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2016, 13:00

• Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Wam dziewczyny! Kurde, to drogo wychodzi w takim razie :/ Muszę to przemyśleć...

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • mania Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2016, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jamniczakuchnia ja Cię uduszę kobieto za to mleczko nie dość, że ja tu wprowadziłam je na forum to jeszcze mi teraz jak mam cukrzycę o nim przypomniałaś a bardzo trudno mi było zerwać z tym nałogiem :-)

Byłam w smyku kupiłam tylko prześcieradło do.łóżeczka dobrze, że była ze mną mama która sprowadziła mnie na ziemię i nie pozwoliła mi nakupic bez sensu tych pięknych niemowlęcych ciuszków :-) bo ja bym pół sklepu wyniosła tak na mnie działają :-)

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • Andrea20 Ekspertka

Wysłany: 22 lutego 2016, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś w szpitalu zostaje, jeszcze czekam na badanie, po 18 jechalam bo K dopiero z trasy wrocil a temp znowu zaczęła niebezpiecznie rosnac... Do tego skurcze i mocny bol pachwin, plecow, nóg :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 20:11

dqpr3e5e7c3z43yz.png
‹‹ 884 885 886 887 888 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ