X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2016, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To Olek będzie miał zameldowanie tam gdzie Ty ;)

• Olina Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf wrote:
    To Olek będzie miał zameldowanie tam gdzie Ty ;)
    no własnie chyba tak xd no i jeszcze druga sprawa, że po prodzie dostanie moje nawzisko....i nie wiem jak to bedzie wygladało w urzedzie, czy od razy Adam bedzie musiał jechac to załatwić czy coś...bo trzeba dziecko zarejstrowac i wgl, a nie wiem czy jezeli bedzie miał moje nazwisko to czy on bedzie mogł, ewentualnie ile bedzie trwała zmiana tego nazwiska....

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • kamaaa Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina ja miałam pobierane na ostatniej wizycie i to był 34 tydzień.
    fabdorota moja lekarka pobrała mi na wizycie i sama musiałam zanieść do laboru żeby zbadali, nie wiedziałam że tam też pobierają.

f2w3csqv1ok8ev24.png
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Saszka_ wrote:
    A ja dziś pospałam do 9 :) Śpioch ze mnie okropny ;)
    Dziewczyny, dużo zdrówka, niech ten ostatni miesiąc - dwa przejdzie nam bez chorób i innych dolegliwości :)
    U mnie wizyta dopiero za tydzień :( Ciekawe, czy zrobią mi KTG, bo do tej pory ani lekarz, ani położna nic nie wspominali.
    mi położna powiedziała że ktg robi się normalnie po 36tygodniu

_Saszka_ lubi tę wiadomość

ania0141
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olina, położna w SR mówiła, że można w urzędzie załatwić jeszcze grubo przed porodem, żeby dziecko miało nazwisko ojca. Jest jakiś dokument uznania czy coś w ten deseń.
    http://www.polozna.nl/index.php/cia/uznanie-ojcostwa- tu coś na ten temat;) Musialabys zadzwonić do Usc i się dokładnie dowiedzieć jak to jest.

Kamaaa, w wybranych. Ja dostałam wskazanie, gdzie isc

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2016, 11:47

Rotenkopf, Olina lubią tę wiadomość

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2016, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olina wrote:
    no własnie chyba tak xd no i jeszcze druga sprawa, że po prodzie dostanie moje nawzisko....i nie wiem jak to bedzie wygladało w urzedzie, czy od razy Adam bedzie musiał jechac to załatwić czy coś...bo trzeba dziecko zarejstrowac i wgl, a nie wiem czy jezeli bedzie miał moje nazwisko to czy on bedzie mogł, ewentualnie ile bedzie trwała zmiana tego nazwiska....

Nie wiem jak u Ciebie, ale u mnie w szpitalu przy przyjęciu na poród (mi to zrobiła ostatnio położna przy przyjmowaniu na patologie bo powiedziała, że mamy czas a potem przy porodzie to różnie bywa) wypisują taki druczek na USC i tam się wpisuje jakie nazwisko dziecko będzie miało po porodzie, imiona rodziców i takie tam.
    Jest jeszcze druga opcja - zawsze możecie teraz już wybrać się do USC i wpisać, jakie dziecko po porodzie ma mieć nazwisko żeby potem właśnie nie było cyrków (znajoma tak zrobiła bo ślub brali dopiero po porodzie)

Olina lubi tę wiadomość

• Karatka81 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olina w urzędzie załatwiacie razem przed porodem uznanie dziecka, tam deklarujecie nazwisko i po porodzie sam ojciec zgłasza urodzenie dziecka z kwitami ze szpitala.

Olina lubi tę wiadomość

• Nemera Przyjaciółka

Wysłany: 23 lutego 2016, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć. Ja wczoraj byłam na usg trzeciego trymestru i jestem mega szczęśliwa :)
    Torbiele z mózgu się wchłonęły same i nie został po nich ślad :D
    Mała waży 1872g i jest ułożona główkowo. I radziłam się już kolejnego lekarza odnośnie porodu SN po cesarce i mi powiedział żeby się nawet nie wygłupiać bo byłby to bardzo ciężki poród, więc chyba nie będę kombinować i pójdę grzecznie na CC.

Olina, Dobson, Karatka81, jamniczakuchnia, kamaaa, panda80, _Saszka_, Endzis, wiecznie, ania0141, Funky09, MagSz, Larisa, Lanusia93, malala, Ameiva, agulas, Rotenkopf lubią tę wiadomość

2nn3dqk3bgme6a5j.png
  • Olina Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mhm okej to bedziemy musieli iść, bo jeżeli sie poźniej okaze, że ja bede musiała to wszytsko załatwiac to troche jednak niebardzo, bo dzidziuś maly a ja po urzedach latam, a wiadomo, że może to zrobic tatuś hehehehehe ;-) dzieki za podpowiedzi w piatek pojedziemy do usc i wszystko załatwimy:)

ania ja w sumie od 30 tyg mam co wizyte robione ktg.....

ania0141 lubi tę wiadomość

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • Karatka81 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olina my chyba w styczniu załatwialiśmy, bo mi się po porodzie nie uśmiecha latać po urzędach. Z Niko też tak robiliśmy. Oczywiście nie obyło się bez pytań idiotycznych po co nam to? To babce powiedziałam, że jakbym nie daj boże umarła przy porodzie, to moje dziecko będzie miało formalnie ojca. Wiem, że z grubej rury, ale już się zamknęła, bo co ją to obchodzi, ustawodawca dał taką możliwość, to chyba był jakiś tego cel, tępe strzały.

• Olina Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aa i miałam pytać czy znacie i polecacie jakies ciasto bez pieczenia? wiem, że srednie sprawy, ale mam piekarnik na gaz i po prostu boje sie zrobic cisato pieczone, bo przod piecze a z tylu nie :<

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • Olina Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karatka81 wrote:
    Olina my chyba w styczniu załatwialiśmy, bo mi się po porodzie nie uśmiecha latać po urzędach. Z Niko też tak robiliśmy. Oczywiście nie obyło się bez pytań idiotycznych po co nam to? To babce powiedziałam, że jakbym nie daj boże umarła przy porodzie, to moje dziecko będzie miało formalnie ojca. Wiem, że z grubej rury, ale już się zamknęła, bo co ją to obchodzi, ustawodawca dał taką możliwość, to chyba był jakiś tego cel, tępe strzały.
    no zgadzam się z Toba...po co jej takie informacje potrzebne......jezu o skoro sie idzie no to w jakims celu, boze ci ludzie w tych urzedach... czasami mi rece opadaja..

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • Karatka81 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przy Niko było jeszcze ciekawiej, babka do nas z tekstem, a nie lepiej ślub wziąć, bo to w księdze będzie nieładnie wyglądać takie uznanie... Tylko dzięki ciąży i hormonom ciążowym ona jeszcze żyje... To pieprzenie wynikało z totalnej niewiedzy, wtedy akt się wypisywało i ona nie miała zielonego pojęcia jak to zrobić... Dwa razy w urzędzie byliśmy (uparta byłam bo nie rodziłam w swoim mieście), jak nas za drugim razem zobaczyła, to jakby duch w drzwiach stanął ha,ha Znajomym to w naszym teraz urzędzie w tym samym czasie powiedziały tępaki że nie ma takiej możliwości. Ale byli wściekli, jak się dowiedzieli, że my tak jednak zrobiliśmy. Kocham urzędników ha,ha Dlatego teraz od razu z góry poszłam, bo nie będę się nikomu tłumaczyć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2016, 12:03

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2016, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olina wrote:
    aa i miałam pytać czy znacie i polecacie jakies ciasto bez pieczenia? wiem, że srednie sprawy, ale mam piekarnik na gaz i po prostu boje sie zrobic cisato pieczone, bo przod piecze a z tylu nie :<

3 bit!

Olina, _Saszka_ lubią tę wiadomość

• Olina Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    własnie wpadło mi w oko 3 bitowe cisato :D uwielbiam 3bita........i jeszcze znalazłam sernik jagodowy na serkach...ale gdzie ja kupie jagody....

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • kamaaa Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olina może to nie do końca to samo ale w tesco jest promocja na borówki amerykańskie małe pudełeczko no ale 3.99 zamiast 7zl. Jagody widziałam mrożone w intermarche.

Olina lubi tę wiadomość

f2w3csqv1ok8ev24.png
  • Karatka81 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz jedyny "problem" jaki się pojawił na horyzoncie, że szukały w przepisach, czy (oprócz mojego pokaźnego brzucha) wystarczy książeczka ciąży na "potwierdzenie" że w niej jestem... Wystarczyła, bo jak nie to jeszcze zaświadczenie od lekarza trzeba by było targać. Ale nie zdziwiłabym się, jakby inny urzędnik w innym urzędzie co innego w tym samym tekście "przeczytał" ;-) Polska w pełnej okazałości :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2016, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2016, 13:00

Ameiva lubi tę wiadomość

• panda80 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczynki
    Ja zaczynam się martwić bo kolejną wizytę mam wyznaczoną na 22 marca i wtedy mam mieć pobrane badania na paciorkowce, a to będzie już 38 tydzień...
    pytałam czy nie za późno wizyta ale lekarz twierdził, że zdążę.

zem39vvjscbr7v2w.png
  • Olina Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no własnie czytam co tam potrzebne jest do tego usc :P i teraz ide w czwartek do gina to poprosze go aby mi wypisał, bo jestem pewna na 100% ze beda robic problem..a i jeszcze moj akt urodzenia? chyba mama wdomu ma... :D
    no trafiłas na babsko....

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
‹‹ 888 889 890 891 892 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ