X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olina wrote:
    własnie wpadło mi w oko 3 bitowe cisato :D uwielbiam 3bita........i jeszcze znalazłam sernik jagodowy na serkach...ale gdzie ja kupie jagody....
    ostatnio były w biedronce a w kauflandzie na 100%

Olina lubi tę wiadomość

ania0141
  • Olina Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina_Ina wrote:
    Jak wynajmowałam mieszkanie to w ogóle nie miałam piekarnika więc znalazłam taki przepis http://www.makecookingeasier.pl/na-slodko/slodka-tarta-bananowa/
    Szybki, łatwy a jaki pyszny! kiedyś to zrobiłam na urodziny P. był też oczywiście tort z cukierni, a goście stwierdzili, że ta tarta o niebo lepsza niż ten tort. I tort mi został a tarte zjedli.. :D
    no własnie tez bede na urodziny robiła heheh :D no my mamy piekarnik, ale na gaz i tylko wychodzi w nim pizza i zapiekanki...nawet udka sie kiedys przychajcowaly ;/ chociaz wyłozyłam folia...ehhh nie ma to jak na prad...jeszcze wiecie na gaz to sa 3 temperatury pieczenia zapisane w formie 1,2,3 i tez nie wiem jaka jest tempartura, bo nie ma wnecie tego piecyka, ani zadnej ksiazeczki..ehh

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • Nemera Przyjaciółka

Wysłany: 23 lutego 2016, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mi przypomniałyście o tej kurze babci dany i sobie zamówiłam na stronie smyka bo niby w promocji za 94zł z dostawą, mam nadzieję że w stacjonarnym sklepie nie jest taniej bo nie chciało mi się lecieć do smyka sprawdzić :)

2nn3dqk3bgme6a5j.png
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pospalam... trzeba powoli sie ogarnac i brac za lepienie ruskich :)

Z tym urzędem nie miałam pojęcia... też muszę załatwić z uznaniem bo my związek nieformalny... grrr

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2016, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nemera wrote:
    Ale mi przypomniałyście o tej kurze babci dany i sobie zamówiłam na stronie smyka bo niby w promocji za 94zł z dostawą, mam nadzieję że w stacjonarnym sklepie nie jest taniej bo nie chciało mi się lecieć do smyka sprawdzić :)

Ja kupiłam za 95 w stacjonarnym, ale normalnie była po 100, a dostałam zniżkę :P Jaką kupiłaś?

• Niuninka Ekspertka

Wysłany: 23 lutego 2016, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam ;) ja już po wizycie u gina ;) KTG książkowe ;) jeszcze w marcu urodze. Szyjka bardzo skrocona i rozpulchniona. Zamknięta. Jedynie ręce zalamalam bo mój gin. potwierdził że to usg główki małego jest niepokojące ze to może być obciążenie genetyczne jakieś. Zobaczymy. W połowie Marca jak nie urodze maja pod tym kontem robić usg.

ania0141, Kinga., panda80, Aleksandrakili, Larisa, Lanusia93, _Saszka_, Dobson, Rotenkopf lubią tę wiadomość

v5abdqk3uteg5ykx.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niuninka wrote:
    Witam ;) ja już po wizycie u gina ;) KTG książkowe ;) jeszcze w marcu urodze. Szyjka bardzo skrocona i rozpulchniona. Zamknięta. Jedynie ręce zalamalam bo mój gin. potwierdził że to usg główki małego jest niepokojące ze to może być obciążenie genetyczne jakieś. Zobaczymy. W połowie Marca jak nie urodze maja pod tym kontem robić usg.
    Mam nadzieję, ze to jednak nie będzie nic poważnego. Trzymam kciuki.

Dziś mam ostatnie zajecia w SR. Nawet nie wiecie jak się cieszę... Bo jednak już pod koniec ledwo się trzymam i niezbyt mogę się skupić... Powinna sie konczyc o maks 22, a nie 23...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2016, 13:16

Niuninka lubi tę wiadomość

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Niuninka Ekspertka

Wysłany: 23 lutego 2016, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga. wrote:
    Mam nadzieję, ze to jednak nie będzie nic poważnego. Trzymam kciuki.

Dziękuję na pewno się przydadzą ;)

v5abdqk3uteg5ykx.png
  • Niuninka Ekspertka

Wysłany: 23 lutego 2016, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Załączam wam to zdjęcie usg czaszki mojego misia które robi taką furorę w śród lekarzy a30ad4110d47d46cmed.jpg

v5abdqk3uteg5ykx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2016, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niuniinka mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze :* Trzymam mocno kciuki :*

Niuninka, Olina lubią tę wiadomość

• fabdorota Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niuninka, bardzo mocno trzymam kciuki, żeby synek okazał się zdrów jak ryba. I za Ciebie, żebyś jak najdłużej w pakiecie wytrwała ;)

Niuninka, Olina lubią tę wiadomość

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2016, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy Wy robiłyście sobie profesjonalną sesje brzuszkową? albo bedziecie robić?
    Ja miałam nie robić, ale wczoraj koleżanka zadzwoniła, że jej dobra znajoma jest fotografem i zapłaciłabym mniej :) i zdecydowałam się :) ale nie powiedziałam mężowi, zrobię mu niespodziankę.. Chciałam taką też trochę intymną sesję i taką normalną :)
    Mam pytanie czy ja mam brać ze sobą jakieś rzeczy czy raczej w studio powinni mieć? :) I co ew. mogłabym wziąć? :)

• dichlieb Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niuninka wszystko będzie dobrze!

Ogarnełam torbę do szpitala. Po sobotnich boleściach lepiej przygotuje ją wcześniej.

Znowu zrobiłam zmiany w pokoiku małego. Ciągle coś dopieszczam. Wczoraj prasowalam ciuszki - jak ją nie lubię uprasowac. Jeszcze został jeden worek. Później pościel, pieluchy, akcesoria z łóżeczka i wózka. Trochę tego jest..

W nocy ciągle boli mnie biodro i czasami plecy. Cudowna końcówka ciąży ;)

dqpr3e5eehj9ssyv.png
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nemera wrote:
    U mnie stacjonarnie kosztuje tyle samo co w necie, czyli 99 zł. Ale często są różne zniżki w sklepach internetowych i np dodatkowo wysyłka za darmo :)

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
  • jaskra Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fabdorota, też mi jest mega gorąco w nocy. Zawsze byłam zmarzluchem, a od jakiegoś czasu śpię cała poodkrywana praktycznie

Andrea, powodzenia w tym szpitalu, niech Staś wytrzyma jeszcze w brzuszku :)

Mania, powodzenia na echo. Niech serducho okaże się silne :)

Też by mi się przydało jakieś zapasy porobić, ale nie mam sił na stanie w kuchni. Może jak będę mieć parę dni wolnego to za coś się zabiorę, ale jak na razie i teściowa i ciocia ze strony męża się poczuwają do pomocy w robieniu zapasów, więc chyba troszkę wykorzystamy te chęci ;)

Dobson, ja dopiero ostatnio się zapisałam do położnej niedaleko mnie. Miała się ze mną kontaktować, a od prawie tygodnia cisza :/ czekam do końca tygodnia i sama będę się jej naprzykrzać :) wiem, że kilka wizyt domowych (chyba 5) przysługuje każdej ciężarnej na nfz. Też chciałam pogadać o karmieniu głównie i również liczę na ktg ;)

ania0141, mnie też często męczy zgaga w ciąży a nigdy wcześniej jej nie miałam.

Karolina_Ina, mi ginekolog chyba jutro pobierze wymaz na GBS. W sumie teoretycznie powinno się pobierać między 35 a 37 tc, więc ciekawa jestem czy się nie wstrzyma do następnej wizyty.

Nemera, super, że wszystko się wchłonęło :)

Niuninka, też trzymam kciuki i mam nadzieję, że będzie wszystko w porządku. Podejrzewają coś w ogóle czy to takie gdybanie?

f2w3rjjgtiaisq5u.png
  • Endzis Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niunka wszystko bedzie dobrze i miejmy nadzieje ze to nic groźnego trzymaj sie :*

Olina jesli jeszcze nie upieklas to moze cos z tego wybierz. Mi z tej strony zawsze sie udaja przepisy:)

http://www.mojewypieki.com/kategoria/ciasta-bez-pieczenia

f2w3s65gpeorv80s.png
  • Kawuszka Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niuniunka, ja też trzymam kciuki, żeby wszystko było ok!

Saszka, no właśnie reorganizacja szafek itd. :) Dostałam jakiegoś świra :) Tzn. na pewno to jest syndrom wicia gniazda :) Jakbym tylko miała siłę, to bym każdą szafkę przejrzała, wyrzuciła co niepotrzebne i pięknie poukładała. Od dawna czuję potrzebę pozbywania się niepotrzebnych rzeczy, jeszcze przed ciążą tak było i oboje z mężem tak działamy. Po prostu nie ma sensu mieć miliona rzeczy z których się nie korzysta. A teraz to wiadomo co się dzieje, miejsce dla nowego mieszkańca musi być :)

Aleksandrakii, ja mam fotografa w domu, także już część fotek mamy, ale będziemy działać jeszcze właśnie z taką ostateczną sesją w marcu :)

Niuninka, jamniczakuchnia, _Saszka_ lubią tę wiadomość

zi133e3k7xw895tv.png
    atdc2n0azl7ch4oo.png
    Starajcie się naprzód o królestwo Boże i o jego
    sprawiedliwość, a wszystko będzie wam dodane.
    (Mt 6,33)
  • Nemera Przyjaciółka

Wysłany: 23 lutego 2016, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jamniczakuchnia wrote:
    Ja kupiłam za 95 w stacjonarnym, ale normalnie była po 100, a dostałam zniżkę :P Jaką kupiłaś?

Kupiłam watermelon - owl radio bo mi kolor najbardziej pasował a nie wszystkie kolory sa dostępne, chciałam też inny kolor zamówić z lamillou ale też akurat niedostępne.

2nn3dqk3bgme6a5j.png
  • kamaaa Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2016, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niuninka trzymam kciuki żeby to był jakiś błąd lekarzy i nic poważnego.
    Endzis też uwielbiam tą stronę z przepisami :), ostatnio piekłam 3 razy szarlotkę z bezą http://www.mojewypieki.com/post/szarlotka-z-beza Zdecydowanie polecam, pychotka.

Niuninka, Endzis lubią tę wiadomość

f2w3csqv1ok8ev24.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2016, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kawuszka wrote:
    Niuniunka, ja też trzymam kciuki, żeby wszystko było ok!

Saszka, no właśnie reorganizacja szafek itd. :) Dostałam jakiegoś świra :) Tzn. na pewno to jest syndrom wicia gniazda :) Jakbym tylko miała siłę, to bym każdą szafkę przejrzała, wyrzuciła co niepotrzebne i pięknie poukładała. Od dawna czuję potrzebę pozbywania się niepotrzebnych rzeczy, jeszcze przed ciążą tak było i oboje z mężem tak działamy. Po prostu nie ma sensu mieć miliona rzeczy z których się nie korzysta. A teraz to wiadomo co się dzieje, miejsce dla nowego mieszkańca musi być :)

Aleksandrakii, ja mam fotografa w domu, także już część fotek mamy, ale będziemy działać jeszcze właśnie z taką ostateczną sesją w marcu :)
    Co do takiej sesji jest potrzebne? Nie mam zielonego pojęcia jak się przygotować :)

‹‹ 889 890 891 892 893 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ