X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2016, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2016, 13:02

• Karatka81 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko fabdorota ta poduszeczka od makaszki jest dość gruba jak na moje oko ;-) Ja ją wypiorę i zobaczę co z tego będzie ;-) Na sam początek to wg mnie za gruba nawet na spacer bez spania dla takich maluszków. Ja jej i tak na sam początek nie planowałam, więc luzik :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 12:21

• paprotka30 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok, trochę mi rozjasnilyscie temat. Dzięki!

Karatka81 lubi tę wiadomość

• 28latkaa Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczepionki-obowiązkowe ,rotawirusy,pneumokoki pojedyncze nie 5w1,6w1. Mój kuzyn ma stwierdzony autyzm i rozwijał sie prawidłowo po szczepionce w komplecie zaczął sie cofać i inaczej zachowywać. Był w Radomiu u rożnych specjalistów i oni jednogłośnie powiedzieli ze to mogło być po tej szczepionce Osobiście nie wiem ale wole nie ryzykować. Nie mogę doczekać sie spacerów wiec jak bedzie tylko ładna pogoda i będziemy czuli sie dobrze to jednego dnia wenderowanie lub wyjście za dom na 15 min a potem następnego dnia spacerek :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 12:25

km5smg7yv4tozota.png
  • Karatka81 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina Ina no jasne, stan mamki po porodzie też ma znaczenie ;-) Dlatego ja dokładnie nie pamiętam ile to dni było ha,ha Nasze wyjście ze szpitala było ekspresowe, trzy minuty do auta i trzy minuty z auta ha,ha

• Larisa Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w 36 tyg w usg w poprzedniej ciąży miałam nadal 1 stopień a potem w szpitalu w 42 miałam 3 stopień i kobieta się mnie pytała czy pale. Ciekawa jestem kurcze czego się spodziewała na tym etapie 0? ;)

Jeśli chodzi o poduszkę to ja pewnie do ponad roku wcale nie używałam a teraz czasami,ale też to jest taki flak raczej a nie poduszka ;)

Jeśli chodzi o spacer to my byliśmy chyba następnego dnia po powrocie ze szpitala. Było lato,ok 30 stopni,świeże powietrze.teraz zobaczymy jaka będzie temperatura,ale jestem pewna ,że szybko. :) spacery są fajne i dla mamy i dla maluszka. :)ja daleko nie chodziłam bo bardzo mnie szwy w kroczy bolały a dopiero po 1.5 tygodnia czy dwóch j3 zdjeli. Jak juz się ich pozbylam to czułam się jakbym mogła iść na drugi koniec Polski. Hehe ;)

f2w3ol2anio3j8u2.png
    mhsv15nmt1i18xj8.png
  • dichlieb Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak długo czeka się na wyniki badania HIV i antygenu HBS?

dqpr3e5eehj9ssyv.png
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karatka81 wrote:
    Tylko fabdorota ta poduszeczka od makaszki jest dość gruba jak na moje oko ;-) Ja ją wypiorę i zobaczę co z tego będzie ;-) Na sam początek to wg mnie za gruba nawet na spacer bez spania dla takich maluszków. Ja jej i tak na sam początek nie planowałam, więc luzik :-)
    No chyba, że tak. Przyjdzie, zobaczę i podejmę decyzję :)

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2016, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uuuuuu czapeczki to wg mnie jakiś koszmar! :D Wiadomo, że zimą musi być, ale jak widzę latem dziecko z czapką na głowie to mnie strzela...

• kamaaa Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fabdorota jaki wzór wybrałaś? Ja co prawda mam już jeden komplet do wózka ale w tych od makaszki się zakochałam i chciałabym kupić u niej jeszcze ta kostkę sensoryczna ale też nie mogę się zdecydować która...
    Ja mam już 3 stopień dojrzałości łożyska na usg widać było na nim białe plamki no ale póki przepływy są dobre to nie ma się czym martwić :-)
    Jeśli chodzi o szczepienia to wybieramy podstawowe na NFZ jakoś za dużo złych historii naczytalam się o powikłaniach po tych kojarzonych szczepieniach że nie chce ryzykować.

f2w3csqv1ok8ev24.png
  • Niuninka Ekspertka

Wysłany: 25 lutego 2016, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boziu ja to się dziś czuje fatalnie... też macie takie bóle jak na miesiączke? Biorę codziennie tą nospe rozkurczowo a i tak się ledwo ruszam ;/

v5abdqk3uteg5ykx.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesteśmy juz po wizycie. Na ktg Sara dostała szału... Normalnie az mi brzuch podskakiwał, az lekarka się smiała, że zachowuje się jak piłkarz. Skurcze były niewielkie, także super. Już się ułozyła do porodu. Nogi ma pod moimi żebrami (był problem by dojechač głowicą do nich, by pomierzyć kości :)) Szacunkowo waży 1740g. Łożysko i przepływy super. White spot jakby zanikał, także nadal mam nadzieję, że to nie bedzie nic poważnego.
    Sweet foci jak zwykle nie dała sobie zrobić...

Co do szczepień, do ok. 2 r.ż. nie szczepimy na nic, a potem się zobaczy... Na SR połozna stwierdziła odnosnie szczepień, żeby pilnować by dziecko zawsze było zdrowe w trakcie szczepienia, bo to podstawa, a z lekarzami różnie bywa...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 12:53

Niuninka, paprotka30, mania, Karatka81, _Saszka_, dichlieb, Endzis, Funky09, ania0141, jamniczakuchnia, Dobson, Aleksandrakili, Andrea20, Lanusia93, Rotenkopf lubią tę wiadomość

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamaaa wrote:
    Fabdorota jaki wzór wybrałaś? Ja co prawda mam już jeden komplet do wózka ale w tych od makaszki się zakochałam i chciałabym kupić u niej jeszcze ta kostkę sensoryczna ale też nie mogę się zdecydować która...
    Ja mam już 3 stopień dojrzałości łożyska na usg widać było na nim białe plamki no ale póki przepływy są dobre to nie ma się czym martwić :-)
    Jeśli chodzi o szczepienia to wybieramy podstawowe na NFZ jakoś za dużo złych historii naczytalam się o powikłaniach po tych kojarzonych szczepieniach że nie chce ryzykować.
    Kamaa, ten: http://www.kolorowodosnu.pl/promocje/product/view/10/2884.html w sumie to ze względu na M, bo on cały czas narzeka, że wszystko szare albo takie pastelowe, więc kolor teraz wziął górę. No i promo była, a my już mocno z kasy wystrzelani :P

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • mania Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niuninka ja mam takie bóle codziennie z rana nie wiem co to oznacza ale mega nieprzyjemne...

Obiad zrobiłam, chałupa ogarnięta w miarę i padam na twarz...mam nadzieję, że ta niemoc związana jest z ciążą i że po porodzie minie.
    Dziś fajna pogoda na sparerek z dzidziusiem tak sobie pomyślałam
    :-)

Hahahaha wczoraj wieczorem ogarniałam żizel na macanego i właśnie zobaczyłam efekt mojej twórczości normalnie turlam się ze śmiechu :-D :-D :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 13:04

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niuninka wrote:
    Boziu ja to się dziś czuje fatalnie... też macie takie bóle jak na miesiączke? Biorę codziennie tą nospe rozkurczowo a i tak się ledwo ruszam ;/
    Łykasz też magnez? Mi po nim te bóle i twardnienia pusciły. Ból przed okresowy zdarza mi się ostatnio coraz rzadziej. Teraz kręgosłup mi daje w kość...:( Wczoraj już nawet zaczęłam robić te ciążowe cwiczenia na kręgosłup, bo juz nie mogłam wytrzymac. Spię z kolczastą piłką pod kręgosłupem (w ogóle w nocy, gdzies mi ta piłka uciekła i wstałam rano z siniakami na brzuchu (pewnie lekarka sobie pomyślała, że mąż mnie bije albo cos...Ale nie skomentowała tego)

A i kupiłam herbatę z lisci malin... Ale jakos nie mogę się przemóc, by ją zaparzyć...

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Karatka81 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fabdorota ptaszki też ładne :-) A poduszka jest w tym komplecie niby płaska, może nie będzie taka, jak ja mam, ja kupowałam nie w komplecie, ale te same wymiary... Hmm Mi zależało na rożku bardziej. Ja mam kolorowy wózek i wkładkę wiec chciałam trochę coś spokojniejszego ;-) Ach te mega ważne wybory ha,ha

• Karatka81 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania minie, płacz dziecka na rozkręcenie i będziemy śmigały ha,ha Ja zawsze po goleniu proszę M o opinie ;-) :-)

• Niuninka Ekspertka

Wysłany: 25 lutego 2016, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga. wrote:
    Łykasz też magnez? Mi po nim te bóle i twardnienia pusciły. Ból przed okresowy zdarza mi się ostatnio coraz rzadziej. Teraz kręgosłup mi daje w kość...:( Wczoraj już nawet zaczęłam robić te ciążowe cwiczenia na kręgosłup, bo juz nie mogłam wytrzymac. Spię z kolczastą piłką pod kręgosłupem (w ogóle w nocy, gdzies mi ta piłka uciekła i wstałam rano z siniakami na brzuchu (pewnie lekarka sobie pomyślała, że mąż mnie bije albo cos...Ale nie skomentowała tego)

A i kupiłam herbatę z lisci malin... Ale jakos nie mogę się przemóc, by ją zaparzyć...

tak . Gin przepisał mi przez tydzień nospe 1x1, magnez, i herbatkę ale żurawinową.Co do tych bólów to właśnie i podbrzusze i kręgosłup nawala... Od tygodnia dokuczają mi mdłości choć przez całą ciąże nie miałam jakichkolwiek dolegliwości żołądkowych . ale narzekam ;D

mappi lubi tę wiadomość

v5abdqk3uteg5ykx.png
  • Karatka81 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jamniczakuchnia wrote:
    Uuuuuu czapeczki to wg mnie jakiś koszmar! :D Wiadomo, że zimą musi być, ale jak widzę latem dziecko z czapką na głowie to mnie strzela...
    Ja tego nie kumam, niektórzy powinni sobie w takiej czapeczce pochodzić. Niko zawsze się wyróżnia ha,ha

• kamaaa Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fabdorota wrote:
    Kamaa, ten: http://www.kolorowodosnu.pl/promocje/product/view/10/2884.html w sumie to ze względu na M, bo on cały czas narzeka, że wszystko szare albo takie pastelowe, więc kolor teraz wziął górę. No i promo była, a my już mocno z kasy wystrzelani :P
    Bardzo ładny ten wzór jest, też się nad nim zastanawiałam :). Nawet nie wiedziałam że na stronie są promocje bo oglądałam na allegro. Znalazłam za to jeszcze na fb takie cudo https://www.facebook.com/LaMumwithlove/ też mają piękne wzory ale o ceny muszę zapytać.

f2w3csqv1ok8ev24.png
‹‹ 902 903 904 905 906 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ