X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2016, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2016, 13:02

dichlieb, essentiel lubią tę wiadomość

• kamaaa Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dichlieb wrote:
    Dziewczyny jak długo czeka się na wyniki badania HIV i antygenu HBS?
    Ja miałam wyniki następnego dnia :).

dichlieb lubi tę wiadomość

f2w3csqv1ok8ev24.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karatka81 wrote:
    Ja tego nie kumam, niektórzy powinni sobie w takiej czapeczce pochodzić. Niko zawsze się wyróżnia ha,ha
    Ja uważam, że czapki są potrzebne nawet latem, bo chronią przed słoncem..., a u nas poza tym mega wieje (sama czasem zakładam w lecie opaskę na uszy, mimo że w pl. nawet w zimie nie nosiłam... A tu jak bardzo wieje, to po 5 min. boli mnie głowa, więc się przeprosiłam z nakryciami głowy :)

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2016, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• Niuninka Ekspertka

Wysłany: 25 lutego 2016, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak zapytam z ciekawosci ;) w jakiej pozycji zamierzacie rodzić ?:) Ja osobiście zastanawiam się nad pozycja na pieska - czworaka (kto jak to zwie ),może dlatego ze dużo się naoglądałam seriali typu " porody" i często występowała ta pozycja a i po zasięgnięciu paru doswiadczen innych kobiet polecają tą pozycję lub pozycję w kuckach. Mysle ze nie jedna sie nad tym zastanawiala wyobrazajac sobie "ten idealny porod" ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 15:04

v5abdqk3uteg5ykx.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niuninka wrote:
    Ja tak zapytam z ciekawosci ;) w jakiej pozycji zamierzacie rodzić ?:) Ja osobiście zastanawiam się nad pozycja na pieska - czworaka (kto jak to zwie ),może dlatego ze dużo się naoglądałam seriali typu " porody" i często występowała ta pozycja a i po zasięgnięciu paru doswiadczen innych kobiet polecają tą pozycję lub pozycję w kuckach. Mysle ze nie jedna sie nad tym zastanawiala wyobrazajac sobie "ten idealny porod" ;)
    W takiej, w której będzie mi wygodnie (o ile w takich sytuacjach mozna mówić o wygodzie;)). A tak na serio, to połozna mowiła, ze czasem jedna kobieta zmienia pozycję w kazdej fazie (bo przestaje jej być wygodnie itp), więc kazała nam wszystkie ćwiczyć, bo to co teraz nam pasuje nie musi nam pasować na porodowce. Najbardziej boję się, że nie będę w stanie opanowac parcia...

Lanusia93 lubi tę wiadomość

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • mania Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po usg z serduchem wsio ok będę żyć ale jak będę rodzić to jeszcze nie wiem będą teraz debatować na mój temat kardiolog i ginekolodzy...niby nic się nie dzieje ale kardiolog powiedział, że jestem przyspieszona nawet w spoczynku samo serce mi przyspiesza...I zdziwiony bo ja mam niedoczynność tarczycy a powiedział, że gdybym miała nadczynność to by mogło się tak dziać ot taką zagadką jestem :-)

Niuninka, Karolina_Ina, Dobson, kamaaa, Karatka81, panda80, paprotka30, ania0141, Funky09, _Saszka_, Lanusia93 lubią tę wiadomość

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • Karatka81 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga to oczywista oczywistość, że jak są ekstremalne warunki typu bardzo wietrzna pogoda to dostosowujemy się do nich :-) Ja osobiście uważam, że nic nie chroni lepiej przed słońcem niż cień i rozsądek :-) Ja mam dodatkowy daszek przeciwsłoneczny w wózku i nigdy nie wystawiałam Niko na bezpośrednie działanie ostrego słońca, nigdy nie miał czapeczki w lecie czytaj w upale, dopiero by się dziecko zapociło. A tak ogólnie to moje dziecko zawsze trochę opalone ;-)
    Niuninka ostatnio się nad tym zastanawiałam, jedno wie, nie chcę już rodzić na leżąco na tym łóżku :-) Położna mi też mówiła, że nacisk główki jest też inny w trakcie parcia (grawitacja) na jedno miejsce, nie rozkłada się równomiernie i stąd można popękać. O tym wcześniej nie pomyślałam, co człowiek, to ciekawa opinia warta przemyślenia :-) Mi to parcie na łóżku nie pasowało, było takie nienaturalne, jeśli wiesz o co mi chodzi ;-)

Niuninka lubi tę wiadomość

• Dobson Ekspertka

Wysłany: 25 lutego 2016, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba będę robić co mi każą xD Jak będę miała czas i siły to wypróbuję wszystkie, ale tak jak mówisz Niuninka, ta klęcząca wydaje się być znośna :)
    Oooo O.o u mnie sypie śnieg, taakie wielkie płatki, a rano było tak pięknie...
    W ogóle przez mojego małego lokatora nie mogę nigdy normalnie zjeść. Zawsze podczas posiłku ma jakiś odlot i jest mega aktywny, wyciąga się, obraca, gmera xD Dziwi mnie to bo taki przypływ mocy powinien mieć jakiś czas po moim jedzeniu bo witaminki i inne takie muszą mieć czas do niego dojść, a tu taka niespodzianka :D Może mamy połączenie po kablu HDMI i dochodzi do niego ekspresowo :P

Niuninka, Karatka81, mania, Lanusia93 lubią tę wiadomość

f2w3lhb8uhmwdzoi.png
  • Niuninka Ekspertka

Wysłany: 25 lutego 2016, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobson wrote:
    Ja chyba będę robić co mi każą xD Jak będę miała czas i siły to wypróbuję wszystkie, ale tak jak mówisz Niuninka, ta klęcząca wydaje się być znośna :)
    Oooo O.o u mnie sypie śnieg, taakie wielkie płatki, a rano było tak pięknie...
    W ogóle przez mojego małego lokatora nie mogę nigdy normalnie zjeść. Zawsze podczas posiłku ma jakiś odlot i jest mega aktywny, wyciąga się, obraca, gmera xD Dziwi mnie to bo taki przypływ mocy powinien mieć jakiś czas po moim jedzeniu bo witaminki i inne takie muszą mieć czas do niego dojść, a tu taka niespodzianka :D Może mamy połączenie po kablu HDMI i dochodzi do niego ekspresowo :P

Też nie raz nad tym myślałam w jakim tepie posiłki docierają do małego ,bo mówi się właśnie ze przecież to wszystko musi dotrzeć do dziecka a mój wierciuch tak samo jak Twój podczas mojego posiłku lata jak szalony ,już nie mówiąc ze potrafi i w żołądek przykopac ;D

v5abdqk3uteg5ykx.png
  • Ameiva Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mania wrote:
    Hahahaha wczoraj wieczorem ogarniałam żizel na macanego i właśnie zobaczyłam efekt mojej twórczości normalnie turlam się ze śmiechu :-D :-D :-D
    Ja przechodzilam przez to samo we wtorek :) mialam rano wizyte ale nie chcialo mi sie wieczorem tym zajac a rano mialam malo czasu no i rece jakies za krotkie mi sie zrobily bo ledwo tam siegam wiec podgolilam tylko boczki :P az dziwne ze mnie gin z fotela nie pogonil za ten rozgardiasz :P

mania lubi tę wiadomość

dqpr3e5e2vsf93fd.png

w4sqs65guiprfo6k.png
  • kiniulka Znajoma

Wysłany: 25 lutego 2016, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć laseczki jestem tutaj nowa też mam termin na kwiecień więc postanowiłam że się podłącze. Mam do was pytanko mam ciąże zagrożoną szybszym porodem ponieważ od 28 tyg mam rozwarcie na 2 cm teraz szyjka jest bardzo skrócona synuś leży bardzo nisko dzisiaj zaczął odchodzić mi czop śluzowy czy któraś z was też tak miała ze szybko wam odszedł??

km5scwa15wk09ib1.png
    Aniołek 15.10.2013[*] 12tc
    Aniołek 21.06.2014[*] 10tc
    o1483e5eaotmlpno.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kiniulka wrote:
    Cześć laseczki jestem tutaj nowa też mam termin na kwiecień więc postanowiłam że się podłącze. Mam do was pytanko mam ciąże zagrożoną szybszym porodem ponieważ od 28 tyg mam rozwarcie na 2 cm teraz szyjka jest bardzo skrócona synuś leży bardzo nisko dzisiaj zaczął odchodzić mi czop śluzowy czy któraś z was też tak miała ze szybko wam odszedł??
    Jak dobrze pamiętam, to zadnej z nas nie odszedł, ale bardziej doświadczone pisały że od jego odejscia do porodu może minąć kilka tyg. Wszystko zależy jak będzie się szyjka zachowywać

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju właśnie zaparzyłam herbatę z lisci malin, no i okazalo się, ze moj pies niejadek ma też na nią ochotę... Dalam mu spróbować, bo byłam pewna, ze powacha i zostawi... A on ja zwyczajnie wypił... No nie wierzę... Mam nadzieję,ze mu nie zaszkodzi.

Niuninka, jamniczakuchnia, Larisa, panda80, Lanusia93 lubią tę wiadomość

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi na to nie ma zasady u mnie wiecZorem odchodził a w nocy urodziłam także myślę że w twojej sytuacji dobrze byłoby skonsultować z lekarzem bo trzeba ocenić co z ewentualnym porodem bo w razie wu musi być czas na sterydy na plucka...

Kinga. lubi tę wiadomość

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • Niuninka Ekspertka

Wysłany: 25 lutego 2016, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga. wrote:
    Jeju właśnie zaparzyłam herbatę z lisci malin, no i okazalo się, ze moj pies niejadek ma też na nią ochotę... Dalam mu spróbować, bo byłam pewna, ze powacha i zostawi... A on ja zwyczajnie wypił... No nie wierzę... Mam nadzieję,ze mu nie zaszkodzi.

Ja miałam kiedyś psa co był jak odkurzacz i zjadal nawet surowe marchewki ;D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2016, 17:16

v5abdqk3uteg5ykx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2016, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• wiecznie Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niuninka wrote:
    Ja miałam kiedyś psa co był jak odkurzacz i zjadł nawet surowe marchewki ;D
    Moj pies uwielbia marchewkę, niezależnie czy gotowaną czy surową :D

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecznie wrote:
    Moj pies uwielbia marchewkę, niezależnie czy gotowaną czy surową :D
    Moj łobuz je chętnie tylko pasztet, baraninę, wołowinę, kości i psie przysmaki.. Od czasu do czasu zje bulkę z masłem. O tym by zjadł jakies warzywa czy owoce, to mogę pomarzyć. Ba on nawet bardzo mało pije, a tu wręcz domagał się tej herbaty...

Iwonkaaa, wiecznie lubią tę wiadomość

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na ostatniej wizycie pytałam się o te liście malin i gin powiedziała, że jej zdaniem to nic nie daje i że jak chce mogę pić, ale po co?

Co do motylków pod główkę, moim zdaniem nadają się na dzieci starsze np roczne w podróży.

Na HIV i HBS czekałam dwa dni, ale dlatego że w mnie w przychodni wysyłali te próbki do zakaźnego i tam robili wyniki.

Dziś zaczynam szycie kocyków, przyszły materiały :D :D

oar8ikgn5pgt0ug5.png
‹‹ 903 904 905 906 907 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ