X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • Kawuszka Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!

Wczoraj byłam na Bezpiecznym Maluchu i właśnie tam z lekarzem neonatologiem był poruszany temat szczepień, oczywiście zachęcał itd.
    Jeśli chodzi o te pojedyncze czy 5w1 szczepionki, to my też jesteśmy za tymi pojedynczymi, bo mam takie przekonanie, że my byliśmy tak szczepieni i wszystko było ok i jakoś wydaje mi się, że własnie organizm lepiej sobie z taką formą poradzi ;)

Podam Wam jeszcze jak będziecie chciały strony internetowe w tym temacie, które były wczoraj polecane.

Przyszedł dzisiaj leżaczek Tiny Love :) Już jest złożony, prezentuje się super, dokupić tylko baterie i można odpalać :)

Straciatela, jak już coś uszyjesz to pochwal się :)

Pisałyście też o tych bólach okresowych, mnie też dopadają, nie jakoś często, ale już je też odczuwam.
    Idę sobie strzelić Inkę i coś słodkiego...

Olina lubi tę wiadomość

zi133e3k7xw895tv.png
    atdc2n0azl7ch4oo.png
    Starajcie się naprzód o królestwo Boże i o jego
    sprawiedliwość, a wszystko będzie wam dodane.
    (Mt 6,33)
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatellaa wrote:
    Na ostatniej wizycie pytałam się o te liście malin i gin powiedziała, że jej zdaniem to nic nie daje i że jak chce mogę pić, ale po co?

Co do motylków pod główkę, moim zdaniem nadają się na dzieci starsze np roczne w podróży.

Na HIV i HBS czekałam dwa dni, ale dlatego że w mnie w przychodni wysyłali te próbki do zakaźnego i tam robili wyniki.

Dziś zaczynam szycie kocyków, przyszły materiały :D :D
    U nas dla odmiany położna bardzo ją polecała, tak jak masaż krocza. Tylko uprzedzała, że nie jest smaczna. Ale mi nawet smakuje... Na problemy z pecherzem piłam okropne zioła i ta przy nich jest zajebista...

W ogóle coś mi się kojarzy, że dziadek robił nam wiosną herbatę z młodych gałazek i świeżych listków malin. Ale już nie pamiętam na co ona była, w każdym razie piłam to w dużych ilosciach. Jak mama będzie dzwonić, to się jej zapytam, może jeszcze pamięta, na co ta herbatka miała być :)

Wilka lubi tę wiadomość

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • mania Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja Malutka też zaczyna tańce jak ja zaczynam jeść wydaje mi się, że słyszy jak mamuncia chrupie coś i już wyczekuje kiedy do niej dotrze jedzonko :-)

Zostałam ciocią!
    Normalnie emocje prawie jakbym mamą została, przeżywałyśmy ciąże razem z koleżanką a ona miała dziś cc i przed chwilą z nią rozmawiałam i powiedziała, że właśnie tuli córeczkę a ja znów wyję!

Kinga., Niuninka, Dobson, ania0141, _Saszka_, Aleksandrakili, jamniczakuchnia, panda80, Lanusia93, Rotenkopf lubią tę wiadomość

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karatka81 wrote:
    Kinga to oczywista oczywistość, że jak są ekstremalne warunki typu bardzo wietrzna pogoda to dostosowujemy się do nich :-) Ja osobiście uważam, że nic nie chroni lepiej przed słońcem niż cień i rozsądek :-) Ja mam dodatkowy daszek przeciwsłoneczny w wózku i nigdy nie wystawiałam Niko na bezpośrednie działanie ostrego słońca, nigdy nie miał czapeczki w lecie czytaj w upale, dopiero by się dziecko zapociło. A tak ogólnie to moje dziecko zawsze trochę opalone ;-)
    Niuninka ostatnio się nad tym zastanawiałam, jedno wie, nie chcę już rodzić na leżąco na tym łóżku :-) Położna mi też mówiła, że nacisk główki jest też inny w trakcie parcia (grawitacja) na jedno miejsce, nie rozkłada się równomiernie i stąd można popękać. O tym wcześniej nie pomyślałam, co człowiek, to ciekawa opinia warta przemyślenia :-) Mi to parcie na łóżku nie pasowało, było takie nienaturalne, jeśli wiesz o co mi chodzi ;-)
    Hi hi u nas ekstremalne warunki są przez cały rok. Z tego co widzę, to większość tubylców funkcjonuje normalnie, ale mnie ten wiatr dobija (choc jak jest 30 st, to fajnie się opala, bo nie czuć gorącą, w pozostałych przypadkach wkurza mnie ta wietrzna pogoda...)

Pati_89 lubi tę wiadomość

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Córkę szczepilan 6 w 1... ale to było 8 lat temu... wtedy to był rarytas.. nie szczepilam na rota pneumo i memino... nie mam pojęcia co robić teraz żeby było ok... wtedy nie było takiej nagonki... i weź tu podejmij decyzję jedyną słuszną... a u mnie pediatrzy nie bardzo godni zaufania...

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • Andrea20 Ekspertka

Wysłany: 25 lutego 2016, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Część dziewczyny, nici z wypisania, wczoraj znowu gorączka na wieczór i ostry napad kaszlu przez pol godziny, dostalam po tym kaszlu takich boli i skurczy ze sie juz przestraszyli ze rodze, ja tez pierwszy raz miałam talie silne bóle podbrzusza, podali mi czopki rozkurczajace i po czasie się trochę uspokoiło i zasnelam, wkoncu dziś po tylu dniach zawołali do mnie interniste i wyszło ze mam zapalenie oskrzeli i jeszcze trochę sobie poleze w szpitalu, no ale dla małego wszystko :) Chce żeby ten kaszel juz się skończył bo oddychać przez niego nie mogę i żebra mi się w brzuch wbijaja :(

Jaskra śliczna kruszynka :*

Dziewczyny pakujcie się same szybciej, ja się cieszę ze jestem spakowana, bo jak mój pakowal MO torbę na teraz do szpitala to pozal się Boże, nic nie dało ze napisała mu wszystko w SMS i wytłumaczyła gdzie czego szukać, wszystko pokrecil polowy zapomniał xd

Co do szczepionek to podstawy tak, żadnych jakich nowości, wymyślnych szczepionek :)

dqpr3e5e7c3z43yz.png
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andrea kochanie dużo zdrówka :*:*:* biedna jesteś... na koniec jeszcze tak cię wymeczy...

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andrea szybkiego powrotu do zdrowia!fajnie,ze pomimo choróbska pomyślałaś o nas...trzymaj się

ania0141
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kiniulka wrote:
    Cześć laseczki jestem tutaj nowa też mam termin na kwiecień więc postanowiłam że się podłącze. Mam do was pytanko mam ciąże zagrożoną szybszym porodem ponieważ od 28 tyg mam rozwarcie na 2 cm teraz szyjka jest bardzo skrócona synuś leży bardzo nisko dzisiaj zaczął odchodzić mi czop śluzowy czy któraś z was też tak miała ze szybko wam odszedł??
    kiniulka na kiedy masz termin?miło,że do nas zajrzałaś:)masz już imię wybrane dla synka?jeśli chodzi o ten czop to raczej żadnej jeszcze nie zaczął odchodzić ale przy rozwarciu i odchodzącym czopie to najrozsądniej byłoby udać się na ip w celu sprawdzenia...bo nigdy nic nie wiadomo,lepiej dmuchać na zimne

ania0141
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf jak tam u ciebie?trzymasz się jakoś?ciężki dzień za tobą...wspólczuję

ania0141
  • kamaaa Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andrea dużo zdrówka i cierpliwości, zawsze w szpitalu bezpieczniej jeśli od kaszlu masz skurcze i twardnienia.

Ja też miałam iść dzisiaj do lekarza no ale niby jakaś poprawa jest i jakoś mam opory...

f2w3csqv1ok8ev24.png
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mania wrote:
    Jestem po usg z serduchem wsio ok będę żyć ale jak będę rodzić to jeszcze nie wiem będą teraz debatować na mój temat kardiolog i ginekolodzy...niby nic się nie dzieje ale kardiolog powiedział, że jestem przyspieszona nawet w spoczynku samo serce mi przyspiesza...I zdziwiony bo ja mam niedoczynność tarczycy a powiedział, że gdybym miała nadczynność to by mogło się tak dziać ot taką zagadką jestem :-)
    mania super wieści...ważne że serducho ok !

mania lubi tę wiadomość

ania0141
  • 28latkaa Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jestem po wizycie.. 3 godziny czekania.. córcia ma 2kg ,ucieszyłam sie kiedy dowiedziałam sie ze tyle wazy a mój doktor patrzył na mnie jak na wariatke ze sie ciesze i powiedział ze jeszcze 2 miesiace wiec mam sie spodziewac dziecka 4kg... mam isc do kontroli do stomatologa i do lekarza rodzinnego po pieczatke :/ biurokracja.. a najgorsze ze przy badaniu lekarz powiedział ze szyjka mi sie znacznie skrociła :( moja piekna przekreciła sie głowka w doł, kregosłupem do przodu- do głowicy usg- i nie mam zadnego zdjecia...a na dodatek moj maz ma grype żołądkową z wysoka goraczka... jestem padnieta... jutro Was nadrobię...

Larisa, Aleksandrakili, Niuninka, ania0141, jamniczakuchnia, panda80, Rotenkopf lubią tę wiadomość

km5smg7yv4tozota.png
  • agado Nowa

Wysłany: 25 lutego 2016, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej ja też jestem tu nowa i termin mam na początek kwietnia .To nie jest moja pierwsza ciąża ale przechodzę ją całkiem inaczej niż poprzednie.Przyplątała się cukrzyca i lekkie skurcze dlatego muszę dużo odpoczywać no i na pewno będę miała cięcie cesarskie
    Ale cieszę się że z maluszkiem jest ok

_Saszka_, Larisa, Dobson, agulas, panda80, Lanusia93 lubią tę wiadomość

agado123
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niuninka wrote:
    Ja miałam kiedyś psa co był jak odkurzacz i zjadal nawet surowe marchewki ;D
    kochane mój kundelek przebije pewnie was wszystkie:nie lubi psiego żarcia,za to uwielbia szynkę i mięsko najlepiej z sosiku albo pieczone-samo bez dodatków a chipsy i paluszki może jeść tonami,ogórki kiszone,kapusta kwaszona czy cebula to rarytas...znajomi napatrzeć się na niego nie mogą-takie dziwne coś...kości dla niego mogą nie istnieć

Kinga., Niuninka, panda80 lubią tę wiadomość

ania0141
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andrea, biedna.. Trzymajcie się i zdrowiej szybko :*

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    28latka gratulacje ,pewnie że taka waga to duma dla mamy a ci lekarze to zawsze muszą ostudzić emocje...no i zdrówka dla męża

ania0141
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a wiecie może co u Anastazjiii?trochę się nie odzywa już....

ania0141
  • mania Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andrea współczuję...zdrówka życzę żeby jak najszybciej przeszło żebyście wrócili do domu.

28latka moja w 30tygodniu miała 2kg więc jeszcze większa ale co tam ważne żeby dzieci zdrowe były a tak niech sobie spokojnie rosną każde w swoim tempie.

Która miała wstawić zdjęcie x landera? przyznać się :-) no chyba, że przeoczyłam...

Niuninka, ania0141 lubią tę wiadomość

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • pucek Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2016, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mania wrote:
    Andrea współczuję...zdrówka życzę żeby jak najszybciej przeszło żebyście wrócili do domu.

28latka moja w 30tygodniu miała 2kg więc jeszcze większa ale co tam ważne żeby dzieci zdrowe były a tak niech sobie spokojnie rosną każde w swoim tempie.

Która miała wstawić zdjęcie x landera? przyznać się :-) no chyba, że przeoczyłam...
    Ja miała ale malz mi jeszcze nie zlozyl bo mamy malowanie w weekend :) mogę wyslac foto samej gondolki jakby co :)

3jgx3e3k4o8x3ff9.png
    Kochamy Cię maleństwo <3
    gr3nn7pysxbmhwee.png
    13.06.2015
    Kochamy i tęsknimy...
‹‹ 904 905 906 907 908 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ