X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • Andrea20 Ekspertka

Wysłany: 26 lutego 2016, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki dziekuje wam za to Zdrówko i kciuki!❤ chyba podzialalo bo dziś w nocy spalam dobrze a rano się obudzilam juz z takim delikatnym kaszlem i mogę normalnie mówić, jest to wielki krok do przodu :)

Trzymam kciuki za wizytukace dzisiaj :*

Ja dziś zaczynam 37 tydzień ❤, no ale według lekarzy to i tak 36 :) Mój się śmieje ze może od razu zostanę i urodze, ale ja mam nadzieje ze mój Stasiu da mi odpocząć przynajmniej 2 tygodnie po szpitalu, bo inaczej byłoby mi ciężko, ale jak narazie grzeczniutki nie pcha się zbytnio a mi się nigdzie nie spieszy :)

fabdorota, ania0141, dichlieb, panda80, _Saszka_, Karatka81, Dobson, jamniczakuchnia, Lanusia93, Rotenkopf lubią tę wiadomość

dqpr3e5e7c3z43yz.png
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolina pewnie,że tak zgadzam się z tobą,tylko wyniki a ciąża jest bardzo dużym obciążeniem dla organizmu,anemia to normalka-a może nie będzie tak zle,nie chciałam tylko żebyś pomyślała że lubię twoją anemię-jeśli jest,bo nie lubię:)kciuki za wizytę!

Karolina_Ina lubi tę wiadomość

ania0141
  • dichlieb Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Witam się po ciężkiej nocy. Nie umiałam spać tylko na lewym boku. Ciągle się wierciłam aż mój się zdenerwował..
    Chyba będę musiała przenieść się do innego pokoju...
    W dodatku jestem bardzo opuchnięta. Ręce mam o dwa rozmiary większe. Dziwne uczucie..
    Powoli zabieram się do pierogów ale większego zapału nie mam..
    Trzymam kciuki za wizytujące!

dqpr3e5eehj9ssyv.png
  • panda80 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny
    Andrea cieszę się, że Ci lepiej :)
    Za wizytujące trzymam kciuki !
    Ja dzisiaj wybieram się do mamy, niby niedaleko bo 100 km ale to już ostatnia wyprawa przed porodem :)

zem39vvjscbr7v2w.png
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandrakili wrote:
    Trzymam kciuki za dzisiejsze wizytyjące :)

Ja dziś 34tc zaczynam :D już bliiiiżej niż dalej hehe
    ha ha witaj w gronie piątkowo-zaczynających tydzień!

Aleksandrakili lubi tę wiadomość

ania0141
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andrea,Straciatella również...jeszcze,któraś mamusia w piatek zaczyna nowy tydzień?

ania0141
  • Karatka81 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka :-)
    Trzymam kciuki za wizytki :-)
    Ja rozpczęłam dzień od zakupu butów ha,ha A co, dla siebie, żeby nie było :-) Ale była promocja na limango na geox-y i hmm kupiłam sobie czółenka zamszowe na koturnie do śmigania ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2016, 09:05

mania lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2016, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania0141 wrote:
    ha ha witaj w gronie piątkowo-zaczynających tydzień!
    Dlatego też uwielbiam piątki hehe :D

ania0141 lubi tę wiadomość

• ania0141 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecie co a ja dzisiaj mam nieziemski nastrój,jestem taka zadowolona tylko nie wiem czemu?pewnie dlatego że w nocy spałam i pierwszy raz chyba od dłuższego czasu nic mi nie dolega z rana,albo stres przed wizytą wypędził wszelkie dolegliwości:)wczoraj męża miałam w domu i przez cały dzień mu powygarniałam wszelkie jego durne zachowania i zaniedbania-może to oczyściło mój organizm,nie wiem ważne że czuję się ok i mam zamiar to wykorzystać ,chwilo trwaj wiecznie!

mania lubi tę wiadomość

ania0141
  • Straciatellaa Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :)

Moja bezsennsość mnie zamęczy :P
    Ogólnie się wkurzyłam, bo biore antybiotyk tydzień na zapalenie ucha a nic lepiej się nie czuje, jak wcześniej pisałam coś mi cieknie i mnie boli. Dzowniłam dziś do lekarza - rejestracja od 8,dodzwoniłam się o 8.30 - brak miejsc. Pytam się czy mogę na poniedziałek się zapisać - pani odpowiedziała, że jedynie osobiście mam stać w 5km kolejce w poniedziałek - bo ludzie już od 6 stoją. Mówiłam jej, że jestem w 9 miesiącu ciąży i czy nie może naprawdę mnie zapisać (ogolnie mozna u nas na przód)powiedziała że nie i że mam czekać w kolejce, a może zdarzyć się tak, że mimo czekania nie dostane się do lekarza - wtedy iść prosić się czy lekarz mnie przyjmie. MA SA KRA ;/

Najgorsze jest to, że w tak zaludnionych miejscach od razu robi mi się słabo i kręci mi się w głowie.

Alekstrakili- POWODZENIA na egzaminie! :D

Za wizytujące trzymam kciuki!

Co do szczepień, to będziemy szczepić jak w przypadku córki: podstawowe na NFZ plus pneumokoki i meningokoki.

Miłego dnia!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2016, 09:19

oar8ikgn5pgt0ug5.png
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wagi w ciąży to ludzie są irytujący. Dużo przytyjesz - źle, mało przytyjesz - źle, przytyjesz optymalnie - też źle. I weź zrozum ludzi! Ostatnio znajoma pytała mnie ile przytyłam, więc mówię, że przed poprzednią wizytą u lekarza miałam na + niecałe 6 kg, a dokładnie 5,5 kg, ale to duża "zasługa" cukrzycy, bo mimo że jem jak najęta to waga stoi w miejscu. Oczywiście co usłyszałam? Karcący moją osobę wykład, że to źle, że za mało, że niezdrowo, że po porodzie to na pewno hormony mi zaczną szaleć i popadnę w depresję, bo ona gdzieś coś czytała takiego o osobach co mało kg przytyły w ciąży. No co komu do tego? Ważne, że moje dziecko jest zdrowe, rośnie i ma się dobrze, a waga to sprawa na prawdę drugorzędna!

Kinga. lubi tę wiadomość

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
    Kriotransfer -> 12.06.17 -> Cudzie trwaj! <3
    ICSI -> 23.07.15 -> Mamy córeczkę <3
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry. Udało mi się wyprawić meza do pracy, zrobić mu wszystkie posiłki i teraz czas na chwilę lenistwa...Ale się cieszę, ze to juz weekend. W niedzielę mamy zamiar spokojnie usiasc i wybrać wozek (kolor)i go zamówić. Także na poczatku marca powinien już być. Trochę go przewietrze, odswiezę i znów spakuję by się nie kurzył. Muszę też pogonić meza, by w końcu się spakował do szpitala. I to by było na tyle. Do tego pozostaje uzupełnienie braków w wyprawce i mogę się zająć pierdołami

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatellaa wrote:

Ogólnie się wkurzyłam, bo biore antybiotyk tydzień na zapalenie ucha a nic lepiej się nie czuje, jak wcześniej pisałam coś mi cieknie i mnie boli. Dzowniłam dziś do lekarza - rejestracja od 8,dodzwoniłam się o 8.30 - brak miejsc. Pytam się czy mogę na poniedziałek się zapisać - pani odpowiedziała, że jedynie osobiście mam stać w 5km kolejce w poniedziałek - bo ludzie już od 6 stoją. Mówiłam jej, że jestem w 9 miesiącu ciąży i czy nie może naprawdę mnie zapisać (ogolnie mozna u nas na przód)powiedziała że nie i że mam czekać w kolejce, a może zdarzyć się tak, że mimo czekania nie dostane się do lekarza - wtedy iść prosić się czy lekarz mnie przyjmie. MA SA KRA ;/

Najgorsze jest to, że w tak zaludnionych miejscach od razu robi mi się słabo i kręci mi się w głowie.
    Mamy podobne przychodnie i doskonale znam tą irytację, jak mimo zadzwonienia z samego rana nie da rady już się zarejestrować (ale często jest tak że w ciągu pół godziny telefon ciągle zajęty :/ i nie da się dodzwonić)

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
  • wiecznie Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga. wrote:
    Dzień dobry. Udało mi się wyprawić meza do pracy, zrobić mu wszystkie posiłki i teraz czas na chwilę lenistwa...Ale się cieszę, ze to juz weekend. W niedzielę mamy zamiar spokojnie usiasc i wybrać wozek (kolor)i go zamówić. Także na poczatku marca powinien już być. Trochę go przewietrze, odswiezę i znów spakuję by się nie kurzył. Muszę też pogonić meza, by w końcu się spakował do szpitala. I to by było na tyle. Do tego pozostaje uzupełnienie braków w wyprawce i mogę się zająć pierdołami
    A jaki wózek wybraliście? :)

E99wp2.png
    klz9hdge68udasjt.png
  • paprotka30 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecznie wrote:
    Co do wagi w ciąży to ludzie są irytujący. Dużo przytyjesz - źle, mało przytyjesz - źle, przytyjesz optymalnie - też źle. I weź zrozum ludzi! Ostatnio znajoma pytała mnie ile przytyłam, więc mówię, że przed poprzednią wizytą u lekarza miałam na + niecałe 6 kg, a dokładnie 5,5 kg, ale to duża "zasługa" cukrzycy, bo mimo że jem jak najęta to waga stoi w miejscu. Oczywiście co usłyszałam? Karcący moją osobę wykład, że to źle, że za mało, że niezdrowo, że po porodzie to na pewno hormony mi zaczną szaleć i popadnę w depresję, bo ona gdzieś coś czytała takiego o osobach co mało kg przytyły w ciąży. No co komu do tego? Ważne, że moje dziecko jest zdrowe, rośnie i ma się dobrze, a waga to sprawa na prawdę drugorzędna!

Ostatnio jamniczakuchnia radziła mi zepchnąć ze schodów kuzynkę wraz z jej cudownymi tekstami o ciazy. Może to jest jedyna sluszna metoda hihi

A tak w ogóle to zepsulam telefon, pisze na starym i mi emoty nie działają...

Kciuki za Wasze wizyty Dziewczynki!

wiecznie, ania0141, jamniczakuchnia, Kinga., Andrea20 lubią tę wiadomość

• ania0141 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Straciatellaa wrote:

Alekstrakili- POWODZENIA na egzaminie! :D

Za wizytujące trzymam kciuki!

Co do szczepień, to będziemy szczepić jak w przypadku córki: podstawowe na NFZ plus pneumokoki i meningokoki.

Miłego dnia!
    straciatella podjedz do tej przychodni i bez jakiegokolwiek tłumaczenia przed czekajacymi zapukaj do lekarza czy wejdz z wchodzącą osobą i zapytaj czy cię przyjmie poinformuj że jesteś w 9mcu ciąży i nie czujesz się na siłach czekać w kolejce(tym bardziej że teraz tyle choróbska panuje-ale to tak miedzy nami)powinna poprosić cię jako następna w kolejce,w każdej przychodni wiszą informacje że kobieta w ciąży poza kolejką,ale trzeba się o swoje upomnieć masz takie prawo i korzystaj a jak pani doktor odmówi to pisz odrazu skargę

ania0141
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecznie wrote:
    A jaki wózek wybraliście? :)
    Ostatecznie concord neo z gondolą scout i fotelikiem air, torba, folią p. deszczową i żaglem słonecznym. To komplet i cenowo wychodzi taniej niż gdybyśmy wszystko osobno kupowali. Do tego teraz jest promocja przy zamowieniu do końca lutego, więc będzie kasa na balonik...

Długo myslalam nad fotelikiem kiddy no i wtedy ich wozkiem, ale on jest cięższy, a skoro w pierwszą długą podróz wybieramy się dopiero jak mała będzie miała 3-4 miesiace, a kolejną dopiero na Boże Narodzenie, to uznaliśmy, ze Sara powinna już sztywno trzymać głowkę. Najwyżej dokupimy drugi fotelik, do jazdy na długie trasy jeśli będzie taka potrzeba...

Na codzień bardziej mi zależy by wózek był lekki i łatwo się składał i zajmował mało miejsca, bo raczej nie jestem typem atlety, no i w garażu mam tak malo miejsca, ze szybko muszę się rozpakować zanim wjedziemy do naszego boksu, bo po wjezdzie, drzwi mozna otworzyć tylko z jednej str.

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2016, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie, spychajcie ze schodów takich ludzi, niech lecą w piździet. Wczoraj moj teść znowu zaczął od grubasów mnie nazywać, chociaż do grubasa mi daleko, to mu odpowiedziałam że ja zaraz urodzę i brzuszek zleci a jemu to tylko będzie rósł jeszcze większy. Akurat byliśmy na parterze, więc schody nie wchodziły w grę :P

Czuję czkawkę pod żebrami, czyżby Michał zmienił położenie? Masakra, szkoda że nie mam usg w oczach... Jak będę tak czuła czkawkę pod żebrami przez następne dni, to umawiam się na usg, niech gin go zlokalizuje... Ostatnio leżał głową do dołu, więc już sama nie wiem co on tam wyczynia.

Lanusia93 lubi tę wiadomość

• kredeczka91 Ekspertka

Wysłany: 26 lutego 2016, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wiecie ze likwiduja wszystkie sklepy Mothercare? Jade na polowanie w przyszlym tyg bo dokladnie wszystko jest przecenione! ;)

• Sunday Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry!!

Dopisuje sie na liste wizytujacych dzisiaj! O 13!! Lekki stresik jest :-) trzymam kciuki za nas i za nasze Kluseczki :-)
    Ja jutro zaczynam nowy tydzien..juz coraz blizej :-D

Andrea, szybkiego powrotu do zdrowka!!! Na koniec jeszcze takie chorobska.. Wszystkie chore Mamusie wracajcie do zdrowka!

Straciatella, super podusia! Piekna :-)

Zaraz mam sniadanko, buleczka ziarnista z bialym serkiem i smietana :-P

Kinga., Andrea20 lubią tę wiadomość

"Miłość jest pragnieniem, by komuś coś dawać - a nie otrzymywać."

4z4sijb.png
‹‹ 906 907 908 909 910 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ