X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Córka była u koleżanki... próbowałam się przespać ale ból głowy wygrywa.. ogólnie słabe dni mam... nie chciało mi się nawet na zakupy jechać i nie wiem co córce na śniadanie zrobię... masakra... jeszcze kochany zadzwonił ze nie wróci na weekend a mieliśmy córkę do kina zabrać... sama z na juz nie pojadę bo to 35 km w jedną stronę także nie teges... do tego paznokcie króciutkie zrobiłam żeby się oswoić i mi się nie podobaja... czuje sie totalnie niratrakcyjna... cała opuchnięta łącznie z buzia...

Ponarzekane... jeszcze moje maleństwo dzisiaj leniwe... oby jutro był lepszy dzień...

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • kredeczka91 Ekspertka

Wysłany: 26 lutego 2016, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamaaa ostatnio na warsztatach pewien madry doktor mowil zeby nie smarowac niczym jezeli nie ma odparzen tylko na sucho zasypywac, a jak juz beda odparzenia to wtedy smarowac pupe, emolient bedzie ok :) ale to moje pierwsze bobo wiec z doswiadczenia to nie wiem ;)

Larisa, jamniczakuchnia lubią tę wiadomość

• triste Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agulas wrote:
    Gratuluję wizyt!
    Rotenkopf bijesz na głowy nas z wielkością dzidzi :D

Dziewczyny gdzie kupowałyście wanienkę? Chcę kupić taką z hamakiem/wkładem, żeby dziecko klaść na to a nie do samej wanienki. Polecicie coś? W internetach jakoś nie mogę znależć albo nie znam nazwy...

Ja kupiłam w Ikei bo była tania i nie jest za mała :) przez pierwsze 2 tyg chyba będziemy myć w umywalce bo tam należę mniej wody i nie będę tak obawiać się o pępek.

Trzymam kciuki za nas wszystkie aby dopiero zaczełyśmy rodzic jak ciąża będzie donoszona.

ckai9jcg2r8f85gp.png
  • triste Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli nie będzie odparzen to nie smarujemy, jedynie po kupie zwykłym kremem, a tak to nie - tzn ja tak będę robić :)

ckai9jcg2r8f85gp.png
  • Andrea20 Ekspertka

Wysłany: 26 lutego 2016, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja znowu mecze się z bolesnymi skurczami :// dostalam nospy i luteine zobaczymy co dalej ale mega boli, aż się boje co to będzie przy porodzie brrr

dqpr3e5e7c3z43yz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2016, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na SR mówili, żeby smarować pupę, ale tylko odrobinę i to zwykłym kremem na odparzenia, tylko, żeby nie miał cynku, czyli np. bepanthen.

A miałam zapytać, sporo z was zamawiało w Aptece Gemini i zawsze wszystko miałyście? Bo ja dzisiaj dostałam swoją przesyłkę i brakuje mi jednej rzeczy ;) od razu widać, że mam "szczęście"!

I jeszcze jedno, kiedyś był poruszany temat co na katar dla dzieci. Do mnie nie przemawia ani Frida ani Katarek (ten mnie przeraża, zresztą położna też go dość mocno skrytykowała) więc poszukuję alternatywy. Może zdecyduję się na gruszkę, ale może ktoś testował te elektryczne, albo zna jeszcze inną opcję? Ta sama położna mówiła, że wystarczy położyć małego na brzuch i wtedy samo mu wszystko spłynie, ale sceptycznie do tego podchodzę...

• fabdorota Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina, alternatywą jest jeszcze Haxe:
    http://sklep.haxe.pl/oddychanie/1032-haxe-aspirator-do-nosa-dla-dzieci-elektryczny-skuteczny-bezpieczny.html
    Nie podłącza się go do odkurzacza, działa na baterie. Tylko drogi dziad :D My najpierw stestujemy naszą fridę (dostaliśmy), a jak nas nie przekona, to chyba tego Haxe kupię.

A z tym smarowaniem to nam położna mówiła, żeby nie robić żadnej "profilaktyki" na pupie. Dopiero jak się coś pojawi, to krem albo zasypka. Za to zawsze zasypka po kąpieli na pachwinki, paszki i szyjkę.

PS: kuźwa, jak mnie wszystko boli! Ratunku- mój kręgosłup, żiżel i żebra :( Ja już chcę kwiecień!

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2016, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fabdorota wrote:
    Karolina, alternatywą jest jeszcze Haxe:
    http://sklep.haxe.pl/oddychanie/1032-haxe-aspirator-do-nosa-dla-dzieci-elektryczny-skuteczny-bezpieczny.html
    Nie podłącza się go do odkurzacza, działa na baterie. Tylko drogi dziad :D My najpierw stestujemy naszą fridę (dostaliśmy), a jak nas nie przekona, to chyba tego Haxe kupię.

Dzięki, zaraz sobie sprawdzę. Do Fridy podobno trzeba mieć mocne płuca :) także sądzę, że ja bym nie dała rady. Zresztą zawsze jak biorę jakiś głębszy oddech to odpływam...

A widzę, że na allegro ten aspirator Haxe można kupić już za 79 zł, to nie jest tak źle, jak Katarek kosztuje ok 50 zł, dzisiaj w aptece widziałam właśnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2016, 20:01

• Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fabdorota witaj w gronie obolalych :)

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przy córce miałam gruszke a później fride i dla mnie gruszka lepsza a najlepsze świeże powietrze i na brzuszek... a na wieczór sól i gruszka...
    Jeżeli chodzi o smarowanie pupy to w razie zaczerwienienia mąka ziemniaczana działająca sciagajaco i tyle... żadnych zaklejaczy... ale to moje zdanie...
    ... uwierzcie ze każda z nas wypracuje metody najlepsze dla siebie i maluszka bo fakt że my posiadamy dzieci nie znaczy że mamy patenty... każde dziecko jest inne i uwierzcie ze instynkt mamy działa cuda... aczkolwiek fajnie jak wymieniamy się doświadczeniami bo o niektórych sprawach nie mamy pojęcia...

Karatka81 lubi tę wiadomość

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mania wrote:
    Ania a jak u Was ??
    dziękuję,że pytasz.JESTEM MEGA SZCZĘŚLIWA!mój synuś waży 1960 gram (3 tygodnie temu ważył 1340g),ułożył się główkowo(te moje kłucia -to mały robił obrót z pośladkowego na główkowy i szyjka się skróciła z 31 na 27mm,ale tragedii nie ma)łożysko nadal stopień drugi.termin znowu mi się zmienił ,tym razem na 16kwietnia...mój gin uważa,że abym 4tygodnie jeszcze wytrzymała,dodał,że maluchy z wagą od 2kg są już bezpieczne...

Karolina_Ina, Karatka81, mania, Niuninka, Iwonkaaa, Kinga., Sunday, kamaaa, paprotka30, _Saszka_, panda80, Funky09, Lanusia93, Aleksandrakili, jamniczakuchnia, Rotenkopf lubią tę wiadomość

ania0141
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DO DZIEWCZYN PODPISUJĄCYCH W UP można przynieść zwolnienie lekarskie do dnia porodu i nie trzeba się do nich zgłaszać w celu podpisu!-cieszę się bo ta instytucja działa na mnie alergicznie

Andrea20 lubi tę wiadomość

ania0141
  • Karatka81 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandrakili gratuluję :-)
    Zaciskać nogi kwietniówki ;-)
    Ja do pupci kupiłam krem babydream przeciw odparzeniom, awaryjnie sudocrem. Do katarku miałam fridę/muszę kupić, u nas się sprawdziło, płuc nigdy nie wyplułam ;-) Ta, samo z noska wyleci, ciekawe czy jej tak sam katar wylatuje... Może jak jest taki mocno wodnisty, ale to mocno naciągane ha,ha Do kompletu jeszcze sól morska do noska :-)
    Ja jak się majówek naczytałam, to wczoraj nastawiłam pranie z koszulami i szlafrokiem do szpitala ha,ha

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2016, 20:14

• Karatka81 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania mój Niko z 16.04 :-)

ania0141 lubi tę wiadomość

• ania0141 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andrea20 wrote:
    A ja znowu mecze się z bolesnymi skurczami :// dostalam nospy i luteine zobaczymy co dalej ale mega boli, aż się boje co to będzie przy porodzie brrr
    Andrea kochana trzymaj się,trzymamy kciuki za ciebie oby to wszystko minęło i żebyś mogła jeszcze wrócić do domu i nabrać sił przed wielkim dniem,zdrówka i sił dla ciebie!

Andrea20 lubi tę wiadomość

ania0141
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    od początku miałam termin na 22 ,3tygodnie temu na 24 a dziś na 16 kwietnia ale urodzę na początku brzuch mam niziutko,w marcu ma zakaz wychodzenia!

ania0141
  • Lanusia93 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nareszcie mogę do Was zajrzeć na dłużej! Nadrabiam więc... Myślę że cofnę się max. 20 stron, bo więcej nie dam rady :D A wpadając co 2-3 dni widziałam wiele ciekawych tematów, więc chcę być choć trochę na bieżąco :)
    Przepraszam, że tak słabo z naszym udzielaniem się (jakie szczęście że nie mamy listy obecności! :D :D ), ale Lilianka+ praca+ przygotowania wyprawki+ brak sił sprawiają, że wieczorem jedyne o czym myślę to film, jedzenie i łóżko, nawet nie mam chęci na książkę :(

Aniołek (*) 12.03.2013

Lilianna ur. 09.08.2014 <3 3700 g, 56 cm

Pola ur. 24.04.2016 <3 3650 g, 55 cm
  • Karatka81 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj próbowałam złapać Alę za hmm chyba piętę ;-) No tak skubana wypinała wkoło pępką że szok, żałowałam że nie miałam jak nagrać :-)

• Iwonkaaa Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania to ślicznie maluszek przybrał... moja wizyta w czwartek... aż jestem ciekawa bo nasze Szczęścia wyglądały tak samo wagowo na ostatnich wizytach...
    Mnie dzisiaj w pracy dziewczyny zobaczyly to było ze brzuszek opadł i kosmetyczka to samo...
    ... wogole na staniku dzisiaj biało... pełno strupkow... siarka pewnie się bardziej sączy... Już świadomość bliskości rozwiązania coraz wieksza...

ania0141 lubi tę wiadomość

2nn3dqk3v0xe378w.png
    relgh371vik87js9.png
  • Karatka81 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyciągnęłam kartę ciąży z Niko, tam termin z om miałam na 22.04, a z Alą mam na 23... Dopiero teraz zwróciłam na to uwagę ha,ha W ogóle pierwsze 3 wizyty u gina miałam w te same dni... Hmm

Lanusia93, ania0141, Larisa lubią tę wiadomość

‹‹ 911 912 913 914 915 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ