X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2016 :)
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2016 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2016, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf gratulacje :)

ZDAŁAM EGZAMIN!! :P Ale mnie kurdeee przemaglowała :p

Iwonkaaa, kamaaa, ania0141, Olina, triste, fabdorota, Andrea20, Kinga., Dobson, Larisa, agulas, panda80, Funky09, jamniczakuchnia, jaskra, wiecznie, mania, _Saszka_, Lanusia93, Rotenkopf lubią tę wiadomość

• ania0141 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aleksandrakili GRATULACJE!!!

Aleksandrakili lubi tę wiadomość

ania0141
  • Olina Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania0141 wrote:
    Aleksandrakili GRATULACJE!!!
    pierwsza strona i gratulacje myslalam, ze któras urodziła hah ;D
    tez gratuluje zdanego egzaminu;))

ja nad pepkiem mam 99cm ;)

Niuninka, Aleksandrakili, jaskra lubią tę wiadomość

Aleksander <3
    atdcj48adxt6iawd.png
    e827d0ff95.png
    200802043238.png
  • ania0141 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ależ ja mam stresa przez te kłucia ,boleści itd.ale wreszcie sie dowiem co u maluszka i jak z moją szyjką...oj szok aż sie spociłam...spadam do gin.

ania0141
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania0141 wrote:
    ależ ja mam stresa przez te kłucia ,boleści itd.ale wreszcie sie dowiem co u maluszka i jak z moją szyjką...oj szok aż sie spociłam...spadam do gin.
    Będzie dobrze... Teraz to już chyba trzeba się pogodzić, że co chwilę coś...

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2016, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po wizycie, wszystko w porządku, żadnych oznak na wcześniejszy poród.

U mnie też moja gin przeraziła się wagą małego (w zeszłym tygodniu miał 1920g) więc będzie mi robiła jeszcze jeden pomiar pod koniec marca bo obawia się, że może być duży.

Co do picia liści malin też ją pytałam, ona mówi, że słyszała o tym, ale nie wie jak to jest ze skutecznością. Mogę sobie pić, to przynajmniej nie zachoruję bo teraz jest wysyp chorych. Podobno byłam jej jedyną ciężarną, która nie jest chora.

agulas, Aleksandrakili, panda80, ania0141, paprotka30, Lanusia93 lubią tę wiadomość

• Larisa Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rotenkopf pamiętaj ,ze usg tez może się mylić całkiem sporo. U mnie tuż przed porodem jak robili usg to mówili ,że ponad 4kg a urodził się 3450 ;) wagę bobasa będziemy znały po porodzie ;) gratulacje w każdym razie.

Lanusia93 lubi tę wiadomość

f2w3ol2anio3j8u2.png
    mhsv15nmt1i18xj8.png
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hania faktycznie kluseczka:D a pamiętam, jak się martwilas, że za drobna jest:)
    Ciekawe, ile ta moja księżniczka teraz waży;) No ale dowiem się w dniu porodu, bo usg już robić raczej nie będziemy. Nie zapowiadała się duża, ale przecież może zaskoczyć jak Hania. Tym bardziej, że mój M miał 4,7 jak się rodzil o.O

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • Sunday Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamuski, ja juz w domciu.
    Malutka wazy 2200kg :-) ziewala i pokazywala nam jezyk!!! Przeslodka! Pila tez wody :-D

Grozi mi przedwczesny porod!!!! Mala jest juz BARDZO nisko...dlatego te straszne bole w spojeniu lonowym. Lekarz od razu wypisal mi zwolnienie do konca i kazal lezec. Poduszka pod tylek ma byc i sie oszczedzac. Wystraszylam sie troche..wiec to oznacza, ze juz musze miec torby naszykowane. Jutro po SR musze dokupic koszule do szpitala i poprac ubranka...jeszcze chociaz ze 3 tyg zeby ciaza byla donoszona.
    Powiedzial, ze mie powinno byc problemow z porodem, Kluska powinna ladnie wyskoczyc (widzial przerazenie w moich oczach i chyba chcial mnie pocieszyc, hehe).

Ahh trzymajcie za nas kciuki..

jaskra, Dobson, Larisa, Aleksandrakili, agulas, mania, Andrea20, _Saszka_, ania0141, Niuninka, paprotka30, Funky09, Lanusia93, Rotenkopf lubią tę wiadomość

"Miłość jest pragnieniem, by komuś coś dawać - a nie otrzymywać."

4z4sijb.png
  • jaskra Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunday, zdecydowanie nie lubię groźby wcześniejszego porodu! Kliknęłam lubię, zanim przeczytałam do końca.. A brzuszek Ci się opuścił czy coś w tym stylu? Mnie też mega boli spojenie łonowe, a lekarz nie przewiduje u mnie wcześniejszego porodu.

Gratulacje dla wszystkich wizytujących :) wszystkie bobaski ważą w okolicach 2 kg, tylko ta Hanulka tak wyskoczyła. Gratulacje Rotenkopf takiej dorodności ;)

Mój brzuch chyba spowolnił w rozwoju, bo mam 98 cm na wysokości pępka, a ze 2 miesiące temu miałam już 92 cm.

Aleksandrakili, gratulować zdanego egzaminu :) To teraz relaks do porodu czy dalej na zajęcia?

f2w3rjjgtiaisq5u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2016, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaskra wrote:

Aleksandrakili, gratulować zdanego egzaminu :) To teraz relaks do porodu czy dalej na zajęcia?
    Zajęcia dalej... :( właśnie siedzę na zajebistym przedmiocie... "Prozdrowotne formy aktywności fizycznej" a jak wykladowcy powiemy ze to wf to obraza majestatu...

Jeszcze kur... mi spodnie pękły prawie w kroku!!! chyba się zapłacze.. nie mam innych spodni.. Aaaaaaaaaaaaaaa :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2016, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamusie gratulacje udanych wizyt :) :* <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2016, 17:51

• agulas Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję wizyt!
    Rotenkopf bijesz na głowy nas z wielkością dzidzi :D

Dziewczyny gdzie kupowałyście wanienkę? Chcę kupić taką z hamakiem/wkładem, żeby dziecko klaść na to a nie do samej wanienki. Polecicie coś? W internetach jakoś nie mogę znależć albo nie znam nazwy...

ug37trd8yp0c7r9f.png
  • fabdorota Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunday, to czeka Cię przymusowy odpoczynek. Będzie dobrze, tylko nogi zaciskaj:* Kwietniowki są silne babki i świetnie się trzymamy w dwupakach. Leż i dasz radę;)

Sunday, ania0141 lubią tę wiadomość

Pola <3, córcia młodsza o tydzień wg usg 16udpc0z4oz3gttb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2016, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agulas wrote:
    Gratuluję wizyt!
    Rotenkopf bijesz na głowy nas z wielkością dzidzi :D

Dziewczyny gdzie kupowałyście wanienkę? Chcę kupić taką z hamakiem/wkładem, żeby dziecko klaść na to a nie do samej wanienki. Polecicie coś? W internetach jakoś nie mogę znależć albo nie znam nazwy...

Ja mam wanienkę z Ikei bo zależało mi, żeby była mała i poręczna. Jak mały podrośnie to i tak zamierzam przenieść jego kąpiel do normalnej wanny. A jeżeli chodzi o wkłady do wanienki to poszukaj pod nazwą "foczka".

agulas lubi tę wiadomość

• kamaaa Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z racji że jestem kompletnie niedoświadczona w sprawach dzieciowych to proszę o pomoc :D.
    Postanowiłam się trochę doedukować na youtube :D. Znalazłam mądry filmik https://www.youtube.com/watch?v=1fatjAv9dTY i tu moje pytanie. Babka poleca maść z emolientami aby zapobiegać odparzeniom na pupie i tak się zastanawiam czy to jest konieczne? i jeśli tak to czy za każdym razem? Przepraszam za durne pytania ale jestem zielona w tym temacie...

f2w3csqv1ok8ev24.png
  • Sunday Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaskra, tak troche mi sie opuscil. Bede lezakowala jak lekarz zalecil.

Dziewczyny gratuluje udanych wizyt!!

4z4sijb.png
  • Sunday Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fabdorota wrote:
    Sunday, to czeka Cię przymusowy odpoczynek. Będzie dobrze, tylko nogi zaciskaj:* Kwietniowki są silne babki i świetnie się trzymamy w dwupakach. Leż i dasz radę;)

Dziekuje Kochana! Nogi zacisniete!
    11 marca mamy przeprowadzke wiec Klusunia musi poczekac, bo Tatus musi jeszcze pokoik zrobic :-)

4z4sijb.png
  • mania Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję udanych wizyt Mamusie, jakie duże już te wszystkie nasze szczęścia :-)

Aleksanrdakili gratuluję zdanego egzaminu.

Miałam nie spać w dzień tak się przed tym broniłam i co i dupa położyłam się o 17 i niedawno wstałam...znów noc będzie kiepska...mąż na imprezie z pracy pewnie koło północy będzie to się zdziwi, że na niego czekam :-)

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
  • mania Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2016, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania a jak u Was ??

22+3tc-545g, 25+1tc-980g, 30+4tc-2kg 32+4tc-2312g 38+4tc-3450g <3

w57vyx8do68si190.png
‹‹ 910 911 912 913 914 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ