Kwietniowe Szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Kurcze dziewczyny, przestraszyłam się dzisiaj, doradźcie.. robiłam badania zlecone przez ginekologa - morfologia, cukier, toksoplazmoca i grupa krwi. Sama dla siebie Zrobiłam też TSH i wynik mam tragiczny! Widzę, że niektóre z Was pisały tutaj o TSH, więc może coś doradzicie? Tsh = 5,9 jak to zobaczyłam od razu doleciłam sobie ft3 i ft4 i tu mam wyniki w normie. W razie czego zleciłam też anty-TPO i anty-TG ale do gina chcę przedzwonić jutro jak będę mieć już wszystkie wyniki. Myślicie, ze to dobry pomysł, żeby najpierw do ginekologa zadzwonić czy od razu szukac endokrynologa? Naczytałam się o tym jakie skutki może dla dziecka nieść wysokie TSH, nawet poronienie czy niedorozwój
( Zastanawiam się czy samo TSH jest tak szkodliwe czy zazwyczaj obniżone przy tym ft3 i ft4? Pocieszałabym się przynajmniej, że te mam w normie i może dziecko nie odczuwa niedoborów.. Wygląda to na niedoczynność subkliniczną.. Jestem załamana
Najbliższa wizyta 15.03
-
Dziewczyny, ale piękne macie te bety! Dwoją się i troją a u mnie w dolnej normie. Pocieszam się tym, że w normie ale z tyłu głowy jest cały czas myśl, że się zatrzymała między pobraniami i już spada. Tak samo jak temperatura. Dostałam już moralnego kopa od męża
Ale i tak wiem, że nie przestanę panikować przed wizytą u lekarza. Powtarzam jeszcze sobie, że podczas wizyty może nie być
, bo jak będę myślała "a może już będzie" to znowu będzie histeria. Aj, ciąża po poronieniu to ciężkie wyzwanie dla mojego charakteru.
Kordonek zadzwoń do ginekologa i poczekaj aż się wypowie. A może to jakiś błąd w laboratorium?
IGA.G, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość
-
Różowy Kordonek jestem tarczycowcem od wielu lat i powiem ci tak - idz do endokrynologa bo twoje tsh jest za wysokie. nawet nie ma patrze na normy, bo one są też wysokie. umów się na wizyte dostaniesz na pewno euthyrox 50 albo 75, musisz do brać. ja mam wszystkie wyniki w normie oprócz tsh wlaśnie jak nie biore leków. teraz biore i mam 0,6.
nie chce cię straszyć, ale zareaguj szybko -
Omon wrote:
Kordonek zadzwoń do ginekologa i poczekaj aż się wypowie. A może to jakiś błąd w laboratorium?
Kordonku ginekolog nie może przepisać euthyroxu - takie nasze prawo, musisz koniecznie iśc do endo tylko on wystawi recepte na lek którego na pewno potrzebujesz. płód nie wytwarza niestety własnych hormonów tarczycy i bazuje na naszych więc musisz je doprowadzić do normy
będzie dobrze, euthyrox jest bardzo bezpiecznyWiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2016, 19:19
-
Kordonek idź do endokrynologa, w ciąży masz pierwszeństwo przyjęcia. To wysoki wynik bo norma na I trymestr to około 2,5, ale w ciąży często na początku hormon ten skacze, reaguj szybko i wszystko będzie dobrze
mi też wyszedł za wysoki wynik i mam zwiększoną dawkę, ale moja endo mi powiedziała, żeby się nie stresować, bo dzidziuś na tym etapie jeszcze nie korzysta z moich hormonów, ale już niedługo zacznie.
-
Korzystając z okazji - chciałam zapytać, jak powiedziałyście partnerom o ciąży.. i kiedy? umiałyście wytrzymać kilka dni znając już wynik testu? Mój mąż dzisiaj zapytał, czy testowałam. odparłam przekornie, że nieUwierzył mi
ale tak go nakręcam, że mam objawy, że piersi bolesne, że coś w dole brzucha uciska
a on myśli, że go nabieram, bo gdybym coś wiedziała, to NA PEWNO od razu bym mu powiedziała
a ja tym razem chciałam mu to w jakiś fajny sposób przekazać, a jednocześnie nie mam teraz możliwości, by udać się samotnie do sklepu, by zakupić jakiś niemowlęcy gadżet, bo wyruszamy na wakacje. A z drugiej strony dobrze by było, by jednak wiedział, bo dźwiganie tobołów raczej niewskazane w moim przypadku.. albo gdybym tak nagle opadała z sił na spacerze brzegiem morza haha
lub gdybym nie chciała się z nim wybrać wieczorową porą na drinka/tańce - hulańce, to żeby boroczek sobie nie pomyślał, że ja leniwa lub znudzona jego towarzystwem
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2016, 19:45
16.09 dwa centymetry człowieka
14.10 - usg prenatalne
8.11 - 146g, SYNUŚ!!!
28.04.2017- NA ŚWIAT PRZYSZEDŁ NASZ OKRUSZEK
[/ur
-
itania ja kupiłam książkę "jak być wspaniałym tatą", jako zakładki włożyłam 3 testy i zapakowałam w taką dzidziusiową torebkę okazyjną. Powiedziałam, że u nas na budowie (stawiamy dom) coś urosło i koniecznie musi to zobaczyć. Wyjęłam torebkę i Mu dałam. Najpierw zapytał o co chodzi, ale jak przeczytał tytuł to już wiedział. Nie muszę dodawać jak bardzo się ucieszył
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 sierpnia 2016, 19:43
Szczęśliwa Mamusia, itania, magdzia26, Ejda665 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Kordonek mi nigdy nie zalecili tego badania mimo, iż miałam objawy niedoczynnośći, cóż taki kraj. umów się koniecznie, ale nie martw się na zapas. euthyrox kosztuje grosze i szybko działa.
Ewelina 3 a bierzesz luteine dopochwowo? ja mam taki śluz po luteinie właśnie
co do informowania męża o dziecku, to ja z testem w trzęsących się rękach podeszłam do niego pytając czy naprawde jest druga kreska czy mam aż taką wadę wzroku ;p ja po prostu w to nie uwierzyłamSzczęśliwa Mamusia, itania, Milka1991 lubią tę wiadomość
-
misKolorowy wrote:Kordonek idź do endokrynologa, w ciąży masz pierwszeństwo przyjęcia. To wysoki wynik bo norma na I trymestr to około 2,5, ale w ciąży często na początku hormon ten skacze, reaguj szybko i wszystko będzie dobrze
mi też wyszedł za wysoki wynik i mam zwiększoną dawkę, ale moja endo mi powiedziała, żeby się nie stresować, bo dzidziuś na tym etapie jeszcze nie korzysta z moich hormonów, ale już niedługo zacznie.
mi moja endo mówiła nawet żeby trzymać wynik tak w granicach 1-1,5. na szczęście mam 0,6co jest chyba jakimś cudem, chyba ciąża działa na mnie uzdrowicielsko bo wszystkie wyniki mam w normie ;p jak nigdy
-
ja tam żałuje że nie powiedziałam mężowi w jakis fajny sposób, ale nie wytrymałam i pierwszy test ktory zrobiłam o 1 w nocy juz mu pokazałam
potem przez kolejne kilka dni robiłam testy i kazdy coraz mocniejszy no ale mezus juz wiedzial. a jak wygadalam sie synkowi 6 lat to sie tak ucieszyl i powiedzial ze ma nadzieje ze z dzidziusiem bedzie wszystko ok i pan doktor potwierdzi ze mieszka w brzuszku hihi takie to slodkie
od kilku miesiecy nasz starszak nudzi nam o siostrzyczkę
az dziwne bo o 1 brata byl tak zazdrosny ze szok..
Szczęśliwa Mamusia, Milka1991 lubią tę wiadomość
córeczko czekamy na Ciebie
-
nick nieaktualny
-
Ja dalam mojemu torebeczke prezentowa a w srodku na wierxchu maleńkie skarpetki a pod spodem test. Testu oczywiście nie zauwazyl. Spytal sie czy jestem w ciąży?
Powiedzialam mu dzis po pracy w aucie.
Ucieszyl sie ale nie tak bardzo jak rok temu. Ja go rozumiem bo to bedxie trudny dla nas czas szczególnie do polowkowego.Milka1991, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość
-
Kordonek spokojnie... stres nie wpływa dobrze na ciebie i dzisziusia. Jako ciężarna masz pierwszeństwo, więc próbuj dzwonić we wtorek do przychodni się wepchać w kolejkę. wiem, co to mieszkać w pipidówie, wychowałam się w "mieście" gdzie nawet w szpitalu okulisty nie było, po małym wypadku z okiem trzeba było jechać 70 km... na szczęście się przeprowadziłam