Kwietniowe Szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Ewelina no to może w Twoim przypadku to faktycznie czkawka jest
Bo u mnie takie coś to niemalże 24 na dobę
Krucha Kciuki zaciśnięteKornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs
Dziewczyny, jeżeli w ciąży macie zgagę, nie stosujcie cynamonu, który rzekomo ma być skutecznym domowym środkiem. Być może komuś z Was pomógł (chętnie się o tym dowiem), u mnie jednak skończyło się tak: http://www.mama-to-ja.bloog.pl/id,357601292,title,Polnoc-juz-byla-gdy-sie-zjawila,index.html
Misiu2017 lubi tę wiadomość
-
Moim zdaniem do gondoli nie trzeba śpiworów. Dzieci urodzą się jak już będzie zapewne po najgorszej zimie i spokojnie wystarcza kocyk kołderką bądź dwa kocyki jeden od dołu drugi od góry. A śpiworki sobie kupicie na następną zimę do spacerówki. Jeżeli chodzi o śpiwór do spania to miałam trzy. Dwóch wogole nie użyłam a jeden kilka razy, dziecko nie chciało wogole w nim spać
-
neharika wrote:Moim zdaniem do gondoli nie trzeba śpiworów. Dzieci urodzą się jak już będzie zapewne po najgorszej zimie i spokojnie wystarcza kocyk kołderką bądź dwa kocyki jeden od dołu drugi od góry. A śpiworki sobie kupicie na następną zimę do spacerówki. Jeżeli chodzi o śpiwór do spania to miałam trzy. Dwóch wogole nie użyłam a jeden kilka razy, dziecko nie chciało wogole w nim spać
śpiwór do spacerówki. A i mój nie chciał w ogóle spać w spiworku. Teraz juz nie kupuje.
neharika lubi tę wiadomość
-
Reni1982 mam nadzieję że dziś czujesz się lepiej.
Wanda1986 czasem chyba każdy ma taki dzień że chciałby wysłać męża na księżyc.widzialam kiedyś taki opis gdzieś na demotywatorach - kobieta mówi że mąż poszedł na imprezę, pokłócili się i nie wrócił do domu, ona leży w łóżku, dwójka małych dzieci i się zastanawia... Co zrobić z kredytem jeżeli jemu się coś stało i nie wróci, to sprzeda mieszkanie, kupi dwa mniejsze, jedno wynajmie, wdrugim będzie z dziećmi i tak sobie rozmyśla i planuje. Rano jak mąż wrócił do domu, to miała wszystko już tak dobrze zaplanowane że aż się rozczarowała że wróciłReni1982, Omon, Lokokoko, Milka1991, Anian31 lubią tę wiadomość
-
Moja za to spała w śpiworku do około roku i spała by pewnie dalej, ale wyrosła i bylo za ciepło latem
Śpiwór do gondoli też miałam, ale ona była z lipca, a nie chciałam za szybko przesadzać do spacerówki, więc trochę w gondoli w nim jeździła a potem w spacerówce (luty/marzec). Teraz raczej się nie przyda. Będę rodzić w marcu to tylko jakiś kombinezon i kocyk styknieneharika lubi tę wiadomość
-
Omon mi też wyłażą włosy garściami. Nawet ostatnio robiłam badania na tarczycę, bo wyczytałam, że to może być przyczyna, ale wyszły ok. Gadałam z ginem i mówi, że u mnie to może być obciążenie organizmu, bo mała przerwa między ciążami itd. W pierwszej ciąży ani jeden nie wylazł, dopiero 4 mce po zaczęły i tak do dzisiaj
-
neharika wrote:Dziewczyny ja zaczęłam wymiotować nie pamiętam kiedy, koło 10tyg. Wymiotowalam kilka razy dziennie, czasem kilkanaście. Od 17tyg wymiotuje mniej ale nadal prawie codziennie.
Gdyby bycie w ciąży nie wiązało się z takimi wydatkami po 9 miesiącachto ja bym jeszcze ze 2 razy mogła zasilić państwo w dodatkowych obywateli
Omon, Milka1991 lubią tę wiadomość
-
Dnia zazdroszczę Ci!! Dla mnie ciąża bądź co bądź to kiepski czas
oczywiście pierwsza to było spełnienie marzeń i może dzięki temu dzielnie ja znosilam ale mój organizm nie jest stworzony do bycia w ciąży ale za to do rodzenia chyba tak
W tej jest trochę lepiej.
Donia12 lubi tę wiadomość
-
jesli chodzi o spiworki Ja bylam.przeciwna wsadzac dziecko do Spania "w takie cos" mialam jeden spiworek Od bratowej i nie uzywalam a mlody urodzil sie w lutym i wyobrazcie sobie, ze mial ponad rok latem i zaczal w.nim spac i go uwielbial:) takze nigdy.niz.nie wiadomo:).potem zalowalam ze wiecej.nie kupilam:)
Monika34 -
Ewelina a te drgania są w rytmie Twojego pulsu, czy inne? Bo ja tak mam też po kilka razy dziennie i widzę, że to mój puls, widocznie jakaś żyłka przechodzi przez brzuch i w zależności od ułożenia dziecka po prostu wypycha ją do przodu i widać te pulsowanie a potem znowu się chowa.
Śpiworek do gondoli wydaje mi się zbędny, bo w kwietniu to faktycznie cieplejszy pajac i kocyk wystarczą. Ja jak kupię to tylko ze względów estetycznychI to taki cieńszy, który po prostu zastąpi kocyk. Teraz tyle pięknych rzeczy do kupienia, że trudno się oprzeć i "śliczne" wygrywa z "niepotrzebne"