WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • sallvie Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2016, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina no to może w Twoim przypadku to faktycznie czkawka jest :) Bo u mnie takie coś to niemalże 24 na dobę :)

Krucha Kciuki zaciśnięte :)

Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
    Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
    Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs

iv09jw4z732yf0w9.png
  • Magda86_0309 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2016, 00:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jeżeli w ciąży macie zgagę, nie stosujcie cynamonu, który rzekomo ma być skutecznym domowym środkiem. Być może komuś z Was pomógł (chętnie się o tym dowiem), u mnie jednak skończyło się tak: http://www.mama-to-ja.bloog.pl/id,357601292,title,Polnoc-juz-byla-gdy-sie-zjawila,index.html

Misiu2017 lubi tę wiadomość

rrb7y10.png
  • Krucha Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2016, 06:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, słabą noc miałam, kilka razy się budziłam, no jest stres przed badaniem :/

• Misiu2017 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2016, 06:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez od 5 nie śpię :/ gloda byłam ;)

ilae lubi tę wiadomość

Synek :* urodzony 1.04.2017 <3
  • neharika Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2016, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krucha wszystko będzie dobrze! Jestem tego pewna. Niedługo zobaczysz synka!

• neharika Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2016, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moim zdaniem do gondoli nie trzeba śpiworów. Dzieci urodzą się jak już będzie zapewne po najgorszej zimie i spokojnie wystarcza kocyk kołderką bądź dwa kocyki jeden od dołu drugi od góry. A śpiworki sobie kupicie na następną zimę do spacerówki. Jeżeli chodzi o śpiwór do spania to miałam trzy. Dwóch wogole nie użyłam a jeden kilka razy, dziecko nie chciało wogole w nim spać

• Donia12 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2016, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie wstaje. Trzeba nakarmic starszaka i zawieźć do przedszkola. Poza tym czuję nieprzyjemny zapach z łazienki
    Zdaje się że ktoś załatwił się do kuwety ;)

nqtkpx9ivveu20mb.png
  • neharika Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2016, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilae wygladalas pięknie! Życzę Ci wszystkiego najlepszego! Na nowej drodze życia :-)

• Donia12 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2016, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    neharika wrote:
    Moim zdaniem do gondoli nie trzeba śpiworów. Dzieci urodzą się jak już będzie zapewne po najgorszej zimie i spokojnie wystarcza kocyk kołderką bądź dwa kocyki jeden od dołu drugi od góry. A śpiworki sobie kupicie na następną zimę do spacerówki. Jeżeli chodzi o śpiwór do spania to miałam trzy. Dwóch wogole nie użyłam a jeden kilka razy, dziecko nie chciało wogole w nim spać
    Popieram :) śpiwór do spacerówki. A i mój nie chciał w ogóle spać w spiworku. Teraz juz nie kupuje.

neharika lubi tę wiadomość

nqtkpx9ivveu20mb.png
  • neharika Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2016, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni1982 mam nadzieję że dziś czujesz się lepiej.
    Wanda1986 czasem chyba każdy ma taki dzień że chciałby wysłać męża na księżyc.widzialam kiedyś taki opis gdzieś na demotywatorach - kobieta mówi że mąż poszedł na imprezę, pokłócili się i nie wrócił do domu, ona leży w łóżku, dwójka małych dzieci i się zastanawia... Co zrobić z kredytem jeżeli jemu się coś stało i nie wróci, to sprzeda mieszkanie, kupi dwa mniejsze, jedno wynajmie, wdrugim będzie z dziećmi i tak sobie rozmyśla i planuje. Rano jak mąż wrócił do domu, to miała wszystko już tak dobrze zaplanowane że aż się rozczarowała że wrócił

Reni1982, Omon, Lokokoko, Milka1991, Anian31 lubią tę wiadomość

• neharika Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2016, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja zaczęłam wymiotować nie pamiętam kiedy, koło 10tyg. Wymiotowalam kilka razy dziennie, czasem kilkanaście. Od 17tyg wymiotuje mniej ale nadal prawie codziennie.

Donia12 lubi tę wiadomość

• kahaśka Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2016, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja za to spała w śpiworku do około roku i spała by pewnie dalej, ale wyrosła i bylo za ciepło latem ;)
    Śpiwór do gondoli też miałam, ale ona była z lipca, a nie chciałam za szybko przesadzać do spacerówki, więc trochę w gondoli w nim jeździła a potem w spacerówce (luty/marzec). Teraz raczej się nie przyda. Będę rodzić w marcu to tylko jakiś kombinezon i kocyk styknie ;)

neharika lubi tę wiadomość

BGRAp2.pngFBmcp2.png

• kahaśka Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2016, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Omon mi też wyłażą włosy garściami. Nawet ostatnio robiłam badania na tarczycę, bo wyczytałam, że to może być przyczyna, ale wyszły ok. Gadałam z ginem i mówi, że u mnie to może być obciążenie organizmu, bo mała przerwa między ciążami itd. W pierwszej ciąży ani jeden nie wylazł, dopiero 4 mce po zaczęły i tak do dzisiaj

BGRAp2.pngFBmcp2.png

• kahaśka Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2016, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natomiast z tą moją płcią to wymyśliłam, że poczekam do 28.12 jak dalej będzie kiepsko widać to pójdę ma usg 3d, bo to będzie najlepszy czas na takie badanie :D
    Przy okazji 3 gin się wypowie w tej kwestii hehe

neharika, She Wolf lubią tę wiadomość

BGRAp2.pngFBmcp2.png

• Donia12 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2016, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    neharika wrote:
    Dziewczyny ja zaczęłam wymiotować nie pamiętam kiedy, koło 10tyg. Wymiotowalam kilka razy dziennie, czasem kilkanaście. Od 17tyg wymiotuje mniej ale nadal prawie codziennie.
    Oczywiście zamiast cytuj wcisnelam Lubie to... współczuję wymiotów. Ja w ciąży nie wymiotowałam ani razu. Dwa tygodnie tak mniej więcej nie było mi za dobrze. To i tak gorzej niż z Mikołajem w ciąży - wtedy nie było ani mdłości ani wymiotów.
    Gdyby bycie w ciąży nie wiązało się z takimi wydatkami po 9 miesiącach ;) to ja bym jeszcze ze 2 razy mogła zasilić państwo w dodatkowych obywateli :)

Omon, Milka1991 lubią tę wiadomość

nqtkpx9ivveu20mb.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2016, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina 3 wrote:
    wiecie jeszzcze zastanaiwaa mnie jedna rzecz dlaczego moj brzuszek czesto cały tak jakby drgał cos jak bicie serca takie pukanie czy ktoras tak ma??

Czkawka :D

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2016, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dnia zazdroszczę Ci!! Dla mnie ciąża bądź co bądź to kiepski czas :/ oczywiście pierwsza to było spełnienie marzeń i może dzięki temu dzielnie ja znosilam ale mój organizm nie jest stworzony do bycia w ciąży ale za to do rodzenia chyba tak :)
    W tej jest trochę lepiej.

Donia12 lubi tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Monika34 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2016, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jesli chodzi o spiworki Ja bylam.przeciwna wsadzac dziecko do Spania "w takie cos" mialam jeden spiworek Od bratowej i nie uzywalam a mlody urodzil sie w lutym i wyobrazcie sobie, ze mial ponad rok latem i zaczal w.nim spac i go uwielbial:) takze nigdy.niz.nie wiadomo:).potem zalowalam ze wiecej.nie kupilam:)

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • Monika34 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2016, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jutro zaczynam.24tydzien boze kazdy.dzien ze jest nastepnym mnie cieszy

Lokokoko, Milka1991, neharika, sallvie lubią tę wiadomość

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • Omon Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2016, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina a te drgania są w rytmie Twojego pulsu, czy inne? Bo ja tak mam też po kilka razy dziennie i widzę, że to mój puls, widocznie jakaś żyłka przechodzi przez brzuch i w zależności od ułożenia dziecka po prostu wypycha ją do przodu i widać te pulsowanie a potem znowu się chowa.

Śpiworek do gondoli wydaje mi się zbędny, bo w kwietniu to faktycznie cieplejszy pajac i kocyk wystarczą. Ja jak kupię to tylko ze względów estetycznych :) I to taki cieńszy, który po prostu zastąpi kocyk. Teraz tyle pięknych rzeczy do kupienia, że trudno się oprzeć i "śliczne" wygrywa z "niepotrzebne" :D

x7g1xzdvlebraz19.png
    Aniołek 12.2015 - 7tc
    zem3x1hp3fae2ksw.png
‹‹ 1025 1026 1027 1028 1029 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ