WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • neharika Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2016, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kordonku to wasal83 na Allegro oraz r_p77.

• ilae Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2016, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdzieś czytałam, że jak my jesteśmy zajęte, chodzimy, coś robimy, to maleństwo śpi, bo jest kołysane. A gdy leżymy czy siedzimy i dziecko kopie, to znaczy, że upomina się o kołysanie, które ma wtedy, gdy my się ruszamy :)
    ja dziś byłam na basenie, malutką czułam nawet w wodzie jak kopała :)

Antonelka, Korcia lubią tę wiadomość

3jvzdf9h7tp5lfxx.png
  • neharika Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2016, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupiłam minky miętowy i różne szare i miętowe bawełny i z tego szylam cała wyprawkę dla córeczki, potem inne rzeczy ale tez w uniwersalnych kolorach, teraz będę używać nadal, wszystko wyglada jak nowe, bo kupowałam w sprawdzonych sklepach

• ilae Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2016, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutella, na aliexpress wszystkie zamówienia są widoczne po zalogowaniu? Zamówiłam komplecik, kasę z konta mam zablokowaną,a w zamówieniach nigdzie nie ma tego kompletu, który zamówiłam :(

3jvzdf9h7tp5lfxx.png
  • Antonelka Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2016, 23:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She Wolf wrote:
    Dziewczyny pomozcie. Co kupic dla 3 letniej dziewczynki pod choinke. Budzet okolo 150 zl.

Tiulowa spodniczke - bedzie zachwycona :-)

She Wolf, Niebieskaa, Jagah lubią tę wiadomość

7.03.2017 - Nina jest z nami
  • Antonelka Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2016, 00:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasieniaczek wrote:
    Koko Zauważyłam, że jak dużo w domu robię, albo jestem mocno na czymś skupiona, to mała jest mniej ruchliwa, albo po prostu nie zwracam na to uwagi. Przez ostatnie 2 dni była cichutko i tylko bardzo delikatne ruchy czułam i to rzadko, a dziś daje porządnie o sobie znać. Tak, jak napisała Wanda zjedz coś, poleż trochę, odpocznij i poobserwuj brzuszek.

Ja tak mialam wczoraj i dzisiaj a teraz juz pol godziny kopie jak szalona ale ona wie, ze to lubie.

A ja dzisiaj zamowilam meble do pokoju dziecka - szafe, lozko duze, komoda i lozeczko.
    Czas oczekiwania to 36 dni roboczych a wiadomo przez swieta i nowy rok moze byc jakies przsuniecie wiec pewnie pod koniec stycznia beda.

Donia12, neharika lubią tę wiadomość

7.03.2017 - Nina jest z nami
  • She Wolf Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2016, 00:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Neharika, sama szylas wyprawke?
    Planuje uczyc sie szyc na maszynie i nie wiem od czego zaczac.
    Gdzie kupujesz materialy?

Antonelka, wlasnie dodalam do koszyka wczesniej, bo pamietam Wasza rozmowechyba z Niebueska ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2016, 00:23

Antonelka lubi tę wiadomość

25 cs; 3 IUI udane <3 - 15.04.17
    17 cs <3 2.11.2019
    P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*] <3 <3 <3

45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty
  • Aga1991 Ekspertka

Wysłany: 11 grudnia 2016, 06:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wszystkim
    Dlugo mnie nie było i chyba Was nie nadrobię. Od piątku leze w szpitalu. Na poczatku z podejrzeniem wyrostka ale chirurg mnie troche uspokoił,ze raczej go nie zobacze. Teraz podejrzenie kołki nerkowej tylko nerki mam czyste...wczoraj mialam taki atak,ze szkoda mówić. Od rana leze i odpukać nic nie boli...byle tak pozostało bo nigdy stad nie wyjde. Codziennie płacze ze musze lezec i byc sama(trzymam sie przy mezu aby bardziej sie nie martwił) Synkowi na szczescie nic nie zagraża. Kopie,jest bardzo aktywny wg pani Doktor
    Strasznie chce wracac do domku

6.04 waga 3kg. 23.02 waga synka 1870g
    Kolejna wizyta 20.04
    w57v43r8i8i95mmy.png

k,NDAwNjgyODUsNTIyMTIx,f,1911.gif
  • agadana Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2016, 07:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Lokokoko nie martw się, z ruchami jest tak jak ilae napisała a ja mam też tak, że jak mam ciężki dzień, dużo pracy i biegania a do tego jestem bardzo zmęczona to Synek się nie rusza tak jakby moje zmęczenie przechodziło na Niego i odreagowywał większą ilością snu :) co prawda teraz jak położę się na plecach to od razu falowania brzucha i rozpychanie czuję ale jak byłam na tym etapie co Ty to te ruchy były jeszcze bardzo nie regularne więc przyjęłam sobie, że jest ok jak raz na 24h conajmniej poczuję :) Myślę, że naze dzieciaczki na tym etapie są juz bardzo silne tam w brzuszku i nie są w stanie im zaszkodzić takie rzeczy jak np. w pierwszym trymestrze...
    PS. Pierwszy raz wpędziłaś mnie w zachwyt jak napisałaś że jesteś gòralką bo Tatry kocham a teraz jeszcze imię Marysia <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2016, 07:07

Lokokoko lubi tę wiadomość

17u9j44js2ebqhx8.png
    17u92n0a6d86m8j7.png
  • Misiu2017 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2016, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was :) to juz skończone 22 tygodnie !
    Ja mam pytanie , śpię z moim synkiem w łożku i dzis przez przypadek kopnął mnie w brzuch - martwię sie czy maluszkowi w brzuszku to nie zaszkodziło ? Czuje jak sie rusza wiec chyba wszystko ok ?!

sallvie lubi tę wiadomość

Synek :* urodzony 1.04.2017 <3
  • agadana Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2016, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iga ja w piątek byłam w Plazie i kupiłam sobie prześliczny biustonosz do karmienia tylko ja kupiłam w esotiq bo nie lubię tych bawełnianych anty-sex :P i tak czuję się mniej atrakcyjna w ciąży to jeszcze taki biustonosz zakładając - depresja murowana. A ten śliczny jest :) dodatkowo skusił mnie ten rabat 30% bo bielizna w esotiq jest dosyć droga ale po rabacie zapłaciłam 100 zł i naprawdę nie żałuję. Wczoraj już go założyłam :) wszystkie moje dotychczasowe biustonosze już były dużo za małe na mnie i chodziłam w takim super starym rozciągniętym który spełniał chyba taką funkcję że te piersi zakrywał :P co do h&m to myślę, że takie biustonosze to tylko w plazie będą, chociaż ten dział mama jest u nas bardzo skromny :/ w ogóle widziałaś w Lublinie sklep sieciówki z działem dla kobiet w ciąży poza h&m ?

Dziewczyny- te które kupują na alli - wchodzę w te Wasze linki i cudne są ubranka ale powiedzcie jak jest do wyboru kilka wzorów do wyboru na jadę aukcji to łatwo tam się idzie porozumieć o który konkretnie chodzi? W ogóle jakoś w tej polskiej wersji alli jakoś ujdzie ale i tak strasznie boję się spróbować coś tam zamówić.

Aga1991- trzymaj się jakoś kochana, musisz pocieszać się w ten sposób, że jesteś pod dobrą opieką 24h i maluszkowi napewno nic w szpitalu nie grozi!

Misiu 2017- wydaje mi się, że jeżeli nie kopnął Cię jakoś strasznie mocno i dzidziuś się rusza to jest wszystko dobrze. Zawsze przypominam sobie jak lekarz na usg mocno uciskał brzuch żeby maluszka skłonić do zmiany pozycji i mimo , że mi wydawało się, że on go tam aż dotyka to do Synka było jeszcze baaaardzo daleko :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2016, 07:24

Misiu2017, Aga1991 lubią tę wiadomość

17u9j44js2ebqhx8.png
    17u92n0a6d86m8j7.png
  • Wanda1986 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2016, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agadana tutaj nie piszesz do sprzedawcy jaki wzór wybrałaś, tylko zaznaczasz go podczas kupowania, i rozmiar też, jest trochę inaczej niż na Allegro, ale myślę, że łatwiej :)

agadana lubi tę wiadomość

Rjsxp2.png
    mb8Xp2.png
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2016, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Potwierdzam, ze dziewczynka bedzie zachwycona tiulowa spodniczka:) moja przyjaciolka ma core, ktora kocha takie spodniczki..sa ksiezniczkowe, kolorowe, kreca sie itd.
    Niedawno widzialam za oknem dziewczynki z sasiedztwa...ktore mialy na sobie kurtki, ale spodniczki tiulowe byly hahah:P

Dziewczyny....a powiedzcie mi.... mam juz prawie wszystkie potrzebne rzeczy dla Malej..tzn dopiero je zamowilam w aptece gemini...brakuje mi tylko lozeczka, ktore bedzie w sypialni i paru innych rzeczy...

ale oprocz gryzaka, nie mam nic z kategorii: zabawki. Co moglabym kupic? nie pytam tylko o ten najwczesniejszy okres, ale tez o troche pozniejszy, bo jedziemy do Polski i chetnie zamowie cos w sklepach internetowych albo handmade...

macie jakies propozycje? jakies moze szeleszczace przytulanki?

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2016, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zerknijcie na ta zabawke na aliexpress a potem na babymama... przeciez ta zabawka z alie to kopia tej z firmy skip hop....!

ktos mi wytlumaczy jak dziala alie? bo ja poznalam ta strone dopiero niedawno...alie kopiuje?
    czy to jest np.ta sama fabryka...czesc sprzedaje firmie skip hop a czesc sprzedaje na alie ?

https://pl.aliexpress.com/item/15cm-23cm-best-quality-Baby-Kids-Cartoon-Animal-Plush-Baby-Rattles-Mobiles-Car-bed-crib/32693554211.html?spm=2114.010208.3.96.qAzrXC&ws_ab_test=searchweb0_0,searchweb201602_1_116_10065_117_10068_114_115_113_10084_10083_10080_10082_10081_10060_10061_10062_10056_10055_10037_10054_10059_10032_10099_10078_10079_10077_426_10103_10073_10102_10096_10052_10050_10051,searchweb201603_9&btsid=9e0c46ce-ec16-4302-adc4-32dac9688a66

https://www.babymama.pl/zawieszka-bandana-buddies-pies-skip-hop-p5525

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • sunshine Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2016, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga1991 wrote:
    Hej wszystkim
    Dlugo mnie nie było i chyba Was nie nadrobię. Od piątku leze w szpitalu. Na poczatku z podejrzeniem wyrostka ale chirurg mnie troche uspokoił,ze raczej go nie zobacze. Teraz podejrzenie kołki nerkowej tylko nerki mam czyste...wczoraj mialam taki atak,ze szkoda mówić. Od rana leze i odpukać nic nie boli...byle tak pozostało bo nigdy stad nie wyjde. Codziennie płacze ze musze lezec i byc sama(trzymam sie przy mezu aby bardziej sie nie martwił) Synkowi na szczescie nic nie zagraża. Kopie,jest bardzo aktywny wg pani Doktor
    Strasznie chce wracac do domku

Aga ja też z powodu takiego bólu leżałam w szpitalu. Podejrzewali wyrostek, zapalenie jajnika, nerki, a na koniec okazało się że to dzidziuś tak uciskał i kopał, że mi wszystko zapuchło w środku. W szpitalu spędziłam tydzień. Płakałam, najadłam się sporo strachu i...straciłam na wadze.
    Trzymam mocno za Ciebie kciuki, życzę szybkiego powrotu do domu.

atdc2n0at8s9ecys.png
  • neharika Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2016, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She Wolf wrote:
    Neharika, sama szylas wyprawke?
    Planuje uczyc sie szyc na maszynie i nie wiem od czego zaczac.
    Gdzie kupujesz materialy?

Antonelka, wlasnie dodalam do koszyka wczesniej, bo pamietam Wasza rozmowechyba z Niebueska ;)

Tak, szylam wszystko, kocyki kołderki, rożki, ochraniacze, metkowce,literki na ścianę, prześcieradła, wszystko co chciałam, zaczęłam Szyc w ciąży, od najprostszych elementów się uczyłam sama z instrukcją obsługi. Potem szylam dla dzieci z styczniowej grupy. Materiały są przeróżne dostępne w sieci. Dwa lata temu kupowałam w houseofcotton, fabrycerzeczyladnych i jeszcze jednym sklepie z Bielska białej, nie pamiętam nazwy. Tych sklepów jest mnóstwo.

She Wolf lubi tę wiadomość

• neharika Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2016, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga1991 a jakie masz wyniki krew mocz i usg? Crp masz w normie? Życzę Ci szybkiego powrotu do domu!

• neharika Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2016, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiu2017 wrote:
    Witam Was :) to juz skończone 22 tygodnie !
    Ja mam pytanie , śpię z moim synkiem w łożku i dzis przez przypadek kopnął mnie w brzuch - martwię sie czy maluszkowi w brzuszku to nie zaszkodziło ? Czuje jak sie rusza wiec chyba wszystko ok ?!
    Misiu zapewne wszystko ok, też się stresuje jak.mnie córka kopanie albo naciśnie, Ale mam trochę grubsza warstwę izolacyjną.

• Lokokoko Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2016, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Jestem niewyspana jak mało kto. Ból głowy i ogólne rozbicie. Super niedziela się zapowiada :3 hihi.

Aga-trzymam kciuki! Na pewno już niedługo wyjdziecie z syneczkiem do domku.

Agadana- masz rację. Przecież maluszki odczuwają nasze zmęczenie itp. Haha, o tak? :) ale się wpasowalam ;-) haha. To może Sylwester pod Tatrami? :-D ma być BIG Melo na równi krupowej :-D

Neharika-co do szycia. Zacirkawilas mnie. Super jest zrobić własnoręcznie kocyk itp. A to brałam instrukcje z internetu? Jak uczyć kocyk czy jak? :*

Kochany wymarzony Filipek. 01.05.2017r

tb73upjyq2xrr14e.png

[l22ngu1r4hvijs5d.png
  • Lokokoko Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2016, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Neharika, a uzywalas maszyny do szycia czy ręcznie? Wiem, wiem głupie pytanie, ale nie mam maszyny a tli się we mnie cień nadzieję, że ręcznie też się da :-D

Kochany wymarzony Filipek. 01.05.2017r

tb73upjyq2xrr14e.png

[l22ngu1r4hvijs5d.png
‹‹ 1044 1045 1046 1047 1048 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ