Kwietniowe Szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Gdzieś czytałam, że jak my jesteśmy zajęte, chodzimy, coś robimy, to maleństwo śpi, bo jest kołysane. A gdy leżymy czy siedzimy i dziecko kopie, to znaczy, że upomina się o kołysanie, które ma wtedy, gdy my się ruszamy
ja dziś byłam na basenie, malutką czułam nawet w wodzie jak kopałaAntonelka, Korcia lubią tę wiadomość
-
kasieniaczek wrote:Koko Zauważyłam, że jak dużo w domu robię, albo jestem mocno na czymś skupiona, to mała jest mniej ruchliwa, albo po prostu nie zwracam na to uwagi. Przez ostatnie 2 dni była cichutko i tylko bardzo delikatne ruchy czułam i to rzadko, a dziś daje porządnie o sobie znać. Tak, jak napisała Wanda zjedz coś, poleż trochę, odpocznij i poobserwuj brzuszek.
Ja tak mialam wczoraj i dzisiaj a teraz juz pol godziny kopie jak szalona ale ona wie, ze to lubie.
A ja dzisiaj zamowilam meble do pokoju dziecka - szafe, lozko duze, komoda i lozeczko.
Czas oczekiwania to 36 dni roboczych a wiadomo przez swieta i nowy rok moze byc jakies przsuniecie wiec pewnie pod koniec stycznia beda.Donia12, neharika lubią tę wiadomość
7.03.2017 - Nina jest z nami
-
Neharika, sama szylas wyprawke?
Planuje uczyc sie szyc na maszynie i nie wiem od czego zaczac.
Gdzie kupujesz materialy?
Antonelka, wlasnie dodalam do koszyka wczesniej, bo pamietam Wasza rozmowechyba z NiebueskaWiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2016, 00:23
Antonelka lubi tę wiadomość
25 cs; 3 IUI udane- 15.04.17
17 cs2.11.2019
P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*]
45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty -
Hej wszystkim
Dlugo mnie nie było i chyba Was nie nadrobię. Od piątku leze w szpitalu. Na poczatku z podejrzeniem wyrostka ale chirurg mnie troche uspokoił,ze raczej go nie zobacze. Teraz podejrzenie kołki nerkowej tylko nerki mam czyste...wczoraj mialam taki atak,ze szkoda mówić. Od rana leze i odpukać nic nie boli...byle tak pozostało bo nigdy stad nie wyjde. Codziennie płacze ze musze lezec i byc sama(trzymam sie przy mezu aby bardziej sie nie martwił) Synkowi na szczescie nic nie zagraża. Kopie,jest bardzo aktywny wg pani Doktor
Strasznie chce wracac do domku
-
Dzień dobry
Lokokoko nie martw się, z ruchami jest tak jak ilae napisała a ja mam też tak, że jak mam ciężki dzień, dużo pracy i biegania a do tego jestem bardzo zmęczona to Synek się nie rusza tak jakby moje zmęczenie przechodziło na Niego i odreagowywał większą ilością snuco prawda teraz jak położę się na plecach to od razu falowania brzucha i rozpychanie czuję ale jak byłam na tym etapie co Ty to te ruchy były jeszcze bardzo nie regularne więc przyjęłam sobie, że jest ok jak raz na 24h conajmniej poczuję
Myślę, że naze dzieciaczki na tym etapie są juz bardzo silne tam w brzuszku i nie są w stanie im zaszkodzić takie rzeczy jak np. w pierwszym trymestrze...
PS. Pierwszy raz wpędziłaś mnie w zachwyt jak napisałaś że jesteś gòralką bo Tatry kocham a teraz jeszcze imię MarysiaWiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2016, 07:07
Lokokoko lubi tę wiadomość
-
Witam Was
to juz skończone 22 tygodnie !
Ja mam pytanie , śpię z moim synkiem w łożku i dzis przez przypadek kopnął mnie w brzuch - martwię sie czy maluszkowi w brzuszku to nie zaszkodziło ? Czuje jak sie rusza wiec chyba wszystko ok ?!sallvie lubi tę wiadomość
Synek :* urodzony 1.04.2017 -
Iga ja w piątek byłam w Plazie i kupiłam sobie prześliczny biustonosz do karmienia tylko ja kupiłam w esotiq bo nie lubię tych bawełnianych anty-sex
i tak czuję się mniej atrakcyjna w ciąży to jeszcze taki biustonosz zakładając - depresja murowana. A ten śliczny jest
dodatkowo skusił mnie ten rabat 30% bo bielizna w esotiq jest dosyć droga ale po rabacie zapłaciłam 100 zł i naprawdę nie żałuję. Wczoraj już go założyłam
wszystkie moje dotychczasowe biustonosze już były dużo za małe na mnie i chodziłam w takim super starym rozciągniętym który spełniał chyba taką funkcję że te piersi zakrywał
co do h&m to myślę, że takie biustonosze to tylko w plazie będą, chociaż ten dział mama jest u nas bardzo skromny
w ogóle widziałaś w Lublinie sklep sieciówki z działem dla kobiet w ciąży poza h&m ?
Dziewczyny- te które kupują na alli - wchodzę w te Wasze linki i cudne są ubranka ale powiedzcie jak jest do wyboru kilka wzorów do wyboru na jadę aukcji to łatwo tam się idzie porozumieć o który konkretnie chodzi? W ogóle jakoś w tej polskiej wersji alli jakoś ujdzie ale i tak strasznie boję się spróbować coś tam zamówić.
Aga1991- trzymaj się jakoś kochana, musisz pocieszać się w ten sposób, że jesteś pod dobrą opieką 24h i maluszkowi napewno nic w szpitalu nie grozi!
Misiu 2017- wydaje mi się, że jeżeli nie kopnął Cię jakoś strasznie mocno i dzidziuś się rusza to jest wszystko dobrze. Zawsze przypominam sobie jak lekarz na usg mocno uciskał brzuch żeby maluszka skłonić do zmiany pozycji i mimo , że mi wydawało się, że on go tam aż dotyka to do Synka było jeszcze baaaardzo dalekoWiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2016, 07:24
Misiu2017, Aga1991 lubią tę wiadomość
-
Potwierdzam, ze dziewczynka bedzie zachwycona tiulowa spodniczka:) moja przyjaciolka ma core, ktora kocha takie spodniczki..sa ksiezniczkowe, kolorowe, kreca sie itd.
Niedawno widzialam za oknem dziewczynki z sasiedztwa...ktore mialy na sobie kurtki, ale spodniczki tiulowe byly hahah:P
Dziewczyny....a powiedzcie mi.... mam juz prawie wszystkie potrzebne rzeczy dla Malej..tzn dopiero je zamowilam w aptece gemini...brakuje mi tylko lozeczka, ktore bedzie w sypialni i paru innych rzeczy...
ale oprocz gryzaka, nie mam nic z kategorii: zabawki. Co moglabym kupic? nie pytam tylko o ten najwczesniejszy okres, ale tez o troche pozniejszy, bo jedziemy do Polski i chetnie zamowie cos w sklepach internetowych albo handmade...
macie jakies propozycje? jakies moze szeleszczace przytulanki?
Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
-
Dziewczyny zerknijcie na ta zabawke na aliexpress a potem na babymama... przeciez ta zabawka z alie to kopia tej z firmy skip hop....!
ktos mi wytlumaczy jak dziala alie? bo ja poznalam ta strone dopiero niedawno...alie kopiuje?
czy to jest np.ta sama fabryka...czesc sprzedaje firmie skip hop a czesc sprzedaje na alie ?
https://pl.aliexpress.com/item/15cm-23cm-best-quality-Baby-Kids-Cartoon-Animal-Plush-Baby-Rattles-Mobiles-Car-bed-crib/32693554211.html?spm=2114.010208.3.96.qAzrXC&ws_ab_test=searchweb0_0,searchweb201602_1_116_10065_117_10068_114_115_113_10084_10083_10080_10082_10081_10060_10061_10062_10056_10055_10037_10054_10059_10032_10099_10078_10079_10077_426_10103_10073_10102_10096_10052_10050_10051,searchweb201603_9&btsid=9e0c46ce-ec16-4302-adc4-32dac9688a66
https://www.babymama.pl/zawieszka-bandana-buddies-pies-skip-hop-p5525
Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
-
Aga1991 wrote:Hej wszystkim
Dlugo mnie nie było i chyba Was nie nadrobię. Od piątku leze w szpitalu. Na poczatku z podejrzeniem wyrostka ale chirurg mnie troche uspokoił,ze raczej go nie zobacze. Teraz podejrzenie kołki nerkowej tylko nerki mam czyste...wczoraj mialam taki atak,ze szkoda mówić. Od rana leze i odpukać nic nie boli...byle tak pozostało bo nigdy stad nie wyjde. Codziennie płacze ze musze lezec i byc sama(trzymam sie przy mezu aby bardziej sie nie martwił) Synkowi na szczescie nic nie zagraża. Kopie,jest bardzo aktywny wg pani Doktor
Strasznie chce wracac do domku
Aga ja też z powodu takiego bólu leżałam w szpitalu. Podejrzewali wyrostek, zapalenie jajnika, nerki, a na koniec okazało się że to dzidziuś tak uciskał i kopał, że mi wszystko zapuchło w środku. W szpitalu spędziłam tydzień. Płakałam, najadłam się sporo strachu i...straciłam na wadze.
Trzymam mocno za Ciebie kciuki, życzę szybkiego powrotu do domu.
-
She Wolf wrote:Neharika, sama szylas wyprawke?
Planuje uczyc sie szyc na maszynie i nie wiem od czego zaczac.
Gdzie kupujesz materialy?
Antonelka, wlasnie dodalam do koszyka wczesniej, bo pamietam Wasza rozmowechyba z Niebueska
Tak, szylam wszystko, kocyki kołderki, rożki, ochraniacze, metkowce,literki na ścianę, prześcieradła, wszystko co chciałam, zaczęłam Szyc w ciąży, od najprostszych elementów się uczyłam sama z instrukcją obsługi. Potem szylam dla dzieci z styczniowej grupy. Materiały są przeróżne dostępne w sieci. Dwa lata temu kupowałam w houseofcotton, fabrycerzeczyladnych i jeszcze jednym sklepie z Bielska białej, nie pamiętam nazwy. Tych sklepów jest mnóstwo.She Wolf lubi tę wiadomość
-
Misiu2017 wrote:Witam Was
to juz skończone 22 tygodnie !
Ja mam pytanie , śpię z moim synkiem w łożku i dzis przez przypadek kopnął mnie w brzuch - martwię sie czy maluszkowi w brzuszku to nie zaszkodziło ? Czuje jak sie rusza wiec chyba wszystko ok ?! -
Dzień dobry
Jestem niewyspana jak mało kto. Ból głowy i ogólne rozbicie. Super niedziela się zapowiadahihi.
Aga-trzymam kciuki! Na pewno już niedługo wyjdziecie z syneczkiem do domku.
Agadana- masz rację. Przecież maluszki odczuwają nasze zmęczenie itp. Haha, o tak?ale się wpasowalam
haha. To może Sylwester pod Tatrami?
ma być BIG Melo na równi krupowej
Neharika-co do szycia. Zacirkawilas mnie. Super jest zrobić własnoręcznie kocyk itp. A to brałam instrukcje z internetu? Jak uczyć kocyk czy jak? :*Kochany wymarzony Filipek. 01.05.2017r
[