WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • Dusia86 Koleżanka

Wysłany: 11 grudnia 2016, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga1991 wrote:
    Hej wszystkim
    Dlugo mnie nie było i chyba Was nie nadrobię. Od piątku leze w szpitalu. Na poczatku z podejrzeniem wyrostka ale chirurg mnie troche uspokoił,ze raczej go nie zobacze. Teraz podejrzenie kołki nerkowej tylko nerki mam czyste...wczoraj mialam taki atak,ze szkoda mówić. Od rana leze i odpukać nic nie boli...byle tak pozostało bo nigdy stad nie wyjde. Codziennie płacze ze musze lezec i byc sama(trzymam sie przy mezu aby bardziej sie nie martwił) Synkowi na szczescie nic nie zagraża. Kopie,jest bardzo aktywny wg pani Doktor
    Strasznie chce wracac do domku
    Hej dziewczyny
    Ja w pierwszej ciąży też leżałam 10 dni w szpitalu bo miałam ataki kolki nerkowej, lekarze w nerkach nic złego nie widzieli , dziecku nic nie zagrażało okazało się że dziecko jest jakoś tak ułożone , potem sie przekręciła i do końca ciązy był już spokoj

w57vs65gsu25yew4.png
    fxuhqux.png
  • neharika Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2016, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Są tutoriale, na początku dużo czytałam. Chyba zaczęłam od rozka. Muszę Wam pokazać

Antonelka lubi tę wiadomość

• Lokokoko Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2016, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A masz maszynę? Cz ręcznie? :-D

Kochany wymarzony Filipek. 01.05.2017r

tb73upjyq2xrr14e.png

[l22ngu1r4hvijs5d.png
  • neharika Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2016, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ręcznie szylam tylko dekoracje, reszta na maszynie babci. Kocyk szyje się 20min, taki 70x100

• neharika Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2016, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maszyna która mam kosztuje 300zł, uważam.że.warto uszyć samemu. Teraz mam ochotę coś uszyć dla synka, może w lutym...

• Lokokoko Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2016, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, to ja i owszem ma maszynę ale taka po dziadku jak papcie szyl. Taka na podał i trzeba tą noga naciskać i naciskać :-D ale jak działa to może się i skuszę :-D a jak nie to będę próbowała ręcznie :-D

Kochany wymarzony Filipek. 01.05.2017r

tb73upjyq2xrr14e.png

[l22ngu1r4hvijs5d.png
  • Dusia86 Koleżanka

Wysłany: 11 grudnia 2016, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam do was pytanko nawet nie wiem jak to nazwać, nie wiem czy to są skurcze? Pojawiają się zazwyczaj wieczorem brzuch jest miekki ale od środka na dole brzucha jakby mnie coś spinało , to nie boli ale takie dziwne uczucie , spina od środka na dole brzucha i puszcza tak kilka razy i spokój. Ma może któraś z was podobnie bo nie wiem czy to coś groźnego czy to normalne.

w57vs65gsu25yew4.png
    fxuhqux.png
  • Antonelka Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2016, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska zobacz czy odpowiada Tobie taka zabawka/termoforek lullalove MR B.
    Brzydactwo ale hit - kolory wyrazne, ma trzy metki, nozke szeleszczaca.

http://sklep.lullalove.com/superzabawka-mr-b

Ja poki co zabawek nie kupilam zbytnio: mam dwa gryzaki sophie, misia szumisia i dwie maskotki do ozdoby no i tego potworka.
    Niebieska kupilam tez bujak BB - Niebieski :-).

Apteke chyba zalicze za jakis czas. Mnie jeszcze sporo zakupow zostalo ale dozuje sobie :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2016, 09:26

7.03.2017 - Nina jest z nami
  • Antonelka Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2016, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dusia86 wrote:
    Dziewczyny mam do was pytanko nawet nie wiem jak to nazwać, nie wiem czy to są skurcze? Pojawiają się zazwyczaj wieczorem brzuch jest miekki ale od środka na dole brzucha jakby mnie coś spinało , to nie boli ale takie dziwne uczucie , spina od środka na dole brzucha i puszcza tak kilka razy i spokój. Ma może któraś z was podobnie bo nie wiem czy to coś groźnego czy to normalne.

Dusia a mlze to Dzidzius przmsieszcza sie?

• aniołkowa mama Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2016, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dusia, bierzesz magnez? Takie coś do 10 razy dziennie jest normalne wg mojego lekarza. Macica ćwiczy :) Jakby trwało długo jednorazowo (np. kilka minut, u mnie to trwa z 15 sekund) lub było bardzo częste lub nie odpuszczało po zmianie pozycji (jak tak masz spróbuj przekręcić się na bok lub pospacerować) to wtedy mogłabyś się zacząć martwić.

karolyn lubi tę wiadomość

Córcia jest z nami :)

04.2016 Aniołek [*]
    11.2015 Aniołek [*]
  • Dusia86 Koleżanka

Wysłany: 11 grudnia 2016, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonelka wrote:
    Dusia a mlze to Dzidzius przmsieszcza sie?
    Ruchy czuje może to być dzidziuś, właśnie sama nie wiem co to jest

w57vs65gsu25yew4.png
    fxuhqux.png
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2016, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonelka wrote:
    Niebieska zobacz czy odpowiada Tobie taka zabawka/termoforek lullalove MR B.
    Brzydactwo ale hit - kolory wyrazne, ma trzy metki, nozke szeleszczaca.

http://sklep.lullalove.com/superzabawka-mr-b

Ja poki co zabawek nie kupilam zbytnio: mam dwa gryzaki sophie, misia szumisia i dwie maskotki donosoby no i tego potworka.
    Niebieska kupilam tez bujak BB - Niebieski :-).

Apteke chyba zalicze za jakis czas. Mnie jeszcze sporo zakupow zostalo ale dozuje sobie :-)

ooo na Antonelke zawsze mozna liczyc, dzieki! zaraz obczajam. ooo oby bujaczek sprawdzil sie u naszych ksiezniczek. Jeszcze mam troszke zakupow:) ale jak jade do Polski to zrobilam dwa wielkie zamowienia w aptece...ostatnio zrobilam research w norweskich aptekach i albo te mamy nie uzywaja polowy tych gadzetow i innych pierdol co polskie mamy,albo maja jakies inne magiczne sposoby. Kupilam takie glowne rzeczy plus wszystko co potrzebne z apteki, ale nie mamy jeszcze np. fotelika, tym zajmuje sie maz, ja nie mam pojecia jaki ma byc.

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • nutella_ Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2016, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ilae wrote:
    Nutella, na aliexpress wszystkie zamówienia są widoczne po zalogowaniu? Zamówiłam komplecik, kasę z konta mam zablokowaną,a w zamówieniach nigdzie nie ma tego kompletu, który zamówiłam :(
    tak. Może masz je w "płatność czeka na potwierdzenie", "zamówienia oczekują na wysyłkę/ wpłatę" lub "towar oczekuje potwierdzeni
    a
    2mxfvhw.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2016, 09:20

👩31 lat 👨‍🦱 35 lata
    2015 💔
    👶 Julia 9 lat
    👶Antoni 7 lat
    👶Zosia
    age.png
  • nutella_ Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2016, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w 23 tygodniu <3 z tej okazji moja córka JESZCZE śpi :)

Lokokoko, Jagah, sallvie, Taśka22, Omon, IGA.G lubią tę wiadomość

👩31 lat 👨‍🦱 35 lata
    2015 💔
    👶 Julia 9 lat
    👶Antoni 7 lat
    👶Zosia
    age.png
  • nutella_ Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2016, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie wiem czy wiecie, ale noworodki nie widzą na początku zbyt... dobrze. I z odległości 30-40 cm. Polecają zabawki czarno- białe. No i nic do rączki nie weźmie. Dopiero coś po 3 miesiącu :)

👩31 lat 👨‍🦱 35 lata
    2015 💔
    👶 Julia 9 lat
    👶Antoni 7 lat
    👶Zosia
    age.png
  • Antonelka Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2016, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nutella_ wrote:
    Dziewczyny nie wiem czy wiecie, ale noworodki nie widzą na początku zbyt... dobrze. I z odległości 30-40 cm. Polecają zabawki czarno- białe. No i nic do rączki nie weźmie. Dopiero coś po 3 miesiącu :)

Tez tak slyszalam stad ten potowrek jest bialo-czarny-czerwony :-)

A jak to jest z tymi matami edukacyjnymi? Kiedy dziecko na niej bawi sie?

• Jagah Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2016, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonelka- moja córka dopiero od 5 miesiąca miała wyraźne zainteresowanie matą, a dotychczas wystarczało jej kilka gadżetów w lezaczku, no i świat na rączkach rodziców ;)

Z zabawek bardzo polecam LAMAZE :) Mamy rybkę, teraz dokupie również motylka :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2016, 09:50

1o5qp2.png<3 kAlMp1.png
  • nutella_ Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2016, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonelka wrote:

A jak to jest z tymi matami edukacyjnymi? Kiedy dziecko na niej bawi sie?
    ja nie jestem jakimś tam specjalistą - w sumie to średnie pojęcie mam o tym wszystkim. Raczej słucham siebie. I kładłam małą chyba jak miała coś koło 3 miesięcy. Nie mam pewności. Zresztą tak nawet jest napisane na matach + 3 miesiące. Ale większe zainteresowanie było dużo później jak się okręcała i mogła już sięgac.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2016, 09:50

👩31 lat 👨‍🦱 35 lata
    2015 💔
    👶 Julia 9 lat
    👶Antoni 7 lat
    👶Zosia
    age.png
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2016, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie, tez sie zastanawialam nad mata edukacyjna, bo zdaje sobie sprawe, ze nie uzyje jej od razu, ale czas tak szybko leci, ze chetnie w cos takiego sie wyposaze skoro i tak moze sie juz przydac dla dziecka w wieku kilku miesiecy.

A ksiazki ?

Mozecie mi polecic jakies ksiazki? nie interesuje mnie temat ciazy ani porodu, tzn interesuje, ale mam jedna ksiazke nt ten temat i sporo juz przeczytalam..ale mam na mysli ksiazki nt rozwoju dziecka itd. W domu mam wielka ksiege nt psychologii rozwojowej, ale szukam jednak tego tematu ugryzionego w inny sposob:)

na razie mam i czytam: najszczesliwsze niemowle w okolicy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2016, 10:00

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • She Wolf Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2016, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga trzymaj sie tam.

Niebieska, moze sklepy po prostu zamawiaja od tych samych producentow co Ali. Albo po prost z. Ali. Zobacz jaka maja przebitke. To sie musi oplacic.

Neharika, wlasnie czytam o tym duzo ale wydaje mi sie troche skomolikowane. Moze jak dostane maszyne i zaczne ja obslugiwac to mi sie rozjasni :)

Loko, recznie tez mozna szyc, ale to pewnie zajmuje duzo czasu :)

neharika lubi tę wiadomość

25 cs; 3 IUI udane <3 - 15.04.17
    17 cs <3 2.11.2019
    P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*] <3 <3 <3

45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty
‹‹ 1045 1046 1047 1048 1049 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ