Kwietniowe Szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyaniołkowa mama wrote:Ojejku oczywiście należy szukać przyczyny ale rzadko badania histopatologiczne dają jakąś odpowiedź. Oczywiście można samemu oddać na badania genetyczne ale to może tylko potwierdzić lub wykluczyć np. triploidię, której przyczyny wciąż możemy nie poznać. Ja żałuję, że dopiero po 2 razie wzięłam się za poszukiwanie przyczyn, w dużej mierze na własną rękę. Po pierwszym poronieniu uwierzyłam czterem lekarzom, że tak się zdarza (co też jest prawdą). Załuję tego najbardziej w moim życiu. Gdybym potem trafiła do innego lekarza albo sama robiła badania nie straciłabym drugiego dziecka. Nigdy sobie tego nie daruję.
A co do poronień samoistnych w wczesnym etapie ciąży, rzeczywiście się zdarzają, ale nie wierzę w to, że to wszystko jest wynikiem "słabej komórki i plemnika = wady genetycznej niewykrywalnej na tym etapie" jak powtarzają lekarze... -
Ojejku, ja też nie wierzę. Ale niestety kiedyś wierzyłam i też mam całą pakę wyników badań
Wróćmy jednak do tego, że wszystko będzie dobrze :*
Milka, tak jak pisała Neharika nie złość się na koleżankę jak nie będzie chciała się z Tobą widywać. Ja też nie miałam siły na spotkania z koleżanką w ciąży. Potrzebowałam czasu.Milka1991, ojejku lubią tę wiadomość
Córcia jest z nami
04.2016 Aniołek [*]
11.2015 Aniołek [*]
-
Czesc dziewczyny w ten niedzielny zimowy poranek
Dzięki za wypowiedz w temacie cybexa. Poki nie dotknę i nie zobacze to narazie nic nic nie decydujemy
U mnie brzuszek trochę lepiej. Napina sie od czasu do czasu jak wczesniej. Najczęściej po kopniakach. Jak sie przekręcam z boku na bok to w trakcie mam czasem brzuch asymetryczny. Czasem sie zastanawiam skad to, ale przechodzi. W nocy tez czuje taki twardszy brzuch zazwyczaj jak sie kręcę co chwile z boku na boka juz mnie coraz bardziej biodro boli a co dalej
dwoch lekarzy powiedziało Ze to normalny objaw ale zobaczymy
Ja dzisiaj mysle o jakimś świątecznym manicure
-
nick nieaktualnyKrucha wrote:Ojejku piękne ciuszki kupilas
A te kocyki, to tak orientacyjnie w jakiej cenie?
Vero gdzie zamawiałaś kocyk króliczek z uszkami? Allegro, Alli?On jest cieńszy niz te bawełniane poofi, ale najmilszy ze wszystkich
http://iv.pl/images/97507004701307731476.jpg
ale poleam wszystkie, bardzo trafione zakupy.
Ja ostatnio zamawiałam duzo rzeczy w sklepie asplaneta https://asplaneta.pl/pieluchy-bambusowe między innymi otulacze bambusowe, pieluszki tetrowe i flanelowe, no i ten kocyk bambusowy. Szybka przesyłka, a otulacze 120x120 są extra
aha - edycja
Te kocyki z króliczkiem też widziałam na ali, nie wiem jak ceny w PL. ale trzeba liczyć minimum miesiąc na przesyłkę z ali https://pl.aliexpress.com/item/2016-Baby-Blanket-Cute-Rabbit-Knitted-For-Bed-Sofa-Cobertores-Mantas-BedSpread-Bath-Towels-Play-Mat/32709456210.html?spm=2114.010208.3.41.xz0rC0&ws_ab_test=searchweb0_0,searchweb201602_3_10065_10068_10084_10083_10080_10082_10081_10060_10061_10062_10056_10055_10037_10054_10033_10059_10032_10099_10078_10079_10077_427_10103_10073_10102_10096_10052_10050_10051-10102,searchweb201603_9&btsid=22a2407a-62fb-4334-b86e-2b6fab0d9769Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2016, 11:04
Jagah, Omon lubią tę wiadomość
-
ojejku wrote:To nie jest tak, ze nie ma sensu doszukiwać sie przyczyny, ja straciłam 3 ciąże do 10tyg, gdybym nie zaczęła szukać przyczyny to by mnie tutaj dzisiaj z Wami nie było. Wg mnie diagnostyka jest w tym wypadku potrzebna, ale to też zależy od tego, na jak bardzo zaangażowanego lekarza trafimy w takim wypadku.
Bardzo Ci wierzę, może ja źle to ujęłam, ja nie szukałam przyczyn tylko jedna z tych znajomych powiedziała że to usłyszała od lekarza. Pewnie jest tak jak mówisz - zaangażowanie lekarza ma tu znaczenie. Ja dziś tez zaczęłam już się martwić z tego wszystkiego. Ostatnie 3 dni bardzo mało ruchów czujędzisiaj to chyba jeszcze ani razu. Czytam Was i piszecie że gdzieś się dziecko przemieściło, że czułyście a to pod żebrami, a to z lewej/prawej strony, nisko, wysoko, nóżkę, główkę. Ja takich konkretnych odczuć jeszcze nigdy nie miałam
to 25 tydzień. .. ja rozumiem że dziecko może spać 20 godzin ale żeby moje odczucia aż tak od Waszych się różniły? W 20 tygodniu miałam stwierdzone łożysko na tylnej ścianie, tym bardziej się dziwię.
-
Justyna ja przy pierwszym dziecku miałam fotelik Maxi Cosi Cabrio Fix z bazą Isofix. Byłam bardzo zadowolona więc teraz też padło na ten fotelik. Bardzo polecam tą bazę, bo dzięki temu masz pewność, że fotelik jest dobrze włożony,jest bezpieczniej i nie trzeba się męczyć z pasami.
Milka przykro mi z powody Twojej koleżanki. Moja znajoma też ostatnio poroniła po in vitro- a mieli zrobione jakieś badania genetyczne zarodków i wydawało by się, że wszystko się uda.Milka1991, Justyna Sz lubią tę wiadomość
-
karolyn wrote:Doczytam Was dopiero wieczorem:) tylko napisze relacje z wizyty
Synek jest zdrowy, waży 400 g, łozysko nisko na przedniej ścianie (w 12 tyg bylo na tylniej!). Dał sobie pięknie wszystko zmierzyći zapozować do zdjęcia;) Nie wiem tylko jak szyjka, niestety mieli zepsutą głowicę do badania dopochwowego
Oto Sebastianek
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/1807a2d8ca26.jpg
Moj gin mierzy szyjke przez brzuch robiac USG ta sama głowica co do mierzenia dziecka. Nawet pamietam jak mierzyl szyjke i mi o tym mowil. Moj gin jest niby ordynatorem i czesto jezdzi na nauki do dr Roszkowskiego. Oprocz USG na wizycie tez na samolocie mnie bada.
A wam ta szyjke mierzą dopochwowo?
Bo u mnie zawsze przez brzuchWiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2016, 11:28
-
Pati kilku lekarzy mi mówiło, że nie są wstanie zbadać mi szyjki przez brzuch. Może to kwestia budowy albo ułożenia dziecka.
Mówił, że musiałby mnie nieźle ponaciskac głowicą na wzgórku łonowym, więc mu wierze. o byl bardzo dobry specjalista jeden zlepszych w Rzeszowie oczywiście z certyfikatem.
Co do poronień to ja jednak jestem zdania, że jeden raz może przydazyć się każdemu.
Niestety dużo moich znajoych miało taki epizod, a potem drugie ciąże wzorowe i praktycznie wszystkie maja dzieciaczki. -
U mnir zawsze przez brzuch. Dodam ze jak jezdzilam do dr Dangel czy tez do dr Roszkowskiego i dr Kucinskiej do Warszawy to tez mi mowili ze szyjke mam ok. A nic do pochwy mi nie wkladali
Moze rzeczywiscie to kwestia budowy czy ulozenia dziecka.misKolorowy lubi tę wiadomość
-
Misiu - ja mam zgagę praktycznie co dzień wieczorami, bo mały mi siedzi (albo kopie?) przy żołądku. Apetyt u mnie jakby wyhamował ale waga cały czas rośnie hehe..
Ilae - ja zrobiłam sobie na ubranka taką tabelę, osobno na rozmiar 56 i osobni na 62 z zaznaczeniem ile docelowo chcę mieć a ile mamNa zielono zaznaczyłam to co udało mi się skompletować i tym sobie głowy nie zawracam, chyba, że coś mnie zauroczy
Uzupełniam ją na bieżąco, zaraz jak dostaję paczkę z ciuszkami bo teraz tez bym już nie doszła ładu. To jest takie minimum, które chcę mieć na start a myślę, że z czasem dokupię jednak jakieś bodziaki jeszcze albo geterki. Kombinezon też dokupiłam drugi, jeden mam polarowy drugi dresowy, ale jeszcze nie wpisałam w tabelę, bo jeszcze nie przyszedł
bobas - a jednak powrót?
tak w ogóle, czytam o tych fotelikach i... co to jest ten ISOFIX? I dlaczego jest fajny?Skąd mam wiedzieć czy w samochodzie mamy isofix? jak to wygląda?
Kamiliia - ja dzisiaj robię czerwone ze złotem
Misiu2017, ilae, Omon lubią tę wiadomość
Najbliższa wizyta 15.03
-
Ojejku dziękuje za odpowiedz
Chyba sie skuszę na któryś kocyk, mówisz ze ten kremowy najbardziej trafiony?
I ten króliczek tez obowiązkowo bedzie zakupiony, tylko ciekawe jak jakość. Juz nieraz cos zamawiałam z Alli wiec wiem ze bity miesiąc czekania
Pati mi zawsze dopochwowo szyjkę mierzą, i moja prowadząca na każdej wizycie i na prenatalnym i połówkowym tez w ten sposób lekarze mierzyli. Ale pewnie przez brzuch tez mozna skoro Twoj lekarz taka metodę praktykuje -
Milka tez dluuuugo oj dluuuugo byłam ta koleżanka z która cieżko się spotkać jak jest się w ciąży.
Oczywiście często udawałam, bardzo dobrze zreszta ze wszystko super i No problem.
Ale jest słabo. Jest cholernie słabo patrzeć jak czasami ciężarne beztrosko podchodzą do niektórych rzeczy, jak kawa, praca itp. A ty tak się starałas i nic.
Koleżanka swoją żałobę musi przejść sama, nie będziesz wiarygodna nawet jeśli będziesz mowić najmądrzejsze rzeczy.
Ale próbuj, mów ze możesz pomoc, znasz badania, nas, lekarzy.ponad 5 lat starań
2 poronienia
MTHFR, BRCA1
-
kasieniaczek - jak rozpoznajesz czy to rączka czy nóżka? Ja czuję puknięcia, czasem nad pępkiem a czasem nisko i kompletnie nie wiem co to.. Dopiero jak czuje "gulę" pod zebrami to domyślam się, że to główka.
IGA.G lubi tę wiadomość
Najbliższa wizyta 15.03
-
Różowy_Kordonek wrote:Misiu - ja mam zgagę praktycznie co dzień wieczorami, bo mały mi siedzi (albo kopie?) przy żołądku. Apetyt u mnie jakby wyhamował ale waga cały czas rośnie hehe..
Ilae - ja zrobiłam sobie na ubranka taką tabelę, osobno na rozmiar 56 i osobni na 62 z zaznaczeniem ile docelowo chcę mieć a ile mamNa zielono zaznaczyłam to co udało mi się skompletować i tym sobie głowy nie zawracam, chyba, że coś mnie zauroczy
Uzupełniam ją na bieżąco, zaraz jak dostaję paczkę z ciuszkami bo teraz tez bym już nie doszła ładu. To jest takie minimum, które chcę mieć na start a myślę, że z czasem dokupię jednak jakieś bodziaki jeszcze albo geterki. Kombinezon też dokupiłam drugi, jeden mam polarowy drugi dresowy, ale jeszcze nie wpisałam w tabelę, bo jeszcze nie przyszedł
bobas - a jednak powrót?
tak w ogóle, czytam o tych fotelikach i... co to jest ten ISOFIX? I dlaczego jest fajny?Skąd mam wiedzieć czy w samochodzie mamy isofix? jak to wygląda?
Kamiliia - ja dzisiaj robię czerwone ze złotem
Różowy kordonku, kocham to Twoje uporzadkowaniecudna tabelka!!! Te posty zawsze takie zebrane konkretne. Jaka Ty jesteś uporządkowana osoba!
Kopiuje tabelkę :*ponad 5 lat starań
2 poronienia
MTHFR, BRCA1
-
kasieniaczek wrote:agadana A jak jest Twój maluch podczas USG ułożony? Jak się Lilka przekręci twarzą do mojego kręgosłupa, to czuje bardzo delikatne smyrnięcia tak w środku. Gdybym któregoś razu nie widziała jej właśnie w takiej pozycji na badaniu i nie widziała, że się rusza, to bym pewnie stawiała, że to jelita, albo coś innego a nie ruchy.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2016, 12:33