X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • ilae Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sallvie wrote:
    koko zgadzam się z Toba w 100% z tym że "Każda mama nosi swojego babka 9 miesięcy pod sercem i sama wie co dla niego najlepsze-instynk :)" - polac Ci za to bez alkoholowego szampana :)

Ja np planuje z moim maluszkiem chodzić na basen gdy tylko się urodzi no i minie ten taki okres największego ogarniania i przyzwyczajenia sie do wszystkiego czyli jak będzie miał tak 5-6 miesięcy to ruszamy na basen poplywac :)

Dziś kupiłam szampana na jutro w biedronce truskawkową podróbę Piccolo :D
    Ja raz widziałam na basenie taaaaką malusią dziewczynkę, pływała obok mamusi w takim kółeczku zakładanym na szyjkę. Trzymała mamę za kciuki swoimi malusimi rączkami i patrzyła jej w oczy. Nie mogłam oderwać wzroku :) ja też planuję chodzić na basen z moim bąbelkiem, akurat u mnie są nawet zajęcie dla takich maluszków bodajże od 3. miesiąca życia. Ale nie wgłębiałam się w temat, od kiedy basen dla maluszka jest najbezpieczniejszy, więc nie wiem od kiedy będziemy pływać :)

3jvzdf9h7tp5lfxx.png
  • ilae Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ilae wrote:
    Dziś kupiłam szampana na jutro w biedronce truskawkową podróbę Piccolo :D
    Ja raz widziałam na basenie taaaaką malusią dziewczynkę, pływała obok mamusi w takim kółeczku zakładanym na szyjkę. Trzymała mamę za kciuki swoimi malusimi rączkami i patrzyła jej w oczy. Nie mogłam oderwać wzroku :) ja też planuję chodzić na basen z moim bąbelkiem, akurat u mnie są nawet zajęcie dla takich maluszków bodajże od 3. miesiąca życia. Ale nie wgłębiałam się w temat, od kiedy basen dla maluszka jest najbezpieczniejszy, więc nie wiem od kiedy będziemy pływać :)

Koko Bebetto mają bardzo dużo negatywnych opinii. Odkąd jestem w ciąży, patrzę na wózki na ulicy, zazwyczaj u mnie widzę Coneco, Coletto no i te Anexy, ale Bebetto jeszcze nie widziałam. Nikogo oczywiście nie chcę zrażać :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2016, 22:31

3jvzdf9h7tp5lfxx.png
  • Lokokoko Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    E no ja chętnie każda opinie przyjmuje, koduje itp! :))

Kochany wymarzony Filipek. 01.05.2017r

tb73upjyq2xrr14e.png

[l22ngu1r4hvijs5d.png
  • Gakin Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam adamez obym nie zalowala :) trzeba brać też pod uwagę że ludzie prędzej wyleja swoje żale w internecie niż będą dobrze pisać. A co do sprzedaży wózka po roku to nie każdy planuje kolejne dziecko nie każdy ma miejsce żeby przechować no i wielu osobom ktore znam podobają się gondole a na wersje spacerowe nie mogą patrzeć u kupują lżejsza spacerowke

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2016, 22:39

Antonelka lubi tę wiadomość

Filipek - 09.03.17 :)
  • Wanda1986 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe, ja Piccolo nie mogę, ale kazałam mężowi kupić gazowaną wodę mineralną :) Jeszcze tak hipstersko Nowego Roku nie witałam :)

IGA.G, niania.ogg, sallvie, Donia12, Milka1991, Karolczyk, Jagah, Omon lubią tę wiadomość

Rjsxp2.png
    mb8Xp2.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej, były dzisiaj u mnie dwie koleżanki które rodziły w tym roku - jedna w styczniu, druga w sierpniu, i obie brały znieczulenie zewnątrzoponowe. ostatnio ktoś poruszły ten temat. jedna rodziła po raz pierwszy, a druga drugi raz (pierwszy poród bez znieczulenia) i obie chwaliły to znieczulenie... ja się naczytałam wiele rzeczy i sama nie wiem na co się nastawiać, ale one nastawiły mnie pozytywnie

sallvie lubi tę wiadomość

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • Antonelka Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wanda1986 wrote:
    Hehe, ja Piccolo nie mogę, ale kazałam mężowi kupić gazowaną wodę mineralną :) Jeszcze tak hipstersko Nowego Roku nie witałam :)

Ja mam sprite bez cukru :-)

7.03.2017 - Nina jest z nami
  • flowerygirl Koleżanka

Wysłany: 30 grudnia 2016, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ilae wrote:
    Koko Bebetto mają bardzo dużo negatywnych opinii. Odkąd jestem w ciąży, patrzę na wózki na ulicy, zazwyczaj u mnie widzę Coneco, Coletto no i te Anexy, ale Bebetto jeszcze nie widziałam. Nikogo oczywiście nie chcę zrażać :)

A gdzie te negatywne opinie? Bo ja mam kilku znajomych z bebetto i wszyscy zadowoleni. Za to z Anexu nikt, kogo znam...wszyscy żałowali zakupu...

• aniołkowa mama Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam jakieś jagodowe cudo, tutejsze piccollo :D

Omon lubi tę wiadomość

Córcia jest z nami :)

04.2016 Aniołek [*]
    11.2015 Aniołek [*]
  • niania.ogg Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wanda1986 wrote:
    A ja nie mogę ani picollo ani wody gazowanej :(

Antonelka, dzięki za radę, jutro się pokrece po aptekach.

Aniolkowa, z pasami w gondolce się nie spotkalam.

Kordonku, miałam ta mała wanienkę z antyposlizgiem z ikeii i była super, nie potrzebowałam już do niej nic więcej kupować, jest naprawdę bardzo bezpieczna. Tyle, że Hela lubiła sobie popływać, więc po 3 miesiącach kupiliśmy większą, bez antyposlizgu i nie czuliśmy potrzeby żeby go mieć. Dopiero gdy mała miała pół roku i się przesiadla do zwykłej wanny, zaczęła w niej siadać, kupiliśmy w ikeii takiego antypoślizgowego krokodyla i on nam wystarcza do dziś. Mieliśmy też taki kąpielowy fotelik, ale nie użyliśmy ani razu. Zbyt przekombinowane to było z tym ustrojstwem.

Nutella, żyjesz?

https://www.maluchy.pl/li-71898.png

https://www.maluchy.pl/li-72950.png
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niania.ogg wrote:
    Bardzo Ci dziękuję Niebieska. Hemoglobine zrobię w poniedziałek, jej chyba nie trzeba na czczo? Bo w ciąży z Hela w szpitalu mi robili w środku dnia... No i zdobędę glukometr - to można w aptece kupić? Bo wizyta u diabetologa to się pewnie ze trzy dni czeka, to nie będę siedzieć z założonymi rękami.

Nie wiem czy trzeba na czczo, ja byłam. Glukometr i recepte na paski dostałam u diabetologa. Cieszę sie, ze ta informacja Ci sie przydała, ale moze Twój lekarz jakoś inaczej to zinterpretuje, daj tez znac!

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • sallvie Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IGA.G wrote:
    hej, były dzisiaj u mnie dwie koleżanki które rodziły w tym roku - jedna w styczniu, druga w sierpniu, i obie brały znieczulenie zewnątrzoponowe. ostatnio ktoś poruszły ten temat. jedna rodziła po raz pierwszy, a druga drugi raz (pierwszy poród bez znieczulenia) i obie chwaliły to znieczulenie... ja się naczytałam wiele rzeczy i sama nie wiem na co się nastawiać, ale one nastawiły mnie pozytywnie

Ja się zastanawiałam nad tym znieczuleniem i pytalam o nie dziewczyny ale koniec końców stwierdziłam że dam radę bez niego :) Każda ma inny organizm i zawsze może się okazać że dali tego znieczulenia za malo albo za dużo itp itd :) Trudno jakoś przetrwam bez "taryfy ulgowej" haha :)

A co do tych basenów to podobno dzieciaczki do jakiegoś tam miesiąca życia to normalnie pływają nawet pod woda i w ogóle bo pamiętają jak to jest pływać w wodach płodowych mamy :)

Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
    Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
    Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs

iv09jw4z732yf0w9.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sallvie wrote:
    Ja się zastanawiałam nad tym znieczuleniem i pytalam o nie dziewczyny ale koniec końców stwierdziłam że dam radę bez niego :) Każda ma inny organizm i zawsze może się okazać że dali tego znieczulenia za malo albo za dużo itp itd :) Trudno jakoś przetrwam bez "taryfy ulgowej" haha :)

ja też się zastanawiam co robić... i sama nie wiem. wszystkie koleżanki miały dobrze podane, nie słyszałam od nikogo "na żywo", że miały za dużo i nie czuły skurczy

edit: ja mam trochę zły przykład, bo siostra rodziła ponad dobę :( i tego się obawiam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2016, 23:33

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • sallvie Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iga no ja akurat sugerując się najbliższą mi kobietą moją mamą to porody będę miała szybkie i bezproblemowe :) mój brat przyszedł na świat po niecałych 5 godzinach od pierwszych skurczy a ja po 4 godzinach od pierwszych skurczy :) Brat urodzony w dzień terminu :) ja przenoszona równe 7 dni :)

Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
    Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
    Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs

iv09jw4z732yf0w9.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sallvie wrote:
    Iga no ja akurat sugerując się najbliższą mi kobietą moją mamą to porody będę miała szybkie i bezproblemowe :) mój brat przyszedł na świat po niecałych 5 godzinach od pierwszych skurczy a ja po 4 godzinach od pierwszych skurczy :) Brat urodzony w dzień terminu :) ja przenoszona równe 7 dni :)

no to kilka godzin można wytrzymać :) moja mama urodziła trójkę, pierwszy wcześniak więc szybko i dośc łatwo bo siostra ważyła około 1200 (tato mówił, że 1400 więc nie wiem jak było ;p), później ja - podobno tragicznie się męczyła, a brata w godzinkę urodziła, ledwo do szpitala dojechała :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2016, 23:43

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeszcze mam czas, żeby się zastanowić :) o ile nie będzie wskazania do cc :( w styczniu się okaże...

sallvie lubi tę wiadomość

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png

Wysłany: 30 grudnia 2016, 23:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najlepsze są te porody w filmach. Odchodzą wody, są skurcze, 10 minut w taksówce i taksówkarz musi poród odbierać bo już główkę widać^^ :D haha

Niebieskaa, Omon lubią tę wiadomość

04.2016 Aniołek [*]
    11.2015 Aniołek [*]
  • lis87 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2016, 00:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja siostra miła podobnie, zaczęły sie skurcze w domu w nocy. Ubrali sie wzięła torbę miała skurcze cały czas. Do szpitala w nocy to jakieś 10min, ona na fotel a położna juz główkę czuje. Przyjechała do szpitala o 3.15, 3 pare skurcze i Ania na świecie :) trwało to 15min :) tak to ja bym mogła rodzic :D

aniołkowa mama, Milka1991, pati87 lubią tę wiadomość

atdc2n0anx2cx72s.png
  • Magni Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2016, 00:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi lekarz bardzo poleca zzo. pierwszy poród 8 lat temu miałam bez, nie był straszny czy trudny, ale jeśli teraz jest taka możliwość, żeby ten ból ograniczyc, to czemu nie skorzystać. podejrzewam, że w innych krajach to nawet się kobiety nie zastanawiają czy bez czy z, bo tam to standard i norma. no ale ja osobiście nie spotkałam nikogo, kto rodziłby ze znieczuleniem, więc każda opinia ważna.

Płeć - Synuś
    Następna wizyta 13 kwietnia
    va5bvkcbvumpepc0.png

Wysłany: 31 grudnia 2016, 00:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magni, z tego co mi wiadomo wcale tak nie jest w wielu innych krajach, przynajmniej z opowieści znajomych, które rodziły za granicą. :) Wiele krajów stawia na "naturalność" i znieczulenia to ostateczność :)
    Na pewno są miejsca gdzie jest to bardziej popularne niż w Polsce. Nie wiem. Ja jeszcze nie myślałam o tym. Pewnie w ostateczności będę błagać o cokolwiek. Póki dam radę spróbuję naturalnie jeśli nie będzie przeciwskazań. Moja mama rodziła nas troje, porody od 30 minut do 4 godzin więc ok.

04.2016 Aniołek [*]
    11.2015 Aniołek [*]
‹‹ 1186 1187 1188 1189 1190 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ