WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • ilae Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sallvie wrote:
    koko zgadzam się z Toba w 100% z tym że "Każda mama nosi swojego babka 9 miesięcy pod sercem i sama wie co dla niego najlepsze-instynk :)" - polac Ci za to bez alkoholowego szampana :)

Ja np planuje z moim maluszkiem chodzić na basen gdy tylko się urodzi no i minie ten taki okres największego ogarniania i przyzwyczajenia sie do wszystkiego czyli jak będzie miał tak 5-6 miesięcy to ruszamy na basen poplywac :)

Dziś kupiłam szampana na jutro w biedronce truskawkową podróbę Piccolo :D
    Ja raz widziałam na basenie taaaaką malusią dziewczynkę, pływała obok mamusi w takim kółeczku zakładanym na szyjkę. Trzymała mamę za kciuki swoimi malusimi rączkami i patrzyła jej w oczy. Nie mogłam oderwać wzroku :) ja też planuję chodzić na basen z moim bąbelkiem, akurat u mnie są nawet zajęcie dla takich maluszków bodajże od 3. miesiąca życia. Ale nie wgłębiałam się w temat, od kiedy basen dla maluszka jest najbezpieczniejszy, więc nie wiem od kiedy będziemy pływać :)

3jvzdf9h7tp5lfxx.png
  • ilae Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ilae wrote:
    Dziś kupiłam szampana na jutro w biedronce truskawkową podróbę Piccolo :D
    Ja raz widziałam na basenie taaaaką malusią dziewczynkę, pływała obok mamusi w takim kółeczku zakładanym na szyjkę. Trzymała mamę za kciuki swoimi malusimi rączkami i patrzyła jej w oczy. Nie mogłam oderwać wzroku :) ja też planuję chodzić na basen z moim bąbelkiem, akurat u mnie są nawet zajęcie dla takich maluszków bodajże od 3. miesiąca życia. Ale nie wgłębiałam się w temat, od kiedy basen dla maluszka jest najbezpieczniejszy, więc nie wiem od kiedy będziemy pływać :)

Koko Bebetto mają bardzo dużo negatywnych opinii. Odkąd jestem w ciąży, patrzę na wózki na ulicy, zazwyczaj u mnie widzę Coneco, Coletto no i te Anexy, ale Bebetto jeszcze nie widziałam. Nikogo oczywiście nie chcę zrażać :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2016, 22:31

3jvzdf9h7tp5lfxx.png
  • Lokokoko Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    E no ja chętnie każda opinie przyjmuje, koduje itp! :))

Kochany wymarzony Filipek. 01.05.2017r

tb73upjyq2xrr14e.png

[l22ngu1r4hvijs5d.png
  • Gakin Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam adamez obym nie zalowala :) trzeba brać też pod uwagę że ludzie prędzej wyleja swoje żale w internecie niż będą dobrze pisać. A co do sprzedaży wózka po roku to nie każdy planuje kolejne dziecko nie każdy ma miejsce żeby przechować no i wielu osobom ktore znam podobają się gondole a na wersje spacerowe nie mogą patrzeć u kupują lżejsza spacerowke

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2016, 22:39

Antonelka lubi tę wiadomość

Filipek - 09.03.17 :)
  • Wanda1986 Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe, ja Piccolo nie mogę, ale kazałam mężowi kupić gazowaną wodę mineralną :) Jeszcze tak hipstersko Nowego Roku nie witałam :)

IGA.G, niania.ogg, sallvie, Donia12, Milka1991, Karolczyk, Jagah, Omon lubią tę wiadomość

Rjsxp2.png
    mb8Xp2.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej, były dzisiaj u mnie dwie koleżanki które rodziły w tym roku - jedna w styczniu, druga w sierpniu, i obie brały znieczulenie zewnątrzoponowe. ostatnio ktoś poruszły ten temat. jedna rodziła po raz pierwszy, a druga drugi raz (pierwszy poród bez znieczulenia) i obie chwaliły to znieczulenie... ja się naczytałam wiele rzeczy i sama nie wiem na co się nastawiać, ale one nastawiły mnie pozytywnie

sallvie lubi tę wiadomość

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • Antonelka Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wanda1986 wrote:
    Hehe, ja Piccolo nie mogę, ale kazałam mężowi kupić gazowaną wodę mineralną :) Jeszcze tak hipstersko Nowego Roku nie witałam :)

Ja mam sprite bez cukru :-)

7.03.2017 - Nina jest z nami
  • flowerygirl Koleżanka

Wysłany: 30 grudnia 2016, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ilae wrote:
    Koko Bebetto mają bardzo dużo negatywnych opinii. Odkąd jestem w ciąży, patrzę na wózki na ulicy, zazwyczaj u mnie widzę Coneco, Coletto no i te Anexy, ale Bebetto jeszcze nie widziałam. Nikogo oczywiście nie chcę zrażać :)

A gdzie te negatywne opinie? Bo ja mam kilku znajomych z bebetto i wszyscy zadowoleni. Za to z Anexu nikt, kogo znam...wszyscy żałowali zakupu...

• aniołkowa mama Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam jakieś jagodowe cudo, tutejsze piccollo :D

Omon lubi tę wiadomość

Córcia jest z nami :)

04.2016 Aniołek [*]
    11.2015 Aniołek [*]
  • niania.ogg Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wanda1986 wrote:
    A ja nie mogę ani picollo ani wody gazowanej :(

Antonelka, dzięki za radę, jutro się pokrece po aptekach.

Aniolkowa, z pasami w gondolce się nie spotkalam.

Kordonku, miałam ta mała wanienkę z antyposlizgiem z ikeii i była super, nie potrzebowałam już do niej nic więcej kupować, jest naprawdę bardzo bezpieczna. Tyle, że Hela lubiła sobie popływać, więc po 3 miesiącach kupiliśmy większą, bez antyposlizgu i nie czuliśmy potrzeby żeby go mieć. Dopiero gdy mała miała pół roku i się przesiadla do zwykłej wanny, zaczęła w niej siadać, kupiliśmy w ikeii takiego antypoślizgowego krokodyla i on nam wystarcza do dziś. Mieliśmy też taki kąpielowy fotelik, ale nie użyliśmy ani razu. Zbyt przekombinowane to było z tym ustrojstwem.

Nutella, żyjesz?

https://www.maluchy.pl/li-71898.png

https://www.maluchy.pl/li-72950.png
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 23:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niania.ogg wrote:
    Bardzo Ci dziękuję Niebieska. Hemoglobine zrobię w poniedziałek, jej chyba nie trzeba na czczo? Bo w ciąży z Hela w szpitalu mi robili w środku dnia... No i zdobędę glukometr - to można w aptece kupić? Bo wizyta u diabetologa to się pewnie ze trzy dni czeka, to nie będę siedzieć z założonymi rękami.

Nie wiem czy trzeba na czczo, ja byłam. Glukometr i recepte na paski dostałam u diabetologa. Cieszę sie, ze ta informacja Ci sie przydała, ale moze Twój lekarz jakoś inaczej to zinterpretuje, daj tez znac!

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • sallvie Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 23:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IGA.G wrote:
    hej, były dzisiaj u mnie dwie koleżanki które rodziły w tym roku - jedna w styczniu, druga w sierpniu, i obie brały znieczulenie zewnątrzoponowe. ostatnio ktoś poruszły ten temat. jedna rodziła po raz pierwszy, a druga drugi raz (pierwszy poród bez znieczulenia) i obie chwaliły to znieczulenie... ja się naczytałam wiele rzeczy i sama nie wiem na co się nastawiać, ale one nastawiły mnie pozytywnie

Ja się zastanawiałam nad tym znieczuleniem i pytalam o nie dziewczyny ale koniec końców stwierdziłam że dam radę bez niego :) Każda ma inny organizm i zawsze może się okazać że dali tego znieczulenia za malo albo za dużo itp itd :) Trudno jakoś przetrwam bez "taryfy ulgowej" haha :)

A co do tych basenów to podobno dzieciaczki do jakiegoś tam miesiąca życia to normalnie pływają nawet pod woda i w ogóle bo pamiętają jak to jest pływać w wodach płodowych mamy :)

Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
    Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
    Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs

iv09jw4z732yf0w9.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sallvie wrote:
    Ja się zastanawiałam nad tym znieczuleniem i pytalam o nie dziewczyny ale koniec końców stwierdziłam że dam radę bez niego :) Każda ma inny organizm i zawsze może się okazać że dali tego znieczulenia za malo albo za dużo itp itd :) Trudno jakoś przetrwam bez "taryfy ulgowej" haha :)

ja też się zastanawiam co robić... i sama nie wiem. wszystkie koleżanki miały dobrze podane, nie słyszałam od nikogo "na żywo", że miały za dużo i nie czuły skurczy

edit: ja mam trochę zły przykład, bo siostra rodziła ponad dobę :( i tego się obawiam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2016, 23:33

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • sallvie Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iga no ja akurat sugerując się najbliższą mi kobietą moją mamą to porody będę miała szybkie i bezproblemowe :) mój brat przyszedł na świat po niecałych 5 godzinach od pierwszych skurczy a ja po 4 godzinach od pierwszych skurczy :) Brat urodzony w dzień terminu :) ja przenoszona równe 7 dni :)

Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
    Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
    Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs

iv09jw4z732yf0w9.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sallvie wrote:
    Iga no ja akurat sugerując się najbliższą mi kobietą moją mamą to porody będę miała szybkie i bezproblemowe :) mój brat przyszedł na świat po niecałych 5 godzinach od pierwszych skurczy a ja po 4 godzinach od pierwszych skurczy :) Brat urodzony w dzień terminu :) ja przenoszona równe 7 dni :)

no to kilka godzin można wytrzymać :) moja mama urodziła trójkę, pierwszy wcześniak więc szybko i dośc łatwo bo siostra ważyła około 1200 (tato mówił, że 1400 więc nie wiem jak było ;p), później ja - podobno tragicznie się męczyła, a brata w godzinkę urodziła, ledwo do szpitala dojechała :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2016, 23:43

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2016, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeszcze mam czas, żeby się zastanowić :) o ile nie będzie wskazania do cc :( w styczniu się okaże...

sallvie lubi tę wiadomość

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png

Wysłany: 30 grudnia 2016, 23:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najlepsze są te porody w filmach. Odchodzą wody, są skurcze, 10 minut w taksówce i taksówkarz musi poród odbierać bo już główkę widać^^ :D haha

Niebieskaa, Omon lubią tę wiadomość

04.2016 Aniołek [*]
    11.2015 Aniołek [*]
  • lis87 Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2016, 00:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja siostra miła podobnie, zaczęły sie skurcze w domu w nocy. Ubrali sie wzięła torbę miała skurcze cały czas. Do szpitala w nocy to jakieś 10min, ona na fotel a położna juz główkę czuje. Przyjechała do szpitala o 3.15, 3 pare skurcze i Ania na świecie :) trwało to 15min :) tak to ja bym mogła rodzic :D

aniołkowa mama, Milka1991, pati87 lubią tę wiadomość

atdc2n0anx2cx72s.png
  • Magni Autorytet

Wysłany: 31 grudnia 2016, 00:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi lekarz bardzo poleca zzo. pierwszy poród 8 lat temu miałam bez, nie był straszny czy trudny, ale jeśli teraz jest taka możliwość, żeby ten ból ograniczyc, to czemu nie skorzystać. podejrzewam, że w innych krajach to nawet się kobiety nie zastanawiają czy bez czy z, bo tam to standard i norma. no ale ja osobiście nie spotkałam nikogo, kto rodziłby ze znieczuleniem, więc każda opinia ważna.

Płeć - Synuś
    Następna wizyta 13 kwietnia
    va5bvkcbvumpepc0.png

Wysłany: 31 grudnia 2016, 00:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magni, z tego co mi wiadomo wcale tak nie jest w wielu innych krajach, przynajmniej z opowieści znajomych, które rodziły za granicą. :) Wiele krajów stawia na "naturalność" i znieczulenia to ostateczność :)
    Na pewno są miejsca gdzie jest to bardziej popularne niż w Polsce. Nie wiem. Ja jeszcze nie myślałam o tym. Pewnie w ostateczności będę błagać o cokolwiek. Póki dam radę spróbuję naturalnie jeśli nie będzie przeciwskazań. Moja mama rodziła nas troje, porody od 30 minut do 4 godzin więc ok.

04.2016 Aniołek [*]
    11.2015 Aniołek [*]
‹‹ 1186 1187 1188 1189 1190 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ