Kwietniowe Szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Rany ślepa ja.. ten beżowy na pierwszy rzut oka wyglądał mi na różowy, chyba, że takie mam ustawienia monitora..
niania - dziękuje za opinieTeż jestem przygotowana, że to wanienka tylko na początek, ale miała tyle dobrych opinii a cena niewielka, że kupiłam przy okazji a później będę myśleć na co ją wymienić. A czy miałaś do niej stelaż? Tu chyba pasuje ten mniejszy na wanienki 70/80 cm prawda?
Najbliższa wizyta 15.03
-
Aniolkowa mama w gondoli nie ma pasów ale widziałam takie zabezpieczające wałeczki, lub śpiworki i taka podkładkę do wózka lub łóżeczka zeby dziecko nie zjeżdżało
Co do wanienki flexibath ja kupiłam stokke z wkładka mam kilka kolezanek które sobie chwaliły wiec tez wzięłam ale jak bedzie zobaczymy17.03.2017Sofia
-
Magni wrote:mi lekarz bardzo poleca zzo. pierwszy poród 8 lat temu miałam bez, nie był straszny czy trudny, ale jeśli teraz jest taka możliwość, żeby ten ból ograniczyc, to czemu nie skorzystać. podejrzewam, że w innych krajach to nawet się kobiety nie zastanawiają czy bez czy z, bo tam to standard i norma. no ale ja osobiście nie spotkałam nikogo, kto rodziłby ze znieczuleniem, więc każda opinia ważna.
-
Różowy_Kordonek wrote:Rany ślepa ja.. ten beżowy na pierwszy rzut oka wyglądał mi na różowy, chyba, że takie mam ustawienia monitora..
niania - dziękuje za opinieTeż jestem przygotowana, że to wanienka tylko na początek, ale miała tyle dobrych opinii a cena niewielka, że kupiłam przy okazji a później będę myśleć na co ją wymienić. A czy miałaś do niej stelaż? Tu chyba pasuje ten mniejszy na wanienki 70/80 cm prawda?
więc ja biegałam wokół "spa". Ręczniczek był lekko ciepły, zawsze było przygotowane mleczko, bo Helenka dawała w tej wodzie jak szalona, a po wyjściu od razu wołała jeść
i opatulona w taki ciepły ręcznik od razu jadła
a potem zasypiala przy odbijaniu i trzeba było delikatnie ubrać i odłożyć do łóżeczka... heh, się rozmarzylam, ona teraz taki zbój...A jak przeszła do tego większego plastiku to już mieliśmy patent, że wrzucalismy do wanny te małą wanienkę do góry dnem, na niej kladlismy te większą i wtedy nalewalismy wody. U nas stelaż bez sensu, bo mam małą łazienkę i w niej nie byłabym wstanie go rozstawić i mieć swobodnego dostępu do dziecka. I teraz idziemy w ten sam patent i o ile synek też będzie takim plywako- chlapaczem to czeka na niego na etapie 3-6 piękna różowa wanienka w księżniczki ;p nie opłaca się nam kupować na tę krótką chwilę nic lepszego.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2016, 05:58
https://www.maluchy.pl/li-71898.png
https://www.maluchy.pl/li-72950.png -
Witam się w sylwestra!
Od jutra do naszego porodu zleci jak z bicza strzelił.
Miskolorowy ja tam nie będę patrzeć na czyjeś opinie tylko swoje. Pojadę zobaczyć te adamexy czy faktycznie takie złe. Ale ja i tak nie potrzebuje super wózka bo będę spacerować raczej tylko po drodze asfaltowej na wiosce w tą i z powrotema adamex skradł moje serce i już
Jak tam dziewczyny nastroje ? Przygotowane ma witanie Nowego Roku ?
Niania myślę że synek się nie pogniewa, o ile nie będziecie mu robić sesji w tej wannieWiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2016, 07:07
karolyn, misKolorowy lubią tę wiadomość
-
Ja mysle, ze te polskie wozki tj camarelo adamex , roan, bebetto nawet anex itd. Sa podobne jakosciowo i w jezdzie na plus dla nich:) mamy wielu producentow i musza zawalczyc o klienta. Ja mam zle doswiadczenia z bebetto ale starszym modelem. Pozyczylam na tydzien od kuzynki, gdy czekalam na swoja spracerowke. Jestem na grupie fb wozki i powiem Wam, ze ludzie szybko sprzedaja wozki 3 w 1 . Moja kuzynka choc zadowolona tez mi sprzedaje po zimie a kupila nowy w kwietniu) woli kupic lzejsza spacerowke na wiosne i ja tez tak zrobie. Na wiosne 2018 kupimy cos w w stylu joie literax;)
-
Dzień dobry. Dziś ostatni dzień naszego szczęśliwego roku:)
Moje dziecko zaczęło drugi dzień bez antybiotyku- rzyganiem i kaszlem. No cudownie wprost. Wizyty w luxmedzie w Trójmieście dzisiaj nie malekarz mi chyba tutaj nie przyjedzie- także zapowiada się cudownie. Żebym tylko nie musiała szukać jakiegoś SORu.
Korcia lubi tę wiadomość
-
karolyn wrote:Ja mysle, ze te polskie wozki tj camarelo adamex , roan, bebetto nawet anex itd. Sa podobne jakosciowo i w jezdzie na plus dla nich:) mamy wielu producentow i musza zawalczyc o klienta. Ja mam zle doswiadczenia z bebetto ale starszym modelem. Pozyczylam na tydzien od kuzynki, gdy czekalam na swoja spracerowke. Jestem na grupie fb wozki i powiem Wam, ze ludzie szybko sprzedaja wozki 3 w 1 . Moja kuzynka choc zadowolona tez mi sprzedaje po zimie a kupila nowy w kwietniu) woli kupic lzejsza spacerowke na wiosne i ja tez tak zrobie. Na wiosne 2018 kupimy cos w w stylu joie literax;)https://www.maluchy.pl/li-71898.png
https://www.maluchy.pl/li-72950.png -
Donia12 wrote:Dzień dobry. Dziś ostatni dzień naszego szczęśliwego roku:)
Moje dziecko zaczęło drugi dzień bez antybiotyku- rzyganiem i kaszlem. No cudownie wprost. Wizyty w luxmedzie w Trójmieście dzisiaj nie malekarz mi chyba tutaj nie przyjedzie- także zapowiada się cudownie. Żebym tylko nie musiała szukać jakiegoś SORu.
Donia, niechcący polubiłam. Jeżeli jesteś gdzieś w Gdyni to na spokojnie możesz jechać najpierw na pogotowie. W weekend zawsze jest pediatra. Bez sensu od razu na sor. Zdrówka dla was. -
Karolyn, dokładnie, one są wszystkie bardzo podobne. I muszę przyznać polskim firmom, że trafiają akurat w mój gust
Też kupię spacerówkę leciutką ale to jeszcze czasu i czasu...
Nie pisałąm nic ale moja mała coś się 2 dni w ogóle nie ruszała... aż mi dała popis ok. 3 w nocyWolałabym żeby 24 na dobę kopała. Mimo wszystko jestem bardzo zadowolona, że kupiłam detektor. Wczoraj użyłam jak żadnego kopniaka nie było.
No i zaczynamy lada chwilę 2017 rok.. ten który przewróci u mnie wszystko do góry nogami i ten na który tak czekam!! Już tak kocham tą małą kruszynkę. Za 10 dni wizyta.Córcia jest z nami
04.2016 Aniołek [*]
11.2015 Aniołek [*]
-
nick nieaktualnyaniołkowa mama wrote:Najlepsze są te porody w filmach. Odchodzą wody, są skurcze, 10 minut w taksówce i taksówkarz musi poród odbierać bo już główkę widać^^
haha
aniołkowa mama, Milka1991, pati87 lubią tę wiadomość
-
HAPPY...3rd TRIMESTER
!!!!
Dziś zaczynam 28 tydzień i 3 trymestr!!!!!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 grudnia 2016, 09:52
misKolorowy, Milka1991, Justyna Sz, karolyn, Niebieskaa, lis87, sallvie, Jagah, pati87, Korcia, She Wolf, agadana, Reni1982, Donia12, mamaaniołków3, kasieniaczek, Omon, Venice, Kjopa3 lubią tę wiadomość
-
Lokokoko wrote:Bobas hmmm czyli jednak chyba zdecyduje się na najwyklejsza. A co sądzicie o tych wanienkach anatomicznych?
Bo np martwię się że nie poradzę sobie z kąpielą jak męża nie będzie w domku i będę zmuszona kąpać Filipka sama.
Nawet mię wiesz jak świetnie sobie poradzisz
Mój mąż wyjechał pierwszy raz na tydzień po chyba 3 czy 4 tygodniach życia młodego, myślałam że w gacie narobie a poszło gładko.
Koronku nam też było wygodniej bez niczego, trzymać młodego na ręku ale jeśli bardzo byś chciała to są takie fajne stelaże z frotte, moim zdaniem jeden z bardziej higienicznych rozwiązań. Ja kupiłam ale nie potrzebowalismy. Zaraz wrzucę linka. No i lepsze od plastiku i zmieści się w wajience Ikea. -
sallvie wrote:A co do tych basenów to podobno dzieciaczki do jakiegoś tam miesiąca życia to normalnie pływają nawet pod woda i w ogóle bo pamiętają jak to jest pływać w wodach płodowych mamy
My chodziliśmy z młodym na zajęcia na basenie od 4 msc (można od 3 ale tak zaczynał się kurs). Chodzimy do dzisiaj i nurkujemymłody nigdy się nie zachlysnal pod wodą. A wodę kochamy wszyscy. Franek jak wchodzi na basen to piszczy z radości. Oo może dzisiaj się wybierzemy!!
sallvie lubi tę wiadomość
-
Wychodzę
lekarz mówił że i tak w moim przypadku te skurcze będą częstsze i bolesniejsze a że nic się nie dzieje, w sensie szyjka itd...to nie ma sensu mnie tu męczyć. Mam brać luteine magnez i no spe i tyle
cieszę się bo szpital jest bardzo męczący a dostałam to co chciałam od początku czyli upewnić się że wszystko jest ok
jupi
spedzę sylwka z moim mężem
aniołkowa mama, Karolczyk, IGA.G, lis87, Magni, sallvie, Jagah, pati87, kahaśka, Reni1982, Donia12, kasieniaczek, Omon, Venice, Kjopa3 lubią tę wiadomość
-
-
Magni wrote:mi lekarz bardzo poleca zzo. pierwszy poród 8 lat temu miałam bez, nie był straszny czy trudny, ale jeśli teraz jest taka możliwość, żeby ten ból ograniczyc, to czemu nie skorzystać. podejrzewam, że w innych krajach to nawet się kobiety nie zastanawiają czy bez czy z, bo tam to standard i norma. no ale ja osobiście nie spotkałam nikogo, kto rodzi
łby ze znieczuleniem, więc każda opinia ważna.niania.ogg lubi tę wiadomość