X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • mada87 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiu2017 wrote:
    Ktora z Was w tym tygodniu idzie do lekarza ? Bo ja w środę rano ;)
    Ja w czwartek na 19 :)

atdcqps62brd8znj.png
  • mada87 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _tika wrote:
    A słyszałam, że jest dla dziecka srednio przyjemne, bo to taki nowy halas, ale nie jest szkodliwe. Tak jakby nam ktoś na chwile wlaczyl glosne trzaski.
    Mi tak samo lekarz powiedział. Jakby było szkodliwe, to by go nie robili.

atdcqps62brd8znj.png
  • pati87 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiu2017 wrote:
    Ktora z Was w tym tygodniu idzie do lekarza ? Bo ja w środę rano ;)
    Ja ide jutro rano ale to wizyta na nfz wiec tylko serduszka poslucham i odbiore wyniki badan.

iv09df9hp0ju3od9.png
    28.09.2015 mój kochany aniołek Ksawierek 20tc [*]
    polimorfizm C.677C/T heterozygota MTHFR

• Lokokoko Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati właśnie teraz też przeczytałam, że USG jest NIESZKODLIWE dla naszych maluchów, gdyż jest to niesłyszących fala która odbija się od ciałka dziecka tworząc czarno-biały obraz :))
    A wiele osób myli USG z Rtg i dlatego twierdzi, że jest szkodliwe. Rtg owszem jest.
    Moja teściowa wiecznie narzeka na to że robię usg co wizytę, więc już mam podstawę do obrony. Dzięki Pati, dzięki internecie :***

Ja mam wizytę we środę :*

pati87 lubi tę wiadomość

Kochany wymarzony Filipek. 01.05.2017r

tb73upjyq2xrr14e.png

[l22ngu1r4hvijs5d.png
  • Vero Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rzeczywiscie ruch tutaj :)

Aniolkowa mama mysle ze spokojnie znajdziesz lekarzy mowiacych po angielsku :)
    Tika milo slyszec dobre wiesci od Ciebie,

Misiu, ja tez mam wizyte w czwartek na 8.30

Angelika pieknie, super wiesci silny maluszek 1500 g. ja juz nie moge sie doczekac zeby wiedziec ile malenka ma :)

Ja tez pytalam o USG i nie jest szkodliwe, a jak zapytalam o bramki na lotnisku popatrzyl i powiedzial a telefon Pani uzywa? To bardziej szkodliwe dla dziecka niz przejscie przez bramke

Lokokoko lubi tę wiadomość

17.03.2017 <3 Sofia

f2w39jcgw9mcoxh4.png
  • karolyn Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MOżecie polecić jakies koszule nocne do karmienia:) ? na allegro sporo tego ale nie wiem jak z jakością. Z Dominikiem miałam firmy italian fashion i taką też na pewno kupię ale chciałabym coś innego jeszcze. Byleby nie z misiami, żyrafkami itp. taką bardziej kobiecą :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2017, 18:30

kahaśka lubi tę wiadomość

q5Anp2.pngT2kLp2.png
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, słyszałyście moze o takiej hybrydzie nosidełka z chusta? Możecie polecić jakaś alternatywę?

http://mamygadzety.pl/nosidlo-close-caboo-dla-niechustowych/

Rozważam zakup, ale moze być rownież cos innego, mam jakiś opór do standardowych chust mimo iż sa tak polecane. Po 1. obawiam sie, ze nie ogarnę tego wiązania, a w No w mojej okolicy nie ma żadnych kursów wiązania, po 2. nie podobają mi sie długie ogony wiszące z chust ani ich kolory i w ogole estetyka - nie moja bajka.

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • eforts Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A teraz to w ogóle zasieje ferment ale chciałam Cie zapytać Angelika jak Twoje cukry? Bo dziecko duże. Pewnie taka uroda ale masz już wyniki krzywej. Poprzednie dzieciaki też duże rodzilas?

Ja kiedys pytam lekarza czy na następny wizycie robimy polowkowe a on na to że usg robimy na każdej wizycie. Zwyczajnie nie nazywał ich a sprawdzał wszystko.

kahaśka lubi tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Vero Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolyn poszukaj na new look maternity, lub asos maternity moim zdaniem maja ciekawe wzory na szykownamama.pl tez sa ladne

karolyn lubi tę wiadomość

17.03.2017 <3 Sofia

f2w39jcgw9mcoxh4.png
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolyn wrote:
    MOżecie polecić jakies koszule nocne do karmienia:) ? na allegro sporo tego ale nie wiem jak z jakością. Z Dominikiem miałam firmy italian fashion i taką też na pewno kupię ale chciałabym coś innego jeszcze. Byleby nie z misiami, żyrafkami itp. taką bardziej kobiecą :)

Pare z nas zakupiło koszule z granatovo.com i sa rewelacyjne. Dodatkowo mam tez koszule ze stronki http://slodkisen.com.pl/mobile/ i sa taniutkie, ale jakość nieporównywalna z granatovo.com

2fwaugpjrxudygqa.png
  • Różowy_Kordonek Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odnośnie termometrów, tez mam zagwostkę. Kupić zwykły z giętką końcówką czy taki elektroniczny do ucha? te drugie zdają się wygodniejsze przy małym dziecku, które się kręci, wierci ale to koszt 200 zł. Któraś miała? Poleca?

kasieniaczek - mój mąż niby zwraca mi uwagę tak żartobliwie i nie drąży tematu, ale mnie strasznie drażni takie szufladkowanie "kobiecie wypada to", "a facet powinien to i tamto". Fakt, że gdyby obcy ludzie popatrzyli od boku na mnie to mogłoby to dziwnie wyglądać, że siedzę przy kieliszku piwa, ale siedzieliśmy z teściami, którzy dobrze wiedzieli, że to bezalkoholowy napój, więc uwagi mógłby sobie darować ;)

ojejku - śliczna ta mata :)

Jagah - od razu mi lepiej po Twoim wpisie :)

angelika - do baaardzo duży synek! Rany.. aż się zastanawiam czy lekarz aby na pewno prawidłowo zmierzył małego? Zawsze synek wychodził starszy o kilka tygodni? Cukier masz w normie?

Kjopa - ja zawsze kupuję przez "kup teraz" a przez koszyk zaznaczam tylko rzeczy, nad którymi sie jeszcze zastanawiam, ale wydaje mi się, że jak sfinalizujesz koszyk to możesz znowu do niego dodawać produkty bo się opróżni a później na końcu zapłacisz za wszystko razem przez PayU.

Milka - hehe.. świetnie to ujęłaś ;D Ja też od początku powiedziałam mojemu "ale Ty będziesz ze mną przy porodzie! Sama tam nie pójdę" ;D Później zapytałam "czy nie chcesz?" ale mój nie miał nic przeciwko. Śmieje się tylko, że "spróbuje" bo jak oglądamy porody na youtubie to chowa głowę w jaśka i jak na horrorze pyta "już?" ;D Jak moja rodzina pytała go czy chce być przy porodzie to śmiał się tylko i mówi, że na razie nie widzi przeciwwskazań ;D Nie wyobrażam sobie tam być bez niego, niech mi chociaż wodę pora, ręcznik, pomoże wstać, to dużo da. W tym amoku ktoś może do mnie coś mówić a ja jednym uchem wpuszczę drugim wypuszczę. No i niech widzi z czym się to wiąże, że to nie jest jak na filmach - łatwo przyszło łatwo poszło, niech doceni później żonę ;D Niestety tkwimy w tym razem. Ja też chciałabym urodzić tak żeby urodzić bez mojej obecności na porodówce no ale nie da się ;D A skoro natura tak to obmyśliła, że ja noszę dziecko przez 9 miesięcy to niech ojciec ma swój wkład choćby poprzez swoją obecność i wsparcie przy porodzie.

Kjopa - a ja się nie do końca zgadzam. W ginekologii każdy lekarz ma jakąś swoją dziedzinę, swojego konika. Nie każdy ginekolog musi być super położnikiem. Moja lekarka już na pierwszej wizycie powiedziała mi o wszystkich 3 badaniach i genetyczne pozostawiła naszej decyzji, ale do połówkowego bardzo zachęca bo można później wybrać odpowiedni szpital gdyby coś wyszło itd. Sama zaproponowała mi gdzie mogę takie badanie zrobić i wydaje mi się, że to dobrze świadczy o lekarzu, jeśli zna swoje mocne i słabe strony.

Mąż właśnie wrócił z pracy i mówi do mnie "zarobiłem na wózek dla Tymka!" i wyciąga ze spodni 2000 zł hahaaa.. dorabiał sobie przy jakiejś dodatkowej robocie i mówi, że to miała być niespodzianka na święta ale wypłacili mu dopiero teraz ;D Jeszcze zdziwił się, że mieliśmy na wózek rozplanowane 1500 zł bo "przecież mówiłaś 2000 zł". ja mu tylko mówiłam, że 1500 zł to taka średnia półka a ten anex, który mu się w kościele spodobał 2000 zł kosztował ;) Także.. chyba już wiem czym Tymek będzie po ulicy jeździł ;D

Lokokoko, Kjopa3, Niebieskaa, Omon, Jagah, niania.ogg, Milka1991, kasieniaczek lubią tę wiadomość

Najbliższa wizyta 15.03
    34bwvfxmgztsg1gb.png
  • Gabi 19 Ekspertka

Wysłany: 2 stycznia 2017, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam wizytę w czwartek . Wizytę mam na 9 rano. Będę pierwsza pacjetka

2nn3ugpje3080cv7.png

1usa20mmk6qkf2j1.png

https://www.maluchy.pl/sl-72637.png

• IGA.G Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja kupiłam termometr bezdotykowy do czoła. siostra mi poleciła. teraz wybieram inhalator :)

Antonelka lubi tę wiadomość

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • Vero Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kordonku mila niespodzianka :)

Co do termometrow ja chcialam kupic jeden do wody i jeden zwykly gietki ale pozniej stwierdzilam lepiej kupic jeden do wszystkiego wiec kupilam 5w1 za 90zl na allegro

TOPCOM TRISTAR Termometr 5w1 mysle na poczatek wystarczy

Iga a myslisz ze inhalator trzeba miec od poczatku tez ? oytam z ciekawosci bo nie byl na mojje liscie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2017, 18:47

17.03.2017 <3 Sofia

f2w39jcgw9mcoxh4.png
  • angelika1984 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eforts tak robiłam krzywa cukrowa wyszlo po godzinie 125 a po 2 godzinach 69. Pierwszy syn urodzil sie z waga 4200 i 61 cm. Urodzony 15 dni przed terminem. Druga corka z waga 3890 dluga 61 cm w 36 tc.

gannrjjgludxthfp.png[img][/img]tjkgv4f.pngwp12us3.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe mój mąż przychodzi i mówi, że zarobił na rolety ;p

Lokokoko, Milka1991 lubią tę wiadomość

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kordonku, świetna niespodzianka męża! My zaczynaliśmy w No kompletnie od zera i bez znajomosci, na początku bywało cieżko, ja nie chciałam pracować gdziekolwiek i stawiałam przede wszystkim na język. Moj maz nas utrzymywał przez rok... i pewnego pięknego dnia kiedy byliśmy na małych wielkanocnych wakacjach zaskoczył mnie pierścionkiem zaręczynowym z brylantem:) okazało sie, ze dorabiał w tajemnicy, żeby zarobić własnie na pierścionek:)))

Lokokoko, IGA.G, Milka1991 lubią tę wiadomość

2fwaugpjrxudygqa.png
  • angelika1984 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozowy kordonek. Ale dzidziuś dlugi jest.zawsze wychodzil starszy o jakies 2 tyg. A dzis 30 tc i 4 dni cos takiego wyszlo. I waga pokazana na monitorze.

• angelika1984 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 168 cm a tatus ma 198 cm.

• Różowy_Kordonek Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelika - własnie dlatego pytam czy zawsze dzidziuś wychodził starszy, bo myślałam, że ni stąd ni zowąd tak wystartował ;) Silny chłopak nie ma co! Teraz się dziwię a za tydzień wrócę z wizyty i pewnie dowiem się, że mój waży tyle samo hehe..

Niebieskaaa - to prawda, miło mnie zaskoczył, tym bardziej, że cały czas dogadywał, że 1500 zł to będzie za dużo za wózek a teraz lekką ręką wpakował wszystko do koperty "Tymek - wózek" ;D super bo szykuje nam się duuużo wydatków związanych z remontem, kupnem mebli.. sami lekarze w styczniu 700 zł do tego przegląd auta. Dobrze wiedzieć, że jeden grubszy zakup już będzie z głowy :) Co do pierścionka zaręczynowego mój mąż specjalnie za granice wyjechał do pracy sezonowej na 3 miesiące żeby zarobić na pierścionek. Oczywiście nie tylko, bo zarobił dużo więcej hehee.. ale to było miłe jak mówił, że jedzie zarobić na pierścionek :)

Niebieskaa lubi tę wiadomość

Najbliższa wizyta 15.03
    34bwvfxmgztsg1gb.png
‹‹ 1208 1209 1210 1211 1212 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ