X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • angelika1984 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kordonku pewnie tak bedzie. Moj lekarz twierdzi ze teraz to dziecko.nabiera masy w sZybkim tempie.

gannrjjgludxthfp.png[img][/img]tjkgv4f.pngwp12us3.png
  • stowtotka Przyjaciółka

Wysłany: 2 stycznia 2017, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziwczyny, któraś z Was pisała że kupiła laktator elektryczny podobno cieszący się dobrymi opiniami i popularnością. Czy to był Canpol czy Babyono?

85993e3k9358oh0b.png
    Czekamy na Mateusza
    Clexane 0,8 Encorton 20mg, Utrogestan 3x1, globulki progesteron mikronizowany, (Prolutex 2x0,25 do 10tc)
    10.1998 syn
    7.2014 (*) 10 tydz.
    4.2015 (*) 9 tydz.
    2.2016 (*) 8 tydz. Amelia

homozygota CC A1298C MTHFR

• lis87 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelika ani Ty ani tatuś niscy nie jesteście moze przez to dzidziuś wychodzi tez wiekszy wagowo. Ostatnio jak byłam na usg i wyszło 800g ale lekarz powiedział, ze długość dziecka (był nóżka wiekszy o 2,5tyg) robi sobie wagę. Także moze dlugasek bedzie :)

atdc2n0anx2cx72s.png
  • Antonelka Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieskaa wrote:
    Dziewczyny, słyszałyście moze o takiej hybrydzie nosidełka z chusta? Możecie polecić jakaś alternatywę?

http://mamygadzety.pl/nosidlo-close-caboo-dla-niechustowych/

Rozważam zakup, ale moze być rownież cos innego, mam jakiś opór do standardowych chust mimo iż sa tak polecane. Po 1. obawiam sie, ze nie ogarnę tego wiązania, a w No w mojej okolicy nie ma żadnych kursów wiązania, po 2. nie podobają mi sie długie ogony wiszące z chust ani ich kolory i w ogole estetyka - nie moja bajka.

Zobacz Niebieska czy nie podpasuje Tobie nosidlo Tula. Ono jest jakby delikatniejsze niz np stokke czy bb.

Niebieskaa lubi tę wiadomość

7.03.2017 - Nina jest z nami
  • ilae Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stowtotka jeśli myślisz o aniołkowej mamie, to ma Canpola. Ja też ten będę kupować.

Ja w wózki jeszcze będę się zaczytywać :D

I wizytuję też w tym tygodniu w środę. Na nfz, kto pierwszy ten lepszy a przyjmuje teoretycznie od 8, ale zależy od tego, ile potrwa obchód na oddziale. Zawsze około 9 przychodzi, a ja z reguły jestem pierwsza, więc do 10 powinnam być gotowa :)

aniołkowa mama, stowtotka lubią tę wiadomość

3jvzdf9h7tp5lfxx.png
  • Antonelka Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupilam dzisiaj laktator medela swing w sklepie Mlekolandia - ciekawe rzeczy maja.
    Kupilam stanik medela i top - dam znac jak to wyglada jak przyjdzie.
    Dodatkowo zostawilam majatek w aptece i dokupilam troche gadzetow - szczotke do wlosow w koncu wzielam syntetyczna.
    Termometr kupilam na podczerwien - taki do czola.
    Co do koszul - ja kupilam jedna sukienke porodowa granatovo i dwie sukienki granatovo basic - sa wezsze niz ta porodowa wiec bede ja tez wykorzystywala w domu po porodzie.

• atat Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kolejne zakupy wyprawkowe, kolejny majątek poszedl!
    A gdzie jeszcze wozki itp?
    Nawet nie zdecydowalam jeszcze co do lozka, korci mnie ta kolyska na pierwsze kilka miesiecy potem przemebluje pokoj i kupie lozeczko.
    Czy lepiej od razu lozeczko?

ponad 5 lat starań
    2 poronienia
    MTHFR, BRCA1

dqpri09kk3ufcjua.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angelika1984 wrote:
    Eforts tak robiłam krzywa cukrowa wyszlo po godzinie 125 a po 2 godzinach 69. Pierwszy syn urodzil sie z waga 4200 i 61 cm. Urodzony 15 dni przed terminem. Druga corka z waga 3890 dluga 61 cm w 36 tc.

Czyli taka uroda :)
    Mam nadzieję że u mnie nie będzie zwyżki wagowej :)

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Lokokoko Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny help!
    Byliśmy już niemal zdecydowani na wózek anex sport, ale poczytałam trochę w necie i ma opinie super i całkiem fatalne. Wręcz pół na pół. Ma może któraś z was jakieś info o tym wózku? Może wasi znajomi mają? :)
    Denerwuje mnie to... Bo zakochałam się w jednym i już nie wyobrażam sobie innego.

Kochany wymarzony Filipek. 01.05.2017r

tb73upjyq2xrr14e.png

[l22ngu1r4hvijs5d.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kordonku gratulacje wytrwałości!!! Będziesz moim goru i będę próbowała iść w Twoje ślady :) ja jestem miękka fajka ale ograniczam się!
    Właśnie zajadam chalke z Twojego.przepisu więc to trochę Twoja wina :) ale domowe wypieki to nie czekolada, prawda? :)

Angelika jak dociagniesZ do terminu to 5 kg urodzisz :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2017, 19:54

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 stycznia 2017, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonelka wrote:
    Kupilam dzisiaj laktator medela swing w sklepie Mlekolandia - ciekawe rzeczy maja.
    Kupilam stanik medela i top - dam znac jak to wyglada jak przyjdzie.
    Dodatkowo zostawilam majatek w aptece i dokupilam troche gadzetow - szczotke do wlosow w koncu wzielam syntetyczna.
    Termometr kupilam na podczerwien - taki do czola.
    Co do koszul - ja kupilam jedna sukienke porodowa granatovo i dwie sukienki granatovo basic - sa wezsze niz ta porodowa wiec bede ja tez wykorzystywala w domu po porodzie.
    Antonelko, a brałas long czy short w granatove? Ile masz wzrostu? Ja mam 167 i zalecają short do 165cm wzrostu ;)

• aniołkowa mama Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lokokoko niestety tych opinii właśnie jest całe mnóstwo... ja też przez nie nie jestem na 100% pewna czy dobrze zrobiłam że kupiłam ale stoi już na przedpokoju :D. Niektóre opinie to np. że pasy w spacerówce są za wysoko (biodrowe) ale można po prostu wymienić wkładkę. Sama nie wiem co Ci powiedzieć :D na FB jest grupa Anex Classic- Sport- Cross. Może to Ci pomoże choć tam też są zwolennicy i Ci którym się coś popsuło :D
    Wydaje mi się, że ten wózek jest ostatnio "na topie" i temu tyle o nim można znaleźć. Niestety też spora część to pewnie kampania reklamowa.

Stowtotka, dokładnie tak jak napisała Ilae mam Canpol Babies Easy Start.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2017, 19:56

Córcia jest z nami :)

04.2016 Aniołek [*]
    11.2015 Aniołek [*]
  • Antonelka Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lokokoko wrote:
    Dziewczyny help!
    Byliśmy już niemal zdecydowani na wózek anex sport, ale poczytałam trochę w necie i ma opinie super i całkiem fatalne. Wręcz pół na pół. Ma może któraś z was jakieś info o tym wózku? Może wasi znajomi mają? :)
    Denerwuje mnie to... Bo zakochałam się w jednym i już nie wyobrażam sobie innego.

Koko chyba kazdy wozek tak ma jak i inne produkty.
    Ja bym nie sugerowala sie opiniami w necie az tak bardzo - jak podoba Ci sie, wygodnie prowadzi sie to najwazniejsze.
    Jedna z ciotek skrytykowala moj wybor co do koloru wozka i wogole...a jej corka miala wielkie klamoty, ktorych moja tesciowa jak pomagala opiekować sie dzieckiem nie mialamsily prowadzic i targac po schodach wiec jej powiedzialam zartem ze co z tego ze czarny jak lekki.
    Pamietaj, ze czesciej swoje zale wylewaja ludzie niezadowoleni niz daja pochwaly zadowoleni.

Milka1991 lubi tę wiadomość

• _tika Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam canpol. I sobie chwale.

stowtotka lubi tę wiadomość

mjvyanliyoyciuje.png
    bhywroeqc6cb0gak.png
  • Lokokoko Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmm... No ciekawe właśnie. Bo na niektórych stronach pisze ze jest to wózek 2016r.o bebetto jest sporo dobrych, ale wizualnie jakoś już mi się nie podobają.
    Super są venicci, ale kolorystyka jest mega ograniczona.

Kochany wymarzony Filipek. 01.05.2017r

tb73upjyq2xrr14e.png

[l22ngu1r4hvijs5d.png
  • Antonelka Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojejku wzielam long - mam 167. Na targach jak bylam to pani od razu powiedziala ze ładniej bedzie prezentowala sie long.
    Taka wzielam ale nie mierzylam jak przyszla. Wydaje sie byc ok jak przylozylam do siebie :-)

ojejku lubi tę wiadomość

• kahaśka Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieskaa wrote:
    Dziewczyny, słyszałyście moze o takiej hybrydzie nosidełka z chusta? Możecie polecić jakaś alternatywę?

http://mamygadzety.pl/nosidlo-close-caboo-dla-niechustowych/

Rozważam zakup, ale moze być rownież cos innego, mam jakiś opór do standardowych chust mimo iż sa tak polecane. Po 1. obawiam sie, ze nie ogarnę tego wiązania, a w No w mojej okolicy nie ma żadnych kursów wiązania, po 2. nie podobają mi sie długie ogony wiszące z chust ani ich kolory i w ogole estetyka - nie moja bajka.
    Podobne to do meitai. Ja szyłam sobie jak mała miała 6/7 mcy

BGRAp2.pngFBmcp2.png

• pati87 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie zakochałam w quinny moodd rozowy z biała ramą.
    Kupię go tylko używany bo na nowy mnie nie stac niestety.

iv09df9hp0ju3od9.png
    28.09.2015 mój kochany aniołek Ksawierek 20tc [*]
    polimorfizm C.677C/T heterozygota MTHFR

• Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojejku, ja mam 160 cmi wzięłam long i jest super, bo szukałam czegoś dłuższego. Koszmarne sa dla mnie krótkie koszule, bardzo opięte na brzuchu i pupie... jeszcze nie daj Boże lekko prześwitujące i np. w kolorze jasnozielonym lub brzoskwiniowym z "urocza" żyrafa albo innym niedźwiadkiem. Nie wiem skąd ta upiorna moda...

Antonelka, ojejku, vitae13 lubią tę wiadomość

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • Monika34 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam medela i poleam goraco bo syn odstawil sie od piersi jak mial.3miesiace a jandzieki niemu odciagalam litr za jednym posiedzeniem i karmialm do 8miesiaca.

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
‹‹ 1209 1210 1211 1212 1213 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ