Kwietniowe Szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny, ja tak z innej beczki...o kosiniakowe...bo tego jeszcze nie doczytałam...
Termin porodu przypadnie mi na czas kiedy bede juz nieubezpieczona (koniec umowy o prace na zastepstwo w dn 31,03.2017), pewnie z tydzien czy dwa pociagne L4...a co potem? Czy musze isc do UP zarejestrować się jako bezrobotna? Czy przez miesiac mam jeszcze ochronę? A jak pojde do Urzedu Gminy zlozyc wniosek o kosiniakowe to z automatu jestem ubezpieczona? a Dzieciątko?
Reni1982
09.04.2017 r. Miłoszek jest z nami
-
Ilae - dziękuję za informację :-*
Nie chcę zbyt dużo wydać ma laktator. Kupię Canpola - świetny stosunek ceny do jakościWiem, że medela jest dobra a szczególnie jakiś konkretny model, jaki nie pamiętam. No i jeszcze jest avent elektryczny też podobno niezły.
Czekamy na Mateusza
Clexane 0,8 Encorton 20mg, Utrogestan 3x1, globulki progesteron mikronizowany, (Prolutex 2x0,25 do 10tc)
10.1998 syn
7.2014 (*) 10 tydz.
4.2015 (*) 9 tydz.
2.2016 (*) 8 tydz. Amelia
homozygota CC A1298C MTHFR
-
Haha niebieskaa wlasnie miałam takie same odczucia co do koszul:) pokazałam mężowi koszule z żyrafką i śmialiśmy się, że to może na połóg co by facet kompletnie nie miał na swoją partnerkę ochoty
Co do kupna łóżeczka to ja go nie kupuje tylko ze względu na to, że kuzynka pożycza mi kołyskę, normalnie miałam w planach tiny love 3 w 1 i łóżeczko w sypialni.
Teraz będzie tylko ta pożyczona kołyska, po 5 miesiącach oddam i kupię łóżeczko...koniecznie białe:))))
Kupiłam dziś rożek, czapeczke, skarpetki, niedrapki, pajacyk podkład, starszakowi skarpety i dresy, najstarszemu (męzowi) dresy, skarpety
normalnie spóźniony Mikołaj:))))
Ciekawe kiedy przyjdzie mi ten kocyk z podusią minky))
Ciuszków mam już sporo na 56, więc pora zacząć szukać większych rozmiarów.
-
Venice wrote:Dziewczyny co myślicie o takich otulaczach? Macie w planach takie kupić? Ja rożek jeden napewno będę miała, ale jeszcze nad tym się zastanawiam
https://www.instagram.com/otulacz/
Zastanawialam sie nad podobnym - wombie.
Ale doszlam do wniosku, ze na razie rozek. Jak okaze sie, ze po wyrosnieciu z rozka bedzie placzliwa a takie owijanie pomoze fo pewnie kupie ale na poczatek chyba nie.7.03.2017 - Nina jest z nami
-
karolyn wrote:Haha niebieskaa wlasnie miałam takie same odczucia co do koszul:) pokazałam mężowi koszule z żyrafką i śmialiśmy się, że to może na połóg co by facet kompletnie nie miał na swoją partnerkę ochoty
Co do kupna łóżeczka to ja go nie kupuje tylko ze względu na to, że kuzynka pożycza mi kołyskę, normalnie miałam w planach tiny love 3 w 1 i łóżeczko w sypialni.
Teraz będzie tylko ta pożyczona kołyska, po 5 miesiącach oddam i kupię łóżeczko...koniecznie białe:))))
Kupiłam dziś rożek, czapeczke, skarpetki, niedrapki, pajacyk podkład, starszakowi skarpety i dresy, najstarszemu (męzowi) dresy, skarpety
normalnie spóźniony Mikołaj:))))
Ciekawe kiedy przyjdzie mi ten kocyk z podusią minky))
Ciuszków mam już sporo na 56, więc pora zacząć szukać większych rozmiarów.
Krzys 14.11.2015 38 tc 3540g 54 cm. Piotr 25.04.2017 38 tc 4380 g 59cm -
Lokokoko wrote:Dziewczyny help!
Byliśmy już niemal zdecydowani na wózek anex sport, ale poczytałam trochę w necie i ma opinie super i całkiem fatalne. Wręcz pół na pół. Ma może któraś z was jakieś info o tym wózku? Może wasi znajomi mają?
Denerwuje mnie to... Bo zakochałam się w jednym i już nie wyobrażam sobie innego.więc trochę ciężko mi uwierzyć, że to opinie prawdziwych użytkowników, zwłaszcza, że ma też sporo negatywnych.
Ja za szukanie wózka na poważnie wezmę się jak pójdę na zwolnienie, czyli pewnie w lutym. Na razie na podstawie opinii i parametrów wypatrzyłam Jane Muum i Mutsy Evo. Zależy mi przede wszystkim na tym, żeby był lekki (nie mamy windy ani wózkowni w bloku) i mieścił się do bagażnika w sedanie. -
A wracając do koszul to uwierzcie bądź nie ale w czasie porodu i po nim przez jakiś czas się ma kompletnie w du... jak się wygląda
) poza tym cieknace ba tryskajace mleko z piersi zmusza do częstego przebierania..
Krzys 14.11.2015 38 tc 3540g 54 cm. Piotr 25.04.2017 38 tc 4380 g 59cm -
Ja nie miałam niestety otulacza, ale owijalam małego ciasno pieluszka i wkładalam do rozka, na niego świetnie to działało, zaraz się uspokajal.
Też myślę, że przy porodzie nie jest ważne, co się ma na sobie. Ja mialam na sobie koszule nocna pozyczona od tesciowej na zapas i zapomnialam przebrać na koszulke kupiona specjalnie na porod:D
-
Venice- mialam podobny otulacz, bylam zadowolona z uzytkowania, zwlaszcza w okresie rozpoczynajacym kolki. Rozkiem nie bylam w stanie tak przyjemnie i ciasno owinac maluszka
bobas- mialam to szczescie, ze urodzilam w sierpniu i spora czesc pologu i karmienia chodzilam w topach na ramiaczkach i lekkim szlafroku, bo mialam wrazenie, ze czesciej zmienialam sobie domowa 'pizame' niz dziecku pajaceTeraz nie zamierzam inwestowac w drogie pizamki, dopoki nie ogarne tryskajacego mleka
Mnie tez dzisiaj Mezulek uszczesliwil, bo przywiozl drewniany kojec, od razu wspolnie z Diabolina przystapili do montazu, no i teraz ta wizja drugiego dziecka stala sie taka jeszcze prawdziwsza, realna, no i taka radosna dla kazdego z NasZaraz kazdy zaczal cos dopowiadac, np. ze Zosia bedzie odpoczywala razem z Siostra, a On jak bedzie gotowal obiad to sobie przyjedzie z dzieckiem do kuchni, etc
Omon lubi tę wiadomość
-
witam was dziewczyny dawno mnie tu u was nie było... postaram sie was nadrobic o ile chlopcy mi na to pozwola ...mialam ciezki okres ostatnio gdyz jestem sama z dzieciakami maz w uk i ciagle jestem w biegu na neta nawey nie mam kiedy zajrzecc bo jak chlopaki zasypiaja to i ja tez. na swieta męża miało nie byc a tu taka niespodzianka zapukał we wigilie nam do drzwi... meega niespodzianka duze wzruszenie... chlopcy przeszczesliwi odiazył mnie z obowiazków a ja odpoczywałam niestety co dobre szybko sie konczy i maz dzis wrócił do uk cały dzien mam beznadziejny smutny i ciagle zalana lzami chodze ...;/ bylismy 28.12 na wizycie nasza Majeczka ważyla juz 793g ahh a jak ccudnie ziewala na usg
sorki musiałam sie pozalic
teraz sprobuje was nadrabaic
córeczko czekamy na Ciebie
-
Reni ja niestety nie odpowiem na Twoje pytanie, ale skorzystam z okazji i też zapytam o coś podobnego.
Nie pamiętam już, czy są tu jakieś rolniczki ubezpieczone w KRUS?
Bo męża coś dziś naszło żebym sprawdziła jak wygląda macierzyński w krusie i kto wypłaca kosiniakowe. No i znalazłam na stronie krus, że zasiłek macierzyński to już nie jest 4-krotność emerytury, tylko 1000zł co miesiąc przez rok. No a kosiniakowe wg tego co znalazłam to jest z gminy, więc należy mi się to i to, czy się wykluczają? Bo 2 tys. co miesiąc to jakoś za ładnie wyglądaReni1982 lubi tę wiadomość
-
Negatywne opinie o wozkach tez pisze konkurencja - troche zajmowalam sie istnieniem firm w sieci wiec wiem, ze nie tylko dobre opinie tworzy marketing.
Co do koszul i wygladu - wiadomo na pewno wazniejsze rzeczy sa istotne w trakcie porodu niz sam wyglad ale jesli mozemy poczuc sie bardziej komfortowo w ladnym wdzianku to jestem za.
Niestety pare razy bylam w szpitalu ale zawsze dbalam aby czuc sie dobrze w ubraniu, delikatnym makijazu bo to bardzo poprawia samopoczucie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2017, 22:41
7.03.2017 - Nina jest z nami
-
Omon wrote:Reni ja niestety nie odpowiem na Twoje pytanie, ale skorzystam z okazji i też zapytam o coś podobnego.
Nie pamiętam już, czy są tu jakieś rolniczki ubezpieczone w KRUS?
Bo męża coś dziś naszło żebym sprawdziła jak wygląda macierzyński w krusie i kto wypłaca kosiniakowe. No i znalazłam na stronie krus, że zasiłek macierzyński to już nie jest 4-krotność emerytury, tylko 1000zł co miesiąc przez rok. No a kosiniakowe wg tego co znalazłam to jest z gminy, więc należy mi się to i to, czy się wykluczają? Bo 2 tys. co miesiąc to jakoś za ładnie wygląda
Omon, ja na krusie nie jestem, ale z tego co wiem to to się niestety nie dubluje. A jeżeli oboje rodzice są na krusie to też tylko jedno z nich dostanie.
Lis, przy cholestazie nie ma wysypki, dlatego wysypka przy swędzeniu to jest dobry znaktrzymam kciuki za wyniki
lis87 lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-71898.png
https://www.maluchy.pl/li-72950.png -
Ewelina 3 wrote:dziewczyny a mam do was pytanie jak wasze maluszki sa u was w brzuszkach ulożone?? u mnie puki co wciaz głółwką do góry..
-
mada87 wrote:U mnie na 2 ostatnich usg w 18 i 21 tc mam wpisane "ułożenie główkowe podłużne" czyli chyba głowką w dół. Ale na tym etapie to się chyba jeszcze może nie raz obrócić?
mada87 lubi tę wiadomość