X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • Reni1982 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja tak z innej beczki...o kosiniakowe...bo tego jeszcze nie doczytałam...
    Termin porodu przypadnie mi na czas kiedy bede juz nieubezpieczona (koniec umowy o prace na zastepstwo w dn 31,03.2017), pewnie z tydzien czy dwa pociagne L4...a co potem? Czy musze isc do UP zarejestrować się jako bezrobotna? Czy przez miesiac mam jeszcze ochronę? A jak pojde do Urzedu Gminy zlozyc wniosek o kosiniakowe to z automatu jestem ubezpieczona? a Dzieciątko?

Reni1982

09.04.2017 r. Miłoszek jest z nami :)
    dqpr2n0a86al9imd.png
  • stowtotka Przyjaciółka

Wysłany: 2 stycznia 2017, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilae - dziękuję za informację :-*

Nie chcę zbyt dużo wydać ma laktator. Kupię Canpola - świetny stosunek ceny do jakości :-) Wiem, że medela jest dobra a szczególnie jakiś konkretny model, jaki nie pamiętam. No i jeszcze jest avent elektryczny też podobno niezły.

85993e3k9358oh0b.png
    Czekamy na Mateusza
    Clexane 0,8 Encorton 20mg, Utrogestan 3x1, globulki progesteron mikronizowany, (Prolutex 2x0,25 do 10tc)
    10.1998 syn
    7.2014 (*) 10 tydz.
    4.2015 (*) 9 tydz.
    2.2016 (*) 8 tydz. Amelia

homozygota CC A1298C MTHFR

• karolyn Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha niebieskaa wlasnie miałam takie same odczucia co do koszul:) pokazałam mężowi koszule z żyrafką i śmialiśmy się, że to może na połóg co by facet kompletnie nie miał na swoją partnerkę ochoty ;)

Co do kupna łóżeczka to ja go nie kupuje tylko ze względu na to, że kuzynka pożycza mi kołyskę, normalnie miałam w planach tiny love 3 w 1 i łóżeczko w sypialni.
    Teraz będzie tylko ta pożyczona kołyska, po 5 miesiącach oddam i kupię łóżeczko...koniecznie białe:))))
    Kupiłam dziś rożek, czapeczke, skarpetki, niedrapki, pajacyk podkład :), starszakowi skarpety i dresy, najstarszemu (męzowi) dresy, skarpety :) normalnie spóźniony Mikołaj:))))
    Ciekawe kiedy przyjdzie mi ten kocyk z podusią minky :)))
    Ciuszków mam już sporo na 56, więc pora zacząć szukać większych rozmiarów.

q5Anp2.pngT2kLp2.png
  • Venice Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co myślicie o takich otulaczach? Macie w planach takie kupić? Ja rożek jeden napewno będę miała, ale jeszcze nad tym się zastanawiam

https://www.instagram.com/otulacz/

p19us65gm2vs5uf6.png
  • Antonelka Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Venice wrote:
    Dziewczyny co myślicie o takich otulaczach? Macie w planach takie kupić? Ja rożek jeden napewno będę miała, ale jeszcze nad tym się zastanawiam

https://www.instagram.com/otulacz/

Zastanawialam sie nad podobnym - wombie.
    Ale doszlam do wniosku, ze na razie rozek. Jak okaze sie, ze po wyrosnieciu z rozka bedzie placzliwa a takie owijanie pomoze fo pewnie kupie ale na poczatek chyba nie.

7.03.2017 - Nina jest z nami
  • bobas2015 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolyn wrote:
    Haha niebieskaa wlasnie miałam takie same odczucia co do koszul:) pokazałam mężowi koszule z żyrafką i śmialiśmy się, że to może na połóg co by facet kompletnie nie miał na swoją partnerkę ochoty ;)

Co do kupna łóżeczka to ja go nie kupuje tylko ze względu na to, że kuzynka pożycza mi kołyskę, normalnie miałam w planach tiny love 3 w 1 i łóżeczko w sypialni.
    Teraz będzie tylko ta pożyczona kołyska, po 5 miesiącach oddam i kupię łóżeczko...koniecznie białe:))))
    Kupiłam dziś rożek, czapeczke, skarpetki, niedrapki, pajacyk podkład :), starszakowi skarpety i dresy, najstarszemu (męzowi) dresy, skarpety :) normalnie spóźniony Mikołaj:))))
    Ciekawe kiedy przyjdzie mi ten kocyk z podusią minky :)))
    Ciuszków mam już sporo na 56, więc pora zacząć szukać większych rozmiarów.
    Ej ej ja mam różowa w żyrafy hihi i mąż nie narzeka;) bo teraz w ciąży do niej wróciłam;) ale żeby nie było na sylwestra wyskoczylam w koronkowyn body które niedawno kupiłam i udało mi się wbić jeszcze;) taki prezent na nowy rok,)

k0kdpiqv0y1cvkk1.png
    zem3upjytbg3o3al.png
    Krzys 14.11.2015 38 tc 3540g 54 cm. Piotr 25.04.2017 38 tc 4380 g 59cm
  • mada87 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lokokoko wrote:
    Dziewczyny help!
    Byliśmy już niemal zdecydowani na wózek anex sport, ale poczytałam trochę w necie i ma opinie super i całkiem fatalne. Wręcz pół na pół. Ma może któraś z was jakieś info o tym wózku? Może wasi znajomi mają? :)
    Denerwuje mnie to... Bo zakochałam się w jednym i już nie wyobrażam sobie innego.
    Też czytałam opinie o Anexie i większość z nich wygląda jakby pisali je marketingowcy firmy, na początku cała litania zalet, które wyglądają na przepisane z katalogu reklamowego a w rubryce "wady" najczęściej coś w stylu "nie ma żadnych" ;) więc trochę ciężko mi uwierzyć, że to opinie prawdziwych użytkowników, zwłaszcza, że ma też sporo negatywnych.
    Ja za szukanie wózka na poważnie wezmę się jak pójdę na zwolnienie, czyli pewnie w lutym. Na razie na podstawie opinii i parametrów wypatrzyłam Jane Muum i Mutsy Evo. Zależy mi przede wszystkim na tym, żeby był lekki (nie mamy windy ani wózkowni w bloku) i mieścił się do bagażnika w sedanie.

atdcqps62brd8znj.png
  • bobas2015 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wracając do koszul to uwierzcie bądź nie ale w czasie porodu i po nim przez jakiś czas się ma kompletnie w du... jak się wygląda ;)) poza tym cieknace ba tryskajace mleko z piersi zmusza do częstego przebierania..

k0kdpiqv0y1cvkk1.png
    zem3upjytbg3o3al.png
    Krzys 14.11.2015 38 tc 3540g 54 cm. Piotr 25.04.2017 38 tc 4380 g 59cm
  • _tika Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie miałam niestety otulacza, ale owijalam małego ciasno pieluszka i wkładalam do rozka, na niego świetnie to działało, zaraz się uspokajal.

Też myślę, że przy porodzie nie jest ważne, co się ma na sobie. Ja mialam na sobie koszule nocna pozyczona od tesciowej na zapas i zapomnialam przebrać na koszulke kupiona specjalnie na porod:D

mjvyanliyoyciuje.png
    bhywroeqc6cb0gak.png
  • Jagah Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Venice- mialam podobny otulacz, bylam zadowolona z uzytkowania, zwlaszcza w okresie rozpoczynajacym kolki. Rozkiem nie bylam w stanie tak przyjemnie i ciasno owinac maluszka :)

bobas- mialam to szczescie, ze urodzilam w sierpniu i spora czesc pologu i karmienia chodzilam w topach na ramiaczkach i lekkim szlafroku, bo mialam wrazenie, ze czesciej zmienialam sobie domowa 'pizame' niz dziecku pajace ;) Teraz nie zamierzam inwestowac w drogie pizamki, dopoki nie ogarne tryskajacego mleka :P

Mnie tez dzisiaj Mezulek uszczesliwil, bo przywiozl drewniany kojec, od razu wspolnie z Diabolina przystapili do montazu, no i teraz ta wizja drugiego dziecka stala sie taka jeszcze prawdziwsza, realna, no i taka radosna dla kazdego z Nas <3 Zaraz kazdy zaczal cos dopowiadac, np. ze Zosia bedzie odpoczywala razem z Siostra, a On jak bedzie gotowal obiad to sobie przyjedzie z dzieckiem do kuchni, etc ;)

Omon lubi tę wiadomość

1o5qp2.png<3 kAlMp1.png
  • Ewelina 3 Ekspertka

Wysłany: 2 stycznia 2017, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam was dziewczyny dawno mnie tu u was nie było... postaram sie was nadrobic o ile chlopcy mi na to pozwola ...mialam ciezki okres ostatnio gdyz jestem sama z dzieciakami maz w uk i ciagle jestem w biegu na neta nawey nie mam kiedy zajrzecc bo jak chlopaki zasypiaja to i ja tez. na swieta męża miało nie byc a tu taka niespodzianka zapukał we wigilie nam do drzwi... meega niespodzianka duze wzruszenie... chlopcy przeszczesliwi odiazył mnie z obowiazków a ja odpoczywałam niestety co dobre szybko sie konczy i maz dzis wrócił do uk cały dzien mam beznadziejny smutny i ciagle zalana lzami chodze ...;/ bylismy 28.12 na wizycie nasza Majeczka ważyla juz 793g ahh a jak ccudnie ziewala na usg :) sorki musiałam sie pozalic :) teraz sprobuje was nadrabaic :)

córeczko czekamy na Ciebie <3
    w4sq43r8r4rmbt6w.png
    74di20mmtq5kyqbu.png
    74dix1hpqenjra5g.png
  • Omon Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni ja niestety nie odpowiem na Twoje pytanie, ale skorzystam z okazji i też zapytam o coś podobnego.

Nie pamiętam już, czy są tu jakieś rolniczki ubezpieczone w KRUS?
    Bo męża coś dziś naszło żebym sprawdziła jak wygląda macierzyński w krusie i kto wypłaca kosiniakowe. No i znalazłam na stronie krus, że zasiłek macierzyński to już nie jest 4-krotność emerytury, tylko 1000zł co miesiąc przez rok. No a kosiniakowe wg tego co znalazłam to jest z gminy, więc należy mi się to i to, czy się wykluczają? Bo 2 tys. co miesiąc to jakoś za ładnie wygląda :P

Reni1982 lubi tę wiadomość

x7g1xzdvlebraz19.png
    Aniołek 12.2015 - 7tc
    zem3x1hp3fae2ksw.png
  • Ewelina 3 Ekspertka

Wysłany: 2 stycznia 2017, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny a mam do was pytanie jak wasze maluszki sa u was w brzuszkach ulożone?? u mnie puki co wciaz głółwką do góry..

córeczko czekamy na Ciebie <3
    w4sq43r8r4rmbt6w.png
    74di20mmtq5kyqbu.png
    74dix1hpqenjra5g.png
  • aniołkowa mama Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja u lekarza co prawda byłam jakiś czas temu ale po kopniakach wiem, że nóżki nadal są zdecydowanie na dole... mój biedny pęcherz to potwierdza :D

Córcia jest z nami :)

04.2016 Aniołek [*]
    11.2015 Aniołek [*]
  • Antonelka Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Negatywne opinie o wozkach tez pisze konkurencja - troche zajmowalam sie istnieniem firm w sieci wiec wiem, ze nie tylko dobre opinie tworzy marketing.

Co do koszul i wygladu - wiadomo na pewno wazniejsze rzeczy sa istotne w trakcie porodu niz sam wyglad ale jesli mozemy poczuc sie bardziej komfortowo w ladnym wdzianku to jestem za.
    Niestety pare razy bylam w szpitalu ale zawsze dbalam aby czuc sie dobrze w ubraniu, delikatnym makijazu bo to bardzo poprawia samopoczucie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 stycznia 2017, 22:41

• Antonelka Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina 3 wrote:
    dziewczyny a mam do was pytanie jak wasze maluszki sa u was w brzuszkach ulożone?? u mnie puki co wciaz głółwką do góry..

Boczkiwm lub siedzi na pupie ukosnie.

• niania.ogg Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Omon wrote:
    Reni ja niestety nie odpowiem na Twoje pytanie, ale skorzystam z okazji i też zapytam o coś podobnego.

Nie pamiętam już, czy są tu jakieś rolniczki ubezpieczone w KRUS?
    Bo męża coś dziś naszło żebym sprawdziła jak wygląda macierzyński w krusie i kto wypłaca kosiniakowe. No i znalazłam na stronie krus, że zasiłek macierzyński to już nie jest 4-krotność emerytury, tylko 1000zł co miesiąc przez rok. No a kosiniakowe wg tego co znalazłam to jest z gminy, więc należy mi się to i to, czy się wykluczają? Bo 2 tys. co miesiąc to jakoś za ładnie wygląda :P

Omon, ja na krusie nie jestem, ale z tego co wiem to to się niestety nie dubluje. A jeżeli oboje rodzice są na krusie to też tylko jedno z nich dostanie.

Lis, przy cholestazie nie ma wysypki, dlatego wysypka przy swędzeniu to jest dobry znak :) trzymam kciuki za wyniki

lis87 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-71898.png

https://www.maluchy.pl/li-72950.png
  • mada87 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina 3 wrote:
    U mnie na 2 ostatnich usg w 18 i 21 tc mam wpisane "ułożenie główkowe podłużne" czyli chyba głowką w dół. Ale na tym etapie to się chyba jeszcze może nie raz obrócić?

atdcqps62brd8znj.png
  • Gakin Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wrażenie że mój synek się wierci codziennie. Pół dnia czuje bardzo mocne kopniaki pod biustem a potem ewolucje, wypinanie i juz kopie w dół w pęcherz :) lekarz mówi że jego ułożenie póki co jest dowolne

Filipek - 09.03.17 :)
  • pati87 Autorytet

Wysłany: 2 stycznia 2017, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mada87 wrote:
    U mnie na 2 ostatnich usg w 18 i 21 tc mam wpisane "ułożenie główkowe podłużne" czyli chyba głowką w dół. Ale na tym etapie to się chyba jeszcze może nie raz obrócić?
    Tak zazwyczaj dzieci przestaja sie obracac po 32tc tak gdsies czytalam.

mada87 lubi tę wiadomość

iv09df9hp0ju3od9.png
    28.09.2015 mój kochany aniołek Ksawierek 20tc [*]
    polimorfizm C.677C/T heterozygota MTHFR

‹‹ 1210 1211 1212 1213 1214 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ