X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • Omon Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kjopa nie, nie zamawiałam koszul. Mam jedną koszulę z TXM ale większość tu pisze, że te w żyrafki itd. są niefajne, więc nawet nie wrzucam zdjęcia bo ja właśnie taką z żyrafką mam xd

A od JustineX mam takie rzeczy:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4ecdb1b3ab5d.jpg
    z kocyków najfajniejszy ten zielony (mikrofibra z bobobaby), ten ze słonikiem (bawełna z EwaKlucze) i oczywiście minky, ale minky to chyba wszystkie fajne :) I muszę powiedzieć, że się zdziwiłam bo ten niebieski w słoniki też jest z mikrofibry i z bobobaby a to zupełnie inny kocyk niż ten zielony, jakby dwa różne materiały i dwa różne szycia :O
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/9cd3a3c5d8d6.jpg
    z pieluszek to muślinowe dla mnie jak tetra (nie wiem jakie będą po wypraniu, bo któraś tu pisała, że one zyskują po praniu), najlepsza ta w chmurki - bambusowa <3 cudowna w dotyku i mam ochotę tylko takie kupować, no ale w cenie tej jednej bambusowej można 10 tetrowych kupić :P zobaczę jeszcze jak po wypraniu będzie wyglądać i chyba kupię jeszcze ze dwie, bo można się do nich tulić i tulić :D flanelowa (autka) w ogóle mi się nie podoba, jeśli ją wykorzystam to ewentualnie do przykrycia latem.
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/bf89c72f33af.jpg
    okrycia kąpielowe takie raczej zwykłe, ale piesek minky jest przecudowny zarówno z wyglądu jak i w dotyku <3 Tylko w sumie sama nie wiem, czy on do wytarcia po kąpieli jest? Bo nie pisze w nazwie, że to okrycie kąpielowe a tylko okrycie, otulacz z kapturkiem. Ale wydaje mi się całkiem chłonny i zdecydowanie przyjemniejszy od tych zwykłych. Chyba jeszcze taki kupię jeden lub dwa :)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ad3449e819b5.jpg
    rożek bardzo fajny, w końcu minky, więc wiadomo, że bardzo przyjemny :D
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/18021c4271ac.jpg

Ogólnie z zakupów jestem bardzo zadowolona :) Tylko czemu to wszystko tyle kosztuje :P

Niebieska jaka śliczna lampka <3 Też będę musiała na coś podobnego zapolować, ale to już przy wykańczaniu kącika, raczej w marcu :) Więc jak w przyszłości napiszę coś w stylu "kiedyś któraś wrzucała tu śliczną lampkę" to się przypomnij, że to Ty :P Bo teraz nawet jak wrzucę gdzieś w zakładkę to mi się gdzieś zgubi :P

Aniołkowa położna w SR mówiła, że twardość brzucha mierzy się na dnie macicy - na samej górze :) Twardnieniami w innych miejscach (na dole, na środku, po bokach) nie trzeba się w ogóle przejmować, bo to od wielu rzeczy zależy - np. ułożenie dziecka, łożyska, pełny pęcherz, a niektóre całą ciążę taki twardy mają, ale te twardnienia - skurcze przepowiadające to się sprawdza u góry :)

Niebieskaa, Jagah lubią tę wiadomość

x7g1xzdvlebraz19.png
    Aniołek 12.2015 - 7tc
    zem3x1hp3fae2ksw.png
  • Biszkopciki Ekspertka

Wysłany: 4 stycznia 2017, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny :)
    Macie już pomysły co ubrać dziecku na wyjście ze szpitala?

13.04.2017 Nasze Szczęście jest już z nami ♡
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poszlam dzis raz jeszcze do lekarza, teraz mojego rodzinnego i od pn pracuje 2 dni w tyg, jestem z siebie dumna:) bo znajac mnie to pewnie dalabym rade pracowac na pelen etat do konca ciazy.

Ale lekko zdebialam, bo pokazalam wyniki z Polski (infekcja pochwy), a lekarz mi mowi, ze w No sie tego nie leczy i on na pewno nie zlecilby mi takich badan, no chyba zebym miala uporczywe dolegliwosci...

ja czasem zastanawiam sie czy pochodze z kraju, gdzie robi sie widly z igly, czy mieszkam w kraju, w ktorym olewa sie wszystko... gin nie dosc ze mi zrobil wymaz z pochwy, to kazal umowic sie na kolejna konsultacje, przepisal antybiotyk dopochwowy i potem mam brac jakies probiotyk.

Jagah, Ty mieszkasz w Norwegii?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2017, 17:08

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • aniołkowa mama Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Omon dzięki za tego posta. Zauważyłam, że codziennie od kilku dni jak się zerwę na mój budzik na zastrzyk to z jednej strony brzucha robi mi się wielkie wybrzuszenie, zupełnie niesymetryczne. Jakby mała zareagowała na moje nagłe rozbudzenie i się wypinała :D

u góry cały czas brzuszek mięciutki :)

Ja mam dziś niezły sajgon... wymyśliłam sobie sprzedawać meble i teraz mam już chyba z 15 chętnych na 1 szafkę... Do tego wymieniamy dzisiaj inną więc będzie bałagan, rozmontywowanie (eh... te meble z Ikei) ale dzięki tej zmianie w salonie powstanie miejsce na później, na bujaczek/zabaweczki/matę, cokolwiek :) Nie mogę się doczekać tego szkraba... :D Strasznie się boję tych zmian bo tak z dnia na dzień przybywa ciuchów, zmieniamy szafy (za Waszymi podpowiedziami zdecydowałam się na szafę zamiast komody, mam nadzieję, że będzie miała dużo półeczek, poszukiwania czas zacząć).

Atat ja po drugim poronieniu dostałam jedne bardzo silne leki uspokajające. Były super ale wątpię że można je przyjmować w ciąży... Na początku ciąży byłam na melisie ale relanium z tego co wiem też można.

Pati bardzo współczuję tych długów :/ Mam w rodzinie jedną bardzo problemową osobę przez którą też dużo osób musiało wiele pieniędzy wyrzucić :( My też byliśmy stratni.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2017, 16:59

Córcia jest z nami :)

04.2016 Aniołek [*]
    11.2015 Aniołek [*]
  • Vero Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biszkopciki ja mam kilka pomyslow

1. kupilam kaftanik i polspiochy z napisem welcome home, :)oczywiscie pod spod body na ramiaczkach na gore kurteczka, czapka i buciki lub skarpetki, plus kocyk ale ten zestaw jest na 46/50cm wiec jesli sie urodzi wieksza na wszelki wypadek wezme zestaw drugi ktory jeszcze obmyslam :)

a wy juz macie jak macie moze powrzucajcie :)ja chetnie poogladam

aniolkowa mama powiem tak jest jeden szpital ktory ma wlasnie full wypas czyli, muzyczka, itd itd na koniec po porodzie macie kolacje z narzeczonym i lampke szampana np ( serio... tak jest szpital prywatny ) rzeczywiscie zapewne o tym bede mysla po porodzie hahah a szczegolnie po cc, zeby w w mojej super pizamie zjesc kolacje z ukochanym, :d wiec ogolnie wszystko super macie prywatny pokoj, Pania ktora zajmuje sie dzidzia ale... w razie komplikacji oni nie maja odpowiedniego personelu i dzwonia do glownego szpitala po fachowcow.

Wiec ja jestem zapisana na cc od razu w glownym szpitalu, tam mam swoich lekarzy,moj lekarz tez chce zebym byla pod jego opieka, znam tez wiekszosc personelu wiec nie bede ryzykowala jedyne co prawdopodobnie zrobie to doplace zeby miec pokoj 2 osobowy lub 1 z mozliwoscia zeby moj m zostal, i lazienka, w razie potrzeby ( ale jesli wszytsko bedzie ok, to raczej nie bede tego robila ).

odliczam godziny do jutrzejszej wizyty Zosia cos malo aktywna dzisiaj kopnie czasem, ale w porownaniu z wczoraj bardzo malo

17.03.2017 <3 Sofia

f2w39jcgw9mcoxh4.png
  • annak Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniołkowa mama wrote:
    Omon dzięki za tego posta. Zauważyłam, że codziennie od kilku dni jak się zerwę na mój budzik na zastrzyk to z jednej strony brzucha robi mi się wielkie wybrzuszenie, zupełnie niesymetryczne. Jakby mała zareagowała na moje nagłe rozbudzenie i się wypinała :D

Aniołkowa,
    Wprawdzie dziewczyny już uspokajały, ale ja jeszcze dorzucę, co mi lekarze powiedzieli o tym "kulkowaniu" (ja to tak nazywam, bo nie cały brzuch robi mi się twardy, tylko taka kulka czasem wyskakuje).
    Dwoje lekarzy powiedziało, że to absolutnie normalne. Jeśli dziecko zrobi jakiś gwałtowny ruch, albo samej zrobi się coś trochę gwałtownego, to macica reaguje ochronnie takim utwardzeniem. Tak mi to tłumaczyli.
    Jeśli zjawisko jest miejscowe, względnie krótkie, nie boli jakoś bardzo i nie powoduje skurczy, to wszystko ok :-)

Pati,
    Strasznie trudna sytuacja...
    Przeszłość to zawsze człowieka dopadnie :-/
    Dziewczyny dużo rad tutaj wrzuciły. Trzymam kciuki, żeby udało Wam się jakoś złagodzić sprawę, bo pewnie całkiem się jej pozbyć to będzie trudno.

aniołkowa mama lubi tę wiadomość

<3 16.03 2017 - przyszłaś do mnie...
    iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• aniołkowa mama Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vero, ten szpital o którym ja pisałam nie jest prywatny. Taki normalny. Mój lekarz nie pracuje w żadnym z nich więc jeśli chodzi o opiekę to i tak mi obojętnie gdzie będę...

Biszkopciki ja mam sporo ładnych ciuszków ale nie myślałam o czymś specjalnym na wyjście.. Jedyne co mam, bo wczoraj jeden dostałam, to kombinezoniki na rozmiar 56 i inny 62/68 więc jestem ubezpieczona jakby mała była wielkoludem i byłoby zimno :)

Dziękuję Jagah, Omon, Annak i wszystkim innym za odpowiedzi o twardszym brzuszku :) Każda odpowiedź więcej bardziej uspokaja.

Powiedzcie proszę czy przed użyciem pierze się absolutnie wszystko dla maluchów? Tj. ciuszki, pieluszki, kocyki, prześcieradła, śpiworki itp itd?? a Co z maskotkami czy też wyściółką w wózku?? Może maskotki potraktować takim żelazkiem parowym? (mam turystyczne ale tyle co na maskotkę to dam radę chyba).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2017, 17:21

Córcia jest z nami :)

04.2016 Aniołek [*]
    11.2015 Aniołek [*]
  • Różowy_Kordonek Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonelka - też przez chwilę rozważałam snuza ale naczytałam się, że przy noworodkach ciężko go zaczepić, że sprawdza się przy większych dzieciach. Wiem, że przy dzieciach urodzonych w terminie, nie ma wskazań do takiego monitora, ale ja chyba nie potrafiłabym się czymkolwiek zająć na dłużej (w kuchni, łazience) i non stop zaglądałabym czy Mały oddycha. Może zostawię ten zakup na później, kiedy skompletuję już z grubsza całą wyprawkę, bo to droga inwestycja.. co do niani zastanawiam się czy jest mi potrzebna. Mamy tylko parter a w nim dwa pokoje, ale u góry mieszka teściowa i pewnie czasem zasiedzimy się u niej na kawie i pod tym kątem myślałam o niani. Ewentualnie kiedy wystawię Małego w wózku przed domem do słonka a ja będę chciała się czymś zająć w mieszkaniu, wtedy też by się przydała. Muszę to przemyśleć.

Powiedzcie mi, macie na swojej liście wyprawkowej dla dzidziusia rajstopki? Będą nam potrzebne w kwietniu? Myślę, że wygodnie byłoby nałożyć po domu rajstopki i jakąś bluzeczkę ale znowu nie wiem w jaki rozmiar celować 56 czy 62? W maju albo czerwcu już raczej nie nałoży, ale może lepiej wziąć 62 i ewentualnie lekko popodwijać? W końcu nie wiem jak duży się urodzi i 56 może się nie nadać.

Venice - sama zastanawiałam się nad tą piżamką ale w końcu upolowałam na allegro ładne długie spodnie i dokupiłam do tego topy z H&M typowo do karmienia. To dla mnie najwygodniejszy wariant.

Peg - dziękuję za opinię odnośnie monitora :)

kasieniaczek - nie ma za co. Ja koszul nie lubię i kupię tylko do porodu taką tańszą. W domu będę spać w piżamkach i tak jak napisałam wyżej, zamówiłam 3 pary długich spodni.

Jedne za 20 zł https://d.allegroimg.com/original/060fd7/5a14afa44102b30940487bf79e9d

i dwie pary każda za 40 zł https://c.allegroimg.com/original/012585/da3c9796438baada51ca7bb42a1c, https://f.allegroimg.com/original/01d9b2/70b7afce498d9c8c8c1b5f99409f

do tego topy z H&M dwa normalne elastyczne dłuższe na cienkich ramiączkach a dwa typowo z rozpinanymi miskami. Te zwykłe wykorzystam jeszcze teraz do spania, bo obecne są już przykrótkie a te rozpinane jeszcze dokupię, chyba,że te zwykłe też się sprawdzą, ale to ocenię jak przyjdą.

Kupiłam jeszcze taką koszulkę w H&M http://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0423819007.html

tez z myślą do spania jakby było chłodniej to nałożę na tą na ramiączkach a jak nie to będzie na jesień/zimę. Wiem, że te rzeczy wykorzystam.

Jeśli okaże się, że mój szpital nie pozwalać będzie na piżamki to będę musiała dokupić jakieś dwie koszule.

Mam upatrzoną tą https://naszsmyk.pl/pl/p/Italian-Fashion-Koszula-do-Karmienia-Aries-M-/4828

i tą https://naszsmyk.pl/pl/p/Italian-Fashion-Koszula-do-Karmienia-Love-M-Szary/4106

mają podobny wzór, więc mogę je nosić osobno jako dwie koszule albo w chłodniejsze dni tą drugą rozpiętą narzucić na pierwszą jako szlafroczek ;) Tak to sobie wymyśliłam ;D Ale koszule kupię już w przyszłym miesiącu jak dowiem się jakie jest stanowisko szpitala.

Figurę mam taką jak Ty, więc znam ten problem. Coś pasuje w biodrach ale wisi w biuście i odwrotnie :/ Dlatego staram się wybierać ubrania elastyczne albo w kształcie tuby ;)

Ilae - z porcji wychodzą dwie chałki :)

niebieskaaa - raaany... z takim brzuszkiem to byś mogła po wybiegu chodzić a nie na forum ciążowym siedzieć ;D Maluteńki, fajnie :)

Milka - super brzuszek i figura :) Co do rozstępów ja mam cały tyłek pocięty :/ niestety przybyło ich.. Byleby na tyłku się skończyło.. a mama i siostra nie miały ani jednego! I co? Gdzie ten genetyczny brak skłonności?!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2017, 17:24

Niebieskaa, Milka1991 lubią tę wiadomość

Najbliższa wizyta 15.03
    34bwvfxmgztsg1gb.png
  • Karolczyk Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biszkopcik- chciałam Ci odpisać co planuję ubrać maluchowi na wyjście, ale jednak zmieniłam zdanie :D Nie mam pojęcia, jak ubrać dziecko :D Dostałam taki komplecik- czapeczka, śpiochy, kaftanik i bluzeczka. Domyślam się, że to za mało. Na to kurteczka? Jakieś cieplejsze półśpiochy? Matko, nic nie wiem :D

Omon- napisz proszę, ile kupujesz pieluch? Czytałam, że masz tam muślin, bambus i tetrę. Wiem, że bambus to do okrycia malucha. Tetrowe to chyba takie bardziej robocze- do wytarcia, podłożenia itp., dobrze myślę? A muślin? Ja Cię kręcę, nic nie wiem, naprawdę! :D

ojejku, Omon lubią tę wiadomość

8p3ougpjhoxgctvx.png
  • kahaśka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Donia12 wrote:
    Mój też miał hypotofie i też leżałam na patologii. Urodził się 3800 i 59 cm
    Niezły hipotrofik hehe

BGRAp2.pngFBmcp2.png

• IGA.G Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam na wyjście ze szpitala 3 kombinezony ;p jeden kupiła mi siostra, dwa dostałam. jeden typowo zimowy, drugi polar z kożuszkiem, trzeci cieńszy polarowy, zależy jaka będzie temperatura, mam czapeczkę i chusteczkę na szyjke. a pod spód chyba body/kaftanik i pajac/śpichy. sama jeszcze nie wiem :) tak tylko gdybam :)

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • _tika Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JEJKU, znów nie nadążam za wami.

Ja myślałam o takich kombinezonach na wyjście, jeśli bęzie chlodno (a ma być):

http://allegro.pl/kombinezon-mieciutki-z-uszkami-misiek-r-0-3-d22-i6136726518.html#imglayer

nie umiem wstawiać zdjęć;(

IGA, mnie też strasznie żebra bolą,nie wiem jak się ułożyć:(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2017, 17:37

mjvyanliyoyciuje.png
    bhywroeqc6cb0gak.png
  • Vero Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolczyk, ja mam ten sam problem i w sumie kupilam wszystkie rodzaje tetra, bambus, muslin, i flanela hahah zobaczymy do czego sie przydadza

aniolkowa mama rozumiem ja bym poszla poogladac oddzialy, personel, moze twoj lekarz moze Ci polecic, ale jesli chodzi o kadre to mylse ze najlepsze sa w uni spitalach ( nie wiem jak jest u was )do prywatnego ogolnie bym sie bala isc i ta cena...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2017, 17:38

17.03.2017 <3 Sofia

f2w39jcgw9mcoxh4.png
  • _tika Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam w domu kokosową pieluszkę, i była super na upały. Poza tym tylko tetrowe miałam.

mjvyanliyoyciuje.png
    bhywroeqc6cb0gak.png
  • Antonelka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozowy Kordonku moja kolezanka dostala - ale nie wiem na jakiej zasadzie - snuze do blizniakow wczesniakow - drugi dokupiła - dzieci byly malenkie bo urodzone z waga 1500 g..
    Jej wlasnie odradzano inne. Ale jak ze wszystkim - co czlowiek to opinia :-)

Co do ubranka na wyjscie ze szpitala - chyba body i pajacyk lub body,polspiochy i jakas bluza, sweterek a do tego kombinezonik - mam jeden na polarze, pikowany wydaje sie byc dobry na zimny dzien a jai bedzie cieplej to mam takiego misla z HM. No i czapka :-)
    Pytanie kiedy urodzimy - ja mam termin z usg 30.03. - wiadomo moze byc cieplo albo nawet snieg. Poza tym pytanie jak dotrzymam do terminu bo rownie dobrze moge urodzic w polowie marca. Moj m twierdzi, ze od koncowki lutego nalezy byc w gotowosci.

Ja wczoraj przegladalam ubranka - mam sporo ale duzo takich wiekszych np 62 i 68.
    Brakuje mi malych body ale wstrzymam sie z dokupieniem do usg 3 trymestru - zobaczymy jak rosnie malenka.
    Poki co lekarze oceniaja, ze bedzie mala/normalna wiec troche pochodzi. Tym bardziej, ze te rozmiarowki sa tak rozne, ze jestem przekonan, ze czasami 62 bedziw lepsze niz 56.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2017, 17:44

7.03.2017 - Nina jest z nami
  • pati87 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maz byl dzis u komornika zadeklarowal na razie po 200zl na miesiac, a jak dostanie pieniądze z funduszu alimentacyjnego to po 500zl (od lutego lub kwietnia) wiec komornik niby mu powiedzial ze jesli systematycznie tzn raz w miesiacu bedzie placil to on nie bedzie wszczynal postepowania i nie bedzie przychodził do domu o ile kwota wplacana befzie większa niz odsetki miesieczne a odsetki okolo 30zl wiec wiecej bedzie płacone.

Tylko czy wierzyc komornikowi ze tak bedzie i nie zabierze naszego majatku wspólnego czyli auta?

iv09df9hp0ju3od9.png
    28.09.2015 mój kochany aniołek Ksawierek 20tc [*]
    polimorfizm C.677C/T heterozygota MTHFR

• Biszkopciki Ekspertka

Wysłany: 4 stycznia 2017, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja własnie nie wiem co takiemu dziecku się zakłada na wierzch :(
    Może być bardzo ciepło, a może być bardzo zimno. Mam kupiony kombinezonik taki jakby śpiworek z H&M, który ma rozpięcie na nogi, żeby przełożyć pas samochodowy w foteliku tego typu: 42fee5cb803c299bmed.jpg
    ale gdzieś czytałam, że dziecka się nie wkłada do fotelika w kombinezonie i nawet nie wiem czy w takim wejdzie. Prędzej w takim cieńszym polarkowym, jak myślicie?

13.04.2017 Nasze Szczęście jest już z nami ♡
  • Misiu2017 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Donia12 wrote:
    Ja już czekam u stomatologa. Zabrałam męża wcześniej z pracy i on pojechał z dzieckiem do domu. Człowiek sobie zaplanujesz czego to nie zrobi jak będzie dziecko w przedszkolu a potem g.. z tego wychodzi bo on od miesiąca w domu. Stomatologa 3 razy przekladalam.
    A przy dwójce to dopiero będzie :) :)
    Dziadki wszystkie daleko- muszę zagrać w totka to im chatę kupię na miejscu- przydało by się mieć ich pod ręką

Misiu - to już kawał chłopaka. Po tych wymiarach to rzeczywiście wychodzi na ten tydzień ciąży?

Kjopa ja to nie wiem czy mój by połknął tabletkę. Jak patrzę na jego babcie albo ojca co oni wyczyniają biorąc leki to słabo to widzę - oj słabo. Chociaż może jakby był wybór: zastrzyk albo tabletka to by się przekonał, bo on do igieł jak większość facetów ;) Pod koniec tygodnia powinnam mu zrobić badanie krwi. Nie wiem jak to będzie :D
    Tak wychodzi na równo 26 tc . Czyli tak jak jest - lekarz mówi ze wymiarowy ;)

Donia12 lubi tę wiadomość

Synek :* urodzony 1.04.2017 <3
  • Antonelka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez czytalam, ze nie wozi sie w kombinezonie.
    Moze warto pod szpitalem rozgrzac samochod, zdjac dziecku w samochodzi kombinezonik, zapiac pasy i okryc kocykiem, kombinezonem. Sama nie wiem.

7.03.2017 - Nina jest z nami
  • pati87 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z rzeczy przyjemnych sprzedalam dzis wozek ktory dostaliśmy. A nasz uzywany quinny jest w wysylce. Doplacamy 950zl do naszego wymarzonego wozeczka dla corci.

Oczywiście tesciowie nawet grosza nie dolozyli nam do wozka a wiedza ze zamowilismy i nawet nie zaoferowali sie ze pomoga. Oczywiście jak rodzila sie meza corka to wozek jej kupili z gornej półki. I do lutego beda uszyte 2 suknie do tanca dla niej za 1400zl i dodatkowo tesciowie jeszcze jej kupia 2 pary butow za jakieś 250zl za parę.

Takze teges jest tak jak myslalam niestety.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2017, 18:15

iv09df9hp0ju3od9.png
    28.09.2015 mój kochany aniołek Ksawierek 20tc [*]
    polimorfizm C.677C/T heterozygota MTHFR

‹‹ 1225 1226 1227 1228 1229 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ