X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • Antonelka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taka mala rada choc moze tylko dotyczyc malaje grupy - jesli Wasze dzieci sa ze zwiazkow nieformalnych przed narodzinami warto zlozyc w urzedzie oswiadczenie o ustaleniu ojcostwa. Dzieki temu dziecko bedzie mialo nazwisko ojca - jesli Wam na tym zalezy. U mnie w szpitalu mowili, ze to konieczne do dokumentow.

7.03.2017 - Nina jest z nami
  • Antonelka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati nie jestem za tym aby roznicowac ale pewnie rekompensuja jej brak matki.
    Z drugie strony poptrz na to, ze spora czesc wydatkow w zwiazku z prezentami od tesciow Wam odpada.

• kahaśka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonelka wrote:
    Tez czytalam, ze nie wozi sie w kombinezonie.
    Moze warto pod szpitalem rozgrzac samochod, zdjac dziecku w samochodzi kombinezonik, zapiac pasy i okryc kocykiem, kombinezonem. Sama nie wiem.
    W tych kombinezonach bez nóg pasy zapina się pod spodem, dlatego mają te otworki. Nie powinno się pasów zapinać na kombinezonie czy kurtce

BGRAp2.pngFBmcp2.png

• kahaśka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonelka wrote:
    Taka mala rada choc moze tylko dotyczyc malaje grupy - jesli Wasze dzieci sa ze zwiazkow nieformalnych przed narodzinami warto zlozyc w urzedzie oswiadczenie o ustaleniu ojcostwa. Dzieki temu dziecko bedzie mialo nazwisko ojca - jesli Wam na tym zalezy. U mnie w szpitalu mowili, ze to konieczne do dokumentow.
    Niekoniecznie. Aby uznać ojcostwo przy rejestracji w urzędzie potrzebni są oboje w przypadku braku ślubu. Jeśli małżeństwo może to zrobić jedna osoba

BGRAp2.pngFBmcp2.png

• Antonelka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w kwitach w szpitalu wtedy co wpisuja jesli nie ma ustalonego ojcostwa?

• sallvie Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny ja to chyba jednak bez tego forum żyć nie mogę :) Zaraz postaram się was coś tam nadrobić :) Antonelka nie trzeba składać oświadczenia żadnego żeby dziecko miało nazwisko ojca :) Ja żyje w związku nieformalnym i moje maleństwo co prawda w szpitalu przyjdzie na świat z moim nazwiskiem ale tak jak pisze kahaśka wystarczy że idąc do urzędu w celu zarejestrowania malucha pójdę razem z narzeczonym i on potwierdzi że to jego dziecko i że ma mieć jego nazwisko :) Jedyne co to nie mógłby mój narzeczony sam iść zarejestrować malucha jeśli jesteśmy bez ślubu :) - 100% pewne to wszystko bo bratanice mojego narzeczonego urodziły się właśnie przed ślubem rodziców z nazwiskiem ojca nie było problemów ale szwagier nie mógł sam zarejestrować starszej córki musiała być przy tym matka :)

kahaśka lubi tę wiadomość

Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
    Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
    Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs

iv09jw4z732yf0w9.png
  • _tika Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, nie pomyślałam o tym przy tych kombinezonach.Rzeczywiśćie będzie trudno zdjąć w aucie. Ale damy radę.
    Ja mam termin na koniec kwietnia, ale bliźniaki zwykle robią niespodzianki, więc pewnie za ciepło nie będzie.

mjvyanliyoyciuje.png
    bhywroeqc6cb0gak.png
  • Omon Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolczyk ja tetrowych jeszcze nie mam, ale pewnie sporo ich będę kupować bo one do wszystkiego są :P Bambusowe myślę, że będą fajne pod główkę podłożyć, bo są bardzo przyjemne :)

Biszkopciki ja jeszcze nie myślałam jak na wypis ubrać i raczej nie będę teraz nic szykować, bo nie wiadomo jaka będzie pogoda :) Najprawdopodobniej jak już urodzę to mężowi przez telefon powiem dokładnie co ma spakować i przywieźć.
    Mam taki kombinezon/śpiworek tylko nie puchowy a chyba bawełniany, ale też z jakimś wypełnieniem. Ma wycięcie na pas, więc myślę, że bezpiecznie można zapiąć - najważniejsze, żeby pasy ciasno ściągnięte były.
    Jak będzie powyżej 20 stopni (mam termin na połowę kwietnia więc mogę urodzić i pod koniec marca i pod koniec kwietnia, więc może być bardzo zimno i bardzo ciepło) to pewnie body z długim + półśpiochy i na dwór przykryję kocykiem, który w aucie zdejmę. Jak zimniej to cieplejszy pajacyk + ten śpiworek no i jak bardzo zimno to do tego jeszcze ciepły kocyk. Ale tak jak mówię - nawet nie będę wcześniej szykować :)

Karolczyk lubi tę wiadomość

x7g1xzdvlebraz19.png
    Aniołek 12.2015 - 7tc
    zem3x1hp3fae2ksw.png
  • Antonelka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ale majac juz oswiadczenie jak rozumiem to juz nie musze ja jezdzic do urzedu? Nie wiem dlaczego w szpitalu tak na to zwracali uwage.
    Tym bardziej, ze bede rodzila w zupelnie innej czesci Warszawy wiec spory kawalek do urzedu w ktorym musze zarejestrowac dziecko wiec dla mnie to wygodne aby tylko tata zalatwil formalnosci. W kazdym razie ja juz urzad zalatwilam.

A w ksiazece zdrowia jak wpisze lekarz jesli nie ma takiego oswiadczenia - nazwisko matki czy ojca? Wogole cos takiego jak ksiazeczka zdrowia to w szpitalu jest wydawana czy w przychodni?

• Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mialam plan zakupic kolejny kocyk w Polsce, ale to co widzialam stacjonarnie nie przypadlo mi do gustu. Kocyk z babymama nie dotarl i maja mi zwrocic pieniadze. Efekt jest taki, ze mam tylko jeden kocyk (z 1 strony bawelna, z drugiej minky). Chce zamowic drugi kocyk z lamillou. Czyli bede miala 2, ale niektore z Was maja ich kilka. Czym to jest spodowane? potrzeba ich tak duzo? bo np sa uzywane w wielu sytuacjach czy jak to jest z tymi kocykami?

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • Antonelka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska u mnie duza liczba kocykow wynika z tego ze podobalo mi sie wiele, mama mnie jeszcze podpuszczala :-), ze przydadza sie i kiedys slyszalam opinie, ze nigdy nie za wiele :-)
    Mysle, ze beda kocyki domowe i wozkowe w zwiazku z tym.

Niebieskaa lubi tę wiadomość

• sallvie Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra coś tam udało mi się nadrobić :)

Milka , Niebieskaa , sy_la - Ale macie malutkie, zgrabne brzuszki :) Ja to taki w okolicach 15 tygodnia miałam, a teraz ciężko mi się ruszyć z kanapy taki mam ciężar ( szczególnie wieczorem )

pati Bardzo Ci współczuję sytuacji jaka was spotkała, na dokładkę jeszcze Ci teściowie, ale mam nadzieję, że koniec końców wszystko ułoży się pomyślnie. Trzymam kciuki.

Gratulacje udanych wizyt wszystkim ! Dziewczyny nie ma co się przejmować wagą i wymiarami maluszka na tym etapie ciąży to normalne, że lekarze mają jakieś tam ustalone swoje normy dla danego tygodnia no ale nie oszukujmy się, gdyby każde dziecko miało się rodzić tak według ich norm to każde ale to każde dziecko musiałoby się urodzić ze wzrostem powiedzmy 50 cm i wagą 3500 a przecież dzieci rodzą się i 2,5 kg a niektóre mają nawet 5 kg :) Dla mnie to trochę bez sensu są te normy ...
    I gratulacje udanych zakupów, śliczne te ciuszki i nie tylko kupiłyście :)

Ja wczoraj kupiłam byle jaką koszulę do szpitala za 10 zł w biedronce :D Powoli zaczynam kupowanie rzeczy do torby dla siebie i maluszka jednak po 30 tygodniu chciałabym mieć wszystko gotowe - bo nigdy nic nie wiadomo.

sy__la, Milka1991 lubią tę wiadomość

iv09jw4z732yf0w9.png
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonelka wrote:
    Niebieska u mnie duza liczba kocykow wynika z tego ze podobalo mi sie wiele, mama mnie jeszcze podpuszczala :-), ze przydadza sie i kiedys slyszalam opinie, ze nigdy nie za wiele :-)
    Mysle, ze beda kocyki domowe i wozkowe w zwiazku z tym.

i to jakis trop: kocyki domowe i wozkowe:) o tym nie myslalam.

Antonelka lubi tę wiadomość

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • Antonelka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska - podoba mi sie trop a nie wymowka :-)

Niebieskaa lubi tę wiadomość

• kahaśka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonelka wrote:
    A w kwitach w szpitalu wtedy co wpisuja jesli nie ma ustalonego ojcostwa?
    Jakich kwitach? Ze szpitala to wypis tylko dostałam i książeczkę tylko z nazwiskiem dziecka ( bo możecie nagle zmienić zdanie ). Pesel nadają dopiero w urzędzie, meldunek tam gdzie matka, chyba że chcecie inny to wtedy oświadczenie składacie w urzędzie. U mnie szpital umawia na konkretny dzień i godzinę w urzędzie, zeby nie trzeba było czekać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2017, 19:22

BGRAp2.pngFBmcp2.png

• sallvie Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i jeszcze się pokażemy w końcówce 25 tygodnia :)

Zdjęcia brzuszka z rana 24t5d ( Przepraszam za syf z tyłu :D )
    o94jdk.jpg
    21mrzpl.jpg

I zdjęcia sprzed jakichś 30 minut 24t5d
    sqtu69.jpg
    30w3tsg.jpg

nutella_, pati87, sy__la, Omon, Niebieskaa, sunshine, Milka1991, Donia12, Jagah, Teklaa, Reni1982, Justyna Sz lubią tę wiadomość

iv09jw4z732yf0w9.png
  • Antonelka Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kahaska wlasnie nie wiem jakie dokumenty dostaje sie w szpitalu :-)

• Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonelko ja co prawda rodziłam 7 lat temu. W szpitalu na opasce dziecko miało mojr nazwisko (inaczej pewnie by nas nie powiązali bo dziecko nazwisko ojca jakby miało a ja swoje to byłoby ciężko),książeczkę dostaliśmy przy wypisie (nazwisko moje było wpisane,długość porodu z palca pisane), wklejona naklejka z badaniem słuch i wpisane szczepienia itp. Do urzędu poszliśmy razem i tatuś musiał potwierdzić ojcostwo przed naczelnikiem i wtedy jest wpisany w akt urodzenia i może dziecko mieć jego nazwisko.

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • Korcia Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Donia,Kahsska to wasze dzieci jam na podejrzenie hipotrofii były ogromne. Moja młodsza miała 2500 i 50 cm i lekarze mówili, że mój prowadzący przesadzal z tą hipotrofia.

Lisku mój w 26 i 3 dni ważył 930 gr czyli bardzo podobnie i był idealnie w wymiarach. Także spokojnie. Wydaje mi się,że nie ma się czym przejmować. Nie każdy rodzi duże dziecko a te wymiary nie są super dokładne, bardziej orientacyjne.

lis87 lubi tę wiadomość

8p3o3e3k2s82vwqj.png
  • pati87 Autorytet

Wysłany: 4 stycznia 2017, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonelka wrote:
    Pati nie jestem za tym aby roznicowac ale pewnie rekompensuja jej brak matki.
    Z drugie strony poptrz na to, ze spora czesc wydatkow w zwiazku z prezentami od tesciow Wam odpada.
    Tych wydatkow by niebylo bo bysmy sie nie zdecydowali aby corka poszla na ksiazeczki taneczne. W tym klubie w ktorym tańczy malo kto sie na ksiazeczki decyduje bo to sa duze koszta przez to nawet Córka musiala zmienic partnera do tanca.

Nawet mąż nie byl za tym bo to wyrzucanie duzych pieniędzy alw tesciowie sie uparli aby ich wnuczka jezdzila na prawdziwe turnieje.

iv09df9hp0ju3od9.png
    28.09.2015 mój kochany aniołek Ksawierek 20tc [*]
    polimorfizm C.677C/T heterozygota MTHFR

‹‹ 1226 1227 1228 1229 1230 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ