Kwietniowe Szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Pytanie do dziewczyn, którym skraca się szyjka...Ile macie skurczów/twardnień brzucha w ciągu dnia? Liczycie je? I czy po wizycie skurcze się nasilają? U mnie tydzień temu po kontroli było koło 8-6 dziennie, po upływie kilku dni było lepiej i miałam jeden max dwa skurcze na dzień. Wczoraj byłam na kontroli i skurczy było 6 a dzisiaj póki co 4 a jeszcze dzień się nie skończył. Ciekawa jestem czy taka ilość jest ok i jak to jest u Was.. Mój lekarz mówi, że przy skracającej szyjce nie powinnam mieć ich wcale bo przez nie ona się skraca. Ale jak mu wczoraj mówiłam, że mam jeden dziennie to powiedział, że ok..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2017, 16:54
-
Jagah wrote:O widzisz, bardzo dobry przyklad
My czasem stosowalismy taka zagrywke, ze Maz dzwonil do domu, prosil corke do telefonu i tlumaczyl Jej, ze ma dzisiaj duzo pracy i boli go glowa, i bardzo chcialby wrocic do domu na pyszny obiad, czy Diabolina moze cos przygotowac razem z Mama - i faktycznie, dziecko jak zaczarowane bylo chetne do wspolpracy. To byl taki okres, kiedy mnie dobijal pierwszy trymestr, ze oknem piekna pogoda, a my siedzimy w domu, z mojego powodu, wtedy najczesciej doswiadczalam takich przykrych zachowac, ale wiem, ze to wynikalo z frustracji i chyba jednak niezrozumienia powagi sytuacji.
Ooo, dokładnie o czymś takim pomyślałam!
Coś w stylu, że tata dzwoni, bierze Daniela do telefonu i mówi mu:
"Wiesz, Daniel, mama ma ostatnio bardzo dużo rzeczy na głowie [tu jakieś wyjaśnienie]. Gdybym był na miejscu, to bym jej pomógł, ale nie ma mnie. Pomyślałem jednak, że TY mógłbyś mnie zastąpić. Wiem, że sobie z tym poradzisz, bo jesteś już dużym chłopcem. To będzie taka nasza tajna misja. [tu szczegóły]".
Oczywiście to tylko wersja robocza tej wypowiedzi, ale chodziłoby o takie poruszenie ambicji Daniela, że jest starszy, może być tym opiekunem ogniska domowego, kiedy Taty nie ma (na zlecenie Taty).
Ewelina,
A chłopcy już wiedzą o ciąży, czy nie?
(przepraszam, nie pamiętam)Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2017, 16:59
Milka1991 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAntonelka wrote:Dziewczyny na dietach cukrzycowych lub wogole te ktore wyeliminowaly cukier z wypiekow.
Czym go zastepujecie? Cukrem kokosowym czy ksylitolem?Misiu2017 lubi tę wiadomość
-
Antonelka wrote:Dziewczyny na dietach cukrzycowych lub wogole te ktore wyeliminowaly cukier z wypiekow.
Czym go zastepujecie? Cukrem kokosowym czy ksylitolem?Synek :* urodzony 1.04.2017 -
Witam sie w 27tc i w 7 miesiacu
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d7dd39b236e3.jpg
Fotka w ubikacji szpitalnejWiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2017, 17:47
IGA.G, lis87, karolyn, Lokokoko, Milka1991, Justyna Sz, Jagah, misKolorowy, Reni1982, nutella_, sallvie, Kjopa3, Donia12, Korcia, Omon lubią tę wiadomość
25 cs; 3 IUI udane- 15.04.17
17 cs2.11.2019
P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*]
45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty -
Misiu2017 wrote:Ja od kilku lat juz nie używam cukru - zastępuje głownie owocami , banany , rodzynki , daktyle , miód
Ja tez nie - tylko do wypiekow.
I z tym tez jest ciekawie bo jak pracowalam to nie pieklam a odkad siedze w domu go eksperymentuje i czasami w tradycyinych wyoiekqch miod nie sprawdza sie wiec kombinuje co to zrobic7.03.2017 - Nina jest z nami
-
lis87 wrote:Witam, czy któraś z Was zastanawia sie nad bankowaniem krwi pepowinowej? My z M dość mocno, wczoraj na szkole rodzenia sama położna zachwalała. Ma trójkę dzieci, przy pierwszym dziecku potrzebowali krwi pepowinowej a nie mieli. Kolejnej dwójce juz pobrali. A jaki jest wasz stosunek do tego tematu? My sie mocno zastanawiamy, chyba pobierzemy materiał.Synek :* urodzony 1.04.2017
-
Niebieska ja od 8roku życia we Wrocławiu mieszkam
chodziłam do szkoły podstawowej nr 3, pozniej gimnazjum 1, liceum 15, no i studia
Ja dzisiaj najadłam na internet, kupiłam meble do pokoiku dla małego, oświetlenie, wannę ze stelażem, kołdrę, poduszkę, materac, ręczniki kąpielowe, kocyk, czapkę, pozytywkę, te chmurki ledowe co tu pokazywaliście, tapetę na ścianę, wszystko, wszystkośmiałam sie do męża, ze niedługo kurierzy to bedą moi koledzy, bo najcześciej mnie odwiedzają
codziennie jakis przyjeżdża
Niebieskaa, Antonelka, Jagah, misKolorowy, Donia12, Omon lubią tę wiadomość
-
Venice dzis wlasnie rozmawialam na wizycie na temat twardnien. Dodam ze przedwczoraj w ciagu pol godz. mislam ich 7 i przestalam liczyc, ale mialam ich potem jeszcze kilka. Powiedziano mi ze nie mam co sie tym przejmowac, ale jesli sie powtorzy i bede sie martwic to mam jechac do szpitala sprawdzic co i jak. Ja mam szew na szyjce wiec raczej ta szyjka wytrzyma skurcze. Nie wiem jak to sie ma do golej szyjki. W kazdym razie skurcze Braztona i Hicksa sa na tym etapie normalne i o ile nie sa bolesne to raczej nie ma powodu do paniki.
Vero co do Baby Shower, to w UK samemu sie takiej imprezy nie organizuje, bo to oznacza brak taktuprzeciez w tej imprezie chodzi o obdarowywanie przyszlej mamy prezentami, wiec organizujac cos takiego samemu tak jakby zmusza sie zaproszonych do kupowania prezentow.
Ja dzis znowu mialam ten test fibronektyny plodowej i znowu wyszedl negatyw, wiec mam troche spokoju z zamartwianiem sie co do przedwczesnego pprodu
Jedyny minus,to ze teraz kieruna mnie juz do normalnej poloznej i nie beda mnie juz monitorowac. No ale najwazniejsze ze dzidzia jeszcze posiedzi w brzuchu25 cs; 3 IUI udane- 15.04.17
17 cs2.11.2019
45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty -
Anotelka ja też te ciasteczka robię że wszystkiego co akurat mam
Co do cukru to ja też używam tylko do wypieków ale jednak używam. Co prawda z porcji przepisowych ja daje średnio 30% chyba zw coś jest nie dobre jak nie doslodzone to trochę więcej.
Ostatnio lubujemy się w kislu tzn mój syn, to robię mu z jabłka i soku jabłkowy 100% albo truskawek, pyszne są
Jagah mam dzisiaj taki zjazd formy, jeszcze cały dzień sama, że większość dnia obija się z młodym przy tych bajkachale obiecuję że to jednorazowa akcja
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2017, 18:10
Antonelka lubi tę wiadomość
-
No a mi mówiła moja lekarz, ze jak bedzie twardnieje brzuch to nawet szew sie moze obluzował i nie trzymać, bądź przesunąć. Weź tu bądź mądry...co lekarz to inna teoria. Trzeba wierzyć, ze nasze szyjki dadzą rade i te ze szwem i te bez. Ale She super wieść z testem
szkoda ze z Polsce tego nie robia. Tutaj jakby mogli to by mnie położyli do szpitala z nogami do gory.
Narobiliście mi smaka na te ciastka, chyba zaraz podejdę do sklepu kupić produkty. Bez cukru bo ja z cukrzyca ale żurawinę na pewno dołożębede sie raczyć całe dnie i chyba dobre tez na zaparcia sa
-
Lisku ja tam nikomu nie wierze. W Polsce sa nadgorliwi a w uk zlewczy. Ja mysle ze powinnysmy sluchac swojej intuicji i jesli sie martwimy to do lekarza
Ale nie rozumiem jak szew moze sie obluzowac lub zsunac? Przeciez on jest wszyty w szyjke, wiec raczej to malo prawdopodobne. Mnie tylko uczulili na to ze jak skurcze by byly bolesne to od razu IP bo gdyby porod sie zaczal to moze rozerwac szyjke25 cs; 3 IUI udane- 15.04.17
17 cs2.11.2019
45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty