X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • Venice Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytanie do dziewczyn, którym skraca się szyjka...Ile macie skurczów/twardnień brzucha w ciągu dnia? Liczycie je? I czy po wizycie skurcze się nasilają? U mnie tydzień temu po kontroli było koło 8-6 dziennie, po upływie kilku dni było lepiej i miałam jeden max dwa skurcze na dzień. Wczoraj byłam na kontroli i skurczy było 6 a dzisiaj póki co 4 a jeszcze dzień się nie skończył. Ciekawa jestem czy taka ilość jest ok i jak to jest u Was.. Mój lekarz mówi, że przy skracającej szyjce nie powinnam mieć ich wcale bo przez nie ona się skraca. Ale jak mu wczoraj mówiłam, że mam jeden dziennie to powiedział, że ok..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2017, 16:54

p19us65gm2vs5uf6.png
  • annak Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagah wrote:
    O widzisz, bardzo dobry przyklad :) My czasem stosowalismy taka zagrywke, ze Maz dzwonil do domu, prosil corke do telefonu i tlumaczyl Jej, ze ma dzisiaj duzo pracy i boli go glowa, i bardzo chcialby wrocic do domu na pyszny obiad, czy Diabolina moze cos przygotowac razem z Mama - i faktycznie, dziecko jak zaczarowane bylo chetne do wspolpracy. To byl taki okres, kiedy mnie dobijal pierwszy trymestr, ze oknem piekna pogoda, a my siedzimy w domu, z mojego powodu, wtedy najczesciej doswiadczalam takich przykrych zachowac, ale wiem, ze to wynikalo z frustracji i chyba jednak niezrozumienia powagi sytuacji.

Ooo, dokładnie o czymś takim pomyślałam!
    Coś w stylu, że tata dzwoni, bierze Daniela do telefonu i mówi mu:
    "Wiesz, Daniel, mama ma ostatnio bardzo dużo rzeczy na głowie [tu jakieś wyjaśnienie]. Gdybym był na miejscu, to bym jej pomógł, ale nie ma mnie. Pomyślałem jednak, że TY mógłbyś mnie zastąpić. Wiem, że sobie z tym poradzisz, bo jesteś już dużym chłopcem. To będzie taka nasza tajna misja. [tu szczegóły]".

Oczywiście to tylko wersja robocza tej wypowiedzi, ale chodziłoby o takie poruszenie ambicji Daniela, że jest starszy, może być tym opiekunem ogniska domowego, kiedy Taty nie ma (na zlecenie Taty).

Ewelina,
    A chłopcy już wiedzą o ciąży, czy nie?
    (przepraszam, nie pamiętam)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2017, 16:59

Milka1991 lubi tę wiadomość

<3 16.03 2017 - przyszłaś do mnie...
    iROnp2.png
    <3 21.08.2015 [*] 9tc
    <3 11.06.2015 [*] 5tc
    <3 29.12.2014 [*] 10tc

• Ewelina 3 Ekspertka

Wysłany: 5 stycznia 2017, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annak tak też sprobujemy zrobić. tak wiedzą nie da sie ukryć brzuszek mam juz dość spory . Daniel zawsze marzył o siostrzyczce wiec nie czekalismy dluo by im powiedziec

córeczko czekamy na Ciebie <3
    w4sq43r8r4rmbt6w.png
    74di20mmtq5kyqbu.png
    74dix1hpqenjra5g.png
  • Antonelka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny na dietach cukrzycowych lub wogole te ktore wyeliminowaly cukier z wypiekow.
    Czym go zastepujecie? Cukrem kokosowym czy ksylitolem?

7.03.2017 - Nina jest z nami
  • pati87 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagah
    Ha dalam raz jogurt grecki i bylo ok.
    Można tez dodac cebulke,czosnek, koperek czy szczypior co kto lubi.

Jagah lubi tę wiadomość

iv09df9hp0ju3od9.png
    28.09.2015 mój kochany aniołek Ksawierek 20tc [*]
    polimorfizm C.677C/T heterozygota MTHFR

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2017, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonelka wrote:
    Dziewczyny na dietach cukrzycowych lub wogole te ktore wyeliminowaly cukier z wypiekow.
    raczej ksylitol, tylko on jest troszkę słodszy, no i trzeba uważać, bo dla nieprzyzwyczajonych żołądków duża dawka może zadziałać przeczyszczająco ;)

Misiu2017 lubi tę wiadomość

• Misiu2017 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonelka wrote:
    Ja od kilku lat juz nie używam cukru - zastępuje głownie owocami , banany , rodzynki , daktyle , miód

Synek :* urodzony 1.04.2017 <3
  • She Wolf Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie w 27tc i w 7 miesiacu :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d7dd39b236e3.jpg

Fotka w ubikacji szpitalnej ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2017, 17:47

IGA.G, lis87, karolyn, Lokokoko, Milka1991, Justyna Sz, Jagah, misKolorowy, Reni1982, nutella_, sallvie, Kjopa3, Donia12, Korcia, Omon lubią tę wiadomość

25 cs; 3 IUI udane <3 - 15.04.17
    17 cs <3 2.11.2019
    P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*] <3 <3 <3

45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty
  • Antonelka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiu2017 wrote:
    Ja od kilku lat juz nie używam cukru - zastępuje głownie owocami , banany , rodzynki , daktyle , miód

Ja tez nie - tylko do wypiekow.
    I z tym tez jest ciekawie bo jak pracowalam to nie pieklam a odkad siedze w domu go eksperymentuje i czasami w tradycyinych wyoiekqch miod nie sprawdza sie wiec kombinuje co to zrobic :-)

7.03.2017 - Nina jest z nami
  • Misiu2017 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lis87 wrote:
    Witam, czy któraś z Was zastanawia sie nad bankowaniem krwi pepowinowej? My z M dość mocno, wczoraj na szkole rodzenia sama położna zachwalała. Ma trójkę dzieci, przy pierwszym dziecku potrzebowali krwi pepowinowej a nie mieli. Kolejnej dwójce juz pobrali. A jaki jest wasz stosunek do tego tematu? My sie mocno zastanawiamy, chyba pobierzemy materiał.
    Moim zdaniem bardziej przyda sie na starcie życia poza brzuchem ta krew niż zamrożona . Poczytaj za i przeciw , bo to nie sa tez małe pieniądze .

Synek :* urodzony 1.04.2017 <3
  • lis87 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska ja od 8roku życia we Wrocławiu mieszkam :) chodziłam do szkoły podstawowej nr 3, pozniej gimnazjum 1, liceum 15, no i studia :)
    Ja dzisiaj najadłam na internet, kupiłam meble do pokoiku dla małego, oświetlenie, wannę ze stelażem, kołdrę, poduszkę, materac, ręczniki kąpielowe, kocyk, czapkę, pozytywkę, te chmurki ledowe co tu pokazywaliście, tapetę na ścianę, wszystko, wszystko :D śmiałam sie do męża, ze niedługo kurierzy to bedą moi koledzy, bo najcześciej mnie odwiedzają :D codziennie jakis przyjeżdża :D

Niebieskaa, Antonelka, Jagah, misKolorowy, Donia12, Omon lubią tę wiadomość

atdc2n0anx2cx72s.png
  • She Wolf Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Venice dzis wlasnie rozmawialam na wizycie na temat twardnien. Dodam ze przedwczoraj w ciagu pol godz. mislam ich 7 i przestalam liczyc, ale mialam ich potem jeszcze kilka. Powiedziano mi ze nie mam co sie tym przejmowac, ale jesli sie powtorzy i bede sie martwic to mam jechac do szpitala sprawdzic co i jak. Ja mam szew na szyjce wiec raczej ta szyjka wytrzyma skurcze. Nie wiem jak to sie ma do golej szyjki. W kazdym razie skurcze Braztona i Hicksa sa na tym etapie normalne i o ile nie sa bolesne to raczej nie ma powodu do paniki.

Vero co do Baby Shower, to w UK samemu sie takiej imprezy nie organizuje, bo to oznacza brak taktu :P przeciez w tej imprezie chodzi o obdarowywanie przyszlej mamy prezentami, wiec organizujac cos takiego samemu tak jakby zmusza sie zaproszonych do kupowania prezentow.

Ja dzis znowu mialam ten test fibronektyny plodowej i znowu wyszedl negatyw, wiec mam troche spokoju z zamartwianiem sie co do przedwczesnego pprodu :)
    Jedyny minus,to ze teraz kieruna mnie juz do normalnej poloznej i nie beda mnie juz monitorowac. No ale najwazniejsze ze dzidzia jeszcze posiedzi w brzuchu :)

17 cs <3 2.11.2019

45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty
  • eforts Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anotelka ja też te ciasteczka robię że wszystkiego co akurat mam :)
    Co do cukru to ja też używam tylko do wypieków ale jednak używam. Co prawda z porcji przepisowych ja daje średnio 30% chyba zw coś jest nie dobre jak nie doslodzone to trochę więcej.

Ostatnio lubujemy się w kislu tzn mój syn, to robię mu z jabłka i soku jabłkowy 100% albo truskawek, pyszne są :)

Jagah mam dzisiaj taki zjazd formy, jeszcze cały dzień sama, że większość dnia obija się z młodym przy tych bajkach :/ ale obiecuję że to jednorazowa akcja :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2017, 18:10

Antonelka lubi tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • lis87 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No a mi mówiła moja lekarz, ze jak bedzie twardnieje brzuch to nawet szew sie moze obluzował i nie trzymać, bądź przesunąć. Weź tu bądź mądry...co lekarz to inna teoria. Trzeba wierzyć, ze nasze szyjki dadzą rade i te ze szwem i te bez. Ale She super wieść z testem :) szkoda ze z Polsce tego nie robia. Tutaj jakby mogli to by mnie położyli do szpitala z nogami do gory.
    Narobiliście mi smaka na te ciastka, chyba zaraz podejdę do sklepu kupić produkty. Bez cukru bo ja z cukrzyca ale żurawinę na pewno dołożę :) bede sie raczyć całe dnie i chyba dobre tez na zaparcia sa :)

atdc2n0anx2cx72s.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annak nie mogę się powstrzymać, już jakiś czas temu chciałam Ci to napisać.
    Mam wrażenie że jesteś bardzo fajnym człowiekiem :)

ilae, ojejku, Milka1991 lubią tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lis ja dodaje siemię więc na pewno :D

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • lis87 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eforts a do tych ciasteczek to dajesz całe orzechy czy je trochę siekasz? Ciekawa jestem plczy z mąka pełnoziarnista tez bedą smaczne.

atdc2n0anx2cx72s.png
  • lis87 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja wlasnie zrobiłam na telefonie zdjęcie Twojego przepisu i zaraz ide z lista do sklepu :)

atdc2n0anx2cx72s.png
  • She Wolf Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisku ja tam nikomu nie wierze. W Polsce sa nadgorliwi a w uk zlewczy. Ja mysle ze powinnysmy sluchac swojej intuicji i jesli sie martwimy to do lekarza :)
    Ale nie rozumiem jak szew moze sie obluzowac lub zsunac? Przeciez on jest wszyty w szyjke, wiec raczej to malo prawdopodobne. Mnie tylko uczulili na to ze jak skurcze by byly bolesne to od razu IP bo gdyby porod sie zaczal to moze rozerwac szyjke :/

17 cs <3 2.11.2019

• Venice Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She Wolf dziękuję za odpowiedź. Widać co lekarz to inaczej mówi..Fajna sprawa z tymi testami u Ciebie. Przynajmniej jesteś spokojna.

Lis u mnie właśnie lekarz też mówi to samo co Tobie i weź tu bądź mądra.

p19us65gm2vs5uf6.png
‹‹ 1237 1238 1239 1240 1241 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ