X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • Antonelka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gakin wrote:
    Dziewczyny jakie zupy gotujecie? Mialam ostatnio pomidorowa, botwinke, warzywna, ogórkowa i sie zacielam. Pomyslu brak a ja nie jem drugich dan tylko zupy wiec codziennie jakas musi byc :) kapusniak grochowa czy fasolowa nie dla mnie bo za ciężkie i w ogóle nie umiem :)

Krupnik, rosol, kapusciana ale z glowki kapusty i pomidorem, szczawiowa, barszcz ukrainski, krem z dyni, jarzynowa - delikatny bulion a w nim brukselka, fasolka szparagowa, groszek, ziemniak lub teoche kaszy marchewka, por, pietrucha i duzo koperku

Gakin lubi tę wiadomość

7.03.2017 - Nina jest z nami
  • lis87 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Venice wrote:
    Lis a znasz może jakieś fajne wygodne miejsce z kanapami?

Zawsze można iść do jakiejś kawiarenki w centrach handlowych. W costa cafe maja dość wygodne siedzenia :) i dobre kawy bezkofeinowe :) ja sie mogę dostosować z dojazdem :)

atdc2n0anx2cx72s.png
  • Venice Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gakin może kremy? Z dyni, z zielonego groszku, brokułowy. Polecam też taką zupę jak ja dzisiaj robiłam- bez śmietany, bez mięsa, same warzywa (seler, marchew, pietruszka, cukinia, papryka,, fasolka, pomidory z puszki) i soczewica czerwona. Bardzo zdrowa i pyszna zupa.

Gakin, Antonelka lubią tę wiadomość

p19us65gm2vs5uf6.png
  • Gakin Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oo dzięki, skorzystam z pomysłów :)

Filipek - 09.03.17 :)
  • Reni1982 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gakin wrote:
    Dziewczyny jakie zupy gotujecie? Mialam ostatnio pomidorowa, botwinke, warzywna, ogórkowa i sie zacielam. Pomyslu brak a ja nie jem drugich dan tylko zupy wiec codziennie jakas musi byc :) kapusniak grochowa czy fasolowa nie dla mnie bo za ciężkie i w ogóle nie umiem :)

Ja lubie
    1.zupę dyniową,
    2.zupę tajską: piers z kurczaka, marchewka i cukina pokrojona w slupki i do tego przyprawy imbir,kolendra, kurkuma..
    3.pyszna jest z groszku zielonego ale jeszcze jej sama nie robilam
    4.zupa krem z kukurydzy

Reni1982

09.04.2017 r. Miłoszek jest z nami :)
    dqpr2n0a86al9imd.png
  • Venice Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lis a może Starbucks na Bielanach ? Teraz pomyślałam, że tam jest dużo miejsca i dużo wygodnych kanap.

p19us65gm2vs5uf6.png
  • Antonelka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Venice robie pierwszy raz wiec nie wiem co z tego wyjdzie....robie z przepisu na blogi nanuszka.pl
    Na white plate com tez fajny przepis ale robie ta nanuszke :-)
    Siedza w piekarniku. Wygladaja srednio :-) ale moze chociaz dobre beda. Do jogurtu lub kefiru na pewno beda dobre :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2017, 15:49

• eforts Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Peg wrote:
    eforts koniecznie dopytaj lekarza o to spojenie. Jeśli rozejdzie się za bardzo to nie można wtedy rodzic naturalnie bo mogą być bardzo duże komplikacje.

No właśnie wiem :( jak on nie zareaguje to pójdę do ortopedy.
    A czy Twoje rozejaxie jest już przeciwskazaniem do porodu SN?

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Reni1982 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Venice wrote:
    Lis a może Starbucks na Bielanach ? Teraz pomyślałam, że tam jest dużo miejsca i dużo wygodnych kanap.

Załuję, że do Wrocławia mam prawie 500 km :/

Reni1982

09.04.2017 r. Miłoszek jest z nami :)
    dqpr2n0a86al9imd.png
  • Vero Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dzisiaj na obiad robie fajitas z quacamole zapieczone w piekarniku, to tak w ramach obiadow :)

Gakin co do zup te do ktorych wracam :

krem z dyni, papryki,krem z borowikow, brokul, krem z pomidorow z bazylia,

normalne zupy : tajska z kurczakiem , bulion warzwny z malenkimi ravioli, zupa cebulowa z grzanka i serem, kalafiorowa, curry tajska z marchewka i imbirem, barsz z pasztecikiem, tajska z krewetkami ( jesli ktos lubi )

17.03.2017 <3 Sofia

f2w39jcgw9mcoxh4.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też poszłam w ślady Anotelki i zrobiłam ciastka owsiane, zaraz wrzucę przepis.

Antonelka lubi tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś

Ciasteczka owsiane:

110g dowolnych orzechów
    170g miękkiego masła
    120g brązowego cukru
    1 duże jajko lekko roztrzepane
    aromat waniliowy
    95g mąki pszennej
    1/2 łyki sody
    szczypta soli
    1/2 łyżeczki cynamonu
    260g płatków owsianych
    100g rodzinek

Wszystkie składniki wymieszać, formować ciasteczka. Piec ok. 15 minut w temp. 170 st. C aż do zrumienienia. Pilnować, bo lubią się przypalać.

Ja zamiast cukru dałam trochę miodu i zamiast rodzynek zurawine. Wyszły nie słodkie ale dobre i w zasadzie dobrze wyszło bo ciągle je zajadam to przynajmniej w dupe nie pójdą za mocno.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2017, 16:03

Milka1991 lubi tę wiadomość

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Venice Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni może kiedyś będzie okazja. Ja w pierwszej ciąży też pisałam na podobnym forum i jak się dzieci urodziły to z niektórymi dziewczynami się spotkałyśmy. Jak byłam w Sopocie to odwiedziłam jedną dziewczynę, potem ta dziewczyna była w Poznaniu to znowu się spotkałyśmy i dołączyły jeszcze dwie inne dziewczyny z Poznania. Nawet u niej spałyśmy i wieczorem grilla zrobiliśmy ze wszystkimi. A tematów było tyle, że nie mogłyśmy się nagadać. Mimo, że spotkałyśmy się po raz pierwszy to tak jakbyśmy się znały od dawna..W sumie tak było, bo forum też w jakimś stopniu nas zbliżyło.

agadana lubi tę wiadomość

p19us65gm2vs5uf6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2017, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eforts wrote:
    No właśnie wiem :( jak on nie zareaguje to pójdę do ortopedy.
    A czy Twoje rozejaxie jest już przeciwskazaniem do porodu SN?

Tak. Oprócz tego mam też inne przeciwskazania.

• eforts Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://www.mall.pl/elektroniczne-nianie/philips-avent-niania-elektroniczna-scd50652?gclid=CjwKEAiA-rfDBRDeyOybg8jd2U4SJAAoE5Xqk4cH15Q5Z6CVHEIgjglxhTorQJ0RVrsMvgI-QJlv3xoC2Kbw_wcBhttps://www.mall.pl/elektroniczne-nianie/philips-avent-niania-elektroniczna-scd50652?gclid=CjwKEAiA-rfDBRDeyOybg8jd2U4SJAAoE5Xqk4cH15Q5Z6CVHEIgjglxhTorQJ0RVrsMvgI-QJlv3xoC2Kbw_wcB

Kordonku i jakby któraś z Was szukala, polecam tą nianię. Niania jak niania ale ma możliwość odbioru stacji na baterie więc można używać poza domem bez przedłużacza :) nawet jak nie skorzystacie to zwracanie uwagę na ten aspekt przy zakupie innej

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2017, 16:08

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • lis87 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Venice wrote:

Racja, mi pasuje na Bielany. Mam koło siebie wjazd na S8 wiec 10min i jestem :) a jak reszta dziewczyn :) pamietam, ze chyba Miś jest z psiego pola to ma dość spory kawałek na Bielany a nie wiem czy jest mobilna ;)

atdc2n0anx2cx72s.png
  • Antonelka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eforts to bardzo podobny przepis :-) moje tez chyba slodkie nie sa bo dalam tylko troche cukru brazowego ale dodalam tez czekolade gorzka.
    Dalam orzechy laskowe, migdaly, morele posiekane, platki kokosowe.
    Nastepnym razem wyprobuje Twoj przepis :-)

eforts lubi tę wiadomość

• Ewelina 3 Ekspertka

Wysłany: 5 stycznia 2017, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam dziewczyny pisze bo mam problm... a mianowicie problem z moim 6 latkiem od jakiegos czasu jest on strasznie niegrzeczny w ogóle mnie nie słucha pyskuje mi ciagle krzyczy na swojego mlodszego brata dzis np Oskar (młodszy brat } zepsół mu auto z lego a Mój starszak powiedział do niego "wiesz Oskar chce żeby ktoś ci cos zrobił żebys juz nie żył" same lzy mi sie cisna do oczu jak on mogł tak powiedziec np ja mu powiem że czegoś nie może a on odpowiada że i tak sobie to zrobi i to jeszcze podniesionym głosem mowi... ja juz nie mam siły Moj mąż jest w uk byl na swieta to Daniel taki nie byl ma wiekszy respekt do taty... panie w przedszkolu go chwala mowia ze jest grzeczny a w domu pokazuje pazury...;/ rozmawialam z nim wczoraj tłumaczyłam że nie moze ie tak zachowywac że mi jest przykro bo bardzo go kocham... itp ale to nie pomogło... nie wiem już jak dotrzeć do tego mojgo dziecka ... od jakiegos czasu w domu non stop krzyki zakazy kłótnie bo Daniel jest niedobry i nie slucha meczy mnie to i przeraza bo to juz 26 tydz ciazy a ja non stop jestem kłębkiem nerwow a mąż dopero na poród będzie :( pomózcie co robic...

przepraszam za wylewanie żalu ale nie mam komu sie wyżalić porozmawiac, licze na wasza wyrozumiałość :*

córeczko czekamy na Ciebie <3
    w4sq43r8r4rmbt6w.png
    74di20mmtq5kyqbu.png
    74dix1hpqenjra5g.png
  • Antonelka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam do Was pytanie - czy ktoras z Was robila sobie badanie foodprofil/foos scan z krwi?
    Mam ochote sobie zrobic. W alabie maja to polaczone z konsultacja dietetyka. Maja opcje 45, 88 i 280 skladnikow. Zastanawiam sie na tym najwiekszym pakietem.
    Staram sie jesc rozsdnie a to pomogloby mi wyeliminowac zle skladniki zywienia. Kosztuje to 1500 zl - pani powiedziala, ze da mi rabat. Juz kiedys o tym myslalam ale teraz w nadmiarze czasu zainteresowalam sie tym.
    Generalnie smieci nie jem wiec wynik badania tylko poprawi moja diete.
    Macie jakies doswiadczenia z tym zwiazane?

• Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2017, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wroclawianki, w swieta bylo sporo zamieszania i ciezko o spotkanie..ale po porodzie na pewno dolacze z mala, jesli dalej bedzie taka ochota na forum:D ja spotkalam sie z dwoma dziewczynami (w tym annak) z ovufriend i bylo wspaniale, tak jak mowi Venice: jakbysmy znaly sie dluuugo! a dziewczyny z ovu mialy juz jedno spotkanie, niedlugo kolejne, gdybym tylko mogla latac to siup i do samolotu i tez bym byla:D

lis87, misKolorowy lubią tę wiadomość

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
‹‹ 1235 1236 1237 1238 1239 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ