Kwietniowe Szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Ewelina 3 wrote:witam dziewczyny pisze bo mam problm... a mianowicie problem z moim 6 latkiem od jakiegos czasu jest on strasznie niegrzeczny w ogóle mnie nie słucha pyskuje mi ciagle krzyczy na swojego mlodszego brata dzis np Oskar (młodszy brat } zepsół mu auto z lego a Mój starszak powiedział do niego "wiesz Oskar chce żeby ktoś ci cos zrobił żebys juz nie żył" same lzy mi sie cisna do oczu jak on mogł tak powiedziec np ja mu powiem że czegoś nie może a on odpowiada że i tak sobie to zrobi i to jeszcze podniesionym głosem mowi... ja juz nie mam siły Moj mąż jest w uk byl na swieta to Daniel taki nie byl ma wiekszy respekt do taty... panie w przedszkolu go chwala mowia ze jest grzeczny a w domu pokazuje pazury...;/ rozmawialam z nim wczoraj tłumaczyłam że nie moze ie tak zachowywac że mi jest przykro bo bardzo go kocham... itp ale to nie pomogło... nie wiem już jak dotrzeć do tego mojgo dziecka ... od jakiegos czasu w domu non stop krzyki zakazy kłótnie bo Daniel jest niedobry i nie slucha meczy mnie to i przeraza bo to juz 26 tydz ciazy a ja non stop jestem kłębkiem nerwow a mąż dopero na poród będzie
pomózcie co robic...
przepraszam za wylewanie żalu ale nie mam komu sie wyżalić porozmawiac, licze na wasza wyrozumiałość :*
Krzys 14.11.2015 38 tc 3540g 54 cm. Piotr 25.04.2017 38 tc 4380 g 59cm -
Ja mam kontakt z grupa dziewczyn z ovu na fb - jest nas 24 w paczce.... nie udaje nam sie spotkac razem ze wzgledu na odleglosci ale 10-12 osobowe spotkania zdarzaja sie i jest tak jakbysmy znaly sie od lat.
Niebieskaa, misKolorowy lubią tę wiadomość
7.03.2017 - Nina jest z nami
-
sunshine wrote:dziewczyny nie mam już siły.
Jedyna dobra wiadomość to taka, że szyjka się wydłużyła z 2,5 do 3,5.
Ale jest podejrzenie hypotrofi. Mój synek pod koniec 28 tygodnia waży tylko 850 gram, wszystkie pozostałe wymiary też są obniżone. Dostałam skierowanie do specjalisty w trybie pilnym na szczegółowe badania. Idę 12 stycznia.
Sunshine spokojnie. Najważniejszy jest monitoring w tym przypadku. Ile Mały jest mniejszy? Moje dwie córeczki były hipotroficzne. Od 16 tyg zaczęły wolniej przerastac. U młodszej były aż 3 tyg różnicy, ur w 40 tyg ważył 2500.
Mialas badane przepływy? Mi lekarz ( dwóch różnych) zawsze mówiło,że jeżeli wszysko jest proporcjonalnie mniejsze to nie jest źle. Gorzej jak wszysko jest inne,szczególnie stosunek głowy i brzuszka. Ja od 35 tyg byłam pod wzmożoną kontrola,a od 38 miałam co 2 dni ktg.
sunshine lubi tę wiadomość
-
bobas2015 no właśnie ja mu to pgraniczyłam i z tym tez problem nie powalam mu ogladac na laptopie bajek gdyż umie juz pisac i czytać i oglądal głupoty teraz jesli oglada to tylko pod moim nadzorem i to mini mini.. rzadne inne ... czasami się zastanawiam czy nie brakuje mu poprostu taty i mnie obwinia za ta sytuacje hmm bo jak mąż był na świeta on był grzeczny i nie pyskował ani do mnie ani do męża hmmcóreczko czekamy na Ciebie
-
Ewelina tez tak może być. Poza tym przedszkole i inne dzieci to często źle wzorce. Musisz wbrew wszystkiemu okazywać dużo miłości. Nie okazywać złości. I nagród zawsze musi być więcej niż kar. Ale nagroda to tez całus. Z dnia na dzień cudów nie będzie.
Krzys 14.11.2015 38 tc 3540g 54 cm. Piotr 25.04.2017 38 tc 4380 g 59cm -
on sie zachowuje jakby był dorosły na nic oskarowi nie pozwala krzyczy na niego a wczorsaj mi powiedział że tata jest odemnie starszy i on słucha tylko taty ręce mi opadają juz nie mam siły do niego...
taki fajny chlopczyk byl z niego ehh...
córeczko czekamy na Ciebie
-
Antonelka wrote:Mam do Was pytanie - czy ktoras z Was robila sobie badanie foodprofil/foos scan z krwi?
Mam ochote sobie zrobic. W alabie maja to polaczone z konsultacja dietetyka. Maja opcje 45, 88 i 280 skladnikow. Zastanawiam sie na tym najwiekszym pakietem.
Staram sie jesc rozsdnie a to pomogloby mi wyeliminowac zle skladniki zywienia. Kosztuje to 1500 zl - pani powiedziala, ze da mi rabat. Juz kiedys o tym myslalam ale teraz w nadmiarze czasu zainteresowalam sie tym.
Generalnie smieci nie jem wiec wynik badania tylko poprawi moja diete.
Macie jakies doswiadczenia z tym zwiazane?
Antonelko,
Jeśli to jest to samo, co Food Detective (test nietolerancji pokarmowych), to ja sobie robiłam.
Miałam FD na ok. 260 składników. -
bobas2015 wiem że muszę ale teraz jestem sama jest mi ciezko czesto nerwy mi juz puszczają np teraz Oskar układał takie male swieczniki Daniel do niego podchodzi i ciagle mowi mu że źle i zabiera mu oskar placze ja proszę tlumaczę że oskar moze ukladac jak jemu sie podoba no i nie oduscil do puki nie krzyknelam... nie mam sily chyba musze porozmawiac z mezem by czesciej przyjzdzal bo nie dam rady... wraca na stale juz na porod i chcial byc jak najdlluzej tam by cos odlozyc... ale chyba bedzie musial zmkienic plany...córeczko czekamy na Ciebie
-
Ewelina 3 wrote:on sie zachowuje jakby był dorosły na nic oskarowi nie pozwala krzyczy na niego a wczorsaj mi powiedział że tata jest odemnie starszy i on słucha tylko taty ręce mi opadają juz nie mam siły do niego...
taki fajny chlopczyk byl z niego ehh...
Ewelina,
Ja z dziećmi kompletnie nie mam doświadczenia, więc nie chciałabym się wymądrzać, ale od razu pomyślałam, że to ma związek z wyjazdem Twojego męża. Zresztą pisałaś, że syn ten wyjazd przeżył.
Myślę, że jest możliwe, że on się w taki sposób buntuje przeciwko sytuacji i możemy faktycznie ma jakieś ukryte i nieuświadomione pretensje do Ciebie.
Może rozmowa z psychologiem by pomogła...? A może jakiś szczególny udział męża? Może on mógłby jakoś zadziałać na syna? Na przykład mianując go swoim "zastępcą" na czas nieobecności. Tak na gorąco myślę...Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2017, 16:37
Jagah lubi tę wiadomość
-
eforts- polubilam post ku pokrzepieniu serca, bo tez nieraz zapodaje bajeczke, a sama odpoczywam pod ulubionym kocykiem... z miska popcornu
Rozowy Kordonek- dzieki za linki, zapiszea Ty z kolei, jak dostaniesz towar do reki i pomacasz material to wystaw opinie dla mnie
Co do zdjecia to osobiscie bardziej podoba mi sie artystyczny nielad. No i pomiary na wadze bardzo imponujace, oby tak dalej
pati87- czy w przepisie koniecznie musze uzyc majonezu? Albo czym moge go zastapic, np. jogurtem? Moja kolezanka robila podobne kotleciki, dodawala rowniez papryke pokrojona w kostke, palce lizac
aprilova- wybieranie chrzestnych z najblizszej rodziny to stare dzieje i nawyki, teraz raczej wybiera sie ludzi, z ktorymi masz staly i dobry kontakt, ktory rokuje dobrze zarowno dla dziecka, jak i rodzicow na przyszloscSytuacje w domu masz trudna, ale to Ty jestes w ciazy, zostaniesz matka i to Ty przede wszystkim powinnas decydowac o swoich wyborach. Wiem, ze takie sprawy, zazwyczaj jak sa szczerze przedstawiane to spotykaja sie z oporem i niezadowoleniem drugiej strony, ale fakt, ze mieszkacie razem nie moze oznaczac, ze rodzina bedzie dyktowac Ci warunki i mozliwosci wychowywania dziecka. Czasem trzeba sie postawic, przezyc kilka cichych dni w rodzinie, zeby kazdy mial czas sie zastanowic nad soba, bo takie milczenie i trzymanie w sobie emocji prowadzi tylko do frustracji, irytacji i stresow, a te z kolei przechodza na dziecko i partnera..
Antonelka- czy moglabys napisac cene tego lapacza snow? I czy moglas decydowac w wyborze kolorow, czy tylko rozowo-pudrowy wchodzi w gre?
Venice- Twoj mini brzuszek tylko potwierdza jaki mialas zdrowy tryb zycia przed ciaza, no i zdecydowanie mocne miesnie brzucha - bardzo giiit!
Gakin- moja ulubiona zupa to krupnik, mniam
Ewelina- moje dziecko rowniez przechodzilo taki okres buntu, w szkole - aniolek, a po powrocie do domu pokazywala rogi. Nie pomoglo tlumaczenie, czulosci, wiecej nagrod. Ograniczylam bajki na rzecz rysowanek, nauki poprzez zabawe, dziecko sie wyciszylo i bardziej skupialo na rozmowach ze mna, chetniej chciala pomagac w sprzataniu lub gotowaniu. Trudno stwierdzic co spowodowalo taka zlosc w Diabolinie, ale mysle, ze wykorzystywala fakt, ze czulam sie slabiej i byla swiadoma, ze gorzej mi ogarnac siebie, a co dopiero ja. Dzieci to sprytni obserwatorzy i wszystko potrafia wykorzystac na plus dla siebie
Venice, eforts, Kjopa3 lubią tę wiadomość
-
bylam u psychologa w przedszkolu pani stwierdzila że to wlasnie moze byc ten bunt pani pediatra mowi to samo że żaden psycholog nie pomoże tylko powrót taty... czuje sie jak najgorsza matka która nie radzi sobie z synem.. on ma dopiero 6 lat a juz takie problemy
kocham go najmocniej na świecie i pomimo tego że daje czadu zawsze po przedszkolu staram się zawsze przed pojsciem jeszcze spac przytulac go mowic jak bardzo go kocham co mi sie podobalo w ciagu dnia a co nie ... on sie rozczula wtedy przytula i jest jak aniolek ale na kolejnny dzien robi to samo... i tak codziennie ....
córeczko czekamy na Ciebie
-
Antonelka wrote:A ile placilas jesli to nie tajemnica?
Poczytam o tym sobie.
Nie, nie tajemnica. Ok. 1500 zł.
I teraz patrzę na ich stronę i widzę, że tam jest 200 produktów, ale dałabym głowę, że było więcej. Przy czym ja robiłam 4,5 roku temu. Może coś się zmieniło... albo źle pamiętam.
Zaletą tego testu jest to, że robi się go nie wychodząc z domu. Krew pobiera się samodzielnie, a potem wzywa się kuriera, który ją odbiera i wysyła do analizy. Dla mnie efekty tego testu okazały się rewolucyjne. Raz na zawsze pozbyłam się bólu głowy, z jakim borykałam się praktycznie codziennie przez parę lat.Antonelka lubi tę wiadomość
-
Niebieska ja jestem z pod Wrocławia, ale mąż pracuje we Wrocławiu, dużo znajomych z Wrocławia mamy, generalnie więcej wolnego czasu spędzamy we Wrocławiu zazwyczaj. Lekarz prowadzący też z Wrocławia i będę też tu rodzić.
Napewno w przyszłości będzie okazja nie jedna, żeby się spotkać.Niebieskaa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWitam się kochane dopiero teraz , lepiej późno niż wcale
.
Jeszcze jutro i w Sobota i upragniona wizyta, oczywiście dam wam znać co i jak dzis tak rano Marysię do przedszkola , szybko na targ , posprzątać w domu cały dzień siedziałam , a ksiądz po kolędzie nie przyszedł , a potem będzie miał pretensje że nie wpuszczam po kolędzie. Zrobiliśmy na obiad kopytka . Ania to wiercipętka straszna kręci się , wypina bardzo mnie to cieszy :*:*:* , wczoraj byliśmy w kinie to cały czas po pęcherzu mnie biła . Pogoda jest straszna , wieje zimno jak diabli ślisko , szklanka normalnie i pada śnieg no w koncu zima u nas jutro w nocy ma być aż -20 stopni aż strach pomyśleć ile w dzień będzie , gaz w aucie nam trochę zamarzł , myślałam już nie pojedziemy po Marysię do przedszkola .
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2017, 16:46
-
annak wrote:A może jakiś szczególny udział męża? Może on mógłby jakoś zadziałać na syna? Na przykład mianując go swoim "zastępcą" na czas nieobecności. Tak na gorąco myślę...
O widzisz, bardzo dobry przykladMy czasem stosowalismy taka zagrywke, ze Maz dzwonil do domu, prosil corke do telefonu i tlumaczyl Jej, ze ma dzisiaj duzo pracy i boli go glowa, i bardzo chcialby wrocic do domu na pyszny obiad, czy Diabolina moze cos przygotowac razem z Mama - i faktycznie, dziecko jak zaczarowane bylo chetne do wspolpracy. To byl taki okres, kiedy mnie dobijal pierwszy trymestr, ze oknem piekna pogoda, a my siedzimy w domu, z mojego powodu, wtedy najczesciej doswiadczalam takich przykrych zachowac, ale wiem, ze to wynikalo z frustracji i chyba jednak niezrozumienia powagi sytuacji.
-
Jagah na fb ta pani ma galerie zdjec. Ja wybralam kremowy srodek i wstazki szare, rozowe.
Pani jest bardzo kontaktowa - wszystko ustalilysmy na maila. Ma rozne kolory wloczki i tasiemki. Ja wybralam srodek z serwetki wiec jest bialy lub kremowy to wyboru.
Cennik jaki mi podala to:
Cena łapacza w zaleznosci od średnicy, 30 cm - 75 zł, 25 cm - 65 zl, 20 cm to 55 zł, 15 cm 45 zł 12 cm 29 złGirlanda 45 zł. Koszt wysyłki to 9 zl. Czas realizacji zamowienia to ok 10 dni.
Ja wzielam srednice 20 cm.Jagah lubi tę wiadomość
7.03.2017 - Nina jest z nami