Kwietniowe Szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Tak jak widziałam Twoje zdjęcie i zdjęcie małego to jak dla mnie jest bardzo do Ciebie podobny! Aż sama nie mogę się już doczekać USG 3D/4D żeby zobaczyć do kogo moje maleństwo jest podobne
chociaż jak dostałam zdjęcie z genetycznych to zarys główki ma za tatusiem a nosek jakby moj
ciekawe czy dobrze widziałam haha
Kurde wy tu gadacie o wózkach a ja nawet nie mogę dołączyć do rozmowy o nich bo wózek dostaniemy od mojej szwagierki - cóż przynajmniej mam spokój z tym czy wybrać taki czy może taki a jak już wybiore model to może czarny czy kawowyKornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs
Miło jest usłyszeć takie coś, naprawę. Poczułam hmm-dume
haha.
Ah a ja zawsze jestem w szoku jak dziewczyny mowia o tych wszystkich rzeczach które już mają. Dlatego dziś stwierdziłam,ze faktycznie JUZ CZAS i kupiliśmy to co kupiliśmy, zamówiliśmy wózek.
A co myślicie o materacach pianka-lateks?Kochany wymarzony Filipek. 01.05.2017r
[ -
My na 101 dni przed porodem też wcale wiele nie mamy
- wanienka
- leżaczek
- wózek (czekany aż bratanica przejdzie do spacerówki i będziemy mogli go wziąć)
- naklejki na ścianę czy tam mebelki do pokoju.
- Na razie tylko 3 pieluchy tetrowe (trzeba dokupić resztę)
- jeden smoczek
- ciuszki (pewnie jeszcze czegoś brakuje)
I to chyba wszystkoja dla siebie do szpitala też mam jak na razie tylko jedną koszulę i to wszystko
Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
Reni chciałam wkleić zdjęcie, ale jakoś tynipic szwankuje...
Jeżeli masz ochotę t wpisz sobie w Google bebetto torinno sl36 i to ten nasz
Sallvie to sporo masz ha ha w porównaniu z namiWiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2017, 23:17
Milka1991 lubi tę wiadomość
Kochany wymarzony Filipek. 01.05.2017r
[ -
Koko no jeszcze zapomniałam że rożek mamy kupiony hah
u nas o tyle dobra sytuacja że bratanica narzeczonego w marcu roczek skończy i wiele rzeczy mamy możliwość kupić czy po prostu dostajemy po niej
Lokokoko lubi tę wiadomość
Sallvie to mi zostało do porodu 94 dni i połowy tego co ty nie mam
ale mąż obiecal, że ma teraz dwa dni wolnego to porządnie weźmiemy się za zakupy, chociaż już wiele razy to planowaliśmy i zawsze coś się pojawia na przeszkodzie.
-
Lokokoko wrote:Reni chciałam wkleić zdjęcie, ale jakoś tynipic szwankuje...
Jeżeli masz ochotę t wpisz sobie w Google bebetto torinno sl36 i to ten nasz
Sallvie to sporo masz ha ha w porównaniu z nami
Kolorow wyskakuje mi kilka..ale obastawiam, że ten z brązem>?Reni1982
09.04.2017 r. Miłoszek jest z nami
-
Witam Mamusie w Nowym Roku! W tym się jeszcze nie odzywałam ale czytam na bieżąco
widziałam temat prania, więc może komuś pomogę: od wczoraj w biedronce znów promocja na lovelę- mleczko do prania lub proszek. Ja kupuję proszek- 13,9 zł / 1,8kg. Lovela chyba nie ma płynu do płukania, jak dziewczyny sobie radzicie? W ogóle nie wlewacie płynu do płukania ubranek dla maluszków czy używacie innej firmy, np. Dzidziuś?
-
Dzień dobry:)
Jej jak mi się nie chce wstawać. Pospała bym jeszcze. Zawiozę dziecko do przedszkola i chyba drzemka będzie
Chyba pod koniec miesiąca zajmę się wyprawką bo dopada mnie depresja jak czytam co Wy już macie. Ja nadal nawet bez listy jestem
Mam tylko dla siebie 3 koszule i 1 biustonosz do karmienia. A dla małej paczkę pieluszek Dada. I ponoć rodzice kupili jej rożek (coś czuję że to będzie jeden z TAKICH prezentów o których pisała Niebieska czy Antonelka). Także w pieluche i w rożek i nie ma problemu w co ją ubrać -
agadana wrote:Witam Mamusie w Nowym Roku! W tym się jeszcze nie odzywałam ale czytam na bieżąco
widziałam temat prania, więc może komuś pomogę: od wczoraj w biedronce znów promocja na lovelę- mleczko do prania lub proszek. Ja kupuję proszek- 13,9 zł / 1,8kg. Lovela chyba nie ma płynu do płukania, jak dziewczyny sobie radzicie? W ogóle nie wlewacie płynu do płukania ubranek dla maluszków czy używacie innej firmy, np. Dzidziuś?
będę miała w czym wyprać... rożek
-
Odnosnie pierwszych ruchow poczulam w 14t3d ale potem dlugo nic a takie wyrazne tak samo jak z synem w 17t skonczony co do dnia nie pamietam.
A odnosnie liczenia ruchow nie chce panikowac ale piszecie zeby nie byky one zbyt wzmozone ? Jakie to sa zbyt wzmozone ? Nie chce zacac czytac neta o tym bo zaraz cos zlego zaczne sibie wkrecac. Mala ak mam aktywnosc czyli glownie rano jak teraz sa male ptzrsuwania przemieszczania ale bardzooo wyrazne 10nalicze dosc szybko ale czasem ma tak szybkie ruchy i intensywne zew kilka sekund nalicze 10:/ wczoraj o 23 obudzil sie syn ja bylam ega zaspana a on mama polz sie ze mna ja bylam nmega zmeczona a on minopowodal jakies pierdolki i sie smiala mala tak szala ze nie moglam zasnac masakra jakas przestraszylam sie pewnie cisnienie mi wzroslo z nerwow. Kopala wszedzie od gory podol i dosc szybko dodam to nie czkawka ta znam. Musialabym polozyc sie na plecach bo na boku kopala we wszystko. Na plecach tez ale wtedy to ju wogoke tak szalal ze sie balam jakos zasnelam ale macie tak ? Wogole czasem ma chwile ze na prawde wariuje . Co oznaczaja wzbytw zmozone ruchy? Wiem ze kazde dziecko inne ale z synem mialam malowodzie w 30tc wykryte a tak mocno go nie czulam wogole ja czuje mocniej niz jego moze bardzien ruchliwa.
Monika34 -
Witam
za godzinkę mam dłuuuugo wyczekiwaną wizytę, której się oczywiście nieco obawiam ale kurcze... to już 26 tydzień. Chyba powinno być dobrze...
Najpierw czeka mnie ta słynna krzywa cukrowa (tzn. w sumie jednocześnie bo u mnie lekarz pobiera krew). Sprawdzę, a raczej poproszę o sprawdzenie też TSH, fT3, fT4 i ferrytynę.
Co do ubranek o których wczoraj pisałyście (Antonelka, Niebieska, Vero). Ja przyjęłam trochę używanych i trochę sama kupiłam używanych(no ale te już sama wybrałam) i w sumie Was rozumiem bo teraz mi trochę przykro, że nie powinnam kupować więcej i wiecej a ja bym chciała takie jak ja chce (wszystko jedno czy nowe czy używane) więc chyba i tak trochę pokupuję a te co nie na 100% przypadły mi do gustu albo będą przekazane dalej albo używane w domku od czasu do czasuw razie gdy inne będą w praniu lub dzidzia będzie miała jakąś fazę na brudzenie absolutnie wszystkiego
. Nowych też na pewno jeszcze pokupuję bo tak mnie niektóre urzekły ale teraz czekam na kolejne potwierdzenie płci
Córcia jest z nami
04.2016 Aniołek [*]
11.2015 Aniołek [*]
-
Hej dziewczyny! Dawno się nie odezwałam, ale czytam Was na bieżąco. Jesteśmy w 27 tyg., ważymy ponad 1kg, już na pewno będzie syn - Tymoteusz
U nas wszystko ok, oprócz bóli pachwin różnego natężenia. Boli raz jedna, raz druga strona - czasem to jest ucisk nawet przez kilka godzin, a czasem takie "piknięcia" co jakiś czas. Kilka dni temu w centrum handlowym złapał mnie z kolei po jednej stronie taki dość mocny skurcz, promieniujący aż do nogi. Aż mi się gorąco zrobiło i już miałam najgorsze myśli. Czy któraś z was ma takie bóle? Ja bóle pachwin miałam praktycznie od początku,w drugim trymestrze praktycznie odpuściły, a teraz wróciły ze zdwojoną siłą. Mam taką teorię, że to pierwsze dziecko, wszystko się rozciąga itp, a do tego Mały bardzo intensywnie się teraz rusza... ale dzisiaj jeszcze skonsultuje z lekarzem co i jak. Napiszę po wizycie.
Co do wyprawki, to mam już całkiem sporo - produkty higieniczne i sprzęt typu laktator i podgrzewacz Canpola oraz ciuszki (bardzo fajne polskie i w przystępnej cenie ubranka ma firma Pinokio). Teraz czas na większe rzeczy - wózek już upatrzony (firma Anex), myślę o organizacji pokojuPodobno niemowlaki nie lubią dużych przestrzeni i na początek lepszym rozwiązaniem niż łóżeczko jest mała kołyska (dł ok. 90 cm). Co prawda,to dodatkowy wydatek ok. 200-300 zł (szukam używanej) i to się sprawdzi max do 6 miesięcy, ale z drugiej strony kołyska jest bardziej mobilna i można ją postawić praktycznie wszędzie, co w pierwszych miesiącach jest ważne. Jakie są Wasze przemyślenia?
Milka1991 lubi tę wiadomość
Termin wg USG - 5 kwietnia, synek vel bokser Tymoteusz.
27 tc - moja waga 8,5 kg do przodu, syn - 1,008 kg -
Och dziewczyny zawstydzacie mnie
u mnie wszystko nadal w planach wózek, łóżeczko itp. pocieszam się że niedługo teściowa paczkę wysyła z różnymi rzeczami i na dole tez mam z dwa kartony to zweryfikuje co jest, a co trzeba.
Monika34 moj tez potrafi kopać nagle bach, bach ze w chwile naliczam te 10 ale wydaje mi sie ze to nic złego, bardziej żywiołowy jest około 22-24 lub okolo 18-19 oraz rano, przed chwila od 8niezle wierzgałale juz sie wycisza, leżałam tez troszkę na prawym boku i zauważyłam ze wtedy sie wzmagal ruch- chyba nie lubi, wiec szybko na plecy, albo lewy bok i grzeczny sie robi, cos nie lubi tej prawej strony, wiem ze tez niezalecaja leżenia na prawym
kolejna 30.03/36tc 16.03 3200/33tc 23.02 2297g/24.01 1447g/22.12 759g/połówkowe 05.12 wzorowo ❤️około 437g/24.11- ok/27.10 9-12cm/prenatalne 03.10.2016 - wszystko ok 6,5cm/19.09.2016 10tydz. 3,35 cm/5.09.2016 8tydz. 1,5cm serduszko 171 -
Aaa wiem! Chciałam się zapytać jak to jest z malowaniem, tak pomyslałam że przydałoby się odświeżyć dwa pokoje dla synka i moze nasza sypialnie, tylko wlasnie jak z tymi farbami?
kolejna 30.03/36tc 16.03 3200/33tc 23.02 2297g/24.01 1447g/22.12 759g/połówkowe 05.12 wzorowo ❤️około 437g/24.11- ok/27.10 9-12cm/prenatalne 03.10.2016 - wszystko ok 6,5cm/19.09.2016 10tydz. 3,35 cm/5.09.2016 8tydz. 1,5cm serduszko 171 -
Dzień dobry dziewczynki u nas dziś ten wielce wyczekiwany dzień - czyli nasze 100 dni do spotkania
Śmiałam się wczoraj do mamy, że drugi rok z rzędu w styczniu świętuje swoją studniówkę
agadana Oo dziękuje za informacje odnośnie proszku ! Też muszę kupićReni1982, Antonelka, Taśka22, Milka1991 lubią tę wiadomość