Kwietniowe Szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Namówiłam męża, żeby zamówił kocyk. Wjechałam mu, że mi później marudzi, że kasę ciągle wydaję i później nie mam, jak on nic nie zamawia i wszystko idzie z mojego konta. Koniec tego dobrego!
Kupowanie na Ali to nic trudnego. Kup teraz > wybierz formę płatności (najwygodniej kartą do bankomatu wpisując dane), tak jak np na allegro no i czekamy około miesiąca na paczkę
Mój koszyk od JustineX już jest na 200zł, a pewnie jeszcze coś domówię... Ehh skąd wziąć tyle kasyWiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2017, 16:56
-
lis pokaż mi która to taka mądra lekarka to ja jej pokażę co o niej myślę !!
Wkurza mnie to, że lekarze tak potrafią mówić, kto jak kto ale oni chyba najlepiej powinni wiedzieć że dzieci przy porodzie mogą się urodzić zarówno 2,5kg jak i 5kg !!! Dla mnie takie mierzenie dziecka i mówienie na jaki wiek jest duże jest zupełnie bezsensu ... Każde maleństwo rośnie jak mu się podoba !
Ty jesteś śliczną dziewczyną a Twój Michałek po prostu jest dużym i silnym chłopcem
Mojej mamie jak w ciąży z moim bratem przytyła 40kg też lekarz powiedział po chamsku "oby pani tylko dziecka nie przejadła dobrze będzie jak 3 kg się urodzi" to się zdziwił bo brat urodził się z wagą 3,9kgKornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs
Ilae a powiedz mi to od razu zabiera pieniążki i jeśli nie dojdzie to się jakieś spory zakłada? Czy jak to wygląda? Czyli wszystko jak allegro właściwie?
Możecie polecić jakiś sprzedających z AliExpress od których już dostałyście ciuszki lub inne rzeczy? Chyba mnie to pochłoonie...Córcia jest z nami
04.2016 Aniołek [*]
11.2015 Aniołek [*]
-
Aniołkowa a masz facebooka? tam jest grupa Aliexpres.com dla dzieci i Aliexpress Polska i tam są recenzje, oceny i opinie do artykułów, linki do rzeczy i ostrzeżenia u kogo nie zamawiać. Ja się tym często kieruję.
aniołkowa mama, kahaśka lubią tę wiadomość
Płeć - Synuś
Następna wizyta 13 kwietnia
-
Ilae, oto fotka chmurki, malutki, ale bardzo przyjemny gadzet do pokoju.
a kupilam ja tu:
https://pl.aliexpress.com/item/INS-White-mini-Cloud-Lamp-Toy-In-Children-s-Room-Cute-Cloud-Night-Light-PVC-material/32702907988.html?spm=2114.13010608.0.0.HLaUue&detailNewVersion=&categoryId=39050508
Szczęśliwa Mamusia, ilae lubią tę wiadomość
Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
-
Lis jakaś niepoważna ta kobieta! moja mała też wychodzi na usg zawsze ponad tydzień większa, mój lekarz mówił, że tylko się cieszyć, że silne i zdrowe dziecko! wg mnie waga Michałka jest jak najbardziej w porządku. mój lekarz w ogóle nie patrzy na moją wagę, przytyłam ok 8 kg. ważę się, wpisuje i mówi, że waga w normie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2017, 18:00
-
Magni widze tez AliExpressowa, dobrze mowi. Ja o tej grupie wspomnialam dzisiaj tutaj, przez ta grupe mam tzw. Wish Liste wypelniona
na fb duzo t na tych grupach mozna sie dowiedziec. Niebieskaa dziekuje, moze jednak sie skusze
balam sie mezowi powiedziec na jaka kwote mam koszyk u JustineX i ze to nie wszystko. W szoku jestem ze tak lajtowo to przyjal
chyba dlatego ze wie, ze to potrzebne rzeczy
jedne ubranka przyszly z Ali wlasnie, pozniej sie pochwale
-
Matko, ja chyba też poszperam na Ali
Lis, w żadnym wypadku się nie przejmuj. Absolutnie. Babsztyl wyrzuca swoje frustracje, wyżywa się na Tobie, kiedy przychodzisz do niej po dobre wieści. To jest poniżej pasa, brak słów. Ja bardzo się cieszę, że Wasz Michałek ma dobrą wagę. Mam w brzuchu małego kurczaka, bardzo chciałabym, żeby troszkę przybrałTaka nasza natura, każda jest inna. Bardzo słusznie któraś z dziewczyn napisala- kilogramy zawsze można zgubić, a głupia baba zostanie ze swoim podłym charakterem.
-
Vero, dobry pomysl, zeby uzyc takiej lampki do przewijania, ciekawa jestem jak wyglada, podeslesz linka? ta chmurke widzialam w kilku sklepach, a tymczasem na ali mozna kupic o wiele taniej.
Zamowilam jeszcze cos takiego za grosiki, ciekawa jestem...wypiore i zobaczymy jak sie bedzie sprawowac hehe, taki malutki gadzecik.
https://pl.aliexpress.com/item/HOT-super-tanie-ale-Wysokiej-jako-ci-Mamas-Papas-grzechotka-baby-grzechotka-BB-BB-zabawki-dla/32671967651.html?spm=2114.13010608.0.0.xYFF9T&detailNewVersion=&categoryId=100001722
a to jakie smieszne, widzialam cos takiego w sklepach:
https://pl.aliexpress.com/item/Swaddleme-summer-cotton-infant-parisarc-newborn-thin-baby-wrap-envelope-swaddling-swaddle-me-Sleep-bag-Sleepsack/32373333272.html?spm=2114.010108.3.221.AKdZvp&ws_ab_test=searchweb0_0,searchweb201602_1_10065_10068_10000009_10084_10083_10080_10082_10081_10060_10062_10056_10055_10037_10054_10059_10032_10099_10078_10079_10077_10000012_10103_10073_10102_10000015_10096_10052_10053_10107_10050_10106_10051-10102,searchweb201603_10,afswitch_2,single_sort_0_default&btsid=f2c7599b-612c-4cc3-bc7b-7a7dd65e34e5
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2017, 19:04
Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
-
Hej. Po wizycie wszystko ok. Mam zwiększyć dawkę luteiny. Zamówiłam rzeczy od Justinex i wyszła 100. TV się nam zespół a nawet roku nie ma. Lisku nie przejmuj się gadaniem lekarki. Moja mała ważyła 1200 gram w tym samym tyg co jest Michas. Wiec tylko 300 gram różnicy. Chłopcy zawsze da więksi
misKolorowy, Lokokoko lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/sl-72637.png
-
Lis nie przejmuj się dziwna babka, jak chciała coś powiedzieć to mogła w normalny sposób w szoku jestem jakie miała podejście
przecież dzieci maja rożna wagę, a te mierzenie i tak jest poglądowe nam gin w 24tc powiedział że jest duży z pomiaru wychodzi 25/26tc i co ja zrobię taki jest, jeszcze duzo przed nami czas pokaze, kazał wiecej sie ruszać ale bez zadnych dziwnych docinek
kolejna 30.03/36tc 16.03 3200/33tc 23.02 2297g/24.01 1447g/22.12 759g/połówkowe 05.12 wzorowo ❤️około 437g/24.11- ok/27.10 9-12cm/prenatalne 03.10.2016 - wszystko ok 6,5cm/19.09.2016 10tydz. 3,35 cm/5.09.2016 8tydz. 1,5cm serduszko 171 -
nick nieaktualnyDziewczny czy Was cały czas nic nie boli i czujecie się znakomicie?
Ja mam bóle dziś cały dzień, chyba wczoraj się zaczęły, to nie skurcze, czuję małego jak kopie, ale czuję też ból, jakby ćmienie okresowe, nospa niebardzo pomaga, magnezu biore tyle, że zaraz sie do lodówki na stałe przylepię, poryczałam się też i tez nie pomogłoja juz nie wiem, czy ja mam leżeć, siedzieć, chodzić, czy co ja mam robić... planowa wizyta dopiero za 2 tygodnie, ale jak nie przejdzie do jutra to chyba pojadę zobaczyć co się dzieje, martwię się o tę szyjkę oczywiście...
-
Ojejku ja już wiele razy pisałam - mnie boli ciągle coś ;p mało jest dni, że czuję się super. a to brzuch, podbrzusze, boki brzucha, miednica, żebra i tk dalej i tak dalej.
Mój lekarz mówił, że teraz na tym etapie mam tylko patrzeć na skurcze regularne, silny ból brzucha który się nasila i krwawienie. a tak to ma prawo bolećojejku lubi tę wiadomość
-
aniołkowa mama wrote:Proszę o "instrukcję obsługi" do AliExpress...
Nigdy nie kupowałam..
Będę bardzo wdzięczna. Wiem, że był już ten temat ale... nie dam rady znaleźć przy naszych 1277 stronach...
Podaje się tam numer karty i to ściąga od razu czy blokuje pieniążki czy jak? Jak przelicza? Widzę, że mogę wybrać moją walutę (CHF) to chyba nie będzie przeliczało?
wracając, bo teraz jestem już w domu i wygodniej mi odpowiedzieć. Jak wybierasz swoją walutę, to tylko właśnie celem przeliczenia na dany dzień chyba po kursie, jaki w dniu zamawiania obowiązuje. Akurat PLN nie ma do wyboru, więc bank przelicza mi sam. Ja się sugeruję kursem dolara, jaki danego dnia jest na googlachróżnice są groszowe, kilkanaście groszy czasem wychodzi.
Z karty ściąga od razu, pieniążki są jakby przechowywane na AliExpress do momentu, aż nie otrzymasz i nie potwierdzisz zamówienia. Jeśli zamówienia nie otrzymasz, pieniądze możesz odzyskać z powrotem z tego co ja się orientuję. Ja od siebie polecam stronę na FB AliExpress.com dla dzieci, wszystko tam znajdziesz
aniołkowa mama wrote:Ilae a powiedz mi to od razu zabiera pieniążki i jeśli nie dojdzie to się jakieś spory zakłada? Czy jak to wygląda? Czyli wszystko jak allegro właściwie?
Możecie polecić jakiś sprzedających z AliExpress od których już dostałyście ciuszki lub inne rzeczy? Chyba mnie to pochłoonie...
Sprawdzonych nie mam, bo rzeczy dopiero do mnie idą. Ale sugeruję się gwiazdkami i opiniami, gdzie ludzie często wstawiają realne zdjęcia. Czyste allegro, tylko z Chin
polecane jest zamawiać na 'aukcjach', gdzie opinii jest chociażby kilka, żeby wiedzieć, że sprzedawca nie leci w kulki i towar wysyła.
ojejku mnie też czasem ćmi jak na okres, ale bardzo rzadko i lekko. Każda z nas inaczej przechodzi ciążę, jeśli to jest coś nowego i nospa nie pomaga, chyba przyspieszyłabym wizytę. Chociażby dla własnego spokoju, że wszystko jest w porządku. -
nick nieaktualny