Kwietniowe Szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Teklaa wrote:Oj jeszcze nie wiem dopiero bedzie informować bliżej 09.02 wezmę wode dzięki
Edit dostajecie jakieś próbki? Czy cos?
Dostaliśmy raz próbki. Nie wiem czy będzie ich wiecej. Do tej sali przyniesione sa wszelkie pomoce dydaktyczne, lalki, poduszki itp. wiec podejrzewam ze może nie tylko gadanie będzie. U nas w grupie jest wyjątkowo nie 7 tylko 8 par.
-
Teklaa wrote:Oj jeszcze nie wiem dopiero bedzie informować bliżej 09.02 wezmę wode dzięki
Edit dostajecie jakieś próbki? Czy cos?
Dostaliśmy raz próbki. Nie wiem czy będzie ich wiecej. Do tej sali przyniesione sa wszelkie pomoce dydaktyczne, lalki, poduszki itp. wiec podejrzewam ze może nie tylko gadanie będzie. U nas w grupie jest wyjątkowo nie 7 tylko 8 par.
-
Dzień dobry
dziewczynki jak tam Wasze zamòwienia od JustineX? Wiem, że większość raczej zadowolona ale chciałam się upewnić czy tylko mi się trafiły "wadliwe" pieluszki czy tak ma po prostu być... chodzi o pieluszki flanelowe (kolor i druk), które są obszyte tylko z 3 stron natomiast czwarty bok ma jakby ślad po maszynie (takie dziurki) ale nie jest wykończony. Reszta przedmiotów bez zarzutu. Przesyłka dotarła do mnie nieco później ale jak napisałam do nich maila to dostałam szybko odpowiedź, że mieli kilkudniowe opóźnienia, przepraszają i natychmiast nadają moją paczkę. Pewnie to wszystko przez Kwietniowe Mamusie, że taki tam ruch
Kolejna sprawa- wełniane kocyki z promocji colorstorieswiem, że tutaj szał kocykowy trwał ale ja dla swojego Synka nie miałam jeszcze żadnego i to był przełom! Zamówiłam 2 chociaż nie jestem pewna kolorów... jeden miał być jasny szary a omyłkowo kliknęłam szaro-beżowy i boję się czy to nie będzie taki sprany szary
jak myślicie? Druga rzecz- dla chłopca jako drugi kolor mogłam wybrać tylko beżowy albo miętowy a beżowy z szarym w sumie tak troszkę "mdło" wyglądał więc zamówiłam miętowy mimo, że miałam wątpliwości czy przypadkiem nie jest to babski kolor. Jak myślicie? Jeszcze mąż mnie zdołował trochę wieczorem bo pokazywalam mu rożki i te wszystkie miętowe i wpadające w turkus odrzucał natychmiast. Nie powiedziałam mu o kocyk ach, ze i taki kolor zamówiłam
Doradźcie coś, bo może jeszcze by dało rade do nich napisać z prośbą o zmianę kolorów...
Miłej niedzieli wszystkim
-
Lokokoko wrote:Kochane, a macie może jakas stronkę z pościelą do łóżeczka? Na Allegro mi się nie podobają...
-
Magni wrote:Ja jestem bardzo sceptycznie nastawiona do tych termometrów.. Można się nieźle na nich przejechać. Maż wylądował z ostrą anginą na pogotowiu. w domu rtęciowym miał ponad 39 st a na pogotowiu 36.6 tym odległościowym. Gorący jak nie wiem co, telepał się a tu niby brak gorączki. Druga sytuacja sprzed tygodnia to taka, że 1,5 roczny chrześniak elektronicznym termometrem (do ucha) miał 38,6. Czyli bez tragedii, ale zachowywał się jakby miał dużo więcej, zmierzyli rtęciowym a tam 40 st. Od razu pogotowie i reakcja, a gdyby nie mieli rtęciowego to różnie to mogło by się skończyć. Z kolei my mieliśmy z brauna do ucha i za każdym razem pokazywał inaczej, oddaliśmy do reklamacji, wrócił, ale nic się nie zmieniło. Dalej pomiary w cały świat. No jakoś nie ufam tym termometrom.
Zgadzam się. Ale tak uzytkowo uważam że wygodnie mieć bezdotykowy a do dalszej kontroli kiedy widać wysoka gorączkę rteciowy. Ja ogólnie mam rossmax i mi się sprawdza.
Tzn przy ewentualnym podejrzewaniu rozbieżności. Mi raczej się sprawdzał bezdotykowy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2017, 08:48
-
Ja miałam w każdym trymestrze badane. Teraz na usg 3 trymestru też, szczególnie że było podejrzenie hipotrofii. Przepływu u mnie od samego początku ok.
P.S. Na usg 3 trymestru wyszedł mi II stopień dojrzałości łożyska. To normalne na tym etapie?lekarz, który robił mi usg nic nie powiedział, na ten temat. Mój lekarz do którego poszłam zaraz potem z wynikami też, nie zwrócił na to uwagi.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2017, 09:20
-
Agadana szaro-bezowy jest ladny - troche taki cieplejszy szary ale nie jest to bezowy kocyk.
Co do miety - duzo osob dla chlopcow robi wyprawke z takimi dodatkami wiec nie bedzie babskiWiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2017, 09:29
agadana lubi tę wiadomość
7.03.2017 - Nina jest z nami
-
Antonelka wrote:Agadana szaro-bezowy jest ladny - troche taki cieplejszy szary ale nie jest to bezowy kocyk.
Co do miety - duzo osob dla chlopcow robi wyprawke z takimi dodatkami wiec nie bedzie babski
Poza tym zobaczysz w rzeczywistosci - jak nie bedzie pasowal to zwrocisz lub wymienisz.
agadana lubi tę wiadomość
7.03.2017 - Nina jest z nami
-
sunshine 2 stopień dojrzałości łożyska w 3 trymestrze to chyba ok, ja też miałam już to usg i tez mam 2. Na połówkowych miałam zerowy a pamiętam, że już w tamtym czasie któraś z dziewczyn pisała, że u niej wyszedl 2 a lekarz i tak nie zareagował, także na tym etapie uważam, że nie mamy powodów do niepokoju, w końcu jakby nie patrzeć to już końcówka ciąży a kiedyś to łożysko musi się zestarzeć
aniołkowa mama ja miałam teraz przepływy ale wg lekarki wszystko super. Chociaż dziecko wg niej dużo większe niż wiek ciąży wskazuje, bo w 28t0d ważył już 1400g. Mnie to zmartwiło...
Antonelka Dzięki :*Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2017, 09:36
-
eforts wrote:Misiu tzn ze jak smaruje się olejem kokosowym na sucho to robię bez sensu?Synek :* urodzony 1.04.2017
-
Witam sie niedzielnie, od rana z mężem działamy;) nasze wczorajsze łupy to kołyska harmony baby bjorn, fotelik maxi cosi oraz karuzelka done by deer, mam nadzieje, ze to juz koniec. Kolejna lista dotyczy juz prezentow po narodzinach, ktore sa dla starszego dziecka. Własnie posegregowalam ciuszki na 68-80 i czekają juz wysoko w szafie, maz "bawi sie" fotelikiem.
Mam pytanko: na razie wypralam ubranka i pieluchy, czy pierzecie tez kombinezoniki, kocyki, ręczniki itd.?
Teklaa, Antonelka lubią tę wiadomość
Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
-
Dzień dobry !!
Na 95 dni przed porodem i na 2 dni przed wizytą
Dzisiaj postabowiłam zrobić listę pytań które mam do lekarza. Stwierdziłam, że skoro płacę to mam prawo wymagać
niebieskaa ja kombinezoniki wyprałam ale zastanawiam się właśnie czy prać rożek, kocykiNiebieskaa, pati87 lubią tę wiadomość
Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs
nick nieaktualnyaniołkowa mama wrote:Żadna z Was nie miała badane przepływów?...
Ja mam badane przepływy raz w tygodniu w szpitalu. Mam ciążę wysokiego ryzyka i bardzo rzadki konflikt serologiczny, który może zakłócac przepływy. Na szczęście przepływy są ok. Musze jednak je kontrolować, żeby lekarze mogli szybko zareagować jeśli byłoby coś nie tak. Może na następnej wizycie poproś lekarza, żeby jeszcze raz sprawdził Ci przepływy. -
sunshine wrote:Dostaliśmy raz próbki. Nie wiem czy będzie ich wiecej. Do tej sali przyniesione sa wszelkie pomoce dydaktyczne, lalki, poduszki itp. wiec podejrzewam ze może nie tylko gadanie będzie. U nas w grupie jest wyjątkowo nie 7 tylko 8 par.
To fajnie, jak mówisz że zajęcia mają sens i przy okazji poznaje się położne to moim zdaniem komfort psychiczny, lalki pewnie do nauki przebierania czy cościekawa jestem jak mąż zareaguje przyznał mi się że on jeszcze tego, aż tak nie czuje (może ja też?) chyba jak młody się urodzi, albo bede w jeszcze bardziej zaawansowanym stanie i może jak w grupie zobaczy innych rodzicow to dotrze
Tylko ze my w domu jeszcze wyprawki nie mamy wiec moze dlatego? teściowa wysyła kartony w nadchodzącym tygodniu to bede widzieć co jest, a czego mi brak i zacznę działać, wizyte tez mamy dopiero 24.01 dawno nie widziałam brzdąca tylko co sobie kopie w brzuszkua aktualnie czuje sie fajnie, nie to co na początku ... fakt buty i spodnie czesto mąż pomaga zakładać/zdejmować ale brzucha ostatnio nie czuje dziwne uczucie, musze sobie przypominać ze jest
dzis basen!
Co do przepływów to niestety nie pomogę sprawdzał na połówkowych i mowil ze jest ok, nic wiecej sie nie dopytywałam w tej kwestii
kolejna 30.03/36tc 16.03 3200/33tc 23.02 2297g/24.01 1447g/22.12 759g/połówkowe 05.12 wzorowo ❤️około 437g/24.11- ok/27.10 9-12cm/prenatalne 03.10.2016 - wszystko ok 6,5cm/19.09.2016 10tydz. 3,35 cm/5.09.2016 8tydz. 1,5cm serduszko 171 -
Witam
po piatkowej wizycie Janek ma ponad 1300g
patrzac na.te wage lekarz mowil ze ok 3500g na porod ale ja tam obstawiam kolo 4kg skoro moj Staś mial.4320g heh
Janek nadal jest glowka w dol i tak juz zostanie do porodu jupii
Codziennie mam juz liczyć 10 ruchow od ok 8 do 15narazie przez 2dni juz do 9 mialam ich 10
Po szkole rodzenia mam za zadanie codziennie ćwiczyć wdechy przepona do skurczy
Salvie ja tez czasem man kartke z pytaniami do gina nic w tym złegopatrząc na brzuszek obstawiam chlopca a na to ze tak długo sie ukrywa to dziewczynke
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2017, 10:03
Taśka22, sallvie, Jagah, Milka1991 lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry
Aniołkowa ja chyba nie miałam tego badania, przepływy miałam badane ale w sercu a w mózgu chyba nie.
Niebieska ja jeszcze nic nie prałam, ale planuję prać wszystko. Położna w SR mówiła, że trzeba wyprać i wyprasować wszystko co ma bezpośredni kontakt ze skórą dziecka. Więc latem jak dziecko będzie na krótki rękawek to kocyki itd. też trzeba prać.Niebieskaa lubi tę wiadomość
-
Dzieki dziewczyny, alez Wam zazdroszcze tych szkol rodzenia... ja niestety nie moge sie zapisac do szkoly rodzenia. Tutaj prowadzone sa 3 spotkania, jedno juz mialam z fizjoteraputka (niski poziom jej "wykladu"), drugie jest we wtorek na temat porodu, a trzecie bedzie (jeszcze nie wiadomo wlasciwie czy sie odbedzie) nt karmienia. Z ciekawoscia czytam co Wam ciekawego przekazuja na szkole rodzenia. Takze piszcie, dzielcie sie:) proszee
Omon lubi tę wiadomość
Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017