Kwietniowe Szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
sunshine wrote:O ile pamiętam to 14 lutego będzie wielkie otwarcie. My juz na pewno będziemy rodzic na nowej porodówce. Nawet jesli sie szkraby postanowią wydostać na swiat w marcu. Za dwa tygodnie idziemy oglądać.
Na zajęciach dużo gadania. Panie opowiadają o ćwiczeniach i oddychaniu. Tlumacza. Generalnie dla mnie spoko. Nie nudze się. Ostatnio pani opowiadala o aromaterapii i przyniosła olejki, których używają. Wszystkim sie podobalo - mi smierdzialy...wiec na pewno nie bede ich chciała.
Mnie poinformowali, ze nie będzie ćwiczeń przed rozpoczeciem zajec. Dla mnie to akurat nie ważne i tak nie mogłabym uczestniczyć. Może napisz maila i dopytaj.
Ooo wow świetniepiekne wieści, ciekawa jestem czy bedzie cos fajnego oczywiscie sam fakt nowej porodówki jest super, ale chodzi mi o dostępność do czegoś czego wcześniej nie było, wyposażenie. Pisała do mnie pani w sprawie zajęć teraz 17go ale ja nie moge we wtorkii ide 9go lutego nie wspominała nic w mailu, ani SMS ze nie bedzie ćwiczeń - poprostu teraz czuje sie dobrze i ruch jest dla mnie czymś ciekawym stad moj smutek ze moze ich nie byc, ale do przeżycia grunt to chce sie oswoić z miejscem i położnymi licze ze nie bedzie stresu
kolejna 30.03/36tc 16.03 3200/33tc 23.02 2297g/24.01 1447g/22.12 759g/połówkowe 05.12 wzorowo ❤️około 437g/24.11- ok/27.10 9-12cm/prenatalne 03.10.2016 - wszystko ok 6,5cm/19.09.2016 10tydz. 3,35 cm/5.09.2016 8tydz. 1,5cm serduszko 171 -
Dziewczynki z innej beczki potrzebuje porady. Dopadla mnie migrena taka ze sciany mozna gryzc. Kolo 17 wzielam apap o 19 drugi zasnelam i teraz sie obudzilam. Dalej boli juz troche mniej ale nie wiem czy zasne. Czy ja moge wziac trzeci? Gdzies mi sie ubzduralo ze dwa dziennie to maks ale nie wiem skad to. Noe pomoze mi nic innego zadne oklady amol itp
(
Filipek - 09.03.17 -
Gakin wrote:Dziewczynki z innej beczki potrzebuje porady. Dopadla mnie migrena taka ze sciany mozna gryzc. Kolo 17 wzielam apap o 19 drugi zasnelam i teraz sie obudzilam. Dalej boli juz troche mniej ale nie wiem czy zasne. Czy ja moge wziac trzeci? Gdzies mi sie ubzduralo ze dwa dziennie to maks ale nie wiem skad to. Noe pomoze mi nic innego zadne oklady amol itp
(
-
Teklaa wrote:Ooo wow świetnie
piekne wieści, ciekawa jestem czy bedzie cos fajnego oczywiscie sam fakt nowej porodówki jest super, ale chodzi mi o dostępność do czegoś czego wcześniej nie było, wyposażenie. Pisała do mnie pani w sprawie zajęć teraz 17go ale ja nie moge we wtorkii ide 9go lutego nie wspominała nic w mailu, ani SMS ze nie bedzie ćwiczeń - poprostu teraz czuje sie dobrze i ruch jest dla mnie czymś ciekawym stad moj smutek ze moze ich nie byc, ale do przeżycia grunt to chce sie oswoić z miejscem i położnymi licze ze nie bedzie stresu
Weź ze sobą wode. Ja nie dałabym rady 2 godzin bez wysiedzieć. Będziecie miec zajęcia w budynku nr 6? Czy nie macie takiej informacji. Moje zajęcia sie tam odbywają w takiej sali konferencyjnej. -
My też kupiliśmy ten termometr w lidlu i chciałam zmierzyć mężowi temperaturę, bo akurat jest chory to trzy razy pokazał mi inną temperaturę i to dość spore rozbieżności (34.4, 38.1 i 36.3), może to ja coś nie umiejętnie robie...
Swoją drogą siedzę z mężem na pogotowiu, bo od wczoraj ma ból w pachwinie, a teraz jeszcze wyszła mu wysypka (jeśli można to tak nazwać, bo to wręcz opuchlizna) na całym ciele i nie wiem, czy to po lekach które wziął na własną rękę, czy to jakaś choroba, oby tylko nie zakaźna...Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2017, 22:47
-
Hashija wrote:Jak sie da może trzeba go skalibrować. My mamy taki jak w szpitalach maja z techmedu i trzebabylo go ustawic zgodnie z tym co wymierzymy tradycyjnym termometrem i teraz pokazuje bardzo dobrze.
-
Gakin wrote:Dziewczynki z innej beczki potrzebuje porady. Dopadla mnie migrena taka ze sciany mozna gryzc. Kolo 17 wzielam apap o 19 drugi zasnelam i teraz sie obudzilam. Dalej boli juz troche mniej ale nie wiem czy zasne. Czy ja moge wziac trzeci? Gdzies mi sie ubzduralo ze dwa dziennie to maks ale nie wiem skad to. Noe pomoze mi nic innego zadne oklady amol itp
(
Migreny niestety miewam często więc podpowiem: Apap można co 4h brać, ważne żeby nie przekroczyć 2 g na dobę (bezpieczna dawka dla ciężarnych). Spróbuj zimnych okładów na szyję i czoło, czy wziąć letni prysznic, zjeść coś lekkiego, na spacer już za późno więc może otwórz okno na chwilę i w ten sposób się dotleń. Na działanie tabletek niestety trzeba poczekać.
-
Monika34 wrote:Dziewczyny ile przed porodem macie odstawic heparyne?
Jeszcze lekarz o tym nie mowil - przed planowanym cc z reguly odstawia sie 24-48 h - tak mowil anestezjolog ale kazal konsultowac z gin. Przy SN raczej marne szanse na utrafienie z terminem.
7.03.2017 - Nina jest z nami
-
nick nieaktualny
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2017, 23:06
Antonelka, Jagah lubią tę wiadomość
-
sunshine wrote:Weź ze sobą wode. Ja nie dałabym rady 2 godzin bez wysiedzieć. Będziecie miec zajęcia w budynku nr 6? Czy nie macie takiej informacji. Moje zajęcia sie tam odbywają w takiej sali konferencyjnej.
Oj jeszcze nie wiem dopiero bedzie informować bliżej 09.02 wezmę wode dzięki
Edit dostajecie jakieś próbki? Czy cos?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2017, 23:15
kolejna 30.03/36tc 16.03 3200/33tc 23.02 2297g/24.01 1447g/22.12 759g/połówkowe 05.12 wzorowo ❤️około 437g/24.11- ok/27.10 9-12cm/prenatalne 03.10.2016 - wszystko ok 6,5cm/19.09.2016 10tydz. 3,35 cm/5.09.2016 8tydz. 1,5cm serduszko 171 -
Marsylia wrote:Migreny niestety miewam często więc podpowiem: Apap można co 4h brać, ważne żeby nie przekroczyć 2 g na dobę (bezpieczna dawka dla ciężarnych). Spróbuj zimnych okładów na szyję i czoło, czy wziąć letni prysznic, zjeść coś lekkiego, na spacer już za późno więc może otwórz okno na chwilę i w ten sposób się dotleń. Na działanie tabletek niestety trzeba poczekać.Filipek - 09.03.17
-
Gakin pij dużo wody. Często głowa boli z odwodnienia choć nie zdajemy sobie sprawy.
Ja w tym tygodniu bralam apap chyba w odstepie godziny bo jeden nie pomógł a ja zaczęłam już zdychać. Niestety trochę to dziecko swoje szprycuje choć przyznam że coraz rzadziej mnie łeb bolj -
IGA.G wrote:a jak to się robi? ja ciemna jestem w takich technikach ;p
Mam taki.
http://www.techmed.pl/product-pol-72-Termometr-Bezdotykowy-TM-F03BB-TECH-MED.html
Przyciskami dochodzisz do ustawień temperatury i zwyczajnie plusem lub minusem wyrownujesz do odczytu z rtęciowego. To też jest w instrukcji. W waszych termometrach też powinno być coś napisane czy w ogole jest taka opcja. -
No i znowu sobie coś wkręcam. Przez lekarza...
Jak Wam pisałam zbadał mi przepływy i przepływ w mózgu wyszedł bardzo słaby po czym lekarz dodał, że mam się nie przejmować bo tego się zwykle nie bada w 2 trymestrze i że zbadamy następnym razem... to po co to robił?teraz się martwię i już mam przed oczami widmo przeróżnych chorób.
Czy któraś z Was miała badane przepływy? Stres, wszędzie stres... a wizyta za ponad miesiąc.Córcia jest z nami
04.2016 Aniołek [*]
11.2015 Aniołek [*]
-
Donia12 wrote:Gakin pij dużo wody. Często głowa boli z odwodnienia choć nie zdajemy sobie sprawy.
Ja w tym tygodniu bralam apap chyba w odstepie godziny bo jeden nie pomógł a ja zaczęłam już zdychać. Niestety trochę to dziecko swoje szprycuje choć przyznam że coraz rzadziej mnie łeb bolj
ze slabo czuje to juz jak poczuje tonoli
Dobrze was miec, niemialam pojjecia okosmetykach co i jak i do czego. Teraz mi łatwiej bedzie zrobic zamowienie w geminiFilipek - 09.03.17 -
Witajcie w trzecim trymestrze dziewczęta!! Specjalnie czekałam do północy żeby odświeżyć sobie kalendarz i się ucieszyć
Atat mi też lekarka włączyła Relanium, ale przeczytałam ulotkę i boję się wziąć. U mnie ze względu na skurcze, na które nie pomaga nic. Wzięłaś to swoje Relanium czy obywasz się bez? Ja mam brać tylko doraźnie, w przypadku ataku skurczowego, ale staram się żeby nie było konieczności.Niebieskaa, Milka1991, kasieniaczek, Jagah lubią tę wiadomość
-
Na razie bez, boje sie. Niby każdy z lekarzy - dwóch ginow i psychiatra są zgodni co do tego ze w ciąży sie podaje, Np chorym na padaczkę i nic z dziećmi sie nie dzieje... Ale jednak ryzyko jakieś jest.
Podobno bezpieczniejsza hydroksizina. Ale nie wiem czy ona na skurcze.
Ps. Tez lubię czekać do północy żeby zmiany tygodnia zobaczyćponad 5 lat starań
2 poronienia
MTHFR, BRCA1
-
Wanda1986 wrote:Witajcie w trzecim trymestrze dziewczęta!! Specjalnie czekałam do północy żeby odświeżyć sobie kalendarz i się ucieszyć
Atat mi też lekarka włączyła Relanium, ale przeczytałam ulotkę i boję się wziąć. U mnie ze względu na skurcze, na które nie pomaga nic. Wzięłaś to swoje Relanium czy obywasz się bez? Ja mam brać tylko doraźnie, w przypadku ataku skurczowego, ale staram się żeby nie było konieczności.