X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • sy__la Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magni wrote:
    A u nas z praniem było tak, że chyba po tydzień po narodzinach synka kazałam mężowi włączyć pranie. No i włączył sypiąc nasz proszek a na dokładkę Lenor do płukania, który ma dość intensywny zapach. No i stwierdziłam, że jak już wyprał, to spróbuję założyć takie ciuchy dziecku. Obserwowałam, nic się nie zadziało, więc od tego czasu zaczęłam prać wszystko razem. Więc dzidziusiowy proszek był tylko do pierwszych prań przed narodzinami.

No właśnie, gdzie kupić ten olej migdałowy i jak stosować?

Sallvie obstawiam córę życząc syna :)

Tutaj http://www.sklep.arkadia-zdrowia.com.pl/produktopis/2528/
    np. można kupić olej migdałowy, kokosowy, z moreli jaki tylko chcesz. Musiałabyś sobie przejrzeć.
    Ja stąd wszystkie ekologiczne produkty zamawiam, a potem odbieram osobiście bo jest z Łodzi. Ale wysyłki też bez problemu realizują i szybko.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2017, 18:36

Marysia ur. 21.04.2017 <3 niemowle.gif
    Aniołek 7t5d [*]
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też kupiłam ten termometr i jakoś zawyża mi temperature... u mnie pokazuje 38 stopni,u męża 37,5...

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • Misiu2017 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rownież zamawiam głownie przez internet ze sklepów ze zdrowa żywnością . Masło shea tez dobrze nawilża . Testowane na sobie i synku ;)

Ja poprzednio prałam ciuszki w Loveli , teraz kupiłam płyn donośnie Bobini podobno dobry - jakie macie doświadczenia ? Na sroka o chyba nie ma analiz proszków :/

Synek :* urodzony 1.04.2017 <3
  • Antonelka Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kahaśka wrote:
    Witamy i my. Jedno ogarnięte na drzemkę a drugie szaleje w brzuchu ;)

Nadrabiając zaległości rzuciła mi się w oczy pewna nieścisłość ;) po urodzeniu dzieckiem zajmują się pielęgniarki noworodkowe/neonatologiczne a nie położne :P Położne zajmują się Wami ;) u mnie w szpitalu mają oddzielne dyżurki choć pravują na jednym oddziale.

Dziewczyny z Wawy. Jakby co to ja chętna się spotkać przed moim lekarzem. Mam na 15 to gdzieś tak 13 powinna być ok na początek?

13:00 na gorze w Grycanie?

7.03.2017 - Nina jest z nami
  • sunshine Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ojejku wrote:
    mi sie imię Jacek też podoba, no ale chciałam cokolwiek jeszcze pokombinowac :) Jednak chyba zostanie ten Jacuś.
    Podoba mi się jeszcze Jerzy, Jerzyk tak, ale Jurek juz niebardzo więc odpada ;)

Ja mam brata Jacka :) Fajne imię dla fajnego chłopaka :)

atdc2n0at8s9ecys.png
  • Omon Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni nie jestem pewna o którą listę pytasz (chyba z zadaniami dla taty?) ale wrzucam obie, może się komuś przyda :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d01f07d448b8.jpg
    Z tej listy mój mąż bardzo wziął do siebie punkt "Zachowaj dystans do ewentualnej złości twojej partnerki, ona ma prawo rozładować swoje emocje" :D
    I właśnie sobie pomyślałam, że w związku z tą listą to chyba napiszę mu taką bardziej konkretną na czas mojego pobytu w szpitalu i umieszczę tam punkty takie jak "Nieobecność żony wcale nie jest zgodą na palenie papierosów w sypialni"
    "Zakaz rozrzucania ubrań po całym pokoju nadal obowiązuje, mimo, że chwilowo nikt za to nie ochrzania"
    "Powyższy punkt dotyczy również papierków po słodyczach"
    "Kosz na pranie stoi obok komody i jak nazwa wskazuje - jest na rzeczy do prania"
    "Kosz na śmieci stoi pod biurkiem i uwaga - tu również nazwa -na śmieci- nie jest przypadkowa"
    "Kubki po kawie odnosimy do kuchni /opcjonalnie można go po sobie umyć i odstawić do szafki"
    Już czuję, że ta lista będzie dłuuga :D

A tu ogólna lista z wyprawką
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/fc0b84ef8185.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/afce0b134493.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/48b56ab2a643.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/72614c7caaac.jpg

Jagah, Lokokoko, Reni1982, Kjopa3, atat lubią tę wiadomość

x7g1xzdvlebraz19.png
    Aniołek 12.2015 - 7tc
    zem3x1hp3fae2ksw.png
  • Antonelka Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wozka anex sport - kolezanka kupila i chwile na klatce pojezdzilam i milo prowadzil sie.
    Z mojego punktu widzenia chyba tak nastawilam sie na bugaboo i jego gabaryty, ze nisko umocowana gondole traktuje jako atut.
    Jakos dla mnie w anex-ie gondola za wysoko a nie jestem niska. Ale to pewnie kwestia nastawienia sie na cos innego :-)

7.03.2017 - Nina jest z nami
  • Lokokoko Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Omon muszę.mojemu mężowi pokazać ta listę :-D póki co skręca szafę dla nas:-D

Ja oleju migdałowego szukałam wieki..m dopiero łaskawa pani zamówila mi w aptece za 13.50zl :-D

Omon lubi tę wiadomość

Kochany wymarzony Filipek. 01.05.2017r

tb73upjyq2xrr14e.png

[l22ngu1r4hvijs5d.png
  • Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Omon Twoja lista osobista jak będziesz w szpitalu super :-) Chyba będę musiała zgapić :-) I tekst męża super :-D

Omon lubi tę wiadomość

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • kahaśka Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonelka wrote:
    13:00 na gorze w Grycanie?
    Oki ;)

Antonelka lubi tę wiadomość

BGRAp2.pngFBmcp2.png

• Różowy_Kordonek Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Wam za opinię odnośnie proszków :)

Jagah jakie rozsuwane łóżka? Oglądałam tam dziecięce łóżeczka i nie kojarzę żadnych rozsuwanych, jedynie ze ściąganym bokiem :>

kasieniaczek a nie myślisz, ze podgrzewacz warto kupić dopiero po porodzie? Jak się okaże, że będziesz karmiła tylko piersią to podgrzewacz będzie Ci zbędny. Mikrofalówka się nie nada? Wiem, że moja szwagierka tak podgrzewała mleko.

do czego się używa maść nagietkową? Też ją widzę na swojej liście ale na pewno nie ja na to wpadłam ;D

Piszecie o oleju kokosowym. ja własnie zamówiłam na allegro jeden duży z myślą o wykorzystaniu go w kuchni jeden mniejszy 500ml z myślą o smarowaniu brzuszka bo Palmers za drogo wychodził. Myślicie, że dla dziecka taki olej się sprawdzi? Na przykład zamiast oliwki po kąpieli?

ojejku mi też chodził po głowie Jacuś. Na samym początku ciąży jak wymyślaliśmy imiona to nawet przez chwilę był ten Jacek umówiony, ale mój mąż co dwa dni zmieniał zdanie i tak było tez w tym przypadku, mimo, że to była Jego propozycja! Nawet jak powiedzieliśmy mojej mamie o ciąży to przygadał, że będzie mały Jacuś. I kiedy wydawało mi się, że wszystko ustalone on następnego dnia znowu zasypywał mnie propozycjami męskich imion.. Ja od początku konsekwentnie proponowałam Tymka i chyba z braku dalszych pomysłów już się zgodził ;D

Ej dziołchy! Odpaliłam tą maszynę, nie jest źle ;D Miałam w getrach dziurki przy szwie więc zaszyłam, ale szyłam tak daleko od szwu, że chyba zmniejszyłam je o 2 rozmiary ;D Mniejsza z tym.. myślałam, że działa tylko 1 ścieg a działają wszystkie 26! Oczywiście mam jeszcze problem z dobraniem odpowiedniej szerokości czy długości ściegu w zależności od rodzaju materiału, ale to chyba przyjdzie z czasem. Jak to mówią pierwsze koty za płoty i teraz na pewno chętniej siądę do maszyny mając już jakiekolwiek pojęcia niż do tej pory. Szkoda, że spłukałam się do zera, może kupiłabym kawałek jakiegoś ładnego materiału i poćwiczyła na szyciu pierdółek. Np. taka chmurka http://1.bp.blogspot.com/-E3ykZ0au4Hc/U8JXuEsWRrI/AAAAAAAACog/IycscwT4uB0/s1600/gu+-+chmurka+mobil+ze+swetra+z+filcowymi+kulkami.jpg :)

Najbliższa wizyta 15.03
    34bwvfxmgztsg1gb.png
  • Magni Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem bardzo sceptycznie nastawiona do tych termometrów.. Można się nieźle na nich przejechać. Maż wylądował z ostrą anginą na pogotowiu. w domu rtęciowym miał ponad 39 st a na pogotowiu 36.6 tym odległościowym. Gorący jak nie wiem co, telepał się a tu niby brak gorączki. Druga sytuacja sprzed tygodnia to taka, że 1,5 roczny chrześniak elektronicznym termometrem (do ucha) miał 38,6. Czyli bez tragedii, ale zachowywał się jakby miał dużo więcej, zmierzyli rtęciowym a tam 40 st. Od razu pogotowie i reakcja, a gdyby nie mieli rtęciowego to różnie to mogło by się skończyć. Z kolei my mieliśmy z brauna do ucha i za każdym razem pokazywał inaczej, oddaliśmy do reklamacji, wrócił, ale nic się nie zmieniło. Dalej pomiary w cały świat. No jakoś nie ufam tym termometrom.

Płeć - Synuś
    Następna wizyta 13 kwietnia
    va5bvkcbvumpepc0.png
  • ilae Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kordonku - wydaje mi się, że mikrofalówka do mleka mamy to zły pomysł. Mikrofalówka nie grzeje, tylko bombarduje jedzenie/picie promieniowaniem... Więc wszystko, co wartościowe w mleku raczej zabije.
    U JustineX mam podgrzewacz w koszyczku, na pewno będę zamawiać razem ze wszystkim. Jest o tyle fajny, że ma też funkcję sterylizacji i pasuje do niego większość butelek :) podgrzewacz też chcę mieć z myślą o mężu. Może być sytuacja, że będę musiała wyjść bez małej, wtedy dobrze by było, gdyby mógł mleczko podgrzać jak mnie nie będzie.

sy__la lubi tę wiadomość

3jvzdf9h7tp5lfxx.png
  • Jagah Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozowy Kordonek- bylismy ogladac lozka dla Diaboliny, bo obecne lozeczko-tapczanik bedzie odnowione dla drugiej corki ;)

http://mamygadzety.pl/wp-content/uploads/2014/09/9.png

Co do mikrofalowki i odgrzewania jedzenia to polecam raczej kapiel wodna albo sprawny podgrzewacz. Chociaz podobnie jak Ty, czekam z zakupem do rozwiniecia sie akcji :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2017, 19:52

1o5qp2.png<3 kAlMp1.png
  • Magni Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy mówią Wam coś w szkole rodzenia o pielęgnacji krocza po porodzie? Kiedyś miałyśmy rozrobione tantum rosa z wodą w spryskiwaczu i co jakiś czas się psikało, głównie podczas siku. Ulga niesamowita. Czyżby już od tego się odeszło? Dają coś na złagodzenie bólu? Jakieś właśnie płukanki/mieszanki?

Płeć - Synuś
    Następna wizyta 13 kwietnia
    va5bvkcbvumpepc0.png
  • atat Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co my z ta Justinex?
    Ja już 4 zamowienie skompletowałam. Pójdę z torbami!!!!

ponad 5 lat starań
    2 poronienia
    MTHFR, BRCA1

dqpri09kk3ufcjua.png
  • Omon Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magni wrote:
    A czy mówią Wam coś w szkole rodzenia o pielęgnacji krocza po porodzie? Kiedyś miałyśmy rozrobione tantum rosa z wodą w spryskiwaczu i co jakiś czas się psikało, głównie podczas siku. Ulga niesamowita. Czyżby już od tego się odeszło? Dają coś na złagodzenie bólu? Jakieś właśnie płukanki/mieszanki?

U mnie jeszcze nic położna nie mówiła, ale teraz dopiero przerobiliśmy II i III okres porodu, za tydzień pielęgnacja noworodka i chyba za dwa będzie o połogu, więc pewnie wtedy będzie mowa o pielęgnacji krocza, napiszę co się dowiem, ale do tego czasu pewnie któraś z dziewczyn już wszystko opisze :)

x7g1xzdvlebraz19.png
    Aniołek 12.2015 - 7tc
    zem3x1hp3fae2ksw.png
  • Lokokoko Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane, a macie może jakas stronkę z pościelą do łóżeczka? Na Allegro mi się nie podobają... :(

Kochany wymarzony Filipek. 01.05.2017r

tb73upjyq2xrr14e.png

[l22ngu1r4hvijs5d.png
  • Misiu2017 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olej kokosowy jest dobry ale pod warunkiem jesli doda sie go wody w wanience , smarując ciało suche moze dzialas odwrotnie i lekko przesuszac skore . Lepszy jest olej migdałowy , z pestek moreli .
    Ja oleju kokosowego używam nie tylko do jedzenia , dobry do mycia zębów ;)

• Misiu2017 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jesli chodzi o pielęgnacje krocza to u mnie zwykła woda i naturalne szare mydło oraz olej kokosowy zdało egzamin - wszystko super sie zagoiło ;)

‹‹ 1314 1315 1316 1317 1318 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ