Kwietniowe Szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja w sumie używałam tylko oilatum - sprawdził się to nie eksperymentowałam. Teraz chyba też eksperymentów nie będzie, bo chyba, że okaże się że moje drugie dziecko jest całkiem inne niż pierwsze
Wczoraj oglądałam na youtubie jakieś filmy z porodu... Już mi się przypomniało jakie to było "przyjemne" i wcale nie będę płakać jakby mała się nie okręciła i musiała by być cesarka.
Spać przez to nie mogłam do 2
Korcia wrote:Kordonku ja mam ten termometr microlife i jestem zadowolona, mam.juz go ok 4 lata.
a on jest taki bezdotykowy? Mnie się marzy taki jak mają w szpitalach, że 20 cm od skroni mierzą tempWiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2017, 16:04
-
pati87 wrote:Wlasnie babydream i hipp odpada bo strasznie mi smierdza.
Wole nie kupowac emolientow typu oilatum jesli nie bedzie takiej potrzeby. Bo zazwyczaj skora sie przyzwyczaja. A jak z kodmetykami bambino jest?
Ja ich w sumie nie wąchałamZ pierwszym synkiem używałam jonsona bo uwielbiam lawendę. Może zerknij u sroki co poleca jeśli zwracasz uwagę na skład:
http://www.srokao.pl/2011/06/analiza-kosmetyki-dzieciece-kapiel.html
Różowy kordonku ja z pierwszym dzieckiem prałam normalnie w naszym proszku,wtedy używałam Bonuxa i tylko prasowałam.Teraz też tak zrobię,używam kapsułek. -
Różowy kordonku- ja też celuję w Dzidziusia, bo bardzo wiele osób go poleca. Cena, skład i rzadko uczula. Ponoć bardzo dobry jest też Jelpp 2w1 (proszek i płyn), ale cena już zdecydowanie wyższa.
Aniołkowa- my kupowaliśmy w Carrefourze sporo ubranek dla chrześnicy męża, bez zarzutu
A co do kosmetyków to Sroka w ciemno poleca Hipp i Babydream, do reszty były zastrzeżenia. I olej z migdałów to ponoć cudo -
Kjopa Myślę, że po 2/3 miesiącach też spróbuję kilka ubranek przeprać w jakimś zwykłym proszku ale nieco delikatniejszym np. wspomnianym Persil sensitive i wtedy będziemy prać wszystkie ubrania razem i dzidziusiowe i nasze, o ile skóra maluszka będzie dobrze tolerować taki proszek
ale na sam początek chciałam coś "typowo" dla niemowląt, bo pewnie tyloma rzeczami będę się martwić w pierwszych miesiącach życia, że nie potrzeba mi jeszcze wysypek i alergii skórnych na dokładkę
Najbliższa wizyta 15.03
-
Różowy_Kordonek wrote:Kjopa Myślę, że po 2/3 miesiącach też spróbuję kilka ubranek przeprać w jakimś zwykłym proszku ale nieco delikatniejszym np. wspomnianym Persil sensitive i wtedy będziemy prać wszystkie ubrania razem i dzidziusiowe i nasze, o ile skóra maluszka będzie dobrze tolerować taki proszek
ale na sam początek chciałam coś "typowo" dla niemowląt, bo pewnie tyloma rzeczami będę się martwić w pierwszych miesiącach życia, że nie potrzeba mi jeszcze wysypek i alergii skórnych na dokładkę
-
Różowy_Kordonek wrote:Zdecydowałam się na "Balsam do prania Dzidziuś" jeden do koloru a drugi do białego. Z tego co wiem pranie po nim jest dość miękkie i nie wymaga już użycia zmiękczaczy a i firma chwalona i finansowo korzystnie chyba wychodzi. Któraś z Was używała? Dodacie swoje 5 groszy?
ja już od dawna ze względu na alergię piorę w Dzidziusiu lub Białym Jeleniuoba polecam. i proszek i płyn
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2017, 16:54
-
A u nas z praniem było tak, że chyba po tydzień po narodzinach synka kazałam mężowi włączyć pranie. No i włączył sypiąc nasz proszek a na dokładkę Lenor do płukania, który ma dość intensywny zapach. No i stwierdziłam, że jak już wyprał, to spróbuję założyć takie ciuchy dziecku. Obserwowałam, nic się nie zadziało, więc od tego czasu zaczęłam prać wszystko razem. Więc dzidziusiowy proszek był tylko do pierwszych prań przed narodzinami.
No właśnie, gdzie kupić ten olej migdałowy i jak stosować?
Sallvie obstawiam córę życząc synaPłeć - Synuś
Następna wizyta 13 kwietnia
-
a co do kosmetyków do kąpieli, ja oceniam po swojej alergicznej skórze
i tak - Babydream i Hipp są super, Nivea troszkę gorsze dla mnie była, ale też ok. Moja skóra nie tolerowała w ogóle Jonhson&Johnson, Bambino... okropnie mnie uczulało. tyle z dziecięcych próbowałam. Teraz kupuje Jelenia lub Babydream bo cenową są super
-
Omon- rozbawil mnie Twoj Maz z wnioskiem po przeczytaniu ulotki dla Tatusiow
Musisz miec z Nim bardzo zabawnie
Rozowy Kordonek- my rowniez pierwsze trzy miesiace pralismy ubranka dziecka osobno, a potem laczylam z naszymi, poszlo gladko i bez zadnych wysypekNajpierw uzywalam plynu do prania typowo dla dzieci, a do plukania dodawalam plyn firmy Kuschelweich (z takim misiem na etykiecie), ma piekne zapachy i swietnie zmiekcza, nie uczula
Szukalam lusta do sypialni, i spodobalo mi sie najprostrze w IKEI, szok!
Oprocz tego, przyjrzalam sie wanience, jest mala, ale godna zakupuObejrzalam rozsuwane lozka dla dzieci, bardzo fajny pomysl, znow mam dylemat z kupnem
Lubie tam pojechac ze wzgledu na aranzacje pokojow i ogolnie wnetrz, i np. wpadlo mi w oko rozwiazanie kupna takiej jakby drabiny z polkami do sypialni, tylko nie znalazlam jeszcze chetnych do scierania kurzu
Omon lubi tę wiadomość
-
Donia- będę zamawiałam na stronie MarketBio, ale olejek z migdałów powinnaś dostać w sklepie ze zdrową żywnością. Tak, dodaje się go do kąpieli, nadaje się do masażu, zastępuje oliwkę. Ponoć fajnie sprawdza się przy problematycznej skórze niemowlaka- łuszczyca itd. I polecam jest dla Mam, zapobiega rozstępom i może być używany do masażu krocza.
Mąż kupił dzisiaj bezdotykowy termometr w Lidlu. Cena fajna, bo 50 zł, mierzy również temperaturę cieczy. Oby Lidl nie zawiódł -
Magni- olej z migalow mozesz kupic w sklepie zielarskim, a stosowanie to mozna dodawac do kapieli badz przecierac i nawilzac cialko bezposrednio po
Co ja pacze, mam dzisiaj studnioweczke!
Drogie Panie, Panny i Panowie w brzuszkachTOASCIK!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2017, 17:02
ojejku, Kjopa3, kasieniaczek, Omon, Milka1991, Antonelka, Lokokoko, pati87, mada87, Justyna Sz lubią tę wiadomość
-
Co do kosmetyków ja kupiłam kilka , sudocream mały na wszelki wypadek, bepanten i krem na każda pogodę nivea kupiłam zestaw oilatum i mustele, ale zacznę od normalnego olejku kokosowego a jesli cos bedzie sie działo zastosuje emolienty.
Znaleźliśmy ksiege baśni i książeczkę z królikiem kukiełka a moj m w końcu złożył next to me
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/285fbf3a5b56.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2017, 17:03
Jagah, sallvie, Omon, lis87, Milka1991, Antonelka, pati87, Niebieskaa, Korcia, Donia12 lubią tę wiadomość
17.03.2017Sofia
-
mamaaniołków3 wrote:mam ten sam problem bo nie odbiera, a bym nie chciała zostać na lodzie bo podobno tylko 7 miejsc jest;/
hej nie wiem czy nie za póżno piszę (nadrabiam zaległości w forum)
Płatność jest po pierwszych zajęciach.
Ja zaczełam zajęcia w Redłowie 5 stycznia. jest spoko. szkoda tylko, że w innej sali, takiej konferencyjnej się odbywają (z powodu remontu). nie ma wiec ćwiczeń. Ale Panie bardzo miłe.mamaaniołków3 lubi tę wiadomość
-
Moja studniówka!! a ja nie wiedziałam
Nadrobiłam WasKupiłam tylko 4 body kopertowe (przez Niebieską
) i pieluszki 1 oraz 2 pampers premium.
Kordonku jaka kompromitacja? ja próbowałam w slepie. Od tego to jest
Co do kosmetyków myślałam, że bepanthen i sudocrem używa się do tego samego... to jeszcze potrzebuję sudocremu? A bepanthen się cały czas stosuje czy tylko jak są odparzenia? Wiem, że mówiłyście że sudocrem tylko przy podrażnieniach.Do pielęgnacji mam:
- linomag płyn do mycia ciała i włosów
- mydełka: nivea baby i bambino
- bepanthen
- linomag sun (kremik z myślą o lecie)
- krem ziajka (do buźki)
- oliwkę johnsona (dostałam to mam)
- olej ze słodkich migdałów (nie wiem czy ja będę używać czy dzidźka, kupiłam w aptece Gemini, ktoś pytał gdzie kupić)
- patyczki do uszu dla niemowlaków
- fridę + zapas gąbeczek do niej
- sól fizjologiczną w małych ampułkach + wodę morską w sprayu do noska
- gaziki suche
- octenisept
- maść nagietkową
dla mnie:
- purelan na brodawki
- femaltiker i herbatkę bocianek na laktację
- herbatkę z kopru włoskiego
na razie smaruje się normalnymi balsamami + od czasu do czasu oliwką dla dzieci
Do prania mam:
- dzidziuś balsam do prania do białego i koloru
- persil baby do prania
- jakieś zmiękczacze hipoalergiczne
Dziękuję za wszystkie opinie o brzuszku! Tak, doczekałam się i się cieszęSallvie normalnie się wzruszyłam, że pamiętałaś kolor sweterka nawet
To było tak dawno! :* jesteś kochana.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2017, 18:20
Milka1991, Niebieskaa lubią tę wiadomość
Córcia jest z nami
04.2016 Aniołek [*]
11.2015 Aniołek [*]
-
Omon wrote:Jak patrzę na Wasze brzuszki to się czuję jak w szkole rodzenia - jakbym była ze dwa miesiące do tyłu
My na 90% kupujemy Bebetto Murano - tak jak się spodziewałam - mój mąż patrząc w internecie narzekał, marudził, że drogie same mu pokazuje a w sklepie mając do wyboru kilka wózków polecanych na nasze tereny wybrał właśnie bebetto murano, mimo, że miał do wyboru też tańsze
Teraz tylko nie wiem jak rozwiązać kwestię kupna - pisałam już wcześniej, że mój tata się uparł, że on kupi wózek, ale umowa była taka, że to będzie prezent od moich rodziców na gwiazdkę - gwiazdka minęła, temat wózka znikł. Już czuję w kościach fochy, bo będziemy musieli poruszyć ten temat - żeby nie wyszło, że się przeliczyli i np. nie wiedzieli wcześniej, że na wózek trzeba czasem czekać i być może zamówili, teraz my zamówimy drugi i będzie słabo. Ale jeśli uznali, że wózki jednak są za drogie i się wycofali, to jak wspomnę to będzie gadka, że się dopominam, że tak się nie robi itd.
A jeszcze co do szkoły rodzenia to ostatnio dostaliśmy listę wyprawkową i dałam mężowi, bo ostatnio powiedział, że już wszystko mamy, potem jak powiedziałam ile jeszcze nie mamy to stwierdził, że same pierdoły zostały. Więc dałam mu długopis do ręki i kazałam odhaczyć to co już mamy. No i tak usiadł przed tą listą, coś tam odhaczył i mówi do mnie "Ej, my niczego nie mamy jeszcze!"
I jeszcze w SR dostałam teraz jakąś próbkę z ulotką i na odwrocie była lista zadań dla przyszłego tatyPrzyznam się, że jeszcze nie czytałam, od razu dałam mężowi, żeby się zapoznał
A potem wieczorem pytałam co tam było, bo nie czytałam a on "tam napisali, że jak będziesz głupoty gadać to mam wysłuchać i wybaczyć, bo babom w ciąży coś tam się z mózgiem dzieje"
Omon ciekawa jestem co to za lista, wrzucisz ja tutaj ;p?Omon lubi tę wiadomość
Reni1982
09.04.2017 r. Miłoszek jest z nami