Kwietniowe Szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej Dziewczyny
Cudowne brzuszki.
Aniołkowa, odnoszę wrażenie,że brzuszek w końcu urósł
My zamówiliśmy dzisiaj wozek, czekamy 4-6 tyg. Cieszę się,że mamy to już z głowy. Kupiłam też nowy przewijak bo stary zaczął się psuć. Teraz powoli muszę poprzekładać swoje rzeczy z komody do szafy aby było miejsce dla małego i zaczynam prac i prasowac.
Ja jeżdżę z adapterem u siebie w aucie. Tylko na dłuższe podróże przekladam do męża.
Selvie takie myśli są normalne. Także nie rób sobie wyrzutów. Jesteś przecież mądra kobieta i będziesz mądra mama i jak urodzi się maleństwo to płeć nie będzie miała znaczenia.
-
wracając do kosmetyków dla maluszków co macie kupione:D ja jeszcze nic a chciałabym się za to zabrać i czytam różne opinie na różnych forach i sama już nie wiem;/Moje aniołki 12tc - 18.04.2013; 6tc- 21.11.2015; 5tc- 27.03.2016 (40dc), 22-06-2018 - 6tc
SZCZĘŚLIWA MAMA małego urwisa Tymka 06-03-2017
-
Właśnie wróciłam z objazdowki po sklepach z wózkami. Chciałam zobaczyć Anexa obok innych i g.. nie mieli nigdzie.
Moim faworytem pozostaje nadal coneco primavera. Cena lux, cudownie miękki i spacerówka też przyzwoita. Ja jako doświadczona matka patrzylam w spacerówkę m.in. na to żeby dało się odpiac pałąk i dziecko mogło samo wysiadac z wozeczka. Bebetto i Coletto (?) zostawialo mi dziurę w palcach i potrzebowałam 2 rąk żeby to zrobić więc od razu odpadły. Zachodnich mąż nie chce bo sztywne zawieszenie i jak on będzie bujał. Wybór był szybki i prosty. Następnie poszłam obejrzeć moje ukochane kiddy Evo luna 2 czy jak tam się ten fotelik nazywał i mówię do męża: daj no mi obok cybexa cloud. Celem było upewnić się że kiddy jest lepszyno i gówno... nie jest
Jednak będzie cybex. Jest na prawdę dopracowany, ma cudowna budke i można dziecko przenosić w pozycji leżącej- czego nie ma w kiddy. I będzie fioletowy. Więcej do sklepu nie idę
Pomacałam też pieluszki bambusowe. O kurde... no absolutnie nie chce już żadnych innych. Znaczy się kupię kilka tetrowych białych i pewnie z 5 flanelowych ale te bambusyyyy- zakochałam sięOmon, ilae lubią tę wiadomość
-
Mamaaniolkow ja kupuje tylko olejek ze słodkich migdałów, żel do.mycia hipp lub babydream, bepanthen, sudocrem na wszelki wypadek. Gaziki że spirytusem do pępka. I to wszysko.moim zdaniem czym.mniej tym lepiej.
I witam się już w 30 tygpati87, mamaaniołków3, kasieniaczek, Reni1982, Misiu2017 lubią tę wiadomość
-
Omon
Ja tez mam mniejszy brzuszek niz wiekszosc z forumowiczek. Ale to pewnie dlatego ze malo przytylam. 3.01 mialam 1.5kg na plusie. Ja mam typowa nieduza pileczke
Nawet dzis jak zjazd mialam to mi dziewcxyny mowily ze ja na poczatek 5 miesiaca wygladam i to maxymalnie. -
Korcia wrote:Mamaaniolkow ja kupuje tylko olejek ze słodkich migdałów, żel do.mycia hipp lub babydream, bepanthen, sudocrem na wszelki wypadek. Gaziki że spirytusem do pępka. I to wszysko.moim zdaniem czym.mniej tym lepiej.
I witam się już w 30 tyg
Ja kupuje podobne minimum co ty z kosmetykow tylko zamiast sudocremu linomag. Bo wcale dziecko nie potrzebuje tej chemii a tym bardziej w duzej ilosci. Im mniej tym lepiej. -
Witam i ja
27tc i 7 mies.
Ciężka noc za nami bo teraz i synka złapały wymiotyNa szczęście od ok.20 do jakoś może 5.00. Co się napił to z powrotem. No ale na szczęście już dobrze. Teraz na mnie kolej bo tatuś miał dwa dni temu,synek wczoraj więc zostałam ja. Mam dużą nadzieję,że może mnie ominie. Tym bardziej,że we wtorek glukoza mnie czeka.
Ja kupiłam dla malucha płyn do kąpieli babydream i oliwkę. Oliwka tylko jeśli będzie konieczna,bepanthen na pupkę i sudocrem- mam nadzieję,że się nie przyda. Chciałam też waciki nasączone ale jednak będzie octenisept i gaziki.
Aniołkowa śliczny brzusio- doczekałaś się
Bobas super brzuszek
Sallvie ja obstawiam dziewczynkę.
Milka1991, sallvie lubią tę wiadomość
-
Rany.. dostałam jakiś czas temu maszynę do szycia od siostry, miałam ambitny plan nauczyć się podstawowego szycia ale stała i kurzyła się. jakoś mnie przerażała. W końcu ukurzyła się tak bardzo, że zdjęłam dzisiaj pokrowiec do przepłukania i czy tego chciałam czy nie, zaczęłam zgłębiać instrukcję i te różne haczyki, pokrętła.. Ranyy.. zmęczyłam się od samego patrzenia na tą maszynę
Jestem kompletnym laikiem. Utknęłam szukając bębenka bo w instrukcji mam otworzyć klapę, której ja u siebie nie widzę. Czekam więc na wiadomość od siostry a resztę zgłębiać będę jak zamówię jakiekolwiek akcesoria przede wszystkim nitki i jakieś szypulki. Poćwiczę wtedy nawijanie nitki a później jakieś podstawowe szycie. Siostra mówiła, że coś nie działa, chyba overlock ale nie jestem pewna jak z resztą ściegów.. jest ich ok 20 ale chyba mówiła, że działa jeden i do nauki mi wystarczy. Ciekawe czy nie dałoby się jej naprawić. Ogólnie wydaje się bardzo fajna ta maszyna, mała, zgrabna, funkcjonalna, nawet dziurki do guzików robi!
Może jeszcze zdążę opanować podstawy przed porodem, chociaż bym sobie zasłony skróciła xDOmon, Jagah lubią tę wiadomość
Najbliższa wizyta 15.03
-
Ja właśnie bylam dzis w rossmanie chcialam kupic cos do mycia z hipp lub babydream bo maja najlepszy sklad ale obydwie firmy mi po prostu smierdza wiec kupilam nivea bo ładny mazapach i opakowanie z pompka.
Teraz tak czytam info na opakowaniu nivea a tam pisze powyzej 1 miesiaca zycia.
Wiec chyba wraz musze kupic cos innego na miesiąc. Nie wiem moze jakies mydełko w kostce kupie. Tylko nie wiem z jakiej firmy jest od 1 dnia?
Dziewczyny pomozcieWiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2017, 15:44
-
Różowy kordonku moja babcia na maszynie szyła nam wszystko i zawsze czapki,rękawiczki i skarpetki na drutach robiła. Ja zawsze zimne nogi miałam i skarpety to dla mnie hit. Kilka razy usiadłam do jej maszyny za dzieciaka żeby się nauczyć czegoś to zawsze kończyło się na połamanych igłach
Zazwyczaj babcia już igły mi nie chciała dać bo złamałam 2-3 i mówiła,że wszystkie jej połamię
-
Lokokoko wrote:A dziewczyny mam głupie pytanie.
Bo w kilku wyprawakach przeczytałam czopki na zatwardzenia... ale dla nas czy maluszka?
I czopki na goraczke- to sadze,ze dla malucha... a nie lpij ibuprofen?a dla malucha czopki na gorączkę lepsze niż syropek - raz, że łatwiej podać, dwa, że szkoda żołądka. Nie wiem nawet czy te syropy to nie są od 3 miesiąca życia dopiero
Omon wrote:Donia mam to samo z tymi pieluszkami - wyjęłam z opakowania i od razu wiedziałam skąd ta różnica w cenieAle nadal biję się z myślami czy kupować ich więcej
Ja właśnie wlazłam na allegro i sobie skompletowałam mały koszyczek u justinex. 5 malutkich bambusowych, 5 tradycyjnych i jedna 120*120. Do tego 5 tetrowych i 5 flanelowych i jeszcze parę jakiś małych rzeczy ... W koszyku 315 zł - ja się pytam jak to się stało? Zapłacę te 315 i nadal będę twierdziła że jeszcze nic nie mamAni ubranek ani kocyków... Chociaż widzę, że oni mają sporo rozpinanych bodziaków w różnych cenach i się zastanawiam czy nie dorzucić jeszcze z 5 sztuk... ale to się zaraz 500zł zrobi
Ja się pytam panie premierze - jak żyć ??
Lokokoko, Omon, ilae lubią tę wiadomość
-
odnośnie maści Linomag, dzisiaj robiłam porządki w koszykach wiklinowych i natknęłam się na tę maść! Kiedyś oparzyłam sobie dłoń gorącym kompotem (zaprawiałam słoiki i pokrywka puściła) i mąż pojechał do apteki. Przywiózł mi jakąś maść z antybiotykiem, a kiedy przestanie boleć, miałam smarować tą maścią Linomag i świetnie mi nawilżała i dawała duże ukojenie
Nawet nie zwracałam uwagi na nazwę, zresztą nic by mi to wtedy nie powiedziało a teraz aż uśmiechnęłam się do siebie
Robiliśmy większe zakupy w carrefurze typu jedzenie, chemia do domu i wzięłam coś do prania dziecięcych ubranek, chociaż pewnie szybciej jak w lutym się za to nie wezmę. Dopiero po skończonym remoncie, gdy skręcimy szafę i będę mogła już wszystko sobie układać. W każdym razie wahałam się czy wziąć proszek czy jakiś płyn do prania a także czy brać coś do płukania ale i miałam dylemat "Dzidziuś", "Lovela" czy "Jelp". Akurat była promocja na Lovelę ale z drugiej strony nie chciałam proszku bo naczytałam się, że ubranka są sztywne a odnośnie płynów do płukania dla takich maluchów też są sprzeczne opinie. Ogólnie im mniej tym lepiej. Zdecydowałam się na "Balsam do prania Dzidziuś" jeden do koloru a drugi do białego. Z tego co wiem pranie po nim jest dość miękkie i nie wymaga już użycia zmiękczaczy a i firma chwalona i finansowo korzystnie chyba wychodzi. Któraś z Was używała? Dodacie swoje 5 groszy?Najbliższa wizyta 15.03
-
pati87 wrote:Ja właśnie bylam dzis w rossmanie chcialam kupic cos do mycia z hipp lub babydream bo maja najlepszy sklad ale obydwie firmy mi po prostu smierdza wiec kupilam nivea bo ładny mazapach i opakowanie z pompka.
Teraz tak czytam info na opakowaniu nivea a tam pisze powyzej 1 miesiaca zycia.
Wiec chyba wraz musze kupic cos innego na miesiąc. Nie wiem moze jakies mydełko w kostce kupie. Tylko nie wiem z jakiej firmy jest od 1 dnia?
Dziewczyny pomozcie
Różowy_Kordonek wrote:Zdecydowałam się na "Balsam do prania Dzidziuś" jeden do koloru a drugi do białego. Z tego co wiem pranie po nim jest dość miękkie i nie wymaga już użycia zmiękczaczy a i firma chwalona i finansowo korzystnie chyba wychodzi. Któraś z Was używała? Dodacie swoje 5 groszy?
Szczerze mówiąc to ja za cholerę nie pamiętam w czym ja prałam Mikołajowi i czy używałam płynu do płukaniaWiem, że jakoś tak w miarę szybko (chyba coś koło 6 miesiąca) przeszłam na persil sensitive i nie żal było prać w tym i naszych ubrań
Pamiętam że z mlekiem pediatra doradziła to samo - najpierw był na NAN 1 HA, potem 2 już chyba bez HA, a 3 zabroniła kupowaćZamiast 3 chyba już miało być łaciate 2% - oczywiście wdrażane po woli. I jakoś poszło gładko
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2017, 15:54
-
Kjopa3 wrote:Pati ja kupiłam babydream z pompką
Wole nie kupowac emolientow typu oilatum jesli nie bedzie takiej potrzeby. Bo zazwyczaj skora sie przyzwyczaja. A jak z kodmetykami bambino jest?