X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • Antonelka Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zdecydowalam sie od razu ma podgrzewacz mimo, ze chcialabym karmic piersia.
    Ale chce tez czAsami wyjac sama z domu i wtedy babcia albo tatus maja ratunek na wypadek glodu :-)

7.03.2017 - Nina jest z nami
  • _tika Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U MNIE NA KROCZE TYLKO OCTANISEPT, WCALE TAK NIE BOLAŁO WIĘC ZOSTAŁĄ DEZYNFEKCJA I FAJNIE SIĘ ZAGOIŁO.

Sorry za caps

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2017, 20:59

mjvyanliyoyciuje.png
    bhywroeqc6cb0gak.png
  • Różowy_Kordonek Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilae właśnie sama się zastanawiałam czy mikrofalówka nadaje się do podgrzewania mleczka. A możesz podać link do tego podgrzewacza z funkcją sterylizacji?

Jagah pierwsze widzę takie łóżeczka! One się wysuwają tak, że rosną wraz z dzieckiem? Mega! :D I ikea takie ma? Dobrze wiedzieć na przyszłość.

Misiu słyszałam o ssaniu oleju kokosowego na wybielenie zębów. Może spróbuję ;) Kiedyś używałam pasków i efekt był bardzo zadowalający no ale w ciąży odpada ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2017, 21:02

Najbliższa wizyta 15.03
    34bwvfxmgztsg1gb.png
  • Jagah Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozowy Kordonek- tak, one maja regulowana rame i mozna dokupic od razu materac, jest dzielony na trzy czesci, w IKEI mozna nabyc caly pakiet (rame + materac).

Tutaj masz przyklad w rozmiarach, a max dlugosc to standardowe 2m ;)
    https://i.ebayimg.com/00/s/NzY4WDEwMjQ=/z/NPkAAOSwRoxXnhr0/$_86.JPG

Przyznam, ze to mega sprytne rozwiazanie :)
    I zamierzam zainwestowac w takie lozeczko dla Diaboliny, a za 2-3 lata zrobic zamianke, czyli Starszej kupic mlodziezowe lozko, a Mlodszej regulowane z nowym materacem :) Oszczednosc miejsca i kasy ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2017, 21:16

1o5qp2.png<3 kAlMp1.png
  • Korcia Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagah ja mam takie łóżko dla mojej gwiazdy i jest super.
    Donia, moim termometrem mierze tak około 5-10 cm od głowy. Ale jak córcia ma mega gorączkę i tak sprawdzam takim pod pache ( ale ja przewrazliwiona jestem). Ale ogólnie pokazuje dobrze.

Po pierwszym poziomie używalam tantum Rosa i było ok, po drugim octaniseptu. I teraz też na to stawiam bo się sprawdziło.

Koko u nas pępek też octaniseptem i gazikiem że spirytusem.

Antonelka, mi się bardzo podoba wozek bugaboo ale właśnie mnie zastanawia,czy gondola nie jest za nisko,czy to będzie wygodne.

Od nas właśnie wyszli znajomi,mamy córeczki w tym samym wieku j teraz między chlopakami jest tydzień różnicy.

8p3o3e3k2s82vwqj.png
  • Hashija Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IGA.G wrote:
    ja też kupiłam ten termometr i jakoś zawyża mi temperature... u mnie pokazuje 38 stopni,u męża 37,5...

Jak sie da może trzeba go skalibrować. My mamy taki jak w szpitalach maja z techmedu i trzebabylo go ustawic zgodnie z tym co wymierzymy tradycyjnym termometrem i teraz pokazuje bardzo dobrze.

• Jagah Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Korcia- spadlas mi z nieba z tym lozeczkiem :D Masz wersje drewniana czy metalowa? I jeszcze jedno, czy moge swobodnie usiasc z dzieckiem w lozeczku, czy grozi to zawaleniem? :D Szkoda, ze nie ma szuflady, ale widzialam wiele zdjec z ukrytymi koszykami ;)

U mnie na pepuszek bedzie octanisept, z kolei na krocz - szare mydlo i woda, jak nie bedzie wielkich obrazen to i octanisept wyprobuje :)

1o5qp2.png<3 kAlMp1.png
  • Monika34 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ile przed porodem macie odstawic heparyne?

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • Teklaa Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sunshine wrote:
    hej nie wiem czy nie za póżno piszę (nadrabiam zaległości w forum)
    Płatność jest po pierwszych zajęciach.

Ja zaczełam zajęcia w Redłowie 5 stycznia. jest spoko. szkoda tylko, że w innej sali, takiej konferencyjnej się odbywają (z powodu remontu). nie ma wiec ćwiczeń. Ale Panie bardzo miłe.

Wiadomo do kiedy remont? Co im jeszcze zostało? Nie ma ćwiczeń :/? Powinni informować ... co wtedy robicie? Jak ogólnie wrażenia?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2017, 22:03

mhsvhdgexfg3d4nx.png
    kolejna 30.03/36tc 16.03 3200/33tc 23.02 2297g/24.01 1447g/22.12 759g/połówkowe 05.12 wzorowo ❤️około 437g/24.11- ok/27.10 9-12cm/prenatalne 03.10.2016 - wszystko ok 6,5cm/19.09.2016 10tydz. 3,35 cm/5.09.2016 8tydz. 1,5cm serduszko 171
  • Teklaa Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeden termometr w lidlu był otwarty i chcieliśmy zmierzyć temp z mezem i nie chciał ani u mnie, ani u niego moze cos zle robiliśmy?

mhsvhdgexfg3d4nx.png
    kolejna 30.03/36tc 16.03 3200/33tc 23.02 2297g/24.01 1447g/22.12 759g/połówkowe 05.12 wzorowo ❤️około 437g/24.11- ok/27.10 9-12cm/prenatalne 03.10.2016 - wszystko ok 6,5cm/19.09.2016 10tydz. 3,35 cm/5.09.2016 8tydz. 1,5cm serduszko 171
  • Korcia Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunshine mój gin mówił,że do końca stycznia powinni się wyrobić z remontem. Ale to było pod koniec grudnia.

Jagah spokojnie,nie zawali się się. Czasem kłade się na nim z Lili, lub siadamy we trójkę, Lili, Kora i ja. My mamy drewniane.

Z kroczem robiłam tak,że.mylam białym jeleniem, osuszalam ręcznikiem papierowym, psikalam octaniseptem,chwilę czekałam i lekko osuszalam. I tak za każdym razem.

Jagah lubi tę wiadomość

8p3o3e3k2s82vwqj.png
  • Milka1991 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magni u mnie ostatnio na zajęciach położna mówiła żeby sobie kupić tantum rosa i psikac butelka przy wizycie w toalecie, więc dokładnie tak jak piszesz :) i nie kupować żadnych iladian itp. tylko zwykle szare mydło i tym się podmywac :D i jeszcze odnośnie krocza mówiła żeby tak ze dwa tygodnie przed mąż nakladal na palce coś tłustego typu wazelina albo oliwka i smarowal nam pochwe i masowal tam w środku i to podobno bardzo uelastycznia krocze i przy porodzie pozwala często uniknąć nacięcia. No taka wersja dla odważnych ale my z mężem chyba spróbujemy :)

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    preg.png
  • Hashija Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magni wrote:
    Ja jestem bardzo sceptycznie nastawiona do tych termometrów.. Można się nieźle na nich przejechać. Maż wylądował z ostrą anginą na pogotowiu. w domu rtęciowym miał ponad 39 st a na pogotowiu 36.6 tym odległościowym. Gorący jak nie wiem co, telepał się a tu niby brak gorączki. Druga sytuacja sprzed tygodnia to taka, że 1,5 roczny chrześniak elektronicznym termometrem (do ucha) miał 38,6. Czyli bez tragedii, ale zachowywał się jakby miał dużo więcej, zmierzyli rtęciowym a tam 40 st. Od razu pogotowie i reakcja, a gdyby nie mieli rtęciowego to różnie to mogło by się skończyć. Z kolei my mieliśmy z brauna do ucha i za każdym razem pokazywał inaczej, oddaliśmy do reklamacji, wrócił, ale nic się nie zmieniło. Dalej pomiary w cały świat. No jakoś nie ufam tym termometrom.

My tez zwrocilismy nanto uwage ale to nie wina termometrow. Bezdotykowy bada temp na czole a rteciowy pod pacha. Tez wychwycilismy roznice znaczna w pomiarach i nawet poklucilam sie z mama o to bo ostarzala nas ze badziew kupilismy a dziecko prawie 40 st ma na rteciowym. Ale ale. Jak bezdotykowym ttzasnelismy pod pache to tez pokazalo nam prawie 40 st. Wiec to kwestia miejsca pomiaru a nie zlego sprzetu. Teraz jak badamy to robimy pomiar na czole,pod pacha i na brzuchu szczegolnie u dzieci.

• Jagah Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Korcia- fajnie, dzieki wielkie! <3 Teraz weszla dodatkowa wersja Busunge w kolorze a'la pudrowy roz ;) Ma wysoki zaglowek i wieksze rozmiary, w szerokosci jest tradycyjne 90cm, wiecej miejsca na przytulaski :D

Childs-Extendable-Bed-Light-Pink-IKEA-BUSUNGE.jpg

ilae, Antonelka, Korcia, pati87 lubią tę wiadomość

1o5qp2.png<3 kAlMp1.png
  • sunshine Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teklaa wrote:
    Wiadomo do kiedy remont? Nie ma ćwiczeń :/? Powinni informować ... co wtedy robicie? Jak ogólnie wrażenia?
    O ile pamiętam to 14 lutego będzie wielkie otwarcie. My juz na pewno będziemy rodzic na nowej porodówce. Nawet jesli sie szkraby postanowią wydostać na swiat w marcu. Za dwa tygodnie idziemy oglądać.

Na zajęciach dużo gadania. Panie opowiadają o ćwiczeniach i oddychaniu. Tlumacza. Generalnie dla mnie spoko. Nie nudze się. Ostatnio pani opowiadala o aromaterapii i przyniosła olejki, których używają. Wszystkim sie podobalo - mi smierdzialy...wiec na pewno nie bede ich chciała.

Mnie poinformowali, ze nie będzie ćwiczeń przed rozpoczeciem zajec. Dla mnie to akurat nie ważne i tak nie mogłabym uczestniczyć. Może napisz maila i dopytaj.

Teklaa lubi tę wiadomość

atdc2n0at8s9ecys.png
  • ilae Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kordonku proszę http://allegro.pl/abakusbaby-podgrzewacz-sterylizator-do-butelek-5w1-i6428044429.html :) u JustineX tylko ten jest, ale i tak chyba wygląda obiecująco stosunek jakości/funkcji do ceny :)

3jvzdf9h7tp5lfxx.png
  • niania.ogg Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do kosmetyków to dla synka będzie to co się sprawdziło u Helenki ( u niej to metoda prób i błędów było niestety). Kąpać będziemy w emotopicu, tzn. W emulsji do codziennej kąpieli z pharmaceris. Skóra po niej jest naprawdę super, już nic więcej do mycia ani nawilżania nie potrzeba. Dla mnie to bardzo ważne, bo jakieś oliwki czy balsamy to była mordega, bo najpierw dziecko malutkie to szybko, żeby nie zmarzlo, po kąpieli to od razu płacze, bo głodne i mleko na cito, no a starsze to zwiewa.. chyba że ewentualnie spróbuję jeszcze ten olejek migdałowy... Jak się go używa? Nalewamy do wanienki, ale myjemy czym innym?
    Do buzi będziemy mieli krem barierowy też z serii emotopic. Super się sprawdza jako krem na każdą pogodę i nasza pediatra nam go poleciła, bo Helence pierwszy ząbek wyszedł dużo później, ale bardzo slinic się zaczęła ok. 4 miesiąca. No i od tej śliny dostała krostek i czerwonych plam wokół ust, bo ślina działa drażniąco. No i ten krem pomógł. Za to na lato mamy krem z filtrem 50, fotostabilny, bez szkodliwej chemii, polecany przez Sroka o.
    Także u nas tylko trzy produkty.
    Dziewczyny, bardzo wam polecam te recenzje Sroka o, bo są produkty dla dzieci, które potrafią nawet szczypac w oczy.
    A do pupy u nas cały czas tylko linomag zielony maść. Sudocrem mialam, ale raz że był zbędny, dwa że tępa konsystencja, nie chciał się ładnie wchłaniac... Dwa razy miałyśmy mikroskopijne odparzenia latem, bo ciepło i pot to w moim odczuciu nic nie pomógł, natomiast maka ziemiaczana zadziałała ekstra. Bephanten to nie wiem czemu, ale myślałam, że to to samo co sudocream i że nie na codzien.. miałam próbkę i to może dla tego tak pamiętam, bo mi nie podszedł.
    U żadnej z was na liście z apteki nie widziałam, ale u nas będzie bobotic forte. I esputicon. U Helenki kolki przyszły w drugim tygodniu życia :(
    Tyle moich przemyśleń.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2017, 22:20

https://www.maluchy.pl/li-71898.png

https://www.maluchy.pl/li-72950.png
  • Jagah Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niania.ogg- u nas rowniez byly kolki, espumisan w kroplach odpadl zupelnie, mialam Delicol, a pozniej SabSimplex, w efekcie spokojne dziecko = przespane noce :)

1o5qp2.png<3 kAlMp1.png
  • aniołkowa mama Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie, że jeszcze raz napomknę. Sudocrem i bepanthen nie używa się tak samo? Co kiedy...? Nie mam sudocremu... myślałam o tej mące ziemniaczanej co pisałyście. Jak tego używać? Eh tyle niby mam a dalej jestem w czarnej....

Córcia jest z nami :)

04.2016 Aniołek [*]
    11.2015 Aniołek [*]
  • Monika34 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2017, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniolkowa mama sudocrem nie uzywasz a codzien on jest na mocniejsze odparzenia. Bepanthen mozesz po kazdej zmianie pieluchy posmarowac chociaz ja na zmiane jakos z puderkiem uzywalam. Zalezy jaka pupcie bedzie mialo dziecko czasem wystarczy zwykla oliwka a czasem.nic nie pomaga. Make ziemniaczna tez stosowalam ale jak mial juz gorsze odparzenia w postacu krochmalu go mylam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2017, 22:30

aniołkowa mama lubi tę wiadomość

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
‹‹ 1315 1316 1317 1318 1319 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ