Kwietniowe Szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
vitae13 wrote:Gratuluję udanych wizyt
Mi na twardnienie brzucha gin zalecił 3x2 Aspargin. Twardnienia i kurcze łydek baaaardzo złagodniały. To samo polecał inny gin w mojej pierwszej ciąży więc jak dla mnie to Aspargin wymiata
DO dziewczyn które niedawno robiły remont. Podjęliśmy decyzję o remoncie łazienki nim Mały się urodzi. Mamy 2 tygodnie na plan i zakupy...
Czy mogłybyście doradzić strony/sklepy z wartymi uwagi płytkami, umywalkami, bateriami, grzejnikami itp?vitae13 lubi tę wiadomość
Synek :* urodzony 1.04.2017 -
annak Dziewczyny mają rację, z Twoich postów bije tyle ciepła, że szok !! Aż się wzruszyłam jak teraz przeczytałam to co napisałaś
A tymczasem Różowy_Kordonek , ilae , IGA.G , Antonelka , Milka1991 , aniołkowamama , Korcia , Venice , Yammy , Magini , Omon , Kjopa3 , Karolyn , Niebieskaa , Jagah oto obiecane Piccolo za wygranie zakładu haha
Milka1991, Jagah, Reni1982, Omon, aniołkowa mama, ilae, Kjopa3, Niebieskaa, Antonelka, Korcia, IGA.G, Yammi lubią tę wiadomość
Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs
Witam po wizycie
Oczywiście (na szczęście) okazała się moją fanaberią
Przepływy: nie są jakieś "wow" ale łapią się w widełki. Ogólnie to lekarz pokazał mi "jak to działa". Tzn. wyjaśnił, że tętnicę w mózgu trzeba złapać pod kątem 45 stopni, inaczej przepływy wyjdą za niskie lub za wysokie i dla przykładu zmierzył dwa razy i były bardzo różne wartości... więc nie ma się tym co przejmować. Żeby ten wynik był super miarodajny trzeba iść do specjalisty zajmującego się tylko dopplerem na super sprzęcie ale to już sobie daruję.
Do dziewczyn martwiących się złym ułożeniem dzidzi: 6 dni temu malutka miała nóżki przy szyjce. Dzisiaj jest tam główka, tak jak być powinno (choć oczywiście jeszcze wiele razy może się odwrócić).
Trochę info o szyjce: to też się może tak "o" szybko zmienić. Moja się niby wydłużyła przez ostatnie 6 dni... te pomiary, jak sam lekarz przyznał, mają niestety spory margines błędu i sama szyjka też może się zmieniać. Mój mierząc mi szyjkę zawsze każe mi "przeć jak przy robieniu kupy" i w tym momencie sprawdza czy szyjka się skraca podczas takiego wysiłku przypominającego skurcz
O twardnieniach: mój lekarz jakoś się "nie zmartwił", powiedział, że mogę liczyć ile ich mam to potem o tym pogadamy ale generalnie magnez... i tyle. Znowu pochwalił mnie, że jako jedyna (dzięki temu forum ale o tym on nie wie) wiedziałam, że cytrynian jest lepszy i "kazałam" sobie zmienić
Plus dzisiejszej wizyty, mąż w poczekalni zobaczył ile to ubranek zalecają wziąć do samego szpitala (z nudów czytał gazetkę o porodzie, po francusku). Może nie będzie krzyczał jak będę kupować haha
Co do rozmiarówki francuskiej o któej ktoś pisał. Faktycznie ubranka dla francuskich dzieciaczków są takie mini mini. Kupiłam zestaw body kopertowych na "1 miesiąc" a to jest wg nich 52 cm...Oni zaczynają rozmiarówkę chyba od 000 i to jest 42 cm, potem jest 00, 0 a potem jeden miesiąc czyli 52 cm
Sprawdzone info- w sobotę byłam we Francji.
Też mnie zmyliły oznaczenia 6 msc, 9 msc, 12 msc itp. Okazuje się, że 6 msc to podobno na "3-6 msc". To nie mogli na tym napisać 3??
Kahaśka Ty chyba siedziałąś z miarą i mierzyłaś wszystko, prawda? no i układałaś wtedy od najmniejszych do największych czy oznaczałąś sobie wg jakiejś tabeli? Może kto inny już coś takiego robił??
Ja za to mam problem z rozmiarówkami 2t itp. wiem, że są to większe ciuszki ale gdzieniegdzie piszą, ze jest to na rok (porównując z naszą rozmarówką) a inni, że na 2 lata.
Mamuśki zamawiające z Aliexpress, jakie rozmiary zamawiałyści i jak to wychodzi? Ja zamówiłam 2 rzeczy tylko na razie, jedną 0-3 msc, i jedną 3 msc. Jak wszystko będzie za małe to będę płakać:D
Omon, Vero, misKolorowy, Jagah lubią tę wiadomość
Córcia jest z nami
04.2016 Aniołek [*]
11.2015 Aniołek [*]
-
Niebieska no no, to już nie są żarty
Bardzo się cieszę, że szczęśliwie dotrwałyśmy do tego momentu
Kiedy masz jakąś wizytę? ja dopiero 14.02...ciekawe jak nasze małe urosną przez ten czas
Sallvie nadstawiam kielona na szampanka
dziewczyny a ja wciąż czekam na moje wyniki z posiewu z 30.12. dzwoniłam dziś do szpitala i jeszcze ich nie ma, noż kurde, mam dzwonić jutro, wściekam się bo im wcześniej zacznę leczyć tym szybciej się pozbędę natręta..
aniołkowa ja brałam ubranka 0-3 m i na metkach jest rozmiar 70więc za małe na pewno nie będą
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2017, 10:48
Niebieskaa lubi tę wiadomość
-
Witam się w 3 trymestrze
)
o 16,30 wizyta już nie mogę się doczekać.
Czytam Wasze wpisy i dochodzę do wniosku, że ja mam Aniołka w brzuszku, w nocy nie budzi mnie kopniakami, rano też nie. Chyba, że sama sie obudzę to wtedy czuję.
Nie kopie tak żeby bolalo. Czasem mnie mdli-podobno wtedy jest przy żołądku-ale nawet to nie odbiera radości
Nie wiem co zrobić z położną...chodzę na indywidualne lekcje i niestety nie jestem zadowlona z niej. Byłam dopiero 2 razy, spotkania po godzinie. Babka jest miła, ale rozmowa schodzi na inne tematy-obgaduje połowę szpitala, swoją rodzinę, ostatnio byl temat badania w 3 trymestrze i oznaki porodu ..i przez godzine nie zdazyla mi o tym opowiedzieć...Wiem, że mogę ją zmienic, ale co jak trafie na nią przy porodzie?Reni1982
09.04.2017 r. Miłoszek jest z nami
-
Milka, no właśnie na początek jeśli ubranka nie będą jakoś super małe to wszystko ok bo jak nie założy od razu to za kilka miesięcy.
Wczoraj dostałam trochę ubrań od znajomego i Conversy w wersji mini normalnie mnie rozwaliły(niechodki).
Fajnie macie, w walentynki wizytę. Ja mam 15.02
Reni moja też w nocy nie kopie. Czasem tylko jak zasypiam a potem dopiero jak obudzi nas mój wredny budzik, który ma bardzo denerwujący dźwiękMała tak rano zawsze po nim kopie, że aż mi brzuch na chwilę twardnieje
Reni1982, Milka1991 lubią tę wiadomość
Córcia jest z nami
04.2016 Aniołek [*]
11.2015 Aniołek [*]
-
Omon, ta dziewczynka u nas na sali miała kilka dni
Na początku myślałam, że może ma inne maluchy w domu albo co a to młoda laska (koło 20) i pierwsze dziecko
Najlepiej, bo po wypis przyjechała z matką i połową rodziny. Nie wiem, może brak instynktu macierzyńskiego, ale ta matka nie powinna jej kazać siedzieć przy dziecku?
-
kasieniaczek ja bym pooglada tez innych uzytkownikow
na pewno znalazlabys swoj kolor
macie moze pieluszki bambusowe z baby ono ? mysle zeby dokupic ze 3 do karmienia/okrycia, ale chce poprobowac rozne firmy
gratuluje wizyt, no aniolkowa ciesze sie ze wszystko wporzadku ,
wlasnie szukam informacji co do szpitala u mnie, ale jakos nie umiem znalezc nic na stronie poczekam do wizyty i zapytam , ale za to znalazlam fajne skarpetki happy socks w promocji dla malenstwa
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2017, 11:38
aniołkowa mama lubi tę wiadomość
17.03.2017Sofia
-
Kasieniaczek, możesz napisać do JustineX, możesz nawet wymienić o co Ci konkretnie chodzi. Akurat nie u tego sprzedającego ale też na allegro kiedyś tak pisałam/dzwoniłam i w 5 minut wstawiali to o co prosiłamCórcia jest z nami
04.2016 Aniołek [*]
11.2015 Aniołek [*]
-
Gratuluję udanych wizyt
i trzymam kciuki za kolejne wizyty i badania glukozy
Aniołkowa zrób zdjęcie conversów pliss, uwielbiam takie małe buciki, już szukałam takich na necie, ale nic fajnego nie znalazłam
Ja czekam na kuriera z przesyłką od Justinex, zamówiłam w niedzielę, a dziś już przesyłka ma być u mnie
Powiem wam, że nasze maleństwo tak szaleje w nocy, że nie mogę spać, do tego jak maluszek się uspokoił i zasnęłam, to mój kot zaczął swoją nocną arię... może ktoś zna się na kotach i powie mi co to może być, ona kiedyś tak nie miała (kotka ma już 6 lat), a teraz każdej nocy chodzi po mieszkaniu i wyje, bo to nie jest miauczenie tylko takie wycie, na początku myśleliśmy, że może jest kotna, więc nawet przestaliśmy jej dawać tabletki anty, ale po takim czasie już by chyba się okociła, bo w październiku jak my wyjechaliśmy to była u moich rodziców, gdzie jest kot i nie dostała wtedy tabletek, więc mogli coś nabroić... Chyba muszę iść z nią do weterynarza, bo oszaleje przez te nieprzespane noce...
-
Ozdabiam:D alez mi to sprawia radoche! tylko sowa do wymiany, bo to tylko papierek dolaczony do ramki z jyska, ale nic innego na razie nie znalazlam. Myszka to kupiony obrazek, a kroliczek jest pocztowka wlozona tez w ramke z jyska.
misKolorowy, Antonelka, sallvie, Vero, Milka1991, Omon, Szczęśliwa Mamusia, pati87 lubią tę wiadomość
Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
-
Milka1991 wrote:Niebieska no no, to już nie są żarty
Bardzo się cieszę, że szczęśliwie dotrwałyśmy do tego momentu
Kiedy masz jakąś wizytę? ja dopiero 14.02...ciekawe jak nasze małe urosną przez ten czas
Oj tak! jestem spokojniejsza, ze juz taki kawal czasu za nami. Wizyte mam 26.01 o 9, ale wlasciwie to nawet nie wiem czy zrobia mi usg. Generalnie to jest wielkie wow, bo to jest druga gratisowa wizyta w Norwegii:) glownie po to, zeby zaktualizowali moja liste lekow, ale mysle, ze polozna zrobi usg. Wizyta jest w poliklinice, w szpitalu, w ktorym bede rodzic, zbieraja potrzebna dokumentacje. Troszke inaczej to dziala niz w Pl.
Ale jeszcze probuje zapisac sie do gina na ta wizyte 32/33 tydzien. Na razie nie ma terminow wtedy kiedy ja chce, jak trzeba bedzie to pojade do innego miasta.
Milka1991 lubi tę wiadomość
Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
-
Widze, ze sporo z nas bedzie mialo kolejna wizyta ze swoja Miloscia w Walentynki.
Ja tez zaliczam sie do tej grupy jak nic nie bedzie dzialo sie.
Dziewczyny ten aspargin to bez recepty jest prawda?Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2017, 11:43
Milka1991, Szczęśliwa Mamusia, pati87 lubią tę wiadomość
7.03.2017 - Nina jest z nami
-
Niebieskaa wrote:
Niebieskaa a nie myślałaś może o jakiejś metryczce małej w tej ramce ?
http://desihome.pl/kategoria/metryczki/
o coś takiego np
Ja planuję zrobić własnoręcznie coś takiego. Lubię się bawić w takie rzeczy, obecnie mam w ramce w pokoju serce z napisów moje i mojego narzeczonego, nasze ważne daty, czy słowa które mi się z nim kojarząAle w sumie to te nasze serduszko już nieaktualne trochę jest haha
Doszło kilka ważnych dat, których tam nie ma
Edit.
Moje dziełoNela będzie miała podobne do swojego pokoju
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2017, 11:55
Omon, Jagah, Niebieskaa, Reni1982, Szczęśliwa Mamusia, Kjopa3 lubią tę wiadomość
Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs
Misiukolorowy, 11 cm, proszę:
Antonelko, tak, Aspargin jest bez receptyale moim zdaniem jest tam bardzo mała dawka magnezu. Może jest dobry bo jest z potasem?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2017, 11:58
Antonelka, misKolorowy, sallvie, Omon, Niebieskaa, mamaaniołków3, Szczęśliwa Mamusia, pati87, sunshine, Kjopa3 lubią tę wiadomość
Córcia jest z nami
04.2016 Aniołek [*]
11.2015 Aniołek [*]
-
aniołkowa mama wrote: