X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • _tika Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2017, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś

Ja śpię z poduszką "Cebuszką" i jest super, a kokon świetnie sprawdził się przy moim starszaku.

Ja też jak chodzę to brzuch mam twardy, wiec to nic złego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2017, 14:25

mjvyanliyoyciuje.png
    bhywroeqc6cb0gak.png
  • _tika Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2017, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marsylia, nie martw sie- wszystko będzie dobrze!!!
    To już zaawansowana ciążą i grunt, żebyś trafiła do dobrego szpitala! Moja położna też ostatnio mówiła, że miała w zeszłum roku dziewczynkę 650 g, urodzoną gdzieś w 26 tyg i teraz nie ma różnicy między nią a innymi dziećmi! Także nie martw się, grunt to trafić do najlepszego szpitala!

A może okaże się, ze to jakiś błąd w badaniu! Wszystko się ułoży. Trzymamy kciuki i daj znać, jak będziesz coś wiedzieć, bo się martwimy.

mjvyanliyoyciuje.png
    bhywroeqc6cb0gak.png
  • kahaśka Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2017, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonelka wrote:
    Dziewczyny jak czuje sie skurcze, stawianie brzucha?
    Bo jak leze to brzuch mam miekki - no chyba, ze Lokatorka wypnie sie. Nie mam sytuacji, ze brzuch spina sie, robi sie stozek czy cos. Ale jak chodze to brzuch jest jak pilka. Okragly, spiety i twardy. Nie czuje bolu, nie mam boli okresowych - raz czuje takie napiecie a raz nie.
    Ja mam identycznie. Mój gin twierdzi, że to jest miękki brzuch, choć mi się wydaje jak kamień.

BGRAp2.pngFBmcp2.png

• Omon Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2017, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marsylia ja wierzę, że będzie wszystko dobrze! Tyle już przeszliście, Wiktoria to bogini zwycięstwa i chwały (jak będzie mi dane mieć kiedyś córeczkę to otrzyma właśnie takie imię). Więc to już kwestia tego czy o swoje zwycięstwo będzie wojować w brzuszku czy już poza nim :)
    Tydzień temu w SR położna nam mówiła, że odbierała poród bliźniąt w 28 tygodniu. Waga 800 i 1100 g, ale stan dobry :) Nie wchodziła w szczegóły, nikt też nie dopytywał, nawet nie wiem czy ona mogłaby udzielać więcej informacji, ale opowiedziała o tym tak w ramach przypomnienia, że warto już pakować torbę, żeby w razie czego uniknąć dodatkowych nerwów.

x7g1xzdvlebraz19.png
    Aniołek 12.2015 - 7tc
    zem3x1hp3fae2ksw.png
  • Antonelka Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2017, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kahaśka wrote:
    Ja mam identycznie. Mój gin twierdzi, że to jest miękki brzuch, choć mi się wydaje jak kamień.

Moja wczoraj twierdzila, ze twardy ale jak lezalam na samolocie to wydawalo mi sie, ze miekki jest...ale ona zaczela go w roznych miejscach uciskac. Ja sama czuje ze jest na pewno inny niz tydzien temu nomale wiadomo ciaza postepuje.
    Dopytuje o to bo nie chce nic istotnego przegapic....

Taśka22 lubi tę wiadomość

7.03.2017 - Nina jest z nami
  • Antonelka Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2017, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak piszecie o tych torbach i praniu...ja tak troche czekam na te meble ale moze torbe dla siebie spakuje i cos tam dla dzidzi upiore i wsadze w torebeczke bo w kartonach trzymac to ten sam syf co teraz....
    Chyba jutro za to wezme sie bo dzisiaj juz susZarka zajeta

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2017, 14:39

7.03.2017 - Nina jest z nami
  • niania.ogg Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2017, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marsylia, ja miałam podobną sytuację z Helenką, tzn. rano pokazała się pulsacja w żyle pępowinowej (dzień wcześniej nie było), a o północy Helenka była już na świecie... Miałam ogromne szczęście, że to było w porę wykryte. Jeżeli przepływy rzeczywiście są złe to naprawdę szczęście w nieszczęściu, że to wyszło w porę, bo Twoja córka jest teraz bezpieczna. Być może uda się jeszcze przetrzymać ją w brzuszku. W szpitalu mają możliwość robienia doplera nawet dwa razy dziennie, dodatkowo robią kilka razy dziennie ktg, sprawdzają tętno co kilka godzin całą dobę, więc to nie jest ryzyko jak w domu. Może się nawet uda podać sterydy na płucka... Poza tym może to być pomyłka spowodowana wymiarami dziecka. Przepływy mogą się też poprawić. No i w końcu dzidzia jest już duża, a lekarze mają doświadczenie w ratowaniu nawet mniejszych kruszyn. Bądź dobrej myśli.

Aniołkowa, pewnie że za darmo bardzo warto! ;) Chociażby raz ubrać do zdjęcia, bo na nóżkach te butki wyglądają cuuudnie :)

Jagah, z tymi na szydełku to rzeczywiście fajny pomysł:)

https://www.maluchy.pl/li-71898.png

https://www.maluchy.pl/li-72950.png
  • Vero Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2017, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    antonelka dokladnie ja tez czekam dzisiaj na ostatniego kuriera z ubrankami, przepiore i zaczynam szykowac torbe dla siebie i malej w przyszlym tyg.

marsylia_ trzymam kciuki! :( bardzo mi przykro , daj znac pozniej jak sie czujecie.

sallvie co do tortu ja robie na "oko" w zaleznosci jaka masz tortownice poszukalam prosty przepis na biszkopt z netu :)

pozniej pzzekroilam gotowy biszkopt na 3 czesci , smarujesz dzemem kazda z czesci, robisz krem - ja kupilam budyn smietankowy zrobilam go wedlug opakowania, dodalam roztopiona biala czekolade i wiorki kokosowe zostawiam do wystygniecia. Jesli jesz zbyt rzadki wkladam na pol godziny do zamrazalnika . Smaruje przekrojone czesci, nakladam na siebie, smaruje boki i gore tortu sypie wiorkami a boki platkami migdalowymi na gore dodaje jako dekoracje 3 kulki rafaello i gotowe :) naklepiej zrobic wieczorem dzien przed, i zostawic w lodowce smaki sie przejda dzem rowniez

sallvie lubi tę wiadomość

17.03.2017 <3 Sofia

f2w39jcgw9mcoxh4.png
  • Gabi 19 Ekspertka

Wysłany: 18 stycznia 2017, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odebrałam wyniki glukozy. Na czczo mam 83 po 1h 190 a po 2h 91 ten środkowy pomiar mnie martwi. Znowu wyszły mi bakterie w moczu. Sporo ale mniej niż za pierwszym razem. Z morfologii tez mam nie które wyniki niższe ale porównywałem poprzednie wyniki i jest nie wielka roznica

2nn3ugpje3080cv7.png

1usa20mmk6qkf2j1.png

https://www.maluchy.pl/sl-72637.png

• AniaStaraczka85 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2017, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pati87 wrote:
    Dziewczyny te ktore uzywaly poduszek do karmienia. Które sa dobre?
    Pytwm bo ja 11lat temu nie mialam takiej poduszki a terazby sie przydala.
    Motherhood polecam :)ją mam tą duża w kształcie c:)super się spi,czyta się na niej fajnie no i do karmienia można potem uzyc

pati87 lubi tę wiadomość

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
    IUI maj2016-c.pozamaciczna,laparo 06.2016
    Ciąża z zaskoczenia w naturalnym cyklu :)

Wysłany: 18 stycznia 2017, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonelka wrote:
    Dziewczyny jak czuje sie skurcze, stawianie brzucha?
    Bo jak leze to brzuch mam miekki - no chyba, ze Lokatorka wypnie sie. Nie mam sytuacji, ze brzuch spina sie, robi sie stozek czy cos. Ale jak chodze to brzuch jest jak pilka. Okragly, spiety i twardy. Nie czuje bolu, nie mam boli okresowych - raz czuje takie napiecie a raz nie.
    Ja to czuje jako takie bezbolesne spinanie na całej szerokości czasem ciągnie jakby skóry brakowało. Ale nie ma przy tym bólu żadnego okresowego nic.z reguły przytrafia mi się przy wstawianiu z siedzenia lub leżenia,trwa kilkadziesiąt sekund

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo

Wysłany: 18 stycznia 2017, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieskaa wrote:
    AniuStaraczko85, tez mam ta poduche z motherhood i kilka dziewczyn tutaj tez je chyba ma, i na poczatku bardzo na nia narzekalam, nie umialam sie z nia obchodzic itd. a teraz bardzo mi pomaga i mysle, ze nada sie do karmienia albo np. otoczenia maluszka.

Marsylia, trzymajcie sie tak dzielnie jak do tej pory!
    Ja jakoś od pierwszej nocy pokochałam ta poduszkę:) jak lubisz czytać wieczorami to ułóż ja sobie tak żeby jeden koniec był. Pod głową a drugi pod kolanami,mogłabym tak godzinami leżeć..

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
  • Milka1991 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2017, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marsylia trzymam mocno kciuki za Was ! Wikusia to silna dziewczynka i na pewno wszystko dobrze się skończy. Życzę dużo siły i informuj nas na bieżąco <3

Kordonku jak już odpisałaś na mój post o posiewie to pociągnę. Od 30.12 mijają prawie trzy tygodnie. czy aż tyle czasu potrzeba na wyhodowanie tego czegoś i antybiogram ? niepokoję się co to może być że tyle czasu potrzebują...czy wyhodowanie grzybka i bakterii zajmuje tyle samo czasu ? przy czym schodzi najdłużej ? chciałabym jak najszybciej zacząć leczenie, atak to siedzę i się martwię :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2017, 15:27

2017 🧒🏻
    2019 👦🏻
    preg.png
  • Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2017, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marsylia mocno trzymam kciuki za córeczkę Twoją.

Gabi faktycznie dość wysoki ten środkowy. Ja miałam dopiero po 2h drugie pobranie.

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • Vero Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2017, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny nie umiem znalezc ale pewnie gdzies bylo czy sa opinie o zwyklym mydelku nivea baby ? ja kupilam emolienty ale teraz tak pomyslalam ze na poczatek moze sprobuje bez i tak do kapieli na sroce Hipp jest wysoko ale nie umiem dozzukac sie o tym zwyklym mydelku nivea baby co myslicie ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2017, 15:30

17.03.2017 <3 Sofia

f2w39jcgw9mcoxh4.png
  • sallvie Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2017, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vero Dziękuję bardzo za przepis :)

Vero lubi tę wiadomość

Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
    Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
    Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs

iv09jw4z732yf0w9.png
  • mamaaniołków3 Ekspertka

Wysłany: 18 stycznia 2017, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marsylia Wiki da radę tylko się nie zamartwiaj

Moje aniołki 12tc - 18.04.2013; 6tc- 21.11.2015; 5tc- 27.03.2016 (40dc), 22-06-2018 - 6tc

SZCZĘŚLIWA MAMA małego urwisa Tymka 06-03-2017

• Reni1982 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2017, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymajcie kciuki, zbieram się na wizytę..
    ze stresu głowa mnie boli i ciśnienie skoczyło... :/

Milka1991 lubi tę wiadomość

Reni1982

09.04.2017 r. Miłoszek jest z nami :)
    dqpr2n0a86al9imd.png
  • Omon Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2017, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O to korzystając z okazji to i ja się podepnę pod pytanie Milki :)
    Kordonku ja posiew robiłam tydzień temu w poniedziałek - powiedzieli, że wynik ma być po 10 dniach. Z lekarzem z kolei umówiłam się tak, że wysyłam mu mms z wynikiem i jeśli będzie potrzeba to on oddzwoni albo odpisze, że trzeba przyjechać po receptę.
    Robiłam też odczyn coombsa, więc na konto zalogowałam się wcześniej i wynik tego posiewu już miałam chyba na 3 dzień - jakaś tam bakteria jest, ale niewiele rozumiem z wyniku. Tylko bardziej mnie zastanawia to, że po najechaniu kursorem na nr zlecenia wyświetla mi się "Niewykonane: Antybiogram, posiew..." - przy dostępnym wyniku zawsze automatycznie zmienia się na "Wykonane: ..." więc coś tam jeszcze się pojawi nowego przy tym wyniku?
    Bo wysłałam lekarzowi to co mam i nawet nie odpisał, ale miał się odezwać w razie gdyby była konieczna wizyta, więc stwierdziłam, że nie będę mu zawracać głowy telefonami, bo pewnie albo wynik jest dobry albo jest niepełny, bo coś tam ma się jeszcze pojawić i lekarz może czeka na ten drugi wynik? Jak to wygląda?

Chyba, że to co dostałam to wynik dobry - w Diagnostyce powiedzieli, że jeśli nic się nie wyhoduje to wynik jest po 4 dniach, jeśli coś jest to po 10. Ja miałam chyba po 3 i mam tam nazwę jakiejś bakterii, więc jak to odczytywać?

x7g1xzdvlebraz19.png
    Aniołek 12.2015 - 7tc
    zem3x1hp3fae2ksw.png
  • She Wolf Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2017, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A oto nasze Conversy :) tatus kupil, bo ja bym pewnie tyle nie zaplacila za skarpetki, choc sa slodkie ;)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2f1e7a92f7f8.jpg

Antonelka, sallvie, Jagah, Omon, kasieniaczek, kahaśka, Milka1991, Niebieskaa, pati87, misKolorowy lubią tę wiadomość

25 cs; 3 IUI udane <3 - 15.04.17
    17 cs <3 2.11.2019
    P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*] <3 <3 <3

45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty
‹‹ 1351 1352 1353 1354 1355 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ