Kwietniowe Szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Marsylia, nie martw sie- wszystko będzie dobrze!!!
To już zaawansowana ciążą i grunt, żebyś trafiła do dobrego szpitala! Moja położna też ostatnio mówiła, że miała w zeszłum roku dziewczynkę 650 g, urodzoną gdzieś w 26 tyg i teraz nie ma różnicy między nią a innymi dziećmi! Także nie martw się, grunt to trafić do najlepszego szpitala!
A może okaże się, ze to jakiś błąd w badaniu! Wszystko się ułoży. Trzymamy kciuki i daj znać, jak będziesz coś wiedzieć, bo się martwimy.
-
Antonelka wrote:Dziewczyny jak czuje sie skurcze, stawianie brzucha?
Bo jak leze to brzuch mam miekki - no chyba, ze Lokatorka wypnie sie. Nie mam sytuacji, ze brzuch spina sie, robi sie stozek czy cos. Ale jak chodze to brzuch jest jak pilka. Okragly, spiety i twardy. Nie czuje bolu, nie mam boli okresowych - raz czuje takie napiecie a raz nie. -
Marsylia ja wierzę, że będzie wszystko dobrze! Tyle już przeszliście, Wiktoria to bogini zwycięstwa i chwały (jak będzie mi dane mieć kiedyś córeczkę to otrzyma właśnie takie imię). Więc to już kwestia tego czy o swoje zwycięstwo będzie wojować w brzuszku czy już poza nim
Tydzień temu w SR położna nam mówiła, że odbierała poród bliźniąt w 28 tygodniu. Waga 800 i 1100 g, ale stan dobryNie wchodziła w szczegóły, nikt też nie dopytywał, nawet nie wiem czy ona mogłaby udzielać więcej informacji, ale opowiedziała o tym tak w ramach przypomnienia, że warto już pakować torbę, żeby w razie czego uniknąć dodatkowych nerwów.
-
kahaśka wrote:Ja mam identycznie. Mój gin twierdzi, że to jest miękki brzuch, choć mi się wydaje jak kamień.
Moja wczoraj twierdzila, ze twardy ale jak lezalam na samolocie to wydawalo mi sie, ze miekki jest...ale ona zaczela go w roznych miejscach uciskac. Ja sama czuje ze jest na pewno inny niz tydzien temu nomale wiadomo ciaza postepuje.
Dopytuje o to bo nie chce nic istotnego przegapic....Taśka22 lubi tę wiadomość
7.03.2017 - Nina jest z nami
-
Tak piszecie o tych torbach i praniu...ja tak troche czekam na te meble ale moze torbe dla siebie spakuje i cos tam dla dzidzi upiore i wsadze w torebeczke bo w kartonach trzymac to ten sam syf co teraz....
Chyba jutro za to wezme sie bo dzisiaj juz susZarka zajetaWiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2017, 14:39
7.03.2017 - Nina jest z nami
-
Marsylia, ja miałam podobną sytuację z Helenką, tzn. rano pokazała się pulsacja w żyle pępowinowej (dzień wcześniej nie było), a o północy Helenka była już na świecie... Miałam ogromne szczęście, że to było w porę wykryte. Jeżeli przepływy rzeczywiście są złe to naprawdę szczęście w nieszczęściu, że to wyszło w porę, bo Twoja córka jest teraz bezpieczna. Być może uda się jeszcze przetrzymać ją w brzuszku. W szpitalu mają możliwość robienia doplera nawet dwa razy dziennie, dodatkowo robią kilka razy dziennie ktg, sprawdzają tętno co kilka godzin całą dobę, więc to nie jest ryzyko jak w domu. Może się nawet uda podać sterydy na płucka... Poza tym może to być pomyłka spowodowana wymiarami dziecka. Przepływy mogą się też poprawić. No i w końcu dzidzia jest już duża, a lekarze mają doświadczenie w ratowaniu nawet mniejszych kruszyn. Bądź dobrej myśli.
Aniołkowa, pewnie że za darmo bardzo warto!Chociażby raz ubrać do zdjęcia, bo na nóżkach te butki wyglądają cuuudnie
Jagah, z tymi na szydełku to rzeczywiście fajny pomysłhttps://www.maluchy.pl/li-71898.png
https://www.maluchy.pl/li-72950.png -
antonelka dokladnie ja tez czekam dzisiaj na ostatniego kuriera z ubrankami, przepiore i zaczynam szykowac torbe dla siebie i malej w przyszlym tyg.
marsylia_ trzymam kciuki!bardzo mi przykro , daj znac pozniej jak sie czujecie.
sallvie co do tortu ja robie na "oko" w zaleznosci jaka masz tortownice poszukalam prosty przepis na biszkopt z netu
pozniej pzzekroilam gotowy biszkopt na 3 czesci , smarujesz dzemem kazda z czesci, robisz krem - ja kupilam budyn smietankowy zrobilam go wedlug opakowania, dodalam roztopiona biala czekolade i wiorki kokosowe zostawiam do wystygniecia. Jesli jesz zbyt rzadki wkladam na pol godziny do zamrazalnika . Smaruje przekrojone czesci, nakladam na siebie, smaruje boki i gore tortu sypie wiorkami a boki platkami migdalowymi na gore dodaje jako dekoracje 3 kulki rafaello i gotowenaklepiej zrobic wieczorem dzien przed, i zostawic w lodowce smaki sie przejda dzem rowniez
sallvie lubi tę wiadomość
17.03.2017Sofia
-
Odebrałam wyniki glukozy. Na czczo mam 83 po 1h 190 a po 2h 91 ten środkowy pomiar mnie martwi. Znowu wyszły mi bakterie w moczu. Sporo ale mniej niż za pierwszym razem. Z morfologii tez mam nie które wyniki niższe ale porównywałem poprzednie wyniki i jest nie wielka roznica
https://www.maluchy.pl/sl-72637.png
-
pati87 wrote:Dziewczyny te ktore uzywaly poduszek do karmienia. Które sa dobre?
Pytwm bo ja 11lat temu nie mialam takiej poduszki a terazby sie przydala.pati87 lubi tę wiadomość
-
Antonelka wrote:Dziewczyny jak czuje sie skurcze, stawianie brzucha?
Bo jak leze to brzuch mam miekki - no chyba, ze Lokatorka wypnie sie. Nie mam sytuacji, ze brzuch spina sie, robi sie stozek czy cos. Ale jak chodze to brzuch jest jak pilka. Okragly, spiety i twardy. Nie czuje bolu, nie mam boli okresowych - raz czuje takie napiecie a raz nie.
-
Niebieskaa wrote:AniuStaraczko85, tez mam ta poduche z motherhood i kilka dziewczyn tutaj tez je chyba ma, i na poczatku bardzo na nia narzekalam, nie umialam sie z nia obchodzic itd. a teraz bardzo mi pomaga i mysle, ze nada sie do karmienia albo np. otoczenia maluszka.
Marsylia, trzymajcie sie tak dzielnie jak do tej pory!jak lubisz czytać wieczorami to ułóż ja sobie tak żeby jeden koniec był. Pod głową a drugi pod kolanami,mogłabym tak godzinami leżeć..
-
Marsylia trzymam mocno kciuki za Was ! Wikusia to silna dziewczynka i na pewno wszystko dobrze się skończy. Życzę dużo siły i informuj nas na bieżąco
Kordonku jak już odpisałaś na mój post o posiewie to pociągnę. Od 30.12 mijają prawie trzy tygodnie. czy aż tyle czasu potrzeba na wyhodowanie tego czegoś i antybiogram ? niepokoję się co to może być że tyle czasu potrzebują...czy wyhodowanie grzybka i bakterii zajmuje tyle samo czasu ? przy czym schodzi najdłużej ? chciałabym jak najszybciej zacząć leczenie, atak to siedzę i się martwię
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2017, 15:27
-
dziewczyny nie umiem znalezc ale pewnie gdzies bylo czy sa opinie o zwyklym mydelku nivea baby ? ja kupilam emolienty ale teraz tak pomyslalam ze na poczatek moze sprobuje bez i tak do kapieli na sroce Hipp jest wysoko ale nie umiem dozzukac sie o tym zwyklym mydelku nivea baby co myslicie ?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2017, 15:30
17.03.2017Sofia
-
Vero Dziękuję bardzo za przepis
Vero lubi tę wiadomość
Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs
O to korzystając z okazji to i ja się podepnę pod pytanie Milki
Kordonku ja posiew robiłam tydzień temu w poniedziałek - powiedzieli, że wynik ma być po 10 dniach. Z lekarzem z kolei umówiłam się tak, że wysyłam mu mms z wynikiem i jeśli będzie potrzeba to on oddzwoni albo odpisze, że trzeba przyjechać po receptę.
Robiłam też odczyn coombsa, więc na konto zalogowałam się wcześniej i wynik tego posiewu już miałam chyba na 3 dzień - jakaś tam bakteria jest, ale niewiele rozumiem z wyniku. Tylko bardziej mnie zastanawia to, że po najechaniu kursorem na nr zlecenia wyświetla mi się "Niewykonane: Antybiogram, posiew..." - przy dostępnym wyniku zawsze automatycznie zmienia się na "Wykonane: ..." więc coś tam jeszcze się pojawi nowego przy tym wyniku?
Bo wysłałam lekarzowi to co mam i nawet nie odpisał, ale miał się odezwać w razie gdyby była konieczna wizyta, więc stwierdziłam, że nie będę mu zawracać głowy telefonami, bo pewnie albo wynik jest dobry albo jest niepełny, bo coś tam ma się jeszcze pojawić i lekarz może czeka na ten drugi wynik? Jak to wygląda?
Chyba, że to co dostałam to wynik dobry - w Diagnostyce powiedzieli, że jeśli nic się nie wyhoduje to wynik jest po 4 dniach, jeśli coś jest to po 10. Ja miałam chyba po 3 i mam tam nazwę jakiejś bakterii, więc jak to odczytywać? -
A oto nasze Conversy
tatus kupil, bo ja bym pewnie tyle nie zaplacila za skarpetki, choc sa slodkie
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2f1e7a92f7f8.jpg
Antonelka, sallvie, Jagah, Omon, kasieniaczek, kahaśka, Milka1991, Niebieskaa, pati87, misKolorowy lubią tę wiadomość
25 cs; 3 IUI udane- 15.04.17
17 cs2.11.2019
P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*]
45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty