Kwietniowe Szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Aniolkowa, pewnie masz racje, ale ja mam z tylu glowy ze musze to sprawdzic i koniec.
Dzis zmierzylam obwod bezucha i jest taki sam jak 2 tyg. temu.
Wczoraj polozna na podstawie magicznego dotyku stwierdzila, ze mala rosnie, ale ja w to nie wierze. Porazka jakas. Zaraz zadzwonie do kliniki albo napisze maila i zobacze co mi odpowiedza.
25 cs; 3 IUI udane- 15.04.17
17 cs2.11.2019
P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*]
45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty -
she wolf my mamy convers rozowe z rozowym body i czapeczka ( tatus kupil ) ja tez bym kupila co innego
tak to z nimi jest marudza a potem kupuja co mniej potrzebne
a wlasnie kupujecie tez bluzki kangurkowe podobno fajne w domu i zaraz po porodzie ale nie wiem czy supoer praktyczneWiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2017, 16:19
17.03.2017Sofia
-
Marsylia
Znowu wchodzę przypadkowo na forum. A raczwj nie przypadkowo tylko na szybko i zatrzymuje mnie twój post.
Nie wiem co mam powiedzieć. Mam tylko nadzieję, że cokolwiek się wydarzy będzie miało szczęśliwie zakończenie. Trzymam kciuki bardzo mocno ! I czekam na dalsze wieści.
Trzymaj się dzielnie. Jesteśmy z Tobą -
mamaaniołków3 wrote:Dzień dobry z rana:) właśnie Was nadgoniłam:)
Po wizycie u gina prywatnie:
-szyjka ok
- mały waży ponad 1,5kg
- tylko martwi mnie stwierdzenie lekarza że kość udowa jest o 10 dni młodsza (norma do 14 dni)
- lekarz pozwolił jechać na kulig:D tylko z daleka od pochodni bo śmierdzi od nich i żeby się nie oparzyć
Po wizycie na SR:
- ale super bardzo zadowolona jestem:)
- dostaliśmy siatę próbek i ulotek:P
- Babka prowadząca bardzo ciekawie opowiada
nic tylko czekać do piątku na koleją SR:)
Jak to na kulig? My w Nd mieliśmy ale ja jechałam autem bo bałam się wstrząsówserio możemy brać udział w takich rzeczach?
-
Nie odzywam się ostatnio, bo brakuje mi czasu. A poza tym jestem za wami daleko w tyle. Jakoś nie mogę się wczuć w tematy wyprawkowe. Mam wrażenie, że jeszcze mnie to nie dotyczy. Chociaż zrobiłam już postęp i zamówiłam parę rzeczy, mimo że większość wydaje mi się zbędna
Jak najbardziej was rozumiem, bo w pierwszej ciąży kupowałam wszystko co polecali inni, wszystko wydawało mi się bardzo potrzebne, a i tak większość rzeczy leży nowa do dziś.tym razem jest inaczej, bo wydaje mi się, że nic nie potrzebuje
No nic, koniec marudzenia. Lecę dalejMilka1991 lubi tę wiadomość
-
Gabi19 u mnie wynik 85 i po 120m-90 więc będzie ok. Już stwierdziłam w przychodni,że nie wykupuje prywatnie glukozy i po godzinie żeby zrobić. Skoro lekarze robią 0-120min. to tak może być.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2017, 16:46
Gabi 19 lubi tę wiadomość
-
She Wolf ale Ty na rozmiar brzucha nie patrz
to, że nam się wydaje +400g u dziecka bardzo dużo to przecież nie jest tak wiele. Ja dłuuuuugo nie miałam brzuszka i wtedy miałam myśleć, że nic tam nie rośnie? Rozumiem Twoje zdenerwowanie służbą zdrowia. Przypomnij mi proszę, mieszkasz w Irlandii? Anglii? Słyszałam niestety, że jest tam tragicznie jeśli o to chodzi. Mój lekarz w Polsce jak mówiłam, że chce jechać do męża to spytał gdzie i skomentował "a to dobrze bo do Irlandii albo Anglii bym w ciąży nie radził bo opieka do niczego". Widać miał rację ;/;/;/ Ja nawet tutaj narzekam, że nie mogę kiedy chce zbadać sobie co chce (w Szwajcarii nawet na morfologię trzeba mieć skierowanie) oraz lecieć do lekarza prywatnie ale z drugiej strony... jeszcze bym popadła ze skrajności w skrajność i badała wszystko co tydzień ;p
Córcia jest z nami
04.2016 Aniołek [*]
11.2015 Aniołek [*]
-
Witam się z wami dziewczyny! Pospałam dzisiaj chyba do 11 (nie licząc przerwy od 7 do 9
)
Marsylia - trzymam kciuki za Was dziewczyny. Leżenie w szpitalu do przyjemności nie należy, ale zawsze tam jest bezpieczniej. Mam nadzieję, że lekarzom uda się Was uspokoić i przetrzymać malutką jeszcze trochę pod sercem mamusi. A jeżeli nawet nie, to na szczęście jest już spora (nawet jeżeli mniejsza niż wiek ciąży) i wierzę, że da sobie radę!
U mnie z wyprawką jak u eforts czy nutelliNo przecież te 5 bodziaków i 5 pajacyków co planuję mieć w rozmiarze 56 to raz dwa kupię
do tego jedna flaszka do karmienia na wszelki wypadek
i jestem gotowa. Pampersy czy chusteczki w razie czego mąż nabędzie szybko w markecie i z głowy
A rozmiar 62 mogę już kupować jak wrócę ze szpitala
Miałam już skompletowany koszyk u justinex, ale jakimś "cudem" mi zniknęło wszystko. Jak przyjdzie wypłata to dopiero wtedy do tego przysiądę i zamówię. Taką mam nadzieję
Dobrze, że moja wizyta już w poniedziałek, bo nadal strasznie mi się chce pić po tej glukozie (chyba to po tym) i do tego doszło wysokie (jak na mnie) tętno - 90 (a ciśnienie w normie 110/70). Dziwnie się jakoś czuję - może przejdzie do jutra.
-
takie moje rozmyslenia patrzcie trza miec duzo koszulek na pczatek i spiochow ile macie? bo patrzcie ja dzieciatko ma pepuszek to nie zalozyce bodziaka tylko glownie koszulke i spiochy zeby nie wadzilo o pepuszek. A to zaraz sie obzyga albo obsra i tzra zmieniac mnostwo:)
czy jak ogldacie ubrania dla dzieciaczkow to wasze malenstwa kopia wtedy? niesamowite to jest jak psychika matki z dzieciem polaczona.
Monika34 -
Monika ja nie znoszę koszulek u takich małych dzieci, bo się podbijają. Kaftaniki też słabo do mnie przemawiają. Także u mnie były i będą bodziaki mimo pepuszka.
Mamy kolejnych dzieci czy Wy też nastawiacieqsie na body kopertowe? Bo mi się wydaje że teraz to nie będzie żadnego problemu z ubieraniem przez główkę nawet na początku ale może się przeceniam
Się Wolf, jak mam skurcz to jest inne uczucie niż jak się położę na prawym boku o dziwo jakoś gorzej znoszę prawy bok niż plecy. Aczkolwiek nieraz śpię na prawym i jest ok.
Marsylia życzę Wam dużo siły i zdrowia dla Małej. Nie zdążyłam Ci dzisiaj rano.napisac że mojej siostry znajomi mieli taka sama sytuację jak Wy z diagnoza córki. Mąż koleżanki nie akceptowal decyzji żony o urodzeniu dziecka, generalnie plan był tai że się rozstaja ona zostaje sama z dzieckiem, po porodzie on został i jeszcze po.latach mówi że nigdy by sobie nie darowal gdyby opuścił core, jego OCZKO w głowie
-
Monika34 wrote:Zalezy jakoe dzieck jeszcze dziewczyny jak bedzie ulewac co chwile to 5bodziakow wam nie wystarxzy czy pajacow
wiem wiem, mój bez przerwy ulewał, na siebie, na mnie i jeszcze na rożek. Pranie non stop i suszenie na kaloryferze, bo wtedy sroga zima była. Jak zabranie 56 to będzie miała zakładane 62. Trochę mi szkoda na to 56 wydawać kupę kasy, bo Mikołaj mi wleźć w to nie chciał. Wszystko mu po 1 raz założyłam, bo takie ładne było, żeby się nie zmarnowało.
I dobrze, że przypomniałaś o tym pępuszku... Właśnie nie pamiętam, czy małemu zakładałam bodziaki czy koszulki i kafranikihm... chyba jednak to drugie.
No nic, mam jeszcze chwilę na myślenie - zaraz zdjęcia przejrzę -
Ja tez nie lubie kaftanikow i koszulek ale przy pepuszku sa niezawodne. Ja nie kupuje nie wiadomo czego mam.kilka po synku to w nich bedzie chodzic ale jak zarwie pepucha to wole juz te koszulki na pierwsze 10dni. A potem wiadomo juz sie wszystko wlozy. Nienwiem jak z cora bedzie wlasnis jaka duza ale tez nie szaleje z 56rozmiarem tylko te koszulki wezme na 56. Jakbym miala rane na pepku nie chcialabym zeby mi pajaca z guzikami zakladali hehe
Donia w sumie racja teraz czlowiekowi latwoej bedzie przez glowe wsadzic niz przy 1 dziecku.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2017, 17:36
Monika34 -
uu Ania pochwal sie ja dalej czekam na kuriera ma byc za 1.5h a ja przez niego pol dnia w domu i czekam
Donia co do koszyka moje sa aktywne tylko do nastepnego logowania i denerwuje mnie to strasznie zawsze!
ja kupuje duzo tez z mysla o nastepnej dzidzi bo przeciez nie bede wyrzucala tych wszystkich rzeczy czy sprzedawala, ewentualnie z drugim dokupie kosmetyki, pieluszki i powinno byc ok przynajmniej taka mam nadzieje hahha ale rozumiem was mamusiemam kolezanke teraz druga ciaza po 4 latach ktora poprosila mnie czy nie pojde z nia na zakupy bo ona jest w tak blogim spokoju, ze az jej przykro ze sie tak nie cieszy na zakupy jak przy pierwszej ciazy i potrzebuje kogos kto jej k... w tylek
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2017, 17:54
17.03.2017Sofia
-
Donia12 wrote:80/140/120 - czyli raczej dobry.
Patrzyłam już nawet dzisiaj na glukometry czy by sobie nie kupić i nie po sprawdzać trochę w domu
Glukometr daja za free w aptece, trzeba tylko paski i lancety dopkupic7.03.2017 - Nina jest z nami
-
Ja za to mam frajdę z szycia rzeczy i ubranek dla dzieci. Synkowi uszyłam ochraniacz na szczebelki, córce robię namiot tipi i właśnie zabrałam się za szycie dresików.
A wyprawka ? Poczekakasieniaczek lubi tę wiadomość