Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • She Wolf Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2017, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniolkowa, pewnie masz racje, ale ja mam z tylu glowy ze musze to sprawdzic i koniec.
    Dzis zmierzylam obwod bezucha i jest taki sam jak 2 tyg. temu.
    Wczoraj polozna na podstawie magicznego dotyku stwierdzila, ze mala rosnie, ale ja w to nie wierze. Porazka jakas. Zaraz zadzwonie do kliniki albo napisze maila i zobacze co mi odpowiedza.

25 cs; 3 IUI udane <3 - 15.04.17
    17 cs <3 2.11.2019
    P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*] <3 <3 <3

45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty
  • Vero Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2017, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    she wolf my mamy convers rozowe z rozowym body i czapeczka ( tatus kupil ) ja tez bym kupila co innego :) tak to z nimi jest marudza a potem kupuja co mniej potrzebne

a wlasnie kupujecie tez bluzki kangurkowe podobno fajne w domu i zaraz po porodzie ale nie wiem czy supoer praktyczne

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2017, 16:19

17.03.2017 <3 Sofia

f2w39jcgw9mcoxh4.png
  • nutella_ Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2017, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marsylia
    Znowu wchodzę przypadkowo na forum. A raczwj nie przypadkowo tylko na szybko i zatrzymuje mnie twój post.
    Nie wiem co mam powiedzieć. Mam tylko nadzieję, że cokolwiek się wydarzy będzie miało szczęśliwie zakończenie. Trzymam kciuki bardzo mocno ! I czekam na dalsze wieści.
    Trzymaj się dzielnie. Jesteśmy z Tobą :)

👩31 lat 👨‍🦱 35 lata
    2015 💔
    👶 Julia 9 lat
    👶Antoni 7 lat
    👶Zosia
    age.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2017, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mamaaniołków3 wrote:
    Dzień dobry z rana:) właśnie Was nadgoniłam:)

Po wizycie u gina prywatnie:
    -szyjka ok
    - mały waży ponad 1,5kg :D
    - tylko martwi mnie stwierdzenie lekarza że kość udowa jest o 10 dni młodsza (norma do 14 dni)
    - lekarz pozwolił jechać na kulig:D tylko z daleka od pochodni bo śmierdzi od nich i żeby się nie oparzyć:)

Po wizycie na SR:
    - ale super bardzo zadowolona jestem:)
    - dostaliśmy siatę próbek i ulotek:P
    - Babka prowadząca bardzo ciekawie opowiada
    nic tylko czekać do piątku na koleją SR:)

Jak to na kulig? My w Nd mieliśmy ale ja jechałam autem bo bałam się wstrząsów :/ serio możemy brać udział w takich rzeczach?

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • nutella_ Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2017, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie odzywam się ostatnio, bo brakuje mi czasu. A poza tym jestem za wami daleko w tyle. Jakoś nie mogę się wczuć w tematy wyprawkowe. Mam wrażenie, że jeszcze mnie to nie dotyczy. Chociaż zrobiłam już postęp i zamówiłam parę rzeczy, mimo że większość wydaje mi się zbędna :P
    Jak najbardziej was rozumiem, bo w pierwszej ciąży kupowałam wszystko co polecali inni, wszystko wydawało mi się bardzo potrzebne, a i tak większość rzeczy leży nowa do dziś. :D tym razem jest inaczej, bo wydaje mi się, że nic nie potrzebuje :P
    No nic, koniec marudzenia. Lecę dalej :)

Milka1991 lubi tę wiadomość

👩31 lat 👨‍🦱 35 lata
    2015 💔
    👶 Julia 9 lat
    👶Antoni 7 lat
    👶Zosia
    age.png
  • Kjopa3 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2017, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabi19 u mnie wynik 85 i po 120m-90 więc będzie ok. Już stwierdziłam w przychodni,że nie wykupuje prywatnie glukozy i po godzinie żeby zrobić. Skoro lekarze robią 0-120min. to tak może być.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2017, 16:46

Gabi 19 lubi tę wiadomość

f2wlx1hpc3bq5aq6.png
    19 cykl starań-od 10.2014r.-14 cpp <3
    06.07.2009r - synuś
    04.2015r- 10tc [*]
  • eforts Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2017, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutella mam tak samo jak ty względem wyprawki,mam wrażenie że dla dziecka potrzeba dosłownie kilku rzeczy :) ale nie odjelabym mamom pierworodnych dzieci przyjemności kupowania zbędnych rzeczy :)

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • aniołkowa mama Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2017, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She Wolf ale Ty na rozmiar brzucha nie patrz :D to, że nam się wydaje +400g u dziecka bardzo dużo to przecież nie jest tak wiele. Ja dłuuuuugo nie miałam brzuszka i wtedy miałam myśleć, że nic tam nie rośnie? Rozumiem Twoje zdenerwowanie służbą zdrowia. Przypomnij mi proszę, mieszkasz w Irlandii? Anglii? Słyszałam niestety, że jest tam tragicznie jeśli o to chodzi. Mój lekarz w Polsce jak mówiłam, że chce jechać do męża to spytał gdzie i skomentował "a to dobrze bo do Irlandii albo Anglii bym w ciąży nie radził bo opieka do niczego". Widać miał rację ;/;/;/ Ja nawet tutaj narzekam, że nie mogę kiedy chce zbadać sobie co chce (w Szwajcarii nawet na morfologię trzeba mieć skierowanie) oraz lecieć do lekarza prywatnie ale z drugiej strony... jeszcze bym popadła ze skrajności w skrajność i badała wszystko co tydzień ;p

Córcia jest z nami :)

04.2016 Aniołek [*]
    11.2015 Aniołek [*]
  • Donia12 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2017, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z wami dziewczyny! Pospałam dzisiaj chyba do 11 (nie licząc przerwy od 7 do 9 ;) )

Marsylia - trzymam kciuki za Was dziewczyny. Leżenie w szpitalu do przyjemności nie należy, ale zawsze tam jest bezpieczniej. Mam nadzieję, że lekarzom uda się Was uspokoić i przetrzymać malutką jeszcze trochę pod sercem mamusi. A jeżeli nawet nie, to na szczęście jest już spora (nawet jeżeli mniejsza niż wiek ciąży) i wierzę, że da sobie radę!

U mnie z wyprawką jak u eforts czy nutelli :) No przecież te 5 bodziaków i 5 pajacyków co planuję mieć w rozmiarze 56 to raz dwa kupię :) do tego jedna flaszka do karmienia na wszelki wypadek :) i jestem gotowa. Pampersy czy chusteczki w razie czego mąż nabędzie szybko w markecie i z głowy ;) A rozmiar 62 mogę już kupować jak wrócę ze szpitala :P
    Miałam już skompletowany koszyk u justinex, ale jakimś "cudem" mi zniknęło wszystko. Jak przyjdzie wypłata to dopiero wtedy do tego przysiądę i zamówię. Taką mam nadzieję ;)

Dobrze, że moja wizyta już w poniedziałek, bo nadal strasznie mi się chce pić po tej glukozie (chyba to po tym) i do tego doszło wysokie (jak na mnie) tętno - 90 (a ciśnienie w normie 110/70). Dziwnie się jakoś czuję - może przejdzie do jutra.

nqtkpx9ivveu20mb.png
  • Monika34 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2017, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    takie moje rozmyslenia patrzcie trza miec duzo koszulek na pczatek i spiochow ile macie? bo patrzcie ja dzieciatko ma pepuszek to nie zalozyce bodziaka tylko glownie koszulke i spiochy zeby nie wadzilo o pepuszek. A to zaraz sie obzyga albo obsra i tzra zmieniac mnostwo:)

czy jak ogldacie ubrania dla dzieciaczkow to wasze malenstwa kopia wtedy? niesamowite to jest jak psychika matki z dzieciem polaczona.

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • Antonelka Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2017, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Donia a jaki masz wynik po glukozie?

7.03.2017 - Nina jest z nami
  • Monika34 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2017, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zalezy jakoe dzieck jeszcze dziewczyny jak bedzie ulewac co chwile to 5bodziakow wam nie wystarxzy czy pajacow

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • Donia12 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2017, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonelka wrote:
    Donia a jaki masz wynik po glukozie?
    80/140/120 - czyli raczej dobry.
    Patrzyłam już nawet dzisiaj na glukometry czy by sobie nie kupić i nie po sprawdzać trochę w domu

nqtkpx9ivveu20mb.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2017, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika ja nie znoszę koszulek u takich małych dzieci, bo się podbijają. Kaftaniki też słabo do mnie przemawiają. Także u mnie były i będą bodziaki mimo pepuszka.

Mamy kolejnych dzieci czy Wy też nastawiacieqsie na body kopertowe? Bo mi się wydaje że teraz to nie będzie żadnego problemu z ubieraniem przez główkę nawet na początku ale może się przeceniam :D

Się Wolf, jak mam skurcz to jest inne uczucie niż jak się położę na prawym boku o dziwo jakoś gorzej znoszę prawy bok niż plecy. Aczkolwiek nieraz śpię na prawym i jest ok.

Marsylia życzę Wam dużo siły i zdrowia dla Małej. Nie zdążyłam Ci dzisiaj rano.napisac że mojej siostry znajomi mieli taka sama sytuację jak Wy z diagnoza córki. Mąż koleżanki nie akceptowal decyzji żony o urodzeniu dziecka, generalnie plan był tai że się rozstaja ona zostaje sama z dzieckiem, po porodzie on został i jeszcze po.latach mówi że nigdy by sobie nie darowal gdyby opuścił core, jego OCZKO w głowie :)

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Donia12 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2017, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika34 wrote:
    Zalezy jakoe dzieck jeszcze dziewczyny jak bedzie ulewac co chwile to 5bodziakow wam nie wystarxzy czy pajacow

wiem wiem, mój bez przerwy ulewał, na siebie, na mnie i jeszcze na rożek. Pranie non stop i suszenie na kaloryferze, bo wtedy sroga zima była. Jak zabranie 56 to będzie miała zakładane 62. Trochę mi szkoda na to 56 wydawać kupę kasy, bo Mikołaj mi wleźć w to nie chciał. Wszystko mu po 1 raz założyłam, bo takie ładne było, żeby się nie zmarnowało.

I dobrze, że przypomniałaś o tym pępuszku... Właśnie nie pamiętam, czy małemu zakładałam bodziaki czy koszulki i kafraniki :/ hm... chyba jednak to drugie.
    No nic, mam jeszcze chwilę na myślenie - zaraz zdjęcia przejrzę:)

nqtkpx9ivveu20mb.png
  • Monika34 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2017, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nie lubie kaftanikow i koszulek ale przy pepuszku sa niezawodne. Ja nie kupuje nie wiadomo czego mam.kilka po synku to w nich bedzie chodzic ale jak zarwie pepucha to wole juz te koszulki na pierwsze 10dni. A potem wiadomo juz sie wszystko wlozy. Nienwiem jak z cora bedzie wlasnis jaka duza ale tez nie szaleje z 56rozmiarem tylko te koszulki wezme na 56. Jakbym miala rane na pepku nie chcialabym zeby mi pajaca z guzikami zakladali hehe
    Donia w sumie racja teraz czlowiekowi latwoej bedzie przez glowe wsadzic niz przy 1 dziecku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2017, 17:36

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • AniaStaraczka85 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2017, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odebrałam paczkę z 5-10-15 i jestem zachwycona,nie wiedziałam że tam są takie porządne te rzeczy i mega obniżki także polecam !

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
    IUI maj2016-c.pozamaciczna,laparo 06.2016
    Ciąża z zaskoczenia w naturalnym cyklu :)
  • Vero Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2017, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    uu Ania pochwal sie ja dalej czekam na kuriera ma byc za 1.5h a ja przez niego pol dnia w domu i czekam :)

Donia co do koszyka moje sa aktywne tylko do nastepnego logowania i denerwuje mnie to strasznie zawsze!

ja kupuje duzo tez z mysla o nastepnej dzidzi bo przeciez nie bede wyrzucala tych wszystkich rzeczy czy sprzedawala, ewentualnie z drugim dokupie kosmetyki, pieluszki i powinno byc ok przynajmniej taka mam nadzieje hahha ale rozumiem was mamusie :) mam kolezanke teraz druga ciaza po 4 latach ktora poprosila mnie czy nie pojde z nia na zakupy bo ona jest w tak blogim spokoju, ze az jej przykro ze sie tak nie cieszy na zakupy jak przy pierwszej ciazy i potrzebuje kogos kto jej k... w tylek :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2017, 17:54

17.03.2017 <3 Sofia

f2w39jcgw9mcoxh4.png
  • Antonelka Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2017, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Donia12 wrote:
    80/140/120 - czyli raczej dobry.
    Patrzyłam już nawet dzisiaj na glukometry czy by sobie nie kupić i nie po sprawdzać trochę w domu

Glukometr daja za free w aptece, trzeba tylko paski i lancety dopkupic

7.03.2017 - Nina jest z nami
  • nutella_ Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2017, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja za to mam frajdę z szycia rzeczy i ubranek dla dzieci. Synkowi uszyłam ochraniacz na szczebelki, córce robię namiot tipi i właśnie zabrałam się za szycie dresików.:)
    A wyprawka ? Poczeka :P

kasieniaczek lubi tę wiadomość

👩31 lat 👨‍🦱 35 lata
    2015 💔
    👶 Julia 9 lat
    👶Antoni 7 lat
    👶Zosia
    age.png
‹‹ 1352 1353 1354 1355 1356 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masz objawy duszności wydechowej, ale nie jesteś zdiagnozowany? Lekarz online może pokierować Cię dalej

Duszność wydechowa utrudnia oddychanie, szczególnie podczas wydychania powietrza. Uczucie braku tchu może budzić niepokój. Jeśli doświadczasz takich objawów, a diagnoza wciąż nie jest postawiona, warto skonsultować się z lekarzem. Konsultacja online to szybki sposób na omówienie symptomów, uzyskanie wstępnej oceny i wskazówek dotyczących dalszej diagnostyki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ