X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • Donia12 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa Mamusia - Twoja historia rozbawiła mnie to łez..... zrobił Ci ktoś zdjęcie tuż po tej wiadomości? :) Moja koleżanka tez miała taką sytuację - i jak juz urodziła i położne zapytały jak dzieciątko będzie miało na imię i ona powiedziała Maja, to zapadła niezręczna cisza. I chwile to trwało nim odważyli się jej powiedzieć, że Maja dla chłopca to tak słabo trochę. ..

vitae13, Szczęśliwa Mamusia, Omon lubią tę wiadomość

nqtkpx9ivveu20mb.png
  • vitae13 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kahaśka wrote:
    Melduję się spod szpitala. Dzwonię do gina i nie odbiera :/ Podobno poszedł na cc (ja jebie). Siedzę i czekam, może zaraz skończy. Nie mogę tu kwitnąć cały dzień, bo dziecko muszę położyć spać

Ło matko...
    Trzymam kciuki i obyś nie musiała długo czekać :)

CHŁOPCZYK OLEK :)
    qjn3p1.png1kjSp2.png
  • sandrita86 Przyjaciółka

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :) ja mam takie pytanie chyba głównie do doświadczonych mam :P czy przy wyborze lekarza prowadzącego należy kierować się tym czy przyjmuje również w szpitalu? Bo mam lekarza prywatnie, z którego jestem zadowolona ale nie przyjmuje tutaj w szpitalu tylko w mieście obok. Niby to tylko 50 km ale raczej bym do szpitala tyle jechać nie chciała. I mam dylemat czy szukać lekarza przyjmującego również w szpitalu? To ma duże znaczenie?
    I jeszcze chciałabym wiedzieć czy jak moje objawy ustąpiły to mam się czym martwić?Wciąż jestem mega senna i mam wzdęty brzuch ale mdłości jakby odeszły i piersi nie bolą tylko są takie ciężkie :|

Co do prawa jazdy to ja mam już 12 lat bo robiłam od razu jak tylko skończyłam 18 lat i nie wyobrażam sobie nie jeździć :) dokument wymieniałam już dwa razy - raz jak kupowałam mieszkanie i dane adresowe się zmieniły, a drugi jak wyszłam za mąż i zmieniałam nazwisko :) lubie mieć porządek z dokumentami ;)

p19ulhb89feboquk.png

starania od 2013 (z przerwami) od 11-2015 starania pełną parą
    4 cykle z CLO
    problem męski - mała ilość plemników
    Hashimoto
    15-03 -2016 HSG = jajowody drożne
    23-07-2016 IUI :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Donia12 Niestety nie , na prawdę tak się wydarzyło , przez całą ciążę mówili że synek , że na 100% chłopak , i mam chłopaka Gabrysię zamiast Adasia :) :D . Mam też taką znajomą co też , zamiast synka też córkę urodziła :) .

Vitae13 Na prawdę :) nawet Gabrysia ma takie krótkie włoski jak chłopczyk , po woli jej rosną , i każdy myśli że to jest chłopczyk a nie dziewczynka . Taki jej urok że takie włoski ma :) . A u mnie i u męża jest po równo u mnie same kobiety , a u męża sami mężczyźni , ma dużo braci ciotecznych.

vitae13 lubi tę wiadomość

• Donia12 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sandrita86 moja pierwszą ciążę prowadziła prywatnie pani dr która niby kiedyś pracowała w szpitalu, teraz to już chyba z raz w tygodniu w poradni przyszpitalnej. Raz leżałam na patologii ciąży i raz oczywiście na oddziale przedporodowym. Czy była mi potrzebna do czegoś? Chyba nie... Może jakby moim lekarzem był ordynator oddziału porodowego to bym tam nie leżała 10 dni tylko 2 :) ale tego się teraz nie dowiem ;)
    Teraz też idę do tej samej lekarki, ale z racji tego, że właśnie miałam mieć usuwaną torbiel - mam też drugiego lekarza, u którego zamierzam się również pojawić w celach pokazania mu ciąży z cyklu bezowulacyjnego - jak sam mi powiedział :/ Ten drugi lekarz jest "bardziej" szpitalny, ale nie jestem do końca pewna jeszcze kto ciążę będzie prowadził.

nqtkpx9ivveu20mb.png
  • Teklaa Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny BARDZO dziękuję za opinię w sprawie moich wczorajszych wyników TSH FT3 i 4, dziś napisałam do mojego ginekologa i mam podejść jutro po receptę na euthyrox, tak jak wspomniałam jestem kompletnie zielona w tej kwestii i nie wiem czym to grozi, fajnie że Was mam i co za zbieg okoliczności, że zostało mi z lipca badanie od lekarz pierwszego kontaktu do wykonania na FTP dodałam do tego FT3 i 4 (pisałyście o tarczycy więc stwierdziłam dobry moment na zrobienie zapomnianego badania).

JESZCZE RAZ BARDZO DZIĘKUJĘ! <3

vitae13 lubi tę wiadomość

mhsvhdgexfg3d4nx.png
    kolejna 30.03/36tc 16.03 3200/33tc 23.02 2297g/24.01 1447g/22.12 759g/połówkowe 05.12 wzorowo ❤️około 437g/24.11- ok/27.10 9-12cm/prenatalne 03.10.2016 - wszystko ok 6,5cm/19.09.2016 10tydz. 3,35 cm/5.09.2016 8tydz. 1,5cm serduszko 171
  • nutella_ Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sandrita ja sie tym nie kierowałam, bo u mnie mało kto przyjmuje w szpitalu i w mieście. Większość jest dojezdzajacych. W w ciąży zmieniłam ginekologa i przypadkiem natrafiłam na takiego co pracuje w szpitalu. I akurat poród mi odbierał. Dla mnie to bez różnicy. Ale chyba człowiek czuje się pewniej jak na porodowce spotka znajomą twarz :). Chociaż to loteria, bo tylu lekarzy pracuje, że skąd pewność, ze natrafi sie na swojego?
    Druga sprawa - gdy się ma swojego lekarza prowadzącego w szpitalu, to inni lekarze jakoś inaczej na to patrzą, lepiej traktują. Albo może mi się tylko tak wydawało :)

👩31 lat 👨‍🦱 35 lata
    2015 💔
    👶 Julia 9 lat
    👶Antoni 7 lat
    👶Zosia
    age.png
  • Teklaa Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nutella_ Kciukasy trzymam za betę

Gabi 19 - ja też jeszcze prawka nie wymieniałam, ale jakoś mi nie spieszno, bo teraz będzie na 10 lat? :/

Gosia1989 - super że jest serduszko, za postałe trzymam kciuki <3

Antonelka - super :) <3

vitae13 - super! :) fantastyczne wieści ja mam moją pierwszą wizytę jako usg 05.09 jak ja wytrzymam! kurcze nie za późno, czy może faktycznie cierpliwie czekać? byłam 09.08. ale badał mnie jeszcze wewnętrznie, przy tamtej wizycie mówił, że widzimy się najlepiej dopiero pod koniec sierpnia... ech będę cierpliwa! :)
    owwww zobaczyłam foto aż się wzruszyłam :D a to już wiadomo czy dziewczynka, czy chłopczyk? :D nam obojętnie, bo to pierwsze, ale od początku jeszcze jak staraliśmy się śmiałam się, że będzie dziewczynka ;) ciekawe jak to będzie

kahaśka - a ja dziś sobie myślałam jak to jest z praca u ginekologów, np. umawiasz się na jakąś godzinę, a tu bach siła wyższa i poród

ja prawko mam już/dopiero od 4 i śmigam od samego początku nie wyobrażam sobie go nie mieć :)

Gosia1989, Gabi 19 lubią tę wiadomość

mhsvhdgexfg3d4nx.png
    kolejna 30.03/36tc 16.03 3200/33tc 23.02 2297g/24.01 1447g/22.12 759g/połówkowe 05.12 wzorowo ❤️około 437g/24.11- ok/27.10 9-12cm/prenatalne 03.10.2016 - wszystko ok 6,5cm/19.09.2016 10tydz. 3,35 cm/5.09.2016 8tydz. 1,5cm serduszko 171
  • nutella_ Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz mam na NFZ takiego co nie pracuje w szpitalu.

👩31 lat 👨‍🦱 35 lata
    2015 💔
    👶 Julia 9 lat
    👶Antoni 7 lat
    👶Zosia
    age.png
  • Gakin Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie jestm na bieżąco bo sie tragicznie czuje. Czy myślicie ze lekarz rodzinny może dac mi zwolnienie? Wymiotuje srednio co dwie trzy godziny caly dzień mdli mnie tak ze ledwo daje radę. W pon powinnam wrócić do pracy ale nie wyobrazam siebie tego a wizyta u gina za ponad tydzień. Czy ktoras z was jest na zwolnieniu? Ja jestem w 7tyg. Schudłam juz dwa kilo, lekarka moze mnie przyjąć w środę i nie wiem co robic ale do pracy na pewno sie nie nadaje :(

Filipek - 09.03.17 :)
  • Donia12 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przed chwilą w nastroju bojowym zadzwoniłam do luxmedu, opieprzyć ich, że najbliższa wizytya u endo jest na koniec września. Wydrukowałam sobie standardy dostępności, w których to napisali, że gwarantują endo w ciągu 7 dni roboczych. Pani miłym tonem mówi: już sprawdzam i umawiam najbliższą wizytę (sobie myślę: nie bądź taka prędka - nie umawiasz) i słyszę: o! akurat się zwolniła wizyta dzisiaj o 19.40.
    No co za pech .... człowiek chciał podyskutować i nie ma z kim :D
    Oczywiście nie mam wyników TSH i FT4 bo nie dotarłam do laboratorium, ale jak Was wcześniej dobrze zrozumiałam - dawkę euthyroxu zwiększali wam bez wyników?

vitae13, Szczęśliwa Mamusia, Omon, Milka1991 lubią tę wiadomość

nqtkpx9ivveu20mb.png
  • Donia12 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gakin wrote:
    Dziewczyny nie jestm na bieżąco bo sie tragicznie czuje. Czy myślicie ze lekarz rodzinny może dac mi zwolnienie? Wymiotuje srednio co dwie trzy godziny caly dzień mdli mnie tak ze ledwo daje radę. W pon powinnam wrócić do pracy ale nie wyobrazam siebie tego a wizyta u gina za ponad tydzień. Czy ktoras z was jest na zwolnieniu? Ja jestem w 7tyg. Schudłam juz dwa kilo, lekarka moze mnie przyjąć w środę i nie wiem co robic ale do pracy na pewno sie nie nadaje :(

Lekarz rodzinny zwolnienie dać i może i pewnie da, ale nie jestem pewna czy z kodem ciążowym może - to jest płatne 100%, a zwykłe 80%.
    Jak będzie miał problem z ciążą, to niech sobie wpisze w kartę jelitówkę, bo z nimi to wiadomo jak bywa

nqtkpx9ivveu20mb.png
  • Gakin Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi bez różnicy nawet wolałabym wypisać jelitowke nie konieczne chce informoeac w pracy o ciąży. Ja nie wiem czy w ogole bede w stabie do tego lekarza dojechać bo nie odchodzę od łazienki dalej niż na kilka metrów :)

• Donia12 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To od razu mów mu ze masz jelitowke i nie baw się w ciążę bo jeszcze coś głupiego wpisze na zwolnieniu. Brzuch Cię boli, wymiotujesz, miałaś temperaturę oczywiście też. A że koleżanka z pracy ma jelitowke to Ty już wiesz co to jest :)

nqtkpx9ivveu20mb.png

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za rady :) to może jednak się przeniosę do takiego szpitalnego - co prawda pierwsza wolna wizyta była na 1409 ale od września uruchamiają nam pakiety medyczne w firmie to może mi się uda szybciej.

Gakin współczuje takich przypadłości :*

u mnie tylko senność dokuczliwa ana to mi nikt zwolnienia nie wystawi..chyba sobie urlop wezmę w przyszłym tygodniu i odpocznę :)

p19ulhb89feboquk.png

4 cykle z CLO
    Hashimoto
  • Gakin Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sandrita ja zanim zaczelam 7 tydz nie mialam objawów tylko sennosc i piersi. Zaczął sie 7 tydz no i sie zaczęło wszystko czego miałam nadzieję uniknac i spedzam urlop obejmujac toaletę... ehh takie zycie ciężarnej

• Justa87 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam , mój maluch ma 13mm i 8t0d z usg:) Pytanie mam z innej beczki, ponieważ postanowiłam ze ta ciaZe będzie prowadził lekarz który przyjmuje prywatnie chodzę tez do lekarza na nfz tzn na dwa fronty:)czesiej mogę podejrzeć malca i ten prywtny dał mi liste badan ale pewnie płatne wiec więziłam skierowanie od tego z nfz.Czy któras z Was tez tak robi? głupio mi jakos idąc do jedengo i drugiego...

Milka1991 lubi tę wiadomość

Nadzieja zawiera w sobie światło mocniejsze od ciemności jakie panują w naszych sercach...3 aniołki.
    CORCIA 06.09.17r.
  • Donia12 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa87 no to już całkiem spore to maleństwo :) ja się właśnie dzisiaj zastanawiam nad poradnia przyszpitalna ale sama nie wiem czy się w zeznaniach potem nie pogubie... czy mój mózg w ciąży ogarnie dwóch lekarzy...

nqtkpx9ivveu20mb.png

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa ja też mam taki plan :) chodzę prywatnie ale wcześniej chodziłam na nfz i teraz też najpierw poszłam prywatnie a na wtorek się zapisałam do lekarki na nfz bo właśnie liczę na skierowanie na badania :) najlepiej założyć 2 karty ciążowe i chyba nie mówić jednemu o drugim ;)

ja mam jeszcze pytanie o globulki dopochwowe - jakaś infekcja mi sie przypałętała i dostałam globulki, które mam brać 5 dni 2x1. Ginekolog zapewniał, ze są bezpieczne ale czy na pewno?

p19ulhb89feboquk.png

4 cykle z CLO
    Hashimoto
  • nutella_ Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2016, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sandrita infekcje są normalne i trzeba je zwalczyć, żeby maluszkowi nie zaszkodzić. I w ciąży zdarzają się o wiele częściej niż normalnie

👩31 lat 👨‍🦱 35 lata
    2015 💔
    👶 Julia 9 lat
    👶Antoni 7 lat
    👶Zosia
    age.png
‹‹ 134 135 136 137 138 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ