Kwietniowe Szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Ja przy poprzedniej ciąży czułam ze będzie syn i jest. Teraz chciałabym córcie. Będzie syn tez będzie fajnie. Najważniejsze żebym donosiła ciążę i urodziła zdrowego dzidziusia.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2016, 11:17
https://www.maluchy.pl/sl-72637.png
-
nick nieaktualnyTrochę skołowana melduje się po wczorajszej wizycie.
Dobre wieści: jest serduszko!
Złe wieści:
1. Pęcherzyk ciążowy jest powiększony. Ma 3,12cm co wskazuje na 8t0d ciąży, a zarodek ma 0,33cm co wskazuje na 6t0d ciąży. Dodatkowo pęcherzyk ciążowy jest spłaszczony i ma leciutki kształt rogala.
2. Jest malutki krwiaczek.
3. Moje jajniki pobiły swój rekord, mają 4,88cm i 4,14cm.
Lekarka powiedziała, że powiększony pęcherzyk niekoniecznie jest groźny (ale niekoniecznie nie oznacza całkowicie), krwiaczek jest niegroźny, ale współżycie mam sobie odpuścić. O jajnikach powiedziała, że są duże ale najważniejsze, że była owulacja. Zwiększyłą mi też dawkę dupka z 2 na 3 tabletki dziennie.
Co o tym sądzicie? Martwię się tymi dysproporcjami oraz kształtem pęcherzykaNastępną wizytę mam za tydzień.
-
Gosia a może był błąd przy mierzeniu? Mnie kiedyś w szpitalu badało trzech lekarzy i każdy inaczej powierzył. Bądź dobrej myśli! Musi być dobrze
Super, że jest serduszkoGosia1989 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny po raz drugi widzialam jak serduszko pieknie bije.
Dzidzius na usg starszy o 1 dzien. Usg slabe wiec nie bylo dobrze widac ale ma 12,3 mm - wg usg ciaza 7+6.
Kolejna wizyta 08.09.Progesteron nieco spadl do 169 i lekarka kazala zwiekszyc troszke bo macica twarda i do konca pecherzyk jakby nie byl przyklejony w jednym miejscu ale mam sie tym nie martwic. Moja lekarka jest zwoleniczka faszerowania progesteronem.
Beta 70 tys ale ona powiedziala, ze jej beta nie interesuje bo przyrosty sa teraz nieregularne i dla niej wazna jest akcja serca - bez sensu polozna kazala wczoraj robic.
Dostalam skierowanke na badania prentalne - usg + pappa. Dodatkowo bede robila nimfty.
Dobrego dniaWiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2016, 13:57
vitae13, pati87, Szczęśliwa Mamusia, Teklaa, niania.ogg, Niebieskaa, macduska lubią tę wiadomość
7.03.2017 - Nina jest z nami
-
nick nieaktualny
-
Mika3006 wrote:Hej.
Też brak mi cZasu żeby Was nadrobić. Postaram się dziś wieczorem.
Chciałam tylko na szybko zapytać jaki powinien być prawidłowy wynik TSH na tarczyce? Jak kuzynka była u mnie mówiła że za wysoki i może dlatego mam zagożoną ciążę a dziś lekarz powiedział że jest dobry wynik. Kilka dni przed zajściem w ciążę wynosił 4,09. W piątek powtarzam wyniki. Doradźcie prosze bo sama nie wiem już co myśleć
Najlepiej żeby wynik oscylował pomiędzy 1 a 2.vitae13 lubi tę wiadomość
starania od 2013 (z przerwami) od 11-2015 starania pełną parą
4 cykle z CLO
problem męski - mała ilość plemników
Hashimoto
15-03 -2016 HSG = jajowody drożne
23-07-2016 IUI -
Ja już po wizycie.
Pęcherzyk ciążowy ładny, widać zalążek zarodka
Euthyrox podniesiony na 37,5. Luteinę mam dalej brać 2xdziennie.
Zero współżycia ze względu na ostatnie plamienie.
I jeszcze jedno - mam się dobrze bawić na wakacjach:)
Kolejna wizyta 5.09
Co to prawa jazdy, ja mam je już 15 lat...
Jeżdzę dużo, baaaardzo dużo. Nie wyobrażam sobie go nie mieć.
Gosia, fajnie że serduszko pika
Antonelka, gratulacjeAle progesteron! Moj przy nim to jakiś lekki podmuch...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2016, 10:55
Gosia1989, pati87, Szczęśliwa Mamusia, Milka1991, niania.ogg lubią tę wiadomość
-
Antonelka wrote:Dziewczyny po raz drugi widzialam jak serduszko pieknie bije.
Dzidzius na usg starszy o 1 dzien. Usg slabe wiec nie bylo dobrze widac ale ma 12,3 mm - wg usg ciaza 7+6.
Kolejna wizyta 08.08. Progesteron nieco spadl do 169 i lekarka kazala zwiekszyc troszke bo macica twarda i do konca pecherzyk jakby nie byl przyklejony w jednym miejscu ale mam sie tym nie martwic. Moja lekarka jest zwoleniczka faszerowania progesteronem.
Beta 70 tys ale ona powiedziala, ze jej beta nie interesuje bo przyrosty sa teraz nieregularne i dla niej wazna jest akcja serca - bez sensu polozna kazala wczoraj robic.
Dostalam skierowanke na badania prentalne - usg + pappa. Dodatkowo bede robila nimfty.
Dobrego dnia
A czemu bedziesz robila pappe i nifty?Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2016, 11:36
-
Gabi 19 wrote:Tak propo prawa jazdy w zeszłym roku wyszłam za maz.Wszystkie dokumenty wymienilam. Zostało mi prawo jazdy wymienić na nowe nazwisko
Ja wyszlam za mąż 9 lat temu. Do dziś mi zostało wymienić prawkoale jeżdżę juz te 9 lat, kontrolę drogowe się zdarzały i nikt nigdy nie wspomniał że mało aktualne to prawko
Gabi 19, vitae13 lubią tę wiadomość
-
Witam i ja
Ja też mam prawko, ale jeżdżę jak muszę i jest to dla mnie kara. Nie czuję się swobodnie za kierownicą, nie umiem się zachowywać w kryzysowych sytuacjach, ale mimo to wszyscy gadają, że muszę jeździć bo kto będzie dziecko wozić jak się urodzi itd...no ok, ale jak coś się stanie to czyja będzie wina? tego nie biorą pod uwagę, nie jestem dobrym kierowcą i już. Po co mam stwarzać niebezpieczeństwo na drodze? Nie wiem jak im wszystkim to wytłumaczyć żeby zrozumieli, ech
Gabi ja też jeszcze nie wymieniłam prawka, a po ślubie ponad rok...szkoda mi tej stówy jak nie wiem...
Donia to mnie pocieszyłaś
Gosia cierpliwości, wszystko będzie dobrze
A mnie znowu muli, kurde...nic mi się nie chce robić, no szok
Ja mam zielony suwaczek bo to uniwersalny kolor dla dziewczynki i dla chłopczyka, nie mam żadnych przeczuć, zobaczymy co pokaże usg za parę tygodniWiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2016, 11:37
Szczęśliwa Mamusia, Gosia1989 lubią tę wiadomość
-
Zapomniałam o najważniejszym... Przedstawić wam pęchola mojego
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d51e470cb161.jpg
i to będzie dziewczynka. Bardzo mi się chce dziewczynkinutella_, Szczęśliwa Mamusia, Milka1991, pati87, Gosia1989, niania.ogg, kahaśka, Agga, Antonelka, Omon, sy__la lubią tę wiadomość
-
pati87 wrote:Gratuluję serduszka.
A czemu bedziesz robila pappe i nifty?
Pati mam 37 lat wiec kwalifikuje sie z racji wieku a po drugie chce miec pewnosc, dziecko jest zdrowe.
Nawet jesli wyniko usg + pappa wyjade dobre (choc to statystyka i moj wiek na pewno podwyzszy ryzko) zrobie dodatkowo nimfty dla swojego dalszego spokoju.7.03.2017 - Nina jest z nami
-
nick nieaktualnyvitae13 Cudna mała istotka :*
, może być córeczka a będzie synek , może być synek , a będzie córka albo do końca ciąży niespodzianka , i dopiero na porodówce się dowiemy , co tak skrycie nasze maleństwo chowało między nóżkami
. Ja w mojej trzeciej ciąży miałam mieć synka , wszystko pod względem płci kupiliśmy , i co córkę urodziłam , nawet nie wiesz jak byłam zaskoczona
, ciekawa jestem ile tu się zdarzy takich niespodzianek
.
vitae13, Gosia1989, Antonelka lubią tę wiadomość
-
Antonelka wrote:Pati mam 37 lat wiec kwalifikuje sie z racji wieku a po drugie chce miec pewnosc, dziecko jest zdrowe.
Nawet jesli wyniko usg + pappa wyjade dobre (choc to statystyka i moj wiek na pewno podwyzszy ryzko) zrobie dodatkowo nimfty dla swojego dalszego spokoju. -
Szczęśliwa Mamusia naprawdę?? Aż tak was bąbel zaskoczył?
Niesamowite!
My mamy synka, w pazdzierniku skończy 4 latka.
U mojego męża sami faceci więc szanse na dziewczynkę takie sobie ale tak mi się chce kupować malutkie sukieneczkiNarazie jestem zaopatrzeniem dla koleżanek
A jak będzie chłopczyk to... to też będzie fajnie