X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • ilae Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2017, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IGA.G wrote:
    ale jaki to rodzaj bólu? ja miałam bóle, ale międzyżebrowe

Bolą mnie jakby płuca, chwilami mam takie odczucie, jak zje się coś suchego i się zablokuje w przełyku, aż się nie popije. Nie wiem jak inaczej to opisać... Czasem coś do jedzenia jest tak suche, że się blokuje na wysokości płuc i dopiero po popiciu puszcza. No to ja mam bóle jakby płuc połączone z takim uczuciem 'zapchania', ale 5 razy silniejszym... Trochę ból jest mniejszy i ustępuje jak stoję. Mała jest za nisko, by mnie aż tak na górze uciskać czy kopać

3jvzdf9h7tp5lfxx.png
  • AniaStaraczka85 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2017, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabi 19 wrote:
    Idę jutro na badania prenatalne. Nie mogę się doczekac
    Ja idę w czwartek;)))

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
    IUI maj2016-c.pozamaciczna,laparo 06.2016
    Ciąża z zaskoczenia w naturalnym cyklu :)

Wysłany: 23 stycznia 2017, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie przypominasz sovie żebyś mogła przeciazyc w jakiś sposób kręgosłup?takie bóle klatki piersiowej czy podczas oddychania mogą być spowodowane że coś się dzieje w odcinku piersiowym...

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
  • Antonelka Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2017, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eforts tak bylam dwa razy - super miejsce. Bylam ok 10 lat temu a potem po 1,5 r i miejsce bardzo sie zmienia.
    Bylam jak byl bardzo tani dolar wiec pobyt byl bardzo atrakcyjny.
    Pamietam jak wynajmowalismy super samochod z wielkim bakiem - smialam sie koszt paliwa nizszy niz wody :-)
    Bardzo chcialabym kiedys jeszcze poleciec

eforts lubi tę wiadomość

7.03.2017 - Nina jest z nami
  • vitae13 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2017, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny. Weekend wyjazdowy, ciężko was nadrobić ;)
    Chciałam tylko wywolac Monike34. Monika w ssprawie Twojego wypowiedzenia - jeśli chcesz wywalczyć przywrócenie stosunku pracy to musisz złożyć wniosek do sądu. Sprawdz proszę ile masz na to czasu (bylo chyba 2 tyg ale nie wiem czy cos sie tutaj nie zmieniło). Myślę że warto zawalczyć. PIP może przez kontrolę wykazać nieprawidłowości i niesłuszne zwolnienie ale nie mają takiej mocy by przywrócić Cię do pracy niestety. Mogą nałożyć karę na pracodawcę lub skierować go do sądu gdy uchybienia są znaczne.
    W razie pytań pisz.

CHŁOPCZYK OLEK :)
    qjn3p1.png1kjSp2.png
  • ilae Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2017, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaStaraczka85 wrote:
    Nie przypominasz sovie żebyś mogła przeciazyc w jakiś sposób kręgosłup?takie bóle klatki piersiowej czy podczas oddychania mogą być spowodowane że coś się dzieje w odcinku piersiowym...

Jedynie wczoraj sprzątałam, ale tyle, ile do tej pory. Nawet nie ja odkurzałam wczoraj tylko mąż, więc przeciążenie chyba nie wchodzi w grę :( W ostatnich dniach częściej odpoczywałam niż cokolwiek robiłam. Gotowania obiadu nie liczę. Pojutrze mam wizytę u gina, ale on mnie pewnie wyśle gdzie indziej, więc chyba nic się nie dowiem w tej sprawie

3jvzdf9h7tp5lfxx.png
  • Niebieskaa Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2017, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehh poszlam po pizame dla siebie a wrocilam z... wiem, ze mne rozgrzeszycie:) a wlasciwie to juz sie rozgrzeszylam bo to zadne tam 62 tylko 74, wiec mozna:) i jeszcze na przecenie oraz na promocji 2 za 1 wiec dolozylam bodziaka 74. W kappahlu maja takie promocje. Kiecunia jest w kolorze gorzkiej czekolady.
    cbc7dbea32637e57med.jpg

IGA.G, Antonelka, AniaStaraczka85, ilae, ojejku, Jagah, nutella_, sallvie, Kjopa3, Gakin, Taśka22, Korcia, misKolorowy, Omon, mamaaniołków3 lubią tę wiadomość

2fwaugpjrxudygqa.png
    Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2017, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilae a kiedy masz wizytę? to nawet nie chodzi gdzie dzieciaczek ułożony, ale wszystko organy są ściśnięte...

Niebieska no ja 74 to jesteś rozgrzeszona ;p ja też już porywam się na większe rozmiary, nawet na 80 i 86 :)

Gabi ja też jutro usg :):):)

i własnie was nadrabiałam bo e było mnie na weekend... wiecie co z Marsylia?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2017, 19:09

Niebieskaa lubi tę wiadomość

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • Antonelka Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2017, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieska mnie do kapahla nie powinni wpuszczac.......zablokowac dostep do strony.....wszystko.....
    Rozgrzeszam Ciebie ...ja czekam az pojawi sie w sprzedazy takie body bez rekawkow.

7.03.2017 - Nina jest z nami

Wysłany: 23 stycznia 2017, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niebieskaa wrote:
    Ehh poszlam po pizame dla siebie a wrocilam z... wiem, ze mne rozgrzeszycie:) a wlasciwie to juz sie rozgrzeszylam bo to zadne tam 62 tylko 74, wiec mozna:) i jeszcze na przecenie oraz na promocji 2 za 1 wiec dolozylam bodziaka 74. W kappahlu maja takie promocje. Kiecunia jest w kolorze gorzkiej czekolady.
    cbc7dbea32637e57med.jpg
    Piękna kiecunia!się nie przejmuj!pamiętasz jak tydzień temu pojechałam odebrać ekspres do kawy w euro rtv a wróciłam z zakupami że smyka o ekspresie przypominając sobie jak już byłam w drodze do domu;)

Niebieskaa, Antonelka lubią tę wiadomość

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
  • ilae Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2017, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IGA.G wrote:
    Ilae a kiedy masz wizytę? to nawet nie chodzi gdzie dzieciaczek ułożony, ale wszystko organy są ściśnięte...

Niebieska no ja 74 to jesteś rozgrzeszona ;p ja też już porywam się na większe rozmiary, nawet na 80 i 86 :)

Gabi ja też jutro usg :):):)

i własnie was nadrabiałam bo e było mnie na weekend... wiecie co z Marsylia?

Wizytuję w środę pojutrze. Zaczęło się dziś około południa. Nerwoból może się tak też objawiać? Bo w sumie zbiegło się to w czasie z decyzją z banku :P cały czas podświadomie miałam problem z oddychaniem, odkąd znaleźliśmy mieszkanie. Jednak jest to decyzja na dobry kawałek życia i mój organizm tak pokazuje obawy podświadomości :P

3jvzdf9h7tp5lfxx.png
  • Różowy_Kordonek Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2017, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eforts, Reni nie dawałam linka do halki bo to jakaś sprzedaż outletowa i kupiłam ostatnie dwie sztuki. Ale jak chcecie to możecie zaglądać co jakiś czas http://allegro.pl/25-halka-marks-spencer-m-s-10-36-38-nowa-m-i6664804875.html?snapshot=MjAxNy0wMS0yM1QxNDozOTowMVo7YnV5ZXI7Y2JhMGE1NGYzNDNhMzkwMmU1OTBmNTVmNWVmZTM4OWY5YjAxNzg0YTlkYmZiZDZiYzYwYzEyZTA5ZmJmNmIzNw==

piękna nie jest i chwalić się nie ma czym, ale zadowolona jestem z zakupu :) Cena tańsza niż najzwyklejszej koszuli z misiem czy żyrafka a zdecydowanie lepiej się w takiej będę czuła. Pewnie będą na mnie patrzeć jak na dziwaka ale w nosie to mam, zarzucę szlafroczek i 2 dni przesiedzę. Mikrofibra to pewnie tez nie jest dobre rozwiązanie dla gojącego się krocza ale bez przesady - to halka! Jakiś dostęp powietrza będzie. Boję się tylko czy nie będzie za długa ale najwyżej podszlifuję swoje umiejętności krawieckie :D

Edit: Dopiero teraz doczytałam, że ramiączka ma satynowe a nie elastyczne no ale trudno, może ściągnę ;D

ojejku skoro tak mówisz to ok ;D Kupowałam szafę z myślą o ubrankach a nie pomyślałam, że mogłabym tam pochować też wszystkie inne akcesoria, laktatory, koce, grzechotki itp. Ale spoko, znajdę i na to miejsce ;)

Tak się cieszyłam, że już w piątek mam USG trzeciego trymestru. Byłam pierwszą pacjentką umówioną na 8:00 i później mieliśmy cały dzień jeździć za wózkami a własnie zadzwonili do mnie, że lekarka ma urlop i przenoszą mi na poniedziałek o 16:20! Jak żyć?! :(

Niebieskaaa obie sukieneczki cudne :) szkoda, że Tymkowi takich nie nałożę ;D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2017, 19:27

Najbliższa wizyta 15.03
    34bwvfxmgztsg1gb.png
  • Różowy_Kordonek Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2017, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ilae czy H&M Ci w końcu zwrócił pieniądze? U mnie mija dzisiaj 11 dzień! a już wiem, że za tą stówkę kupię kocyk musztardowy z poofi! ;D Więc czeka, czekam, czekam...

Najbliższa wizyta 15.03
    34bwvfxmgztsg1gb.png
  • Monika34 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2017, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vitae13 wrote:
    Witajcie dziewczyny. Weekend wyjazdowy, ciężko was nadrobić ;)
    Chciałam tylko wywolac Monike34. Monika w ssprawie Twojego wypowiedzenia - jeśli chcesz wywalczyć przywrócenie stosunku pracy to musisz złożyć wniosek do sądu. Sprawdz proszę ile masz na to czasu (bylo chyba 2 tyg ale nie wiem czy cos sie tutaj nie zmieniło). Myślę że warto zawalczyć. PIP może przez kontrolę wykazać nieprawidłowości i niesłuszne zwolnienie ale nie mają takiej mocy by przywrócić Cię do pracy niestety. Mogą nałożyć karę na pracodawcę lub skierować go do sądu gdy uchybienia są znaczne.
    W razie pytań pisz.
    hej ale oni maja prawo mnie zwolnic jesli oglosili postepowanie sanacyjne tak? i chyba nie mam jak wywalczyc;/

hchyrjjg08pkatsu.png

Monika34
  • Gakin Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2017, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co nie wiem co robic, belly pokazuje 8miesiąc hip hip hurrrra!
    Ale nie o to chodzi. Na wizycie byłam tydzień temu, następną mam wyznaczoną na 15lutego a gin nic nie mówił o usg 3trymestru. Wszystkie te dodatkowe jak genetyczne i polowkowe robilam u niego tylko w innej przychodni. Powiedział że wszystko jest dobrze i nie musze na następną wizytę już robić żadnych badań. Jak myślicie- umówić się do niego tak sama z siebie? Do kiedy te usg sie robi?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2017, 21:14

Filipek - 09.03.17 :)
  • ilae Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2017, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Różowy_Kordonek wrote:
    ilae czy H&M Ci w końcu zwrócił pieniądze? U mnie mija dzisiaj 11 dzień! a już wiem, że za tą stówkę kupię kocyk musztardowy z poofi! ;D Więc czeka, czekam, czekam...

5. stycznia (czwartek) kurier zabrał ode mnie paczkę, 16. stycznia (poniedziałek) dostałam maila, że zwrot został odebrany. Dzień albo dwa dni później pieniążki były na koncie :)

3jvzdf9h7tp5lfxx.png

Wysłany: 23 stycznia 2017, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2e75702a3566.jpg

Przyszedł domek nad łóżeczko małej:)))

Niebieskaa, atat, Jagah, kasieniaczek, Antonelka, misKolorowy, nutella_, Kjopa3, Omon, vitae13 lubią tę wiadomość

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
  • kasieniaczek Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2017, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2018, 14:04

Awf3p2.png
  • Korcia Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2017, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ojejku wrote:
    spokojnie 50cm wystarczy, ta nasza 75cm jest ogrooomna
    Hmm ja dla dziewczynek mam metrowe i są pelne. Czyżby miały za dużo ubrań?

8p3o3e3k2s82vwqj.png
  • aniołkowa mama Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2017, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojejku, tak, whisbear ma regulację głośności.

Vero a widziałaś wszystkie suzmisie? Na ich stronie? Niektóre są naprawdę ładne :)

Kordonku, takie ceny w Szwajcarii. Za 10 zastrzyków Clexane cena 400 zł (w Polsce chyba 160 zł). :D

Korcia, dla dziewczynki nigdy za dużo ubrań :P

Korcia lubi tę wiadomość

Córcia jest z nami :)

04.2016 Aniołek [*]
    11.2015 Aniołek [*]
‹‹ 1392 1393 1394 1395 1396 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ