Kwietniowe Szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Marsylia czekałam na wiadomość od Ciebie! Czytałam post dwa razy. Trzymam za Was kciuki mocno. Ile km masz do szpitala? Możesz być tam codziennie? Życzę Wam dużo zdrówka! Dobrze że Wiktoria ma szansę żyć, miejmy nadzieję że ją wykorzysta i sobie poradzi. Mój synek miał 830g niestety nie dostał takiej szansy.
-
nick nieaktualnyShe Wolf wrote:Marsylia, strasznie sie wzruszylam czytajac Twoj post. Jestem z Wami myslami i modle sie zeby Wiktoria szybciutko dochodzila do siebie
Ojejku, a czulas jakis wyciek? Jak to sie moglo stac? -
ojejku wrote:Nie, tego wycieki najprawdopodobniej nie ma. Na badaniu ginekologicznym sucho, wkładki mam cały czas suche, szyjka mimo ze tylko 28mm to szczelna, tych wód po prostu najprawdopodobniej nie przybywa tak jak należy. W grudniu bylo 10 na poczatku a pod koniec juz 8, w styczniu bylo 7 i wczoraj juz te 5,5. Tych wód nigdy nie bylo tyle ile by sie chciało. Pije ze 3l wody dziennie, nie wiem co więcej można zrobić, w warunkach domowych chyba niewiele...
Ważne, żeby na usg dokładnie sprawdzić układ moczowy maluszka. Czy nie zatrzymuje płynów. -
atat wrote:Dziewczyny, widzę ze anex wygrywa!
Dzis widziałam piękny adamex.
W czym adamex jest słabszy ze jednak większa popularnością cieszy sie anex?
Oba mi sie podobają!Antonelka lubi tę wiadomość
-
Ojejku przykro mi z powodu wod, ja ogolnie bardzo malo pije zawsze tak bylo i przed kazda wizyta sie stresuje:/ mam nadzieje ze u Ciebie bedzie lepiej
Ok, dziewczyny wiec tak zdecydowalam zakupic jednak wicej proszkow czy plynow . Wiec ... lovella czy dzidzius ? i czy plyn jest potrzebny ? w sensie czy lepiej nie plukac w plynie ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2017, 09:10
Kad lubi tę wiadomość
17.03.2017Sofia
-
eforts wrote:Marsylia dziękujemy za wiadomość. Dużo zdrówka i siły dla Was!!!
Jestem w szoku że szpital chciał zakończyć Ci laktacji,przecież dla wczwsniaczkow mleko mamy jest zbawienne!!
Sterydy nie szkodzą, ja miałam w tamtej ciąży. Synek.urodzony po terminie
Karta kredytowa ma z tyłu trzy cyfry na pasku.
Nie mnie pierwszą chcieli tak załatwić. W niedzielę na oddziale noworodków rozmawiałam z dziewczyną, która urodziła 11 miesięcy temu córkę z wagą 600g. Też jej podali tabletki na zatrzymanie laktacji, bo dziecko przecież takie małe to na pewno nie przeżyje. Na lekarzy tak myślących cisną mi się tylko słowa niecenzuralne.
neharika wrote:Marsylia czekałam na wiadomość od Ciebie! Czytałam post dwa razy. Trzymam za Was kciuki mocno. Ile km masz do szpitala? Możesz być tam codziennie? Życzę Wam dużo zdrówka! Dobrze że Wiktoria ma szansę żyć, miejmy nadzieję że ją wykorzysta i sobie poradzi. Mój synek miał 830g niestety nie dostał takiej szansy.
Do szpitala mam jakieś 20 minut autobusem, także będę u małej codziennie. Jak jesteśmy u Wiktorii, to malutka czaruje tatę oczkamiTakie dwa malutkie węgielki śliczne ma. Szkoda tylko, że wizyty między 13-18 i mogą trwać maksymalnie około pół godziny.
Mam pytanie odnośnie użytkowania laktatora ręcznego. Mam taki podstawowy z gruszką gumową. Niby jest na pudełku opisany sposób użytkowania, ale... nic mi nie mówi. Przykładam tą szklaną część do sutka i co dalej? Mam się postarać wytworzyć próżnię i zaciskać zwalniać?
Odciągnięcie raz mi wychodzi lepiej, raz gorzej, chciałabym to robić prawidłowo, stąd pytanie
-
dziewczyny powiedzcie mi jak to jest z tymi formalnościami po porodzie.
1. Szpital wysyła metryczkę do urzędu miasta, i co dalej?
2. Jakie dokładnie dokumenty mam dostarczyć do pracodawcy? Wniosek o urlop i odpis aktu urodzenia?
Tylko na taki akt się czeka. A na złożenie wniosku mam 14 dni. -
Jak sie ciesze:))) Trojeczka z przodu! a jutro usg...stresik juz jest.
Kordonku, kroliczek jest swietny, spodoba Ci sie, niestety bardzo dlugo na niego czekalam.
Ach i najwazniejsze: Marsylia...wzruszylam sie Twoim postem i Twoja Kruszyneczka, dolaczam do dziewczyn wspierajacych Was mocno i wierzacych w to, ze Wasza historia skonczy sie happyendem. Taka kobieca sila musi zdzialac cuda, a szczegolnie TAKA milosc matki do corki. Walczcie!kasieniaczek, Teklaa, Marsylia lubią tę wiadomość
Nasze szczescie juz z nami: kwiecien 2017
-
Marsylia ja miałam przy Mikołaj ręczny laktator aventa. Trzeba było wytworzyć próżnie i przy zwalnianiu tloczka mleczko się zaciągalo. Ponieważ było go baaardzo mało poprosiłam o pomoc doradcę laktacyjna. Przyjechała i zaproponowała żeby wypożyczyć na początek laktator elektryczny. Koszt był kilka zł na dzień a efekty nieporównywalnie lepsze. Może to jest dla Ciebie jakieś rozwiązanie? W każdym większym mieście są wypożyczalnie. Jak zobaczysz że leci więcej mleka to wrócisz do swojego laktatora a ten oddasz
-
Witam was.
Ja dopiero 20minut temu sie zbudzilam. A ostatnio kolo 8ej zawsze sie budzilam.
Dzis na 16 mam 1 zajecia z SR.
A jutro musze wstac gdzies o 8ej i jechac nabadania krwi. -
Marsylia też pomyślałam o laktatorze elektrycznym. U Ciebie powinien sprawdzić się świetnie bo musisz go używać non stop. Jakbyś rozhulała laktację to mogłabyś pomrozić trochę mleczka na później
.
Nehariko jak się czujesz? Co u Ciebie?
Ojejku wiem,że zdrowo się odżywiasz i masz duże pojęcie o dietach ale czy pijesz wodę która ma minimum 800-1000 mg/l mineralizacji-są to wody mineralne. Wody źródlane nas nie nawadniają a wręcz mogą wysuszać organizm-mają minerałów do 700mg/l i są dobre dla dzieci do góra do 7 roku życia. Np.żywiec zdrój-woda źródlana ma tylko 200-300 mg/l minerałów i dla dorosłych się nie nadaje (taką piłam przed wizytą u dietetyka), teraz piję nałęczowiankę ma ok. 800mg/l a najwięcej minerałów mają wody gazowane MINERALNE.
Warto i w tym przypadku popatrzeć na etykietyJeśli już o tym wiesz to może komuś się przyda
Antonelka, Jagah, Donia12 lubią tę wiadomość
-
Marsylia ma pobudzenie laktacji laktator ręczny metoda 7-5-3. Pierwsza pierś szybko 7 min potem druga szybko 7min następnie po 5min każda powolnym ruchem i na końcu po 3 min szybkim.
Dowiedz się jakie są prawa matki wobec dziecka bo z tego co wiem matka może przebywać z dzieckiem 24h. Wiem ze tak jest w poznaniu ma oddziale wcześniaków. Uściski dla Was
Krzys 14.11.2015 38 tc 3540g 54 cm. Piotr 25.04.2017 38 tc 4380 g 59cm -
sunshine wrote:dziewczyny powiedzcie mi jak to jest z tymi formalnościami po porodzie.
1. Szpital wysyła metryczkę do urzędu miasta, i co dalej?
2. Jakie dokładnie dokumenty mam dostarczyć do pracodawcy? Wniosek o urlop i odpis aktu urodzenia?
Tylko na taki akt się czeka. A na złożenie wniosku mam 14 dni.
W Gdyni (Redlowo) szpital wysyła dokumenty do UM. Jeżeli jesteście małżeństwem to może iść sam mąż zarejestrować dziecko w urzędzie stanu cywilnego i od razu otrzymuje akt ur. Mój mój był 3 dni po porodzie.. Do dwóch tyg musisz zawieść do pracy art ur ( robią sobie ksero) i wniosek w jakim wymiarze Bierzesz urlop macierzyński. Jeżeli szukasz z pracy dodatkowe ubezpieczenie to również możesz ta sprawę od razu załatwić
Marsylia,dobrze że macie szpital blisko. Szkoda,że to tylko 30 min, ale mam nadzieję,że wkrótce będzie dłużej! I też myślę,że laktator elektryczny będzie lepszy!
Antonelka, kciuki zacisniete.
Niebieska,ja też jutro mam wizytę, w końcu!
-
Korcia wrote:W Gdyni (Redlowo) szpital wysyła dokumenty do UM. Jeżeli jesteście małżeństwem to może iść sam mąż zarejestrować dziecko w urzędzie stanu cywilnego i od razu otrzymuje akt ur. Mój mój był 3 dni po porodzie.. Do dwóch tyg musisz zawieść do pracy art ur ( robią sobie ksero) i wniosek w jakim wymiarze Bierzesz urlop macierzyński. Jeżeli szukasz z pracy dodatkowe ubezpieczenie to również możesz ta sprawę od razu załatwić
Marsylia,dobrze że macie szpital blisko. Szkoda,że to tylko 30 min, ale mam nadzieję,że wkrótce będzie dłużej! I też myślę,że laktator elektryczny będzie lepszy!
Antonelka, kciuki zacisniete.
Niebieska,ja też jutro mam wizytę, w końcu!
Dziękimy nie braliśmy ślubu tutaj wiec akt małżeństwa maż musi mieć ze sobą pewnie
A jak to jest jeszcze z dopisaniem dziecka do swojego ubezpieczenia? Robimy to obydwoje czy jedno z nas? -
Sunshine o super Muszynianka ma prawie 2000mg/l więc super.Muszę zobaczyć czy u mnie w osiedlowym jest dostępna
Tutaj można poczytać więcej :
http://www.pro-test.pl/tests_article/167328,0/Test+w%C3%B3d+mineralnych+i+%C5%BAr%C3%B3dlanych_Wyb%C3%B3r+wody.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2017, 10:16
Antonelka, sunshine lubią tę wiadomość
-
Dżem dobry
Ja po wizycie - szyjka około 4cm, wody w normie, wszystko rośnie równo tak jak powinno. No i waży już ponad 1300gi nadal jest dziewczynką, mąż już zaczyna mówić nie córeczka tylko Wiktoria, więc coraz bardziej możliwe, że będzie imienniczką naszej forumowej bohaterki
Kjopa3, Jagah, sunshine, Donia12, Reni1982, bobas2015, AniaStaraczka85, Milka1991, Taśka22, karolyn, kasieniaczek, Vero, pati87, Monika34, Szczęśliwa Mamusia, IGA.G, Teklaa, Omon, niania.ogg, Justyna Sz, Niebieskaa, eforts lubią tę wiadomość