X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • Różowy_Kordonek Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2017, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AniaStaraczka czyli myślisz, ze ta "giętka końcówka" nie jest aż taka konieczna przy noworodku? Bo wszędzie na listach wyprawkowych widzę "termometr z miękka końcówką" ale logicznie myśląc, dawniej były tylko takie rtęciowe "sztywne" i żyło się.. W sumie ma to być termometr tylko awaryjny do porównania wartości z bezdotykowego, więc faktycznie daruję sobie kolejny zakup. Jak się ten nie sprawdzi to zawsze będzie czas dokupić :)

Najbliższa wizyta 15.03
    34bwvfxmgztsg1gb.png
  • AniaStaraczka85 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2017, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziewczyny dotarłam do dentysty na przegląd,moja położnik zażyczyla sobie parę rzeczy i tak dziś mam dentyste, a wcześniej jeszcze byłam na ekg bo też chciała no i krew do badania standardowo.

Kurcze ale miałam stresująca sytuację w aucie-facet by we mnie wjechał na skrzyżowaniu na czerwonym świetle:(((
    Az miałam do niego wyskoczyć i go zj... bo ja jestem raptus ale nie było już okazji wiecie centrum miasta.ale tak się zdenerwowałam że jak zaparkowalam to jak wpadłam w ryk to musiałam się wypłacać żeby upuscic emocji troche;(kurcze człowiek jeździ prRpisowo i nie wiadomo kiedy jakiś wariat wjedzie w ciebie masakra,dobrze że nic się nie stało ale pewnie będzie mi się dziś brzuch spinal z nerwow

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
    IUI maj2016-c.pozamaciczna,laparo 06.2016
    Ciąża z zaskoczenia w naturalnym cyklu :)

Wysłany: 25 stycznia 2017, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Różowy_Kordonek wrote:
    AniaStaraczka czyli myślisz, ze ta "giętka końcówka" nie jest aż taka konieczna przy noworodku? Bo wszędzie na listach wyprawkowych widzę "termometr z miękka końcówką" ale logicznie myśląc, dawniej były tylko takie rtęciowe "sztywne" i żyło się.. W sumie ma to być termometr tylko awaryjny do porównania wartości z bezdotykowego, więc faktycznie daruję sobie kolejny zakup. Jak się ten nie sprawdzi to zawsze będzie czas dokupić :)
    Nawet nie wiedziałam że jest takie coś jak gietka końcówka ale właśnie jestem na etapie zamawiania z gemini napisze do mamy żeby zapytała naszej przyszłej pani pediatry jaki termometr zaleca i napisze Ci:)

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
  • Kamiliia24 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2017, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny nie było mnie chyba miesiąc ;)
    Ciagle was czytam ale ciezko mi sie wbić w temat ;)
    U nas z wyprawki narazie ZERO :)

a co do ruchów macie czasami odczucie takiego trzepotania,drgawek na kilka sekund ?;)

Jak was jest duzo z 3 z przodu ;) u nas jutro dopiero albo aż 28 tydzien ;)

f2wl3e5ey0rxbebl.png

f2w3yx8d54ohfowx.png

• She Wolf Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2017, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    Nadrabiam Was i nadrobic nie moge.
    Mam na uczelni zaliczenia i siedze w ksiazkach. Dosc mam powoli :/
    W niedziele bylismy na usg 3/4D. Tym razem malutka wspolpracowala i mamy kilkanascie fotek i filmik :)
    Nie bylo mierzenia, bo nie maja w tym miejscu software do tego dostosowanego. Trudno. Musze zyc nadal w nieswiadomosci przez kilka kolejnych tygodni.
    A oto Iza :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/34ed07f37456.jpg

Ide Was nadal nadrabiac...

sallvie, IGA.G, Justyna Sz, Peg, Niebieskaa, Milka1991, Omon, Korcia, misKolorowy, Jagah, Vero, Teklaa, Antonelka, ilae, Kjopa3, Donia12, pati87 lubią tę wiadomość

25 cs; 3 IUI udane <3 - 15.04.17
    17 cs <3 2.11.2019
    P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*] <3 <3 <3

45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty
  • sallvie Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2017, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biszkopciki Powodzenia w robieniu prawka. Ja zdałam dopiero za 7 razem i to też podeszłam ten 7 raz tylko dlatego że mój brat wyłożył za mnie kasę na egzamin i na wykupienie godzin przed egzaminem. Ja z mojej marnej wypłaty lipcowej gdzie popracowalam jeden dzień a drugiego dnia godzinę i nie wytrzymalam dalam wypowiedzenie. Dołożyłam 70 zł na jeszcze jedna godzinę jazdy i łuk na WORDZIE. I dzięki temu od 4 miesięcy mogę sobie jeździć gdzie i kiedy mi się podoba a już miałam rezygnować :) chociaz się śmieje że to dzięki Neli tak na prawdę bo egzaminator widział brzuszek to puścił :)

Antonella , Iga córki wam się znowiły z tą wagą? Haha

Ja to czuję że poród mój się zbliża wielkimi krokami, że dotrwamy do samego poczatku 8 miesiąca i mała będzie na świecie ...

Biszkopciki lubi tę wiadomość

Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
    Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
    Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs

iv09jw4z732yf0w9.png
  • kahaśka Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2017, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zmiany dotyczące ciężarnych od 2017r
    http://babyonline.pl/nowe-prawo-dla-ciezarnych-do-specjalisty-bez-kolejki,prawa-kobiety-w-ciazy-artykul,22144,r1.html

BGRAp2.pngFBmcp2.png

Wysłany: 25 stycznia 2017, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamiliia24 wrote:

a co do ruchów macie czasami odczucie takiego trzepotania,drgawek na kilka sekund ?;)

To prawdopodobnie czkawka,tak czytałam. Takie rytmiczne pukanie w równych odstępach czasu.
    A czasami wieczorami i w nocy mała. Rusza się szybko i ciągle i nie daje spać:)

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo

Wysłany: 25 stycznia 2017, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    She Wolf wrote:
    Hej :)
    Nadrabiam Was i nadrobic nie moge.
    Mam na uczelni zaliczenia i siedze w ksiazkach. Dosc mam powoli :/
    W niedziele bylismy na usg 3/4D. Tym razem malutka wspolpracowala i mamy kilkanascie fotek i filmik :)
    Nie bylo mierzenia, bo nie maja w tym miejscu software do tego dostosowanego. Trudno. Musze zyc nadal w nieswiadomosci przez kilka kolejnych tygodni.
    A oto Iza :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/34ed07f37456.jpg

Ide Was nadal nadrabiac...
    Jaki cudny dzidziuś:)

She Wolf lubi tę wiadomość

heQHp2.png
    17 miesięcy starań
    7 cykli z clo
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2017, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sallvie wrote:

Antonella , Iga córki wam się znowiły z tą wagą? Haha

rzeczywiście :):)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2017, 13:32

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2017, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamiliia24 wrote:

ja mam czasem takie odczucia, ale to nie czkawka u mojej. czkawkę odróżniam od tego drgania

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • kahaśka Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2017, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IGA.G wrote:
    ja mam czasem takie odczucia, ale to nie czkawka u mojej. czkawkę odróżniam od tego drgania
    Niedojrzały układ nerwowy u maluszków stąd takie drgania

IGA.G lubi tę wiadomość

BGRAp2.pngFBmcp2.png

• IGA.G Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2017, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sallvie wrote:

Ja to czuję że poród mój się zbliża wielkimi krokami, że dotrwamy do samego poczatku 8 miesiąca i mała będzie na świecie ...

a dlaczego tak myślisz?
    moja koleżanka też tak myślała, chciała dotrwać chociaż do 34-35 tc, miała już stare łożysko niby, a dzisiaj ma wywoływany poród tydzień po terminie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2017, 13:32

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • Omon Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2017, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam takie drgania, nawet chciałam tu zapytać, ale nie wiedziałam jak to opisać, żebyście zrozumiały :P Ale jak więcej tutaj tak ma, to chyba nie ma się czym martwić?

Czkawka to nie jest na pewno, bo przynajmniej u mnie się nie powtarza - tzn. pojawia się do kilku razy w ciągu dnia, ale to tak, że zatrzęsie się i następny raz po kilku godzinach. O czkawce wiele razy słyszałam, ale jeszcze u siebie nigdy nie zauważyłam

x7g1xzdvlebraz19.png
    Aniołek 12.2015 - 7tc
    zem3x1hp3fae2ksw.png
  • sallvie Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2017, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IGA.G wrote:
    a dlaczego tak myślisz?
    moja koleżanka też tak myślała, chciała dotrwać chociaż do 34-35 tc, miała już stare łożysko niby, a dzisiaj ma wywoływany poród tydzień po terminie :)

No miejmy nadzieje że się myle i to tylko takie głupie złudne przeczucie ale jak mi lekarz mówi że córka ma malo miejsca bo macica jest wyjątkowo mała, wiem że teściowa dwójkę wcześniaków urodziła, mała już od dawna jest ułożona główką w dol i ogólnie takie tam to normalnie mam wrażenie że to już całkiem niedługo :)

Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
    Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
    Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs

iv09jw4z732yf0w9.png
  • Gakin Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2017, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam prośbę - jak będziecie kupować mm to napiszcie jakie wybieracie i jeśli możecie to dlaczego.
    Proszę nie piszcie że bez sensu kupować bo mam karmić piersią bo najlepiej że mogę odciągać itp. :) Podjęłam decyzję, że mm w wyprawce być musi choćbym miała go nie wykorzystać to dla komfortu psychicznego mojego i męża będzie. Tylko jestem totalnie niedoświadczona i nie wiem co wybrać. Wiadomo że najlepiej skonsultować z pediatrą no ale Filip najpierw musi się urodzić a ja mleko awaryjnie chcę mieć ze sobą w szpitalu już tym bardziej że tak jak wcześniej pisałam ja chcę karmić ale nie długo więc planuję mieszać. I czytałam o tym i rozmawiałam z innymi mamami więc ja wierzę w teorię że mieszanie nic złego mu nie zrobi więc mnie proszę tym razem nie nawracać bo charakter u mnie podły i się nie dam. O!
    A tak poważnie wdzięczna będę za każdą wskazówkę od was :)

Filipek - 09.03.17 :)
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2017, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Omon moja ma czkawkę bardzo często, to jest rytmiczne pulsowanie, a teraz jak ma główkę na dole to wyraźnie czuję i ręką i cały brzuch podskakuje :)

Salvie może niech Kornelcia poczeka chociaż do końca 8 miesiąca :)

a teraz z innej beczki - czy sos beszamelowy trudno zrobic? robie zapiekankę i mam do tego zrobić sos beszamelowy i trochę się obawiam, bo słyszałam, że trudno

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • IGA.G Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2017, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gakin wrote:
    Dziewczyny mam prośbę - jak będziecie kupować mm to napiszcie jakie wybieracie i jeśli możecie to dlaczego.
    Proszę nie piszcie że bez sensu kupować bo mam karmić piersią bo najlepiej że mogę odciągać itp. :) Podjęłam decyzję, że mm w wyprawce być musi choćbym miała go nie wykorzystać to dla komfortu psychicznego mojego i męża będzie. Tylko jestem totalnie niedoświadczona i nie wiem co wybrać. Wiadomo że najlepiej skonsultować z pediatrą no ale Filip najpierw musi się urodzić a ja mleko awaryjnie chcę mieć ze sobą w szpitalu już tym bardziej że tak jak wcześniej pisałam ja chcę karmić ale nie długo więc planuję mieszać. I czytałam o tym i rozmawiałam z innymi mamami więc ja wierzę w teorię że mieszanie nic złego mu nie zrobi więc mnie proszę tym razem nie nawracać bo charakter u mnie podły i się nie dam. O!
    A tak poważnie wdzięczna będę za każdą wskazówkę od was :)

ja idę za radą mojej siostry i kupie kilka rodzajów, ale małych saszetek. jak będą potrzebne to wypróbuje które Anielka woli. czytałam opinie i dość dobre ma Bebilon. ale zaznaczam, że ja się nie znam na mm ;p;p

tb73vcqgi58cup9y.png
    zpbndf9hspql3zw5.png
  • Kamiliia24 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2017, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To takie uczucie jakby sie piesek z wody otrząsnął. Albo jak ptaszek uwięziony w klatce i trzaska skrzydłami.
    Czkawka napewno nie jest bo to nie trwa długo tylko dosłownie kilka sekund :)
    Widać nie jestem sama. Mam to moze dwa tygodnie i byłam na usg tydzien temu i nic nie było złe wiec moze to odruch albo reakcja jesCze niedoskonałego układu nerwowego :)

f2wl3e5ey0rxbebl.png

f2w3yx8d54ohfowx.png

• Korcia Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2017, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gakin tak naprawdę dla każdego dziecka dobre jest inne mleko. Ja polecam humane i takie miałam w szpitalu w szafce i nim dokarkialam w razie potrzeby..Moim dzieciom odpowiadała.
    Ale może faktycznie najpierw kupić w saszetkach np: bebilon.
    Mojej koleżance jak leżała z córeczka w szpitalu,kiala 3/4 mce to pediatra polecala bebiko.
    Nan pro ma dużo żelaza i może powodować zaparcia.

8p3o3e3k2s82vwqj.png
‹‹ 1408 1409 1410 1411 1412 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ