Kwietniowe Szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
AniaStaraczka czyli myślisz, ze ta "giętka końcówka" nie jest aż taka konieczna przy noworodku? Bo wszędzie na listach wyprawkowych widzę "termometr z miękka końcówką" ale logicznie myśląc, dawniej były tylko takie rtęciowe "sztywne" i żyło się.. W sumie ma to być termometr tylko awaryjny do porównania wartości z bezdotykowego, więc faktycznie daruję sobie kolejny zakup. Jak się ten nie sprawdzi to zawsze będzie czas dokupićNajbliższa wizyta 15.03
-
A ja dziewczyny dotarłam do dentysty na przegląd,moja położnik zażyczyla sobie parę rzeczy i tak dziś mam dentyste, a wcześniej jeszcze byłam na ekg bo też chciała no i krew do badania standardowo.
Kurcze ale miałam stresująca sytuację w aucie-facet by we mnie wjechał na skrzyżowaniu na czerwonym świetle:(((
Az miałam do niego wyskoczyć i go zj... bo ja jestem raptus ale nie było już okazji wiecie centrum miasta.ale tak się zdenerwowałam że jak zaparkowalam to jak wpadłam w ryk to musiałam się wypłacać żeby upuscic emocji troche;(kurcze człowiek jeździ prRpisowo i nie wiadomo kiedy jakiś wariat wjedzie w ciebie masakra,dobrze że nic się nie stało ale pewnie będzie mi się dziś brzuch spinal z nerwow -
Różowy_Kordonek wrote:AniaStaraczka czyli myślisz, ze ta "giętka końcówka" nie jest aż taka konieczna przy noworodku? Bo wszędzie na listach wyprawkowych widzę "termometr z miękka końcówką" ale logicznie myśląc, dawniej były tylko takie rtęciowe "sztywne" i żyło się.. W sumie ma to być termometr tylko awaryjny do porównania wartości z bezdotykowego, więc faktycznie daruję sobie kolejny zakup. Jak się ten nie sprawdzi to zawsze będzie czas dokupić
-
Hej dziewczyny nie było mnie chyba miesiąc
Ciagle was czytam ale ciezko mi sie wbić w temat
U nas z wyprawki narazie ZERO
a co do ruchów macie czasami odczucie takiego trzepotania,drgawek na kilka sekund ?
Jak was jest duzo z 3 z przoduu nas jutro dopiero albo aż 28 tydzien
-
Hej
Nadrabiam Was i nadrobic nie moge.
Mam na uczelni zaliczenia i siedze w ksiazkach. Dosc mam powoli
W niedziele bylismy na usg 3/4D. Tym razem malutka wspolpracowala i mamy kilkanascie fotek i filmik
Nie bylo mierzenia, bo nie maja w tym miejscu software do tego dostosowanego. Trudno. Musze zyc nadal w nieswiadomosci przez kilka kolejnych tygodni.
A oto Iza
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/34ed07f37456.jpg
Ide Was nadal nadrabiac...sallvie, IGA.G, Justyna Sz, Peg, Niebieskaa, Milka1991, Omon, Korcia, misKolorowy, Jagah, Vero, Teklaa, Antonelka, ilae, Kjopa3, Donia12, pati87 lubią tę wiadomość
25 cs; 3 IUI udane- 15.04.17
17 cs2.11.2019
P. 04.03.2014 - 10tc [*] D. 19.08.2018 - 11tc [*] 5.9.2023 - 5tc [*]
45 lat | Hashimoto | Endometrioza | MTHFR 1298A-C homo | Czynnik V(R2) hetero | NK 21,5% —> Encorton 20mg, po 2 cyklach —> NK 8% | ANA2 1:2560 typ drobnoziarnisty -
Biszkopciki Powodzenia w robieniu prawka. Ja zdałam dopiero za 7 razem i to też podeszłam ten 7 raz tylko dlatego że mój brat wyłożył za mnie kasę na egzamin i na wykupienie godzin przed egzaminem. Ja z mojej marnej wypłaty lipcowej gdzie popracowalam jeden dzień a drugiego dnia godzinę i nie wytrzymalam dalam wypowiedzenie. Dołożyłam 70 zł na jeszcze jedna godzinę jazdy i łuk na WORDZIE. I dzięki temu od 4 miesięcy mogę sobie jeździć gdzie i kiedy mi się podoba a już miałam rezygnować
chociaz się śmieje że to dzięki Neli tak na prawdę bo egzaminator widział brzuszek to puścił
Antonella , Iga córki wam się znowiły z tą wagą? Haha
Ja to czuję że poród mój się zbliża wielkimi krokami, że dotrwamy do samego poczatku 8 miesiąca i mała będzie na świecie ...Biszkopciki lubi tę wiadomość
Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs
Zmiany dotyczące ciężarnych od 2017r
http://babyonline.pl/nowe-prawo-dla-ciezarnych-do-specjalisty-bez-kolejki,prawa-kobiety-w-ciazy-artykul,22144,r1.html -
Kamiliia24 wrote:Hej dziewczyny nie było mnie chyba miesiąc
a co do ruchów macie czasami odczucie takiego trzepotania,drgawek na kilka sekund ?
A czasami wieczorami i w nocy mała. Rusza się szybko i ciągle i nie daje spać -
She Wolf wrote:Hej
Nadrabiam Was i nadrobic nie moge.
Mam na uczelni zaliczenia i siedze w ksiazkach. Dosc mam powoli
W niedziele bylismy na usg 3/4D. Tym razem malutka wspolpracowala i mamy kilkanascie fotek i filmik
Nie bylo mierzenia, bo nie maja w tym miejscu software do tego dostosowanego. Trudno. Musze zyc nadal w nieswiadomosci przez kilka kolejnych tygodni.
A oto Iza
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/34ed07f37456.jpg
Ide Was nadal nadrabiac...She Wolf lubi tę wiadomość
-
Kamiliia24 wrote:Hej dziewczyny nie było mnie chyba miesiąc
-
sallvie wrote:
Ja to czuję że poród mój się zbliża wielkimi krokami, że dotrwamy do samego poczatku 8 miesiąca i mała będzie na świecie ...
a dlaczego tak myślisz?
moja koleżanka też tak myślała, chciała dotrwać chociaż do 34-35 tc, miała już stare łożysko niby, a dzisiaj ma wywoływany poród tydzień po terminieWiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2017, 13:32
-
Ja też mam takie drgania, nawet chciałam tu zapytać, ale nie wiedziałam jak to opisać, żebyście zrozumiały
Ale jak więcej tutaj tak ma, to chyba nie ma się czym martwić?
Czkawka to nie jest na pewno, bo przynajmniej u mnie się nie powtarza - tzn. pojawia się do kilku razy w ciągu dnia, ale to tak, że zatrzęsie się i następny raz po kilku godzinach. O czkawce wiele razy słyszałam, ale jeszcze u siebie nigdy nie zauważyłam -
IGA.G wrote:a dlaczego tak myślisz?
moja koleżanka też tak myślała, chciała dotrwać chociaż do 34-35 tc, miała już stare łożysko niby, a dzisiaj ma wywoływany poród tydzień po terminie
No miejmy nadzieje że się myle i to tylko takie głupie złudne przeczucie ale jak mi lekarz mówi że córka ma malo miejsca bo macica jest wyjątkowo mała, wiem że teściowa dwójkę wcześniaków urodziła, mała już od dawna jest ułożona główką w dol i ogólnie takie tam to normalnie mam wrażenie że to już całkiem niedługoKornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs
Dziewczyny mam prośbę - jak będziecie kupować mm to napiszcie jakie wybieracie i jeśli możecie to dlaczego.
Proszę nie piszcie że bez sensu kupować bo mam karmić piersią bo najlepiej że mogę odciągać itp.Podjęłam decyzję, że mm w wyprawce być musi choćbym miała go nie wykorzystać to dla komfortu psychicznego mojego i męża będzie. Tylko jestem totalnie niedoświadczona i nie wiem co wybrać. Wiadomo że najlepiej skonsultować z pediatrą no ale Filip najpierw musi się urodzić a ja mleko awaryjnie chcę mieć ze sobą w szpitalu już tym bardziej że tak jak wcześniej pisałam ja chcę karmić ale nie długo więc planuję mieszać. I czytałam o tym i rozmawiałam z innymi mamami więc ja wierzę w teorię że mieszanie nic złego mu nie zrobi więc mnie proszę tym razem nie nawracać bo charakter u mnie podły i się nie dam. O!
A tak poważnie wdzięczna będę za każdą wskazówkę od wasFilipek - 09.03.17 -
Omon moja ma czkawkę bardzo często, to jest rytmiczne pulsowanie, a teraz jak ma główkę na dole to wyraźnie czuję i ręką i cały brzuch podskakuje
Salvie może niech Kornelcia poczeka chociaż do końca 8 miesiąca
a teraz z innej beczki - czy sos beszamelowy trudno zrobic? robie zapiekankę i mam do tego zrobić sos beszamelowy i trochę się obawiam, bo słyszałam, że trudno -
Gakin wrote:Dziewczyny mam prośbę - jak będziecie kupować mm to napiszcie jakie wybieracie i jeśli możecie to dlaczego.
Proszę nie piszcie że bez sensu kupować bo mam karmić piersią bo najlepiej że mogę odciągać itp.Podjęłam decyzję, że mm w wyprawce być musi choćbym miała go nie wykorzystać to dla komfortu psychicznego mojego i męża będzie. Tylko jestem totalnie niedoświadczona i nie wiem co wybrać. Wiadomo że najlepiej skonsultować z pediatrą no ale Filip najpierw musi się urodzić a ja mleko awaryjnie chcę mieć ze sobą w szpitalu już tym bardziej że tak jak wcześniej pisałam ja chcę karmić ale nie długo więc planuję mieszać. I czytałam o tym i rozmawiałam z innymi mamami więc ja wierzę w teorię że mieszanie nic złego mu nie zrobi więc mnie proszę tym razem nie nawracać bo charakter u mnie podły i się nie dam. O!
A tak poważnie wdzięczna będę za każdą wskazówkę od was
ja idę za radą mojej siostry i kupie kilka rodzajów, ale małych saszetek. jak będą potrzebne to wypróbuje które Anielka woli. czytałam opinie i dość dobre ma Bebilon. ale zaznaczam, że ja się nie znam na mm ;p;p -
To takie uczucie jakby sie piesek z wody otrząsnął. Albo jak ptaszek uwięziony w klatce i trzaska skrzydłami.
Czkawka napewno nie jest bo to nie trwa długo tylko dosłownie kilka sekund
Widać nie jestem sama. Mam to moze dwa tygodnie i byłam na usg tydzien temu i nic nie było złe wiec moze to odruch albo reakcja jesCze niedoskonałego układu nerwowego
-
Gakin tak naprawdę dla każdego dziecka dobre jest inne mleko. Ja polecam humane i takie miałam w szpitalu w szafce i nim dokarkialam w razie potrzeby..Moim dzieciom odpowiadała.
Ale może faktycznie najpierw kupić w saszetkach np: bebilon.
Mojej koleżance jak leżała z córeczka w szpitalu,kiala 3/4 mce to pediatra polecala bebiko.
Nan pro ma dużo żelaza i może powodować zaparcia.