Kwietniowe Szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Antonelka wrote:Sallvie ale wiesz, ze poczatek 8 miesiaca to nie jest dobry moment na porod wiec lepiej oszczedzaj sie.
Dlatego leżymy z małą praktycznie przez cały okres ciąży. W ogóle czy którejś już opadł brzuszek ? U mnie to ostatnio nawet ciocia narzeczonego zauważyła że jest bardzo nisko i tylko mnie w tym utwierdziła że sobie nie wmawiam haha
Reni Moja blizniaczko forumowa dobrze pamiętam, że to Ty mialaś widoczną linea nigra nad pępkiem ale jakoś z boku a nie na środku? Jak dobrze pamiętam że to bylas Ty to wiedz że i u mnie się krzywa linea nigra z boku na górze pojawiła hahahaKornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs
sallvie wrote:No miejmy nadzieje że się myle i to tylko takie głupie złudne przeczucie ale jak mi lekarz mówi że córka ma malo miejsca bo macica jest wyjątkowo mała, wiem że teściowa dwójkę wcześniaków urodziła, mała już od dawna jest ułożona główką w dol i ogólnie takie tam to normalnie mam wrażenie że to już całkiem niedługo
Krzys 14.11.2015 38 tc 3540g 54 cm. Piotr 25.04.2017 38 tc 4380 g 59cm -
sallvie wrote:Dlatego leżymy z małą praktycznie przez cały okres ciąży. W ogóle czy którejś już opadł brzuszek ? U mnie to ostatnio nawet ciocia narzeczonego zauważyła że jest bardzo nisko i tylko mnie w tym utwierdziła że sobie nie wmawiam haha
Reni Moja blizniaczko forumowa dobrze pamiętam, że to Ty mialaś widoczną linea nigra nad pępkiem ale jakoś z boku a nie na środku? Jak dobrze pamiętam że to bylas Ty to wiedz że i u mnie się krzywa linea nigra z boku na górze pojawiła hahahasallvie lubi tę wiadomość
bobas2015 wrote:Kochana lepiej nie. Każdy dzień w brzuchu mamy jest na wagę złota. Także lepiej nie chcuej rodzic wcześniej. Masz spory brzuszek wiec miejsca w nim raczej dużo. Spokojnie.
Właśnie o dziwo malo w nim miejsca jest a wydawało mi się że jak taki apartament wychodowalam to mala a gdzie latać. Ale jak znam życie dzisiaj mi się wydaje i wskazuje wszystko że będzie wcześniak a w maju będę się śmiała że mi poród muszą wywoływać bo mała wyjść nie chceKornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs
sallvie wrote:Właśnie o dziwo malo w nim miejsca jest a wydawało mi się że jak taki apartament wychodowalam to mala a gdzie latać. Ale jak znam życie dzisiaj mi się wydaje i wskazuje wszystko że będzie wcześniak a w maju będę się śmiała że mi poród muszą wywoływać bo mała wyjść nie chce
Dokładnie tak skończyłam w pierwszej ciąży
Dlatego teraz się oszczędzam ale liczę że znowu urodze po terminie.
Aczkolwiek przed chwilą jbylam po młodego w zlobku i na chwilę go podnioslam to muszę polezec bo centralnie boli mnie brzuch.
Monika już się stało, uważaj następnym razem. Mój starsza to dzikus i uważam bardzo na niego ale czasami nie uchronie brzucha tak jak bym chciała. Generalnie lekarz powiedział żeby uważać bo mogą być mechaniczne uszkodzenia. -
she wolf - sliczna dziewczynka
ja mysle ze kupie jakies mm w saszetkach na wszelki wypadek, ale jeszcze nie wiem jakie i nie wiem czy wogole bedzie potrzebne do szpitala
Ania Staraczka - wspolczuje wazne ze wszytstko dobrze sie skonczylo
She Wolf lubi tę wiadomość
17.03.2017Sofia
-
Powiedzcie mi czy ilosc wypijanej wody ma wpływ na ilość wód plodowych? Mam czasem taką rozwodniona wydzieline nie wydaje mi się by były to wody bo jest biało przezroczyste. Też tak czasem macie? Tydzień temu usłyszałam że wody ok także nie wiem chyba się nie martwię ale może powinnam pić więcej wody. Już wiem dzięki wam jaką wodę powinnam pić. Piłam żywiec lub kroplę ale przerzuce się na taka dla kobiet w ciąży
To jak z tą wydzuelina?Filipek - 09.03.17 -
Dziewczyny, zerkniecie na listę ubranek, które już mam?
Podliczyłam sobie wszystkie i się zastanawiam co jeszcze dokupić.
Od body to myślę, że powinnam się trzymać z dalekaChyba, że kopertowe? Myślicie że powinnam jeszcze w body kopertowe się zaopatrzyć? To na tyle duże ułatwienie, żeby przy takiej ilości jeszcze kupować?
Pajace 56?
Śpiochy 56?
Półśpiochy/spodnie?
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5c2a16811ccc.jpg -
Gakin wydzielina to normalna sprawa. Nawet powinna być. Bo to ona chroni przed przedostaniem się bakterii do malucha. Sącza ce się wody lecą nawet gdy lezysz a wkładki są ciągle mokre. Także spokojnie. Woda najlepsza Muszynianka.
Gakin mi się wydaje, że ilość wypitej wody ma małe znaczenie dla ilości wód płodowych - ja piję zdecydowanie za mało wody a wód mam w normie, z kolei któraś tu pisała, że pije 3 l dziennie i ma mało wód. Więc albo to się nijak ma jedno do drugiego albo ja i ten przykład to wyjątki od reguły
-
Dzięki, czasem sie bałam bo sorki za opis ale robię siku i za chwile czuję że coś leci takie właśnie rozwodnione.
Z tą wodą to właśnie ja mam świadomość że pije dużo za mało i postanowilam sie poprawićnie wiem czy ma zbaczenie że wolę gazowana
Filipek - 09.03.17 -
Doszła do mnie sukieneczka
https://pl.aliexpress.com/item/Hot-sellingFashion-Summer-Autum-New-Toddler-Baby-Girls-Floral-Princess-Dress-Bow-One-Piece-Kids-Dress/2052514367.html?spm=2114.13010608.0.0.YrHbx17
z tej aukcji. Wygląda tak jak na zdjęciach ale nie polecam. Pewnie założę małej raz czy dwa bo spódnica i tak ciałka dotykać nie będzie (na pewno jakieś spodenki czy rajstopki założę). Góra bardzo fajna i mięciutka ale spódnica sztywna i cienka. Wrzucę dziś do pralki, może coś się "poprawi" bo niektóre materiały się zmieniają po praniu (jak słynne pieluszki muślinowe). Dam znać
Na przyszłość chyba będę zamawiać z tych polecanych linków. Tu było mało opinii. To był mój pierwszy zakup.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2017, 15:52
Córcia jest z nami
04.2016 Aniołek [*]
11.2015 Aniołek [*]
-
Omon- u mnie body kopertowe to byl priorytet, z kilku wzgledow: szybciej i latwiej przebrac dziecko, lepszy dostep do pepuszka, mniej stresu o podtrzymywanie glowki, no i co najlepsze, dziecko bez problemu przebieral rowniez Maz, bo z tradycyjnymi body mial troche stresa. Pajace 56 chociaz ze trzy sobie kup, masz duzo body to najlepiej laczyc z polspiochami albo spodniami, bo nogawki zawsze mozna podwinac
Ogolnie to widze, ze masz mnostwo ubranek z rozmiaru 62 - liczysz na duzego chlopca?
Omon lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnykarolyn A macie jakieś swoje typy imion , na pewno jakieś Ci / Wam się podoba , mój mąż nadal co do Ani jest negatywnie nastawiony , a o imieniu dla ewentualnie synka , to u nas temat tabu , mąż uważa że córka na bank będzie
przekonamy się na USG 4 Lutego
. Albo dopiero jak urodzę
.
-
nick nieaktualnyGakin wrote:Powiedzcie mi czy ilosc wypijanej wody ma wpływ na ilość wód plodowych? Mam czasem taką rozwodniona wydzieline nie wydaje mi się by były to wody bo jest biało przezroczyste. Też tak czasem macie? Tydzień temu usłyszałam że wody ok także nie wiem chyba się nie martwię ale może powinnam pić więcej wody. Już wiem dzięki wam jaką wodę powinnam pić. Piłam żywiec lub kroplę ale przerzuce się na taka dla kobiet w ciąży
To jak z tą wydzuelina?
Pamiętam, ze Fufce ez kazali ciągle non stop pić wodę... Pewnie jak wszystko jest ok to jest ok, ale jak cos jest nie tak to pierwszy trop to zwiększenie płynów