X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Szczęścia 2017
Odpowiedz

Kwietniowe Szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • sallvie Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2017, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonelka wrote:
    Sallvie ale wiesz, ze poczatek 8 miesiaca to nie jest dobry moment na porod wiec lepiej oszczedzaj sie.

Dlatego leżymy z małą praktycznie przez cały okres ciąży. W ogóle czy którejś już opadł brzuszek ? U mnie to ostatnio nawet ciocia narzeczonego zauważyła że jest bardzo nisko i tylko mnie w tym utwierdziła że sobie nie wmawiam haha :)

Reni Moja blizniaczko forumowa dobrze pamiętam, że to Ty mialaś widoczną linea nigra nad pępkiem ale jakoś z boku a nie na środku? Jak dobrze pamiętam że to bylas Ty to wiedz że i u mnie się krzywa linea nigra z boku na górze pojawiła hahaha

Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
    Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
    Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs

iv09jw4z732yf0w9.png
  • bobas2015 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2017, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sallvie wrote:
    No miejmy nadzieje że się myle i to tylko takie głupie złudne przeczucie ale jak mi lekarz mówi że córka ma malo miejsca bo macica jest wyjątkowo mała, wiem że teściowa dwójkę wcześniaków urodziła, mała już od dawna jest ułożona główką w dol i ogólnie takie tam to normalnie mam wrażenie że to już całkiem niedługo :)
    Kochana lepiej nie. Każdy dzień w brzuchu mamy jest na wagę złota. Także lepiej nie chcuej rodzic wcześniej. Masz spory brzuszek wiec miejsca w nim raczej dużo. Spokojnie.

k0kdpiqv0y1cvkk1.png
    zem3upjytbg3o3al.png
    Krzys 14.11.2015 38 tc 3540g 54 cm. Piotr 25.04.2017 38 tc 4380 g 59cm
  • bobas2015 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2017, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sallvie wrote:
    Dlatego leżymy z małą praktycznie przez cały okres ciąży. W ogóle czy którejś już opadł brzuszek ? U mnie to ostatnio nawet ciocia narzeczonego zauważyła że jest bardzo nisko i tylko mnie w tym utwierdziła że sobie nie wmawiam haha :)

Reni Moja blizniaczko forumowa dobrze pamiętam, że to Ty mialaś widoczną linea nigra nad pępkiem ale jakoś z boku a nie na środku? Jak dobrze pamiętam że to bylas Ty to wiedz że i u mnie się krzywa linea nigra z boku na górze pojawiła hahaha
    Sallvie on jest nisko bo dno macicy jeszcze 3 palce nad prpkiem. PP 32 tyg się podnosi by po 38 opadać.

sallvie lubi tę wiadomość

k0kdpiqv0y1cvkk1.png
    zem3upjytbg3o3al.png
  • sallvie Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2017, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bobas2015 wrote:
    Kochana lepiej nie. Każdy dzień w brzuchu mamy jest na wagę złota. Także lepiej nie chcuej rodzic wcześniej. Masz spory brzuszek wiec miejsca w nim raczej dużo. Spokojnie.

Właśnie o dziwo malo w nim miejsca jest a wydawało mi się że jak taki apartament wychodowalam to mala a gdzie latać. Ale jak znam życie dzisiaj mi się wydaje i wskazuje wszystko że będzie wcześniak a w maju będę się śmiała że mi poród muszą wywoływać bo mała wyjść nie chce :)

Kornelia - 2017r. (37+2) - 25cs
    Seweryn - 2019r. (37+0) - 1cs
    Aniołek 5 tydzień - 18.03.2021 - 2cs

iv09jw4z732yf0w9.png
  • eforts Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2017, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sallvie wrote:
    Właśnie o dziwo malo w nim miejsca jest a wydawało mi się że jak taki apartament wychodowalam to mala a gdzie latać. Ale jak znam życie dzisiaj mi się wydaje i wskazuje wszystko że będzie wcześniak a w maju będę się śmiała że mi poród muszą wywoływać bo mała wyjść nie chce :)

Dokładnie tak skończyłam w pierwszej ciąży :)
    Dlatego teraz się oszczędzam ale liczę że znowu urodze po terminie.
    Aczkolwiek przed chwilą jbylam po młodego w zlobku i na chwilę go podnioslam to muszę polezec bo centralnie boli mnie brzuch.

Monika już się stało, uważaj następnym razem. Mój starsza to dzikus i uważam bardzo na niego ale czasami nie uchronie brzucha tak jak bym chciała. Generalnie lekarz powiedział żeby uważać bo mogą być mechaniczne uszkodzenia.

1usaanlitgnl6x8t.png
    1usaupjyr1vci98r.png
  • Vero Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2017, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    she wolf - sliczna dziewczynka

ja mysle ze kupie jakies mm w saszetkach na wszelki wypadek, ale jeszcze nie wiem jakie i nie wiem czy wogole bedzie potrzebne do szpitala

Ania Staraczka - wspolczuje wazne ze wszytstko dobrze sie skonczylo

She Wolf lubi tę wiadomość

17.03.2017 <3 Sofia

f2w39jcgw9mcoxh4.png
  • Gakin Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2017, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiedzcie mi czy ilosc wypijanej wody ma wpływ na ilość wód plodowych? Mam czasem taką rozwodniona wydzieline nie wydaje mi się by były to wody bo jest biało przezroczyste. Też tak czasem macie? Tydzień temu usłyszałam że wody ok także nie wiem chyba się nie martwię ale może powinnam pić więcej wody. Już wiem dzięki wam jaką wodę powinnam pić. Piłam żywiec lub kroplę ale przerzuce się na taka dla kobiet w ciąży :)
    To jak z tą wydzuelina?

Filipek - 09.03.17 :)
  • Omon Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2017, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, zerkniecie na listę ubranek, które już mam?
    Podliczyłam sobie wszystkie i się zastanawiam co jeszcze dokupić.
    Od body to myślę, że powinnam się trzymać z daleka ;) Chyba, że kopertowe? Myślicie że powinnam jeszcze w body kopertowe się zaopatrzyć? To na tyle duże ułatwienie, żeby przy takiej ilości jeszcze kupować?
    Pajace 56?
    Śpiochy 56?
    Półśpiochy/spodnie?
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5c2a16811ccc.jpg

x7g1xzdvlebraz19.png
    Aniołek 12.2015 - 7tc
    zem3x1hp3fae2ksw.png
  • bobas2015 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2017, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gakin wydzielina to normalna sprawa. Nawet powinna być. Bo to ona chroni przed przedostaniem się bakterii do malucha. Sącza ce się wody lecą nawet gdy lezysz a wkładki są ciągle mokre. Także spokojnie. Woda najlepsza Muszynianka.

k0kdpiqv0y1cvkk1.png
    zem3upjytbg3o3al.png
  • Omon Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2017, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gakin mi się wydaje, że ilość wypitej wody ma małe znaczenie dla ilości wód płodowych - ja piję zdecydowanie za mało wody a wód mam w normie, z kolei któraś tu pisała, że pije 3 l dziennie i ma mało wód. Więc albo to się nijak ma jedno do drugiego albo ja i ten przykład to wyjątki od reguły :)

x7g1xzdvlebraz19.png
    Aniołek 12.2015 - 7tc
    zem3x1hp3fae2ksw.png
  • Gakin Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2017, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki, czasem sie bałam bo sorki za opis ale robię siku i za chwile czuję że coś leci takie właśnie rozwodnione.
    Z tą wodą to właśnie ja mam świadomość że pije dużo za mało i postanowilam sie poprawić :) nie wiem czy ma zbaczenie że wolę gazowana :)

• aniołkowa mama Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2017, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doszła do mnie sukieneczka

https://pl.aliexpress.com/item/Hot-sellingFashion-Summer-Autum-New-Toddler-Baby-Girls-Floral-Princess-Dress-Bow-One-Piece-Kids-Dress/2052514367.html?spm=2114.13010608.0.0.YrHbx17

z tej aukcji. Wygląda tak jak na zdjęciach ale nie polecam. Pewnie założę małej raz czy dwa bo spódnica i tak ciałka dotykać nie będzie (na pewno jakieś spodenki czy rajstopki założę). Góra bardzo fajna i mięciutka ale spódnica sztywna i cienka. Wrzucę dziś do pralki, może coś się "poprawi" bo niektóre materiały się zmieniają po praniu (jak słynne pieluszki muślinowe :D). Dam znać :)

Na przyszłość chyba będę zamawiać z tych polecanych linków. Tu było mało opinii. To był mój pierwszy zakup.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2017, 15:52

Córcia jest z nami :)

04.2016 Aniołek [*]
    11.2015 Aniołek [*]
  • Jagah Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2017, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Omon- u mnie body kopertowe to byl priorytet, z kilku wzgledow: szybciej i latwiej przebrac dziecko, lepszy dostep do pepuszka, mniej stresu o podtrzymywanie glowki, no i co najlepsze, dziecko bez problemu przebieral rowniez Maz, bo z tradycyjnymi body mial troche stresa. Pajace 56 chociaz ze trzy sobie kup, masz duzo body to najlepiej laczyc z polspiochami albo spodniami, bo nogawki zawsze mozna podwinac :) Ogolnie to widze, ze masz mnostwo ubranek z rozmiaru 62 - liczysz na duzego chlopca? ;)

Omon lubi tę wiadomość

1o5qp2.png<3 kAlMp1.png
  • karolyn Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2017, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam jedno body kopertowe. Wolalam zwykle ale u nas problemu z pepuszkiem nie bylo, odpadl po 3 dniach! :)

Dziewczyny macie jakies fajne strony z imionami? Przejrzalam najnowszy ranking 2016 i kompletnie nic mi sie nie podoba:/

q5Anp2.pngT2kLp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2017, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolyn A macie jakieś swoje typy imion , na pewno jakieś Ci / Wam się podoba , mój mąż nadal co do Ani jest negatywnie nastawiony , a o imieniu dla ewentualnie synka , to u nas temat tabu , mąż uważa że córka na bank będzie :-P przekonamy się na USG 4 Lutego :-P ;-) . Albo dopiero jak urodzę :-P .

• karolyn Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2017, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie maz zaproponowal Franka albo Jaska ale dla mnie to imiona nie do przyjecia. Ja to juz nawet typow nie mam :/ jedyne ktore jest ok to Filip ale nie chce imienia z pierwszej 15:(

q5Anp2.pngT2kLp2.png
  • Omon Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2017, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagah dziękuję za wskazówki :) 3/4 z tej listy to jedna paczka używanych ubranek, które dorwałam na allegro i tam głównie rozmiar 62 był :)

x7g1xzdvlebraz19.png
    Aniołek 12.2015 - 7tc
    zem3x1hp3fae2ksw.png
  • Gakin Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2017, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do ubranek to jesli chcę by mały nosił spodenki czy polspiochy to mozna je zakładać dopiero jak sie zagoi pępek tak? Czy to mit jakiś jest? :)

• Vero Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2017, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hmm a aja nie mam tadnych rampersow moze trzeba sie zaopatrzyc ? :)

17.03.2017 <3 Sofia

f2w39jcgw9mcoxh4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2017, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gakin wrote:
    Powiedzcie mi czy ilosc wypijanej wody ma wpływ na ilość wód plodowych? Mam czasem taką rozwodniona wydzieline nie wydaje mi się by były to wody bo jest biało przezroczyste. Też tak czasem macie? Tydzień temu usłyszałam że wody ok także nie wiem chyba się nie martwię ale może powinnam pić więcej wody. Już wiem dzięki wam jaką wodę powinnam pić. Piłam żywiec lub kroplę ale przerzuce się na taka dla kobiet w ciąży :)
    To jak z tą wydzuelina?
    Mi wczoraj na wizycie nakazano zwiększenie wody, więc może jest jakiś zwiazek.
    Pamiętam, ze Fufce ez kazali ciągle non stop pić wodę... Pewnie jak wszystko jest ok to jest ok, ale jak cos jest nie tak to pierwszy trop to zwiększenie płynów

‹‹ 1410 1411 1412 1413 1414 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ